Web Analytics Made Easy - Statcounter

ارتش سودان بعد از کودتا در این کشور و بازداشت شماری از مقام‌های دولت انتقالی، «عبدالله حمدوک» نخست‌وزیر برکنار شده را آزاد کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، در ادامه واکنش‌ها به کودتا در سودان، دفتر عبدالله حمدوک نخست‌وزیر برکنار شده این کشور از آزادی او و همسرش خبر داد.

بنا بر گزارش رسانه‌ها، ارتش سودان به «عبدالله حمدوک» نخست‌وزیر برکنار شده سودان و همسرش اجازه دادند به خانه خودشان در خارطوم پایتخت این کشور برگردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شبکه «الجزیره» گزارش داد، دفتر حمدوک ضمن اعلام خبر آزادی نخست‌وزیر برکنار شده و همسرش گزارش داد که آن‌ها هم اکنون تحت «تدابیر شدید امنیتی» ارتش قرار دارند.

دفتر نخست‌وزیر برکنار شده دولت انتقالی سودان همچنین خبر داد، تعداد دیگری از وزرای کابینه که به دنبال کودتای نظامی دستگیر شده‌اند، همچنان در بازداشت بسر می‌برند.

آزادی عبدالله حمدوک در شرایطی انجام شد که شورای امنیت سازمان ملل در یک نشست پشت در‌های بسته، درباره کودتا در سودان تشکیل جلسه داد.

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل پیش از برگزاری این جلسه، کودتای نظامی در سودان را محکوم کرد و از اعضای شورای امنیت خواست برای مقابله با «همه‌گیری کودتاها» در جهان کاری بکنند.

آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا از گفت‌و‌گوی تلفنی خود با عبدالله حمدوک نخست‌وزیر برکنار شده سودان خبر داد.

این مقام ارشد دولت جو بایدن در توییتر نوشت: «خوشحالم که با عبدالله حمدوک نخست‌وزیر سودان بعد از آزادی او درباره مبارزه مردم سودان برای دموکراسی و نیاز به بازگشت به یک رهبری غیرنظامی (در سودان) صحبت کرده‌ام».

آمریکا بعد از کودتای نظامی در سودان ضمن محکوم کردن کودتا و درخواست برای آزادی عبدالله حمدوک و دیگر وزرای بازداشت شده اعلام کرد، کمک نظامی ۷۰۰ میلیون دلاری واشنگتن به خازطوم را متوقف کرده است.

اتحادیه اروپا هم ضمن درخواست برای آزادی سریع مقام‌های دولت انتقالی سودان تهدید کرد که شاید کمک نظامی به سودان را متوقف کند.

روز گذشته «عبدالفتاح البرهان» فرمانده نیرو‌های مسلح سودان طی یک نشست خبری درباره سرنوشت نخست‌وزیر این کشور که از روز دوشنبه ناپدید شده بود، گفت که وی در منزلش میزبان عبدالله حمدوک است و ارتش سودان دست به کودتا نزده است بلکه صرفا در حال اصلاح جریان انقلاب است.

برای حفظ جان و سلامت نخست‌وزیر، او با من در منزلم است و به زندگی عادی خود ادامه می‌دهد و به زودی به منزلش باز می‌گردد. ما او را در محل اقامت فعلی‌اش تحت الحفظ قرار دادیم تا از او در برابر برخی تهدیدات محافظت کنیم».

صبح روز دوشنبه رسانه‌ها از وقوع کودتای نظامی در سودان و بازداشت عبدالله حمدوک نخست‌وزیر و تعدادی دیگر از وزرای دولت انتقالی این کشور خبر دادند.

ساعاتی بعد از انتشار خبر‌های اولیه درباره کودتا در سودان، «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای حاکمیتی انتقالی سودان با اعلام وضعیت فوق‌العاده در این کشور از انحلال شورای حاکمیتی و شورای وزیران سودان خبر داد.

برهان مدعی شد: ما تأکید می‌کنیم که نیرو‌های مسلح به انتقال دموکراتیک تا واگذاری قدرت به یک دولت منتخب ادامه خواهند داد. آن‌چه که در کشور در جریان است، آینده سودان را تهدید می‌کند.

در واکنش به اظهارات رئیس شورای حاکمیتی انتقالی سودان، وزارت فرهنگ و اطلاع‌رسانی سودان اعلام کرد که این اظهارات موید وقوع یک کودتای نظامی در کشور است.

مقام‌های کشور‌های مختلف جهان به خبر‌ها درباره کودتای نظامی واکنش نشان داده‌اند و چهره‌هایی از قبیل «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه بر لزوم «آزادی سریع» عبدالله حمدوک نخست‌وزیر برکنار شده سودان تاکید کرده بودند

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کودتا در سودان عبدالله حمدوک نخست وزیر نخست وزیر برکنار شده کودتای نظامی انتقالی سودان دولت انتقالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۷۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر ضعیف را استاندار نکنید!

به گزارش «تابناک»، رضا غبیشاوی در عصرایران نوشت: وزیری که به دلیل ضعف و ناکارآمدی از سمت خود برکنار شده / کنار گذاشته شده نباید در سمت مهم دیگری منصوب شود و پاداش بگیرد. چنین فردی را از دایره مدیریت های مهم کنار می گذارند تا جلوی تکرار اشتباه گرفته شود.

به تازگی، دولت، یوسف نوری را به عنوان استاندار جدید مازندران تعیین کرد. این در حالی است که او دقیقا یک سال قبل (فروردین ۱۴۰۲) به دلیل تقصیر وزارت آموزش و پرورش در ماجرای تاخیر پرداخت حقوق معلمان، در قالب استعفا، از سمت وزیر آموزش و پرورش برکنار شد.  

تنها چند روز قبل از برکناری، مخبر معاون اول رئیس جمهوری، وزارت آموزش و پرورش را مقصر اعلام کرد تا شمارش معکوس برای پایان حضور یوسف نوری در ساختمان خیابان قرنی شروع شود و ۵ روز بعد هم خبر استعفای برکنارگونه منتشر شد. البته هیچ کدام از متن‌های استعفای یوسف نوری و موافقت رئیسی با استعفا منتشر نشدند.

تاخیر پرداخت حقوق معلمان در آخرین روز اسفند ۱۴۰۱، فاجعه تمام عیاری را رقم زد. وزارت آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه یکدیگر را متهم کردند و اختلاف به وجود آمد. در نهایت با بررسی معاون اول رئیس جمهوری به دستور رئیس جمهوری، وزارتخانه یوسف نوری، به عنوان مقصر معرفی و چند روز بعد هم  طبق انتظارات از سمت خود کناره گیری کرد / کنار گذاشته شد.

ضمن اینکه سوابق یوسف نوری قبل و هنگام وزارت آموزش و پرورش نشان می دهد او نه در کلام و واکنش و نه در عملکرد، فرد اجرایی موفقی نیست. سپردن مسوولیت استانداری به این وزیر سابق، تنها زمینه ای را برای بروز اشتباهات بزرگتر فراهم می کند. آن هم در مازندانی که همسایه تهران است.

پس قابل پیش بینی است: یوسف نوری در مقام استاندار مازندران، با بروز سلسله اشتباهاتی، مجبور به کناره گیری یا برکنار می شود و دوره ماموریت خود را در ساری تکمیل نخواهد کرد.

وزیران یا براساس اختلاف نظر با رئیس جمهور یا دیگر مقامات یا فشار مجلس، برکنار یا استعفا می‌کنند یا به دلیل استیضاح موفق مجلس، مجبور به کناره گیری می‌شوند و در همه این موارد انتصاب آن‌ها به دیگر سمت‌ها از جمله مشاور و سفیر، قابل توجیه و معمول است. اما اینکه وزیری به دلیل ناتوانی عیان در اداره بدیهیات وزارتخانه تحت اداره خود، برکنار شود / استعفا دهد و سپس یک سال بعد به سمت استاندار معرفی شود از عجایب و غرایب روزگار ماست. آن هم وزارتخانه‌ای که یوسف نوری کارمند رسمی آن است و ۳۰ سال درآن سابقه دارد.

قابل توجه اینکه ۲ وزیر سابق که در دولت رئیسی به سمت استاندار منصوب شدند نتوانستند دوره خود را تکمیل کنند و به شکلی، برکنار یا کنار گذاشته شدند. صادق خلیلیان، وزیر کشاورزی دولت احمدی نژاد، در دولت رئیسی، استاندار خوزستان معرفی شد و بعد از گذشت یک سال و چند ماه کنار گذاشته شد.

حسین مدرس خیابانی قائم مقام و سرپرست وزارت صمت دولت حسن روحانی نیز در این دولت به عنوان اولین استاندار سیستان و بلوچستان معرفی شد، اما بعد از ۱۶ ماه، تغییر داده شد. او البته هم اکنون به عنوان مدیرعامل شرکت ملی مس ایران منصوب شده است.

استاندار، مسوولیت مهم و حساسی است. استاندار استانی، چون مازندران در کشوری، چون ایران، نیروی قدرتمند و شجاعی می‌طلبد که سابقه ارزشمندی از کارآمدی داشته باشد نه اینکه در نگارش رزومه شخصی خود، اسباب انبساط خاطر دیگران را فراهم کرده باشد.

دیگر خبرها

  • تصاویر استقبال ویژه مسلمانان سریلانکا از رئیسی در مسجد تاریخی کالپیتی + ویدئو
  • ابراز تمایل نیجر به خرید سلاح از روسیه به موازات برنامه‌ریزی برای خروج نظامیان آمریکا
  • (ویدیو) استقبال سرد چینی‌ها از بلینکن
  • استقبال سرد چینی‌ها از بلینکن
  • وزیر ضعیف را استاندار نکنید!
  • رئیس جمهور با استقبال نخست وزیر سریلانکا وارد این کشور شد
  • لحظه استقبال نخست وزیر سریلانکا از رئیسی + فیلم
  • استقرار هزاران نظامی و یک جنگنده یوروفایتر تایفون انگلیسی در لهستان
  • رئیسی با استقبال نخست وزیر سریلانکا وارد این کشور شد
  • آیت الله رئیسی با استقبال نخست وزیر سریلانکا وارد این کشور شد