Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، نشست طرح پیشنهادی احیای جهاد سازندگی امروز در محل بسیج اقشار برگزار شد. در این نشست فاطمه محمدبیگی نماینده مردم قزوین در مجلس که خود را از اعضای گروه‌های جهادی می‌داند، اظهار داشت: شعار دولت سیزدهم تحول گرایی و کمک به مستضعفان است و با توجه به اینکه در مراحل ابتدایی تمدن‌سازی اسلامی قرار داریم، یکی از این مراحل دولت اسلامی است و ما سال‌ها در مرحله دولت اسلامی معطل مانده‌ایم، اما سؤال این است که دولت اسلامی چگونه باید باشد، باید دولت جهادی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: نقش بسیج سازندگی و گروه‌های جهادی و قرارگاه پیشرفت و آبادانی در دولت اسلامی چگونه باید تعریف شود. امروزه گروه‌های جهادی دارای سابقه 21 ساله هستند و دیگر طفل نیست. طرحی که دولت برای احیای جهاد سازندگی ارائه کرده است را خواندم و باید هرگونه احیای جهاد سازندگی مبتنی بر فعال‌سازی و به کارگیری ظرفیت‌های مردمی باشد. 

به گفته این نماینده مجلس، اشکالاتی در طرح اولیه احیای جهاد سازندگی وجود دارد از جمله اینکه نقش بسیج جهاد سازندگی و قرارگاه‌های پیشرفت و آبادنی دیده نشده است. مسئله ما بازمهندسی حکمرانی در روستاها است. طبق سیاست‌های کلی نظام باید خدمات جامعی به روستاها ارائه شود. 

محمدبیگی همچنین گفت: در گام دوم انقلاب باید تجربه‌های گذشته را دسته‌بندی کنیم و از آن بهره بگیریم. در چهل سال گذشته چه دستاوردهایی در بخش مدیریت جهادی و جهاد سازندگی و گروه‌های جهادی داشته‌ایم که باید این دستاوردها احصا شود.

وی افزود: در احیای جهاد سازندگی باید از شتابزدگی پرهیز شود و طرحی پخته با کمک مرکز پژوهش‌های مجلس و اندیشکده‌ها تهیه شود که در آن علاوه بر روحیه انقلابی و جهادی باید یک نظمی حاکم شود، اگر هدف از توجه به روستا فقط جاده و مخابرات است بسیاری از این خدمات ارائه شده است.

نماینده قزوین در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: ای کاش دولت صبر می‌کرد و ابتدا قانون افزایش جایگاه و اختیارات بسیج سازندگی در مجلس تصویب می‌شد و عملکرد آن را می‌دیدیم و بعد طرح احیای جهاد سازندگی را می‌داد.

محمدبیگی گفت: در مرحله سوم تمدن اسلامی باید دولت اسلامی و دولت جهادی روی کار بیاید. ما دنبال بازی با الفاظ نیستیم، بلکه چگونگی جهادی بودن دولت مطرح است. اما اگر سایر گروه‌های جهادی کنار بروند و جهاد سازندگی فقط در قالب جهاد دولتی باشد این اشکال پیدا می‌کند.

وی با اشاره به تجربه حضور خود در گروه‌های جهادی گفت: گروه‌های جهادی گاهی زیر مجموعه ستاد اجرایی فرمان امام، گاهی زیرمجموعه کمیته امداد امام خمینی و یا گاهی از طرف بسیج اعزام می‌شدند. اما در حال حاضر گروه‌های جهادی یک تجربه 21 ساله دارند. 

نماینده قزوین در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: دولت اجازه ندارد بیش از این بزرگ شود و تشکیلات جهاد سازندگی نباید دولتی باشد اما دوستانی که اظهارنظر می‌کنند نباید تندروی کنند. 

محمدبیگی تأکید کرد: بحث ما امت است و باید فضای اقناعی در جامعه ایجاد کنیم، قانون ارتقای بسیج سازندگی که در مجلس وجود دارد به دلیل این پیش نمی‌رود که برخی از نمایندگان سابقه حضور در گروه‌های جهادی ندارند. در مجلس 290 نماینده هستند که از جاهای مختلف کشور حضور دارند و هرکس دارای افکار خاص خودش است و ما باید در هر طرحی اجماع ایجاد کنیم. 

در این نشست محمدرضا سهرابی از مجمع جهادگران گفت: جهاد سازندگی اول انقلاب یادآور سنگرسازان بی‌سنگر بود که متأسفانه در سال 79 با وزارت کشاورزی ادغام شد و الان دنبال لفظ نیستیم بلکه هدف احیای جهاد سازندگی برای خدمت بیشتر به مناطق محروم است.

فروتن نیز یکی دیگر از فعالان جهادی گفت: در نشستی با آقای بختیاری رئیس کمیته امداد امام خمینی،‌وی گفت، با وجود این که 53 درصد ایجاد اشتغال روستاها توسط کمیته امداد انجام می‌شود،‌اما در طرح احیای جهاد سازندگی با ما مشورت نشده است.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: دولت اسلامی قزوین جهاد مجلس نماینده قزوین در مجلس طرح احیای جهاد سازندگی احیای جهاد سازندگی گروه های جهادی دولت اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۱۴۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد اشتغال برای بیش از 7 هزار نفر توسط صندوقهای قرض الحسنه بسیج سازندگی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،  مسئول بسیج سازندگی استان در نشت خبری  که به مناسبت هفته بسیج سازندگی برگزار شد،  از راه اندازی 530 صندوق قرض الحسنه در روستاهای خراسان جنوبی در قالب 28 تعاونی خبرداد و گفت: صندوقهای قرض الحسنه به منظور ایجاد اشتغال تاسیس شده و در مجموع 40 هزار نفر عضو این صندوقها با سرمایه 41 میلیارد تومان هستند و تاکنون 7 هزار و 100 نفر زمینه اشتغال آنان از سوی صندوقهای قرض الحسنه بسیج سازندگی فراهم شده است.

هنری همچنین از اعزام 2هزار جهادگر در قالب 267 گروه به مناطق محروم استان به مناسبت 17 اردیبهشت سالروز تاسیس بسیج سازندگی خبرداد و افزود: تاکنون 2 هزار و 42 گروه جهادی در سامانه ثبت نام کرده اند که از این تعداد 1100 نفر پایش شده و برای 946 گروه مجوز صادر شده است.

وی افزود: در یکسال گذشته بیش از 2 هزار و 732 اردوی جهادی از سوی بسیج سازندگی برگزار شده که ارزش خدمات ارائه شده به مردم  بیش از 290 میلیارد ریال بود. 

دیگر خبرها

  • دعوت از گروه‌های جهادی خراسان رضوی برای مشارکت بیشتر در طرح تحول روستایی
  • پرداخت ۱۴۵ میلیارد وام اشتغالزایی توسط بسیج سازندگی
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به‌کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • تلاش برای مردمی کردن اقتصاد در خراسان جنوبی
  • ساماندهی ۵۲۰۰ گروه جهادی در فارس
  • بسیج سازندگی پای کار مسکن محرومین
  • گام های بسیج سازندگی خراسان جنوبی برای مردمی کردن اقتصاد
  • ایجاد اشتغال برای بیش از 7 هزار نفر توسط صندوقهای قرض الحسنه بسیج سازندگی
  • حرکت‌های جهادی کارخانه انسان‌سازی است