Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - جواد هاشمی؛ به گواه بسیاری از کارشناسان و فعالان صنعت خودرو، دولت سیزدهم این بخش را در یکی از بحرانی‌ترین و بی ثبات‌ترین شرایط تاریخ چند دهه‌ای خود تحویل گرفت. همین موضوع ارائه یک برنامه دقیق را که در کوتاه مدت شرایط این صنعت تغییر دهد به یکی از اولویت‌های نخستی تبدیل کرد که از وزارت صمت دولت جدید انتظار می‌رفت برای آن برنامه ای ارایه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی کارشناسان صنعت خودرو حتی پا را فراتر گذاشته‌ و معتقدند اگر دولت جدید یک طرح جامع برای برون رفت صنعت خودرو از شرایط فعلی ندهد، عملا ادامه کار با وضعیت فعلی امکان پذیر نیست. خودروسازان بزرگ با زیان انباشته‌ای چند ده هزار میلیارد تومانی مواجه شده‌اند و میزان بدهی آن‌ها به قطعه سازان از مرز 50 هزار میلیارد تومان نیز گذشته است.

از سوی دیگر با توجه به بحران نقدینگی در صنعت خودرو و البته تداوم تحریم‌ها، تامین به موقع قطعات خودروها با مشکل مواجه شده و بر اساس آمار ارائه شده از سوی رییس سازمان بازرسی کل کشور، تعداد خودروهای باقی مانده در پارکینگ خودروسازها از مرز 146 هزار دستگاه خودرو گذشته است.

دولت جدید باید مسیر شورای رقابت را نیز تعیین کند. دوره هشت ساله ریاست رضا شیوا بر این شورا به پایان رسیده و وزیر اقتصاد باید با معرفی دو اقتصاددان برای عضویت در این شورا، مقدمه ریاست یکی از آنها را فراهم کند. شورای رقابت که مسئول قیمت گذاری دستوری خودرو است، بر خلاف برنامه اعلامی خود، برای پاییز قیمت جدیدی برای خودرو ارائه نکرده و احتمالا تا زمان استقرار تیم جدید، فرمول فعلی تغییری نخواهد کرد.

در چنین شرایطی سوال اصلی پیش‌روی سیاست گذاران خودرویی کشور این است که قیمت این محصولات باید چگونه مشخص شود؟ با ادامه قیمت گذاری دستوری، نتیجه‌ای جز افزایش فاصله قیمت میان نرخ کارخانه و بازار و ایجاد رانتی گسترده در این میان متصور نیست و آزادسازی قیمت خودرو نیز با توجه به فشاری که بر قدرت خرید مردم وجود دارد، دور از ذهن به نظر می‌رسد. از این رو احتمالا سیاست گذاران باز هم به سراغ راهی میانه خواهند رفت که البته هنوز مشخص نیست در کدام مسیر تعریف می‌شود.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی از چند ماه قبل طرحی را دنبال می‌کنند که دو برایند نهایی بزرگ خواهد داشت، نخست بحث عرضه خودرو در بورس و دیگر صدور مجوز واردات خودرو حتی به شکلی محدود. در شرایطی که هنوز دولت در رابطه با برنامه خود برای صنعت خودرو توضیحی ارائه نکرده، اظهارات فاطمی امین وزیر صمت نشان می‌دهد که او با هیچ یک از دو محور طرح نمایندگان مجلس موافقتی ندارد.

در طرح مجلس برای از سرگیری واردات خودرو اعلام شده که در صورت صادرات محصولات خودرویی یا بدون انتقال ارز، امکان واردات خودرو به کشور وجود خواهد داشت. در شرایطی که شورای نگهبان تاکنون در چند مرحله مخالفت خود با این طرح را اعلام کرده، وزیر صمت نیز اجرای آن را لااقل تا پایان سال جاری ممکن نمی‌داند. فاطمی امین گفته هرچند با واردات خودرو مخالف نیست اما با توجه به شرایط ارزی کشور، صدور مجوز واردات را لااقل تا پایان سال جاری به صلاح نمی‌داند.

جدا از واردات، بحث عرضه خودرو در بورس نیز همچنان محل ابهام است. علاوه بر معضلات قانونی که در صورت نهایی شدن طرح مجلس باید برای آنها چاره‌ای پیدا کرد، وزیر صمت مخالفت خود با این موضوع را نیز اعلام کرده است. اظهارات جدید فاطمی امین در حالی مطرح شده که چند روز قبل، رییس سازمان بورس از توافقاتی مهم برای توقف قیمت گذاری دستوری خودرو خبر داده بود.

مجید عشقی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار و فرشاد مقیمی مدیرعامل ایران خودرو در دیداری که اخیرا با یکدیگر داشتند حتی بر سر عرضه برخی از محصولات شرکت ایران خودرو که قابلیت عرضه در بورس کالای ایران را دارند نیز به توافق رسیدند و در حاشیه این دیدار عشقی اعلام کرد که تمامی اقدامات و پیگیری های لازم به ‌منظور حذف قیمت گذاری دستوری از صنعت خودرو با جدیت دنبال می‌شود.

چند روز پس از این اظهار نظر نوبت به وزیر صمت رسید تا بار دیگر با برنامه‌های اعلامی برای صنعت خودرو مخالفت کرده و این بار از امکان پذیر نبودن عرضه خودرو در بورس سخن بگوید. او گفته: بورس سازوکاری برای کامودیتی‌ها و کالاهای پایه‌ای دارد و خودرو به هیچ عنوان در مصداق آن قرار نمی گیرد.

با کنار هم قرار دادن این اظهارات و وعده‌هایی که اخیرا وزیر صمت داده، به نظر می‌رسد طرحی که چند هفته است فاطمی امین از نهایی شدن آن خبر می‌دهد، باید طرحی جامع باشد که در کنار تعیین قیمت خودرو، نحوه عرضه آن به مردم را تغییر خواهد داد.

هرچند جزییاتی از برنامه وزارت صمت منتشر نشده اما افزایش تولید خودرو، یکی از اصلی‌ترین محورهای آن خواهد بود. وزیر وعده داده که تولید خودرو در سال جاری 100 هزار دستگاه بیش از برنامه ریزی ابتدایی است و در سال آینده ایران یک میلیون و 600 هزار دستگاه خودرو تولید خواهد کرد و به این ترتیب آنقدر عرضه بالا می‌رود که دیگر نیازی به قرعه کشی نیست.

این صحبت‌های فاطمی امین در حالی مطرح شده که خودروسازان در حال حاضر با زیان تولید می‌کنند و اگر راهکاری برای تغییر این وضعیت مطرح نشود، افزایش تولید آنها به معنی بالاتر رفتن زیانشان خواهد بود. جدا از آن اگر موضوع کشف قیمت خودرو در بورس نیز منتفی شود، باید دید آیا برنامه وزارت صمت اعتماد دوباره به شورای رقابت خواهد بود یا بناست شیوه‌ای جدید در این مسیر اجرایی شود. تا این لحظه هر سوالی که از فاطمی امین درباره آینده خودرو صورت گرفته، او آن را به طرحی که در حال نهایی شدن است و به زودی منتشر خواهد شد ارجاع داده و هرچه دامنه انتقادات وزیر به تمام طرح‌ها و برنامه‌های موجود در این حوزه بیشتر می‌شود، انتظارات از بسته مدنظر او و سوال‌هایی که بناست در چارچوبش برای آنها پاسخی پیدا شود، بالاتر می‌رود.

پربیننده ترین ثبت نام سایپا ( آخرین فرصت ) ثبت نام سایپا (فروش فوری و فوق العاده ۵ محصول) بنزین یارانه ای قطع شد / احتمال حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت؟ کارت اعتباری یارانه به چه کسانی پرداخت می‌ شود؟ انتقاد عبدالناصر همتی از بانک مرکزی

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: جواد هاشمی بازار خودرو جواد هاشمی قیمت گذاری دستوری خودرو در بورس واردات خودرو صنعت خودرو فاطمی امین وزیر صمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۷۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت + جدول

قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا در بازار اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازار خودرو امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت_نسبت به روزهای گذشته نوسان چندانی ندارد، بیشتر خودروهای داخلی و مونتاژی تغییر قیمتی تجربه نمی‌کنند، اما در این میان برخی از محصولات بازار با افت‌وخیز ناچیز همراه شدند.

اطلس یکی از جدیدترین محصولات سایپا امروز سه میلیون تومان ارزان‌تر شده و با نرخ ۵۸۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

شاهین G با سانروف خودروی رده بالای این شرکت نیز افت هفت میلیون تومانی را به ثبت رسانده و با ۷۵۷ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

پژو پارس معمولی یکی از محبوب‌ترین‌های بازار داخلی امروز رکورد افزایش قیمت را زد و ۲۸ میلیون تومان گران‌تر از روز گذشته و با ۶۹۴ میلیون تومان معامله می‌شود.

تارا اتوماتیک V۴ یکی از سدان‌های لوکس ایران خودرو در بازار داخلی‌ها نیز امروز پنج میلیون تومان افت قیمت داشته و با یک میلیارد و ۱۴۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

بر این اساس در گروه محصولات ایران‌خودرو وانت آریسان با قیمت ۴۵۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، سورن پلاس (فول) با قیمت ۷۴۸ میلیون تومان، سورن پلاس موتور XU۷P با قیمت ۶۴۰ میلیون تومان، سورن پلاس دوگانه‌سوز ۷۹۴ میلیون تومان، دنا پلاس (تیپ ۱) با قیمت ۸۳۳ میلیون تومان، دنا پلاس توربو اتوماتیک (ارتقا) یک میلیارد و ۴۸ میلیون تومان، پژو پارس ۶۹۳ میلیون تومان، پژو پارس سفارشی ۷۳۲ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ موتور TU۳( ارتقا) با قیمت ۶۶۷ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ دنده‌ای هیدرولیک ۷۵۹ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ اتوماتیک ۹۲۳ میلیون تومان، رانا پلاس ۶۳۵ میلیون تومان، تارا دستی (ارتقا) ۸۰۷ میلیون تومان، تارا اتوماتیک V۲ به قیمت ۹۸۲ میلیون تومان، هایما اس ۷ (S۷) با قیمت یک میلیارد و ۶۸۰ میلیون تومان، هایما ۷X با قیمت یک میلیارد و ۷۸۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

در محصولات سایپا نیز ساینا S با قیمت ۴۴۷ میلیون تومان، ساینا S دوگانه‌سوز ۴۵۷ میلیون تومان، کوییک اتوماتیک ۵۳۹ میلیون تومان، کوییک S به قیمت ۴۳۶ میلیون تومان، سایپا ۱۵۱ با قیمت ۳۴۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، وانت زامیاد (رادیال) با قیمت ۵۸۷ میلیون تومان، پیکاپ کارون ۸۴۵ میلیون تومان و چانگان CS۳۵ تیپ ۲ با قیمت یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان مبادله می‌شود.

قیمت خودروهای مونتاژی

در بازار خودروهای مونتاژی و وارداتی نیز نوسان زیادی دیده نمی‌شود.

ام‌وی‌ام X۲۲ پرو دستی یکی از ارزان‌ترین کراس‌اوورهای مونتاژی بازار، تغییری ندارد و با همان نرخ ۹۵۸ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

جک S۵ نیوفیس محصول محبوب کرمان موتور نیز امروز تغییر قیمتی نداشته و به قیمت یک میلیارد و ۶۸۵ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

ام‌وی‌ام X۵۵ Pro کراس‌اوور مونتاژی مدیران‌خودرو محصول پرحاشیه این روزهای بازار است که ۲۲ میلیون تومان نسبت به روز گذشته ارزان‌تر شده و با یک میلیارد و ۵۸۸ میلیون تومان معامله می‌شود.

هونگچی H۵ محصول وارداتی و لوکس گروه بهمن به شمار می‌رود که امروز با افت ۹۵ میلیون تومانی، رکورد کاهش قیمت را در بازار نصیب خود کرد و به کانال پنج میلیارد و ۱۴۵ میلیون تومان رسید.

بر این اساس X۲۲ پرو دستی با قیمت ۹۵۸ میلیون تومان، X۳۳ کراس (دستی) با قیمت یک میلیارد و ۸۰ میلیون تومان، آریزو ۵ اسپورت با قیمت یک میلیارد و ۴۲۶ میلیون تومان، تیگو ۷ پرو پرمیوم ۲ میلیارد و ۱۰۵ میلیون تومان، تیگو ۸ پرو (هیبرید) ۳ میلیارد و ۱۲۰ میلیون تومان، فونیکس FX (۱.۶) با قیمت دو میلیارد و ۳۶۰ میلیون تومان، جک J۴ با قیمت ۸۴۲ میلیون تومان، جک S۳ با قیمت یک میلیارد و ۲۴۳ میلیون تومان، کی‌ام‌سی T۸ با قیمت یک میلیارد و ۶۵۳ میلیون تومان، کی‌ام‌سی J۷ با قیمت یک میلیارد و ۸۳۰ میلیون تومان، رسپکت ۲ به قیمت یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان، فیدلیتی (پنج‌نفره) یک میلیارد و ۸۸۵ میلیون تومان، دیگنیتی پرایم یک میلیارد و ۹۶۰ میلیون تومان و دیگنیتی پرستیژ با قیمت دو میلیارد و ۲۶۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

کد خبر 750740

دیگر خبرها

  • ریزش بورس تا کی ادامه خواهد داشت؟
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳/ نوشداروی دلسردی سهامداران چیست؟
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت + جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت +جدول
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • قیمت خودرو امروز ۱۶ اردیبهشت +جدول