Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@04:34:22 GMT

پلیس جامعه محور و نقش آن در امنیت اجتماعی

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۰۹۰۴۷

پلیس جامعه محور و نقش آن در امنیت اجتماعی

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی نیروی انتظامی، امنیت، یکی از عمده‌ترین نیازهای بشری و به عنوان یک امر مهم در حیات اجتماعی انسان همواره مورد توجه بوده است. همانگونه که می‌دانیم انسان موجودی اجتماعی است و نیازمند ارتباط با سایر هم نوعان خود است بنابراین بقای انسان در بقای جامعه‌ای است که در آن زندگی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این گزارش آمده است: هیچ جامعه‌ای بدون نظم و امنیت قادر به ادامه حیات خود نیست، حضور مردم در فضای عمومی، مستلزم احساس امنیت از سوی آنان است. یکی از مهم‌ترین عوامل تهدید کننده حضور مردم در فضای عمومی، ترس یا احساس ناامنی است. ناامنی مکان‌ها و فضاهای عمومی، نشاط و سلامتی را در زندگی روزمره مختل و هزینه‌های زیادی را بر جامعه تحمیل می‌کند. یکی از سازمان‌هایی که بیشترین مسئولیت را در زمینه برقراری و حفظ امنیت اجتماعی به عهده دارد نیروی انتظامی است.

این گزارش می افزاید: وظیفه نیروی انتظامی تامین امنیت اجتماعی است تا مردم در اماکن عمومی، محیط کار و زندگی خود، احساس تهدید و ترس نکنند. فلسفه وجودی نیروی انتظامی، برخورد با هرگونه ناامنی است که به دلایل مختلف ممکن است در سطح جامعه ایجاد شود. در مورد شیوه اعمال این وظیفه، دو رویکرد می‌توان در پیش گرفت، یکی رویکرد سخت‌افزاری و اقتدارگرا و رویکرد دیگر، شیوه نرم‌افزارانه، جامعه محور و تعامل محور است.

در ادامه گزارش ناجا تاکیده شده است: خوشبختانه روش دوم در قالب اقدامات متنوع و متعدد، چند سالی است که در دستور کار پلیس قرار گرفته البته این بدان معنا نیست که پلیس نباید از اقدامات سلبی خود استفاده کند بلکه منظور این است که پلیس نباید تنها بر جنبه‌های سلبی تکیه کند.

«پلیس از یک طرف سازمانی قانونگرا است که قدرت مشروع اجبار فیزیکی را به صورت قانونی در اختیار دارد و از سوی دیگر یک نیروی مدنی است که نباید فاصله‌ای میان او و مردم باشد. پلیس از یک سو با تکیه بر اقتدار در راستای برقراری نظم و امنیت عمل می‌کند و از سوی دیگر با تکیه بر مشارکت شهروندان باید به تقویت امنیت بپردازد. بر اساس تدابیر و سیاست‌های نیروی انتظامی، امروز پلیس در مسیر برقراری یک رابطه نزدیک با افراد جامعه حرکت می‌کند از این رو پلیس تعامل نزدیکی با افراد جامعه داشته و ضمن آموزش و آگاه سازی، آن‌ها را در پیشگیری از جرم و حل و فصل منازعات و اختلاف‌ها یاری می‌دهد.»

در این گزارش با تاکید بر اینکه پیشگیری از جرم با بهره‌گیری از بستر تعاملات اجتماعی، به عنوان یکی از راه‌های مبارزه با جرم و حوادث ناگوار همیشه مورد توجه بوده و به مجموعه تدابیر، برنامه‌ها و اقداماتی اطلاق می‌شود که قبل از روی دادن جرم و بزه انجام می‌شود تا مانع از وقوع آن گردد، آمده است: جایگاه مشارکت و رضایت مردم به حدی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی مدظله العالی در سخنان خود فرمودند: «سرمایه عظیم ناجا رضایت و پشتیبانی مردم است». یا در جای دیگر پیرامون اقتدار توأم با عطوفت اینگونه می‌فرمایند که «نیروی انتظامی که دائما با مردم سر و کار دارند، می‌توانند هم مظهر عطوفت و محبت نظام باشند و هم مظهر تدبیر و مدیریت آن و این دو عامل را در کنار هم رعایت کنند».

«بنابراین پلیس باید همواره در دسترس مردم، همجوار با مردم و در تماس مستقیم و مستمر با شهروندان و آگاه به مشکلات آنان باشد. راهبرد اساسی پلیس، مشورت و رایزنی نظام‌مند و منظم با جامعه و تشکل‌های مردمی و اتخاذ تدابیر مناسب محلی برای پیشگیری از جرم در محله‌های مستعد وقوع جرم است.»

در این گزارش آمده است: بر همین اساس، پلیس می‌تواند با آگاهی از واقعیت‌های جامعه شناختی، نسبت به برنامه‌ریزی و مدیریت جهت پیشگیری از وقوع جرم اقدام نماید. بنابراین نقش کارکنان پلیس در پیشگیری از جرم تنها به اهداف پیشگیری وضعی مانند نظارت بر اماکن جرم‌زا منحصر نمی‌گردد بلکه امروزه با توسعه جامعه‌گرایی و لزوم جلب مشارکت مردم در تأمین امنیت، بر نقش این نهاد در تحقق اهداف پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی با هدف حمایت از شهروندان آسیب‌پذیر در برابر خطر وقوع جرم، افزایش آگاهی‌ عمومی اعم از آموزش‌های همگانی مستمر، ارائه خدمات مشاوره‌ای و ایفای نقش میانجیگری در اختلافات نیز تاکید گردیده است.

برچسب‌ها ایرنا پلیس پیشگیری ناجا فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران امنیت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایرنا پلیس پیشگیری ناجا فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران ایرنا پلیس پیشگیری ناجا فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران امنیت پیشگیری از جرم نیروی انتظامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۹۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امنیت غذایی پایدار و رونق صادرات محور؛ نقشه راه تولیدات کشاورزی است

به گزارش قدس آنلاین، « محمد علی نیکبخت » در گردهمایی مدیران بازرسی ؛ ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان های ملی و استانی وزارت جهاد کشاورزی افزود: استفاده از ظرفیت بازرسی و نظارت مردمی گامی مهم به سوی شفافیت و حرکت به سوی بهره وری است.

وزیر جهاد کشاورزی، تولید صادرات محور و عامل فراوانی در داخل کشور را بستر ساز راهبرد « کشاورزی اقتصادی » دانست و اظهارداشت: تحقق این راهبرد به حاکمیت کشاورزی برای دستیابی به امنیت غذایی پایدار منجر می شود.

نیکبخت با یادآوری اینکه تامین امنیت غذایی پایدار مطالبه رهبر معظم انقلاب اسلامی و بنابراین رسالت اصلی وزارت جهاد کشاورزی است گفت: حفظ و تداوم این راهبرد نیازمند هماهنگی و پایش دقیق همه ارکان مدیریت کلان این وزارتخانه است.

وزیر جهاد کشاورزی شرایط اقلیمی و چهار فصل را « موهبت بزرگ سرزمینی » ایران دانست و با تاکید بر اینکه در تولید محصولات اساسی هیچ محدودیتی نداریم تصریح کرد: این ویژگی عامل تعیین کننده در کاهش نوسان تولید و قیمت محصولات در سراسر سال است.

وی به نامگذاری سال ۱۴۰۳ به « جهش تولید با مشارکت مردم » اشاره کرد و گفت: جهش تولید و تحول در کشاورزی و دست یافتن به اهداف کلان در این حوزه با مشارکت مردم و حضور بخش خصوصی محقق می شود.

نیکبخت افزود: ایران می تواند صادر کننده پایدار برخی محصولات کشاورزی باشد مشروط به اینکه به مردم و تشکل ها فرصت و نقش دهیم و موانع و محدودیت ها را رفع و اجرای سیاست ها تسهیل شود.

نقش آفرینی مردم در افزایش تولیدات کشاورزی

وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه برای حفظ منابع پایدار و زیرساخت ها باید به آبخیزداری؛ آبخوان داری و طرح های کوچک زود بازده باید اولویت بدهیم اظهارداشت: اگرچه دانش و مهندسی اجرای طرح ها و زیرساخت ها در کشور بومی شده و توسط کارشناسان داخلی انجام می‌شود اما مشارکت مردم برای اجرا، نگهداری، افزایش بهره وری و جبران عقب ماندگی ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی یکی دیگر از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی را « سرمایه‌گذاری در شیلات » دانست و خاطرنشان کرد : صید و صیادی و آبزی پروری بخصوص پرورش ماهی در قفس با توجه به سواحل طولانی و منابع آبی ویژه پرورش ماهی سردابی و گرمابی بدون نیاز به تغییر کاربری امکان پذیر است.

نیکبخت از تعداد زیاد متقاضیان به عنوان ویژگی و ظرفیت بخش تولیدات گلخانه ای یاد کرد و گفت: گره خوردن تولید با کارآفرینان کشاورز ؛ صنعت کشاورزی را در مسیر رشد و گسترش قرار می دهد.

برداشت کلزا در مناطق گرمسیری در دستور کار است

وزیر جهاد کشاورزی به « برداشت کلزا در مناطق گرمسیری برای نخستین بار » اشاره کرد و افزود: برای حمایت از تولید داخلی ؛ کارخانه ها و وارد کنندگان دانه های روغنی و روغن خام برای ثبت سفارش و واردات به خرید دانه های روغنی تولید داخل ملزم شده اند.

وی اضافه کرد: این شرایط برای واردات برنج و چای هم حاکم است و واردات در صورت خرید محصول کشاورز مجوز دریافت می کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • اجرای طرح ارتقاء امنیت اجتماعی در گچساران
  • نقش جامعه کارگری در دوران دفاع مقدس بسیار پررنگ بوده است
  • انتقاد دادستان کل کشور از تیترهای صفحه اول بعضی روزنامه‌ها
  • انتقاد دادستان کل کشور از تیترهای صفحه اول برخی روزنامه‌ها
  • اجرای طرح نور باید مستمر و اثربخش باشد
  • توصیه دادستان کل کشور درباره نحوه اجرای «طرح نور» فراجا
  • توصیه دادستان کل کشور درباره نحوه اجرای طرح نور فراجا
  • امنیت غذایی پایدار و رونق صادرات محور؛ نقشه راه تولیدات کشاورزی است
  • ضرورت تقویت زیرساخت های سلامت در کشور
  • کاهش ۱۶ درصدی سرقت‌ها در آذربایجان شرقی