Web Analytics Made Easy - Statcounter

«حسن شریفی» روز چهارشنبه به ایرنا، گفت: سطح زیر کشت زیتون در شهرستان ساوه ۷۰۰ هکتار است که از این مقدار حدود ۵۰۰ هکتار را باغات بارور و مثمر تشکیل می دهند.

وی افزود: به دلیل سرمازدگی سال ۱۳۸۵ بخش اعظمی از باغات زیتون شهرستان ساوه که تا پیش از آن رخداد حدود ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار بود از بین رفت و راندمان تولید نیز در هکتار حدود ۵۰۰ تن است و سال زراعی جاری نیز شاهد ناباروری باغات زیتون ساوه بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان ساوه گفت: به دلیل اینکه ۳۰۰ هکتار از باغات مثمر زیتون در ید اختیار یک مالک خصوصی و شهرداری ساوه قرار دارد و آنگونه که لازم است به این باغات توجه و رسیدگی نمی شود، بنابراین راندمان مناسبی در تولید وجود ندارد زیرا این مساله برای مالک خصوصی در اولویت چندم قرار دارد و محصول باغات متعلق به شهرداری ساوه نیز اغلب از سوی افراد چیده می شود به همین دلیل روی این میزان از سطوح زیر کشت نمی توان حساب چندانی باز کرد.

به گفته او، ۲۰۰ هکتار از باغات مثمر با رسیدگی مناسب در شهرستان وجود دارد که با احتساب برداشت ۵۰۰ تن به ازای هر هکتار، امسال حدود یک هزار تن زیتون در ساوه تولید شد.

رئیس جهاد کشاورزی شهرستان ساوه اظهار داشت: در شرایط کنونی اولویت بر حفظ باغات موجود زیتون مبتنی است و طرح توسعه ای در دستور کار نیست.

وی اظهار کرد: دولت در راستای بِه نژادی کردن ارقام زیتون نسبت به واردات انواع مثمر که بازدهی بالایی برای تولید روغن زیتون دارند، اقدام کرد و در ساوه نیز بیش از ۷۵ درصد زیتون کشت شده از نوع زرد است که دارای کارکردهای دوگانه تولید روغن و کنسرو می باشد اما چون قیمت نوع کنسروی بالاتر است، عمدتا رویکرد باغداران به سمت این رقم است.

وی گفت: بعد از وقوع سرمازدگی سال ۹۶ در ساوه حدود ۳۶ رقم زیتون در ساوه به صورت آزمایشی کشت شد و در نهایت ارقامی که با آب و هوا و خاک منطقه سازگاری بیشتری داشتند در برنامه کاشت قرار گرفت.

شریفی اظهار داشت:  به دلیل اینکه زیتون نسبت به ارقامی مانند انار و پسته صرفه اقتصادی و مزیت رقابتی بالاتری ندارد و مقاومت به خشکی آن هم در مقایسه با سایر ارقام کمتر است، بنابراین اغلب باغداران و کشاورزان ساوجی تمایل دارند به سمت کشت محصولات اقتصادی تر مانند پسته و انار بروند و همین مساله باعث می شود که چشم انداز توسعه ای چندانی در آینده زیتون ساوه را شاهد نباشیم.

شهرستان ساوه دارای ۱۳۵ هزار هکتار سطوح باغی و کشاورزی است که سالانه تولید ۶۰۰ هزار تن انواع محصول را دارد.

برچسب‌ها ساوه زیتون کشاورزی اختصاصی ایرنا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ساوه زیتون کشاورزی ساوه زیتون کشاورزی اختصاصی ایرنا شهرستان ساوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۷۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی

آهنگری گفت: گندم به عنوان یک محصول عمده از زراعت در شهرستان ارزوئیه است و در سال زراعی جاری بیش از ۱۸ هزار هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت این محصول رفته و پیش بینی می‌شود، بیش از ۸۰ هزار تن محصول از این اراضی برداشت شود.

وی افزود: بیش از ۷۰ درصد از کشت گندم در این شهرستان به گندم دوروم با کیفیت عالی برای کارخانجات ماکارونی کشور اختصاص دارد.

مدیر زراعت استان کرمان بیان داشت: برای افزایش عملکرد و نفوذ بذر رسمی به چرخه تولید در مزارع گندم در این شهرستان، ۱۸ هکتار مزارع بذری پرورشی، ۹۵ هکتار مزارع مادری و ۹۳۰ هکتار مزارع گواهی شده که ظرفیت تولید به ترتیب ۳۲ و ۳۸۰ و ۴ هزار ۷۰۰ تن را دارند، وجود دارد و محصول تولیدی به شهرستان‌های استان و حتی خارج از استان ارسال می‌شود.

 وی در ادامه گفت: شهرستان ارزوئیه با دارا بودن ۴۶ هزار و ۸۰۰ هکتار اراضی قابل کشت و قریب به ۵ هزار بهره بردار، اقلیم مناسب و خاک زراعی مطلوب، سالانه بیش از ۵۰۴ هزار تن انواع محصولات کشاورزی و ۴۸۷ هزار تن محصولات زراعی، قطب مهم کشاورزی در شمال استان می‌باشد.

آهنگری گفت: بخش عمده تولیدات این شهرستان مربوط به محصولات زراعی است و در سال‌های اخیر در مجموع بیش از ۴۸۷ هزار تن انواع محصولات زراعی تولید شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • کار برداشت گل محمدی از باغات شهرستان خاش آغاز شد
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • برداشت گل محمدی از باغات بابل
  • سلسله قطب تولید کلزای لرستان
  • افزایش تولید خرما با گرده افشانی نخیلات در فسا
  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پارسال در کشور
  • یکپارچه سازی اراضی لرستان ضروری است
  • آبیاری ۴۰۰ هکتار از اراضی و باغات در بخش ناغان