Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@16:32:27 GMT

بغض‌های کودکانه‌ای که تا همیشه باقی می‌ماند

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۱۵۹۸۲

بغض‌های کودکانه‌ای که تا همیشه باقی می‌ماند

به گزارش ایرنا، آفتاب پاییزی از نورشکن پرده عبور کرده و هاله ای شمع مانند به اتاق بخشیده است حالتی که تضادی از دلتنگی و یادآوری خاطره ای از روزگارانی بهتر از اکنون را ایجاد کرده است.

نوجوان است، از سویی نمی‌خواهد مرگ پدر را باور کند و از سویی دیگر بیداد جالی خالی پدر را نمی‌تواند تحمل کند در برزخی از دوری و دلتنگی به سر می‌برد گویی رفتن پدر در روزهای آغازین سال جای خالی را دردناک تر می کند و باید بهار، تابستان، پاییز و زمستان های نفس گیری را با جای خالی پدر سپری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگاهش به گل های فرش دوخته شده؛ چهره کودکانه اش را در پس ماسکی سفید پنهان کرده است مژه های بلند و مشکی اش روی سفیدی ماسک سنگینی می کند.

آرام به نظر می رسد اما همان نگاه را که از همه پنهان می‌کند و در آن نشانی از حزنی عمیق دارد، می گوید: پدر بعد از ابتلا به کرونا و پس از ۳۰ روز بستری در بیمارستان و در حالی که من بسیار امیدوار بودم که به خانه برگردد تا برایم تولد بگیرد، فوت کرد.

به گلدان کنار پنجره که هنوز گل های آبی مورد علاقه پدر را در خود دارد چشم دوخته است، نزدیک ترین مبل به تلویزیون، سماوری زیبا که به تازگی پدر خریده بود و هزاران یاد و خاطره‌ پدر را فقط با نگاهش دنبال می کند.

اقوام و خویشان به او می گویند گریه کن! گریه و زاری نمی کند گویی غم خود را فراتر از اشک ها می بیند و رفتن بر سر مزاری که با سنگ های زیبا و بی احساس پوشیده شده است را دوست ندارد.

می گوید پدر را در تمام لحظات در خاطرم زنده می بینم و آن سنگ را که نام  پدر را با خطی درشت برخود دارد را دوست ندارم.

امتداد نگاهش را که می گیری به انتهای آفتابی که بر جای خالی پدر می تابد می رسد و می گوید؛ پاییز و نبودن پدر همه جا را پر کرده است. اولین پاییز نبودن پدر سخت تر از هر زمان دیگری شده است روزهای کوتاه و شب های طولانی را چطور باید به صبح رسانید.

کرونا با موج های پی در پی را نه که از سرگذرانده باشیم و تمام شده باشد؛ هنوز هم ادامه دارد و کارشناسان با توجه تغییر فصل و امکان بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها و بی توجهی به رعایت پروتکل های بهداشتی وقوع موج ششم را هشدار می دهد.

بسیاری خانواده ها داغ عزیزان خود را بر اثر ابتلای به ویروس کرونا بر دل دارند فقدانی که برای کودکان و نوجوانان سخت تر است و هنوز نتوانستند مرگ پدر یا مادر خود را بر اثر این ویروس بپذیرند؛ کودکانی که هیچ گاه آن افراد سابق نخواهند شد و گوشه ای از روح و روان شان زخمی ناسور برداشته و نیازمند حمایت های روانشناختی هستند.

بنا بر اعلام معاون اجتماعی سازمان بهزیستی ۵۱ هزار کودک، پدر یا مادر خود را به علت کرونا از دست داده‌اند. این کودکان و نوجوانان نباید به حال خود رها شوند، آنها با کمک اطرافیان و دریافت مشاوره های روان شناختی می توانند به زندگی عادی بازگردند.

از دست دادن والدین برای کودکان و نوجوانان می تواند اثرات منفی ماندگاری به دنبال داشته باشد و بنا بر تاکید روانشناسان نباید به حال خودشان رها شوند بلکه باید با مداخلات مشاوره ای تلاش کرد به حالت عادی بازگردند.

سمیه کریمی روانشناس بالینی و روان درمانگر در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: کودکان و نوجوانانی که هر ۲ یا یکی از والدین خود را از دست می دهند با توجه به بسترهای خانوادگی که در آن به سر می برند در معرض مشکلات روحی متعددی قرار می گیرند.

وی افزود: بعد از مرگ یکی از والدین، دختران بیشتر در معرض مشکلاتی همچون انزوا، گوشه گیری و افسردگی و پسران در معرض مشکلات رفتاری همچون پرخاشگری، قدرت طلبی و خودمختاری قرار دارند.

کریمی با بیان اینکه باید به کودکان و نوجوانان آموزش‌های لازم داده شود تا در گام نخست فقدان پدر یا مادر را بپذیرند، بیان کرد: با برقراری ارتباط کلامی و منطقی باید واقعیت مرگ و ندیدن برای همیشه را توضیح داد.

این روان شناس بالینی اظهار داشت: صحبت کردن با کودکان و نوجوانانی که پدر یا مادر خود را از دست داده اند به آنها کمک می کند تا احساسات خود را بیان کنند و به آنها فرصت سوال داده می شود تا دوران سوگ را پشت سر بگذارند و با سلامت روان از دوران کودکی به نوجوانی و از نوجوانی به جوانی برسند. 

وی یادآور شد: اگر مشکلات این دوران بدرستی درمان نشود با تبدیل شدن به اختلالات رفتاری در دوران بعدی زندگی اثرات سو رفتاری در پی دارد بعنوان مثال در صورت عدم درمان منجر به رفتارهایی همچون ترک تحصیل، افسردگی و دوری از اجتماع می شود.

کریمی ادامه داد: برون ریزی و بیان احساسات در این کودکان و نوجوانان بسیار اثرات مثبتی در عبور از دوران سوگ دارد که با فراهم کردن زمینه گفت و گو و ارتباط کلامی با آنها می توان به تخلیه هیجانات منفی آنها که منجر به ناسازگاری های رفتاری می شود کمک کرد.

وی اضافه کرد: کمک گرفتن از روانشناسان و به کارگیری روش هایی همچون بازی درمانی، نمایش درمانی و نقاشی می توان به کودکان و نوجوانانی که یکی از والدین خود را از دست داده اند کمک کرد تا افکار منفی و آنچه که به آن فکر می کنند را با دیگران به اشتراک بگذارند و این برون ریزی به تعادل و سلامت روان آنها کمک خواهد کرد.

آنچه که بدیهی به نظر می رسد تبعات متعدد کرونا در زندگی تمام افراد در همه جوامع است که شدت و ضعف آن با توجه به زمینه های متفاوتی که هر فرد و جامعه دارد متفاوت است. اثرات روحی و روانی آن در صورت عدم درمان، ماندگاری بیشتری خواهد داشت. 

بنا بر گفته کارشناسان بهزیستی؛ میزان مشکلات مرتبط با سلامت روان افراد در دوران همه گیری کرونا بیشتر شده است در عین حال محدودیت های اعمال شده به منظور پیشگیری از همه گیری کرونا باعث شده تا افراد برای درمان اقدام نکنند.

مهین گودرزی کارشناس اداره بهزیستی بروجرد با اشاره ضرورت مشاوره به منظور درمان برخی مشکلات روحی گفت: مقایسه آماری نشان می دهد میزان مراجعه به مراکز مشاوره بهزیستی در ۶ ماهه اول سال جاری در مقایسه با همین بازه زمانی در سال ۱۳۹۸ به میزان ۱۰ درصد کاهش داشته است.

وی افزود: این کاهش مراجعه به معنی کمتر شدن میزان مشکلات نیست بلکه بنا به دلایلی از جمله اعمال محدودیت ها به منظور پیشگیری از شیوع کرونا است.

این روانشناس گفت: سلامت روان بخصوص در دوران کرونا و پس از آن باید یکی از اولویت ها باشد تا برخی از مشکلات به اختلالات رفتاری تبدیل نشود. 

سلامت روان و توجه به مداخلات درمانی برای همگان ضروری است اما در کودکان و نوجوانان اهمیت بیشتری دارد زیرا آینده آنها را تحت تاثیر قرار می دهد که بنا بر نظر کارشناسان این اصل در دوران کرونا ضرورت بیشتری دارد.

شاید برنامه واکسیناسیون، سهل انگاری نسبت به رعایت دستورالعمل های بهداشتی را بیشتر کند در حالیکه باید آگاه باشیم که تزریق واکسن برای ریشه کنی کرونا شرط لازم است اما کافی نیست.

ضرورت این نکته در ارتباط با سلامت روان افراد زمانی ملموس تر به نظر می رسد که برای لحظاتی کنار کودکان و نوجوانانی باشیم که والدین خود را  بر اثر کرونا از دست داده اند و چه اندوه عمیقی را با خود دارند آنگاه که هنوز توان پذیرش واقعیت را پیدا نکرده اند. 

برچسب‌ها بروجرد ویروس کرونا سلامت روان لرستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بروجرد ویروس کرونا سلامت روان بروجرد ویروس کرونا سلامت روان لرستان کودکان و نوجوانانی کودکان و نوجوانان دست داده اند پدر یا مادر سلامت روان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۱۵۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا

برخی همچنان بر این باور هستند که واکسن‌های ویروس کرونا، عوارض جبران ناپذیری را به همراه داشته است. 

فرانسوا ژاویه فومو تاموزو، فوتبالیست سابق اهل فرانسه و کنگو، علیه شرکت‌های فایزر و بیون‌تک به دادگاه شکایت کرده است. او معتقد است این شرکت‌ها که سازنده واکسن کووید-۱۹ هستند، بر حرفه او تأثیر گذاشته‌اند.

طرفداری | به گزارش اکیپ، فومو تاموزو در حالی که حالا در سن ۲۹ سالگی بازنشسته شده است، علیه شرکت‌های داروسازی فایزر و بیون‌تک به دادگاه شکایت کرده است. او می‌خواهد مشخص شود که آیا واکسن کووید-۱۹ نقش مهمی در مصدومیت‌های او داشته که به شدت بر حرفه وی تأثیر گذاشته است. فومو تاموزو که پیش از خداحافظی از فوتبال در تیم‌های اوسر، یو اس کویوی-روئن، ماریتیمو و استاد لاوال بازی می‌کرد، همچنین از فدراسیون فوتبال فرانسه به دلیل تحت فشار گذاشتن بازیکنان زیر نظر خود برای واکسینه شدن، شکایت کرده است.

به گفته‌ این بازیکن، از زمان واکسیناسیون، مصدومیت‌های پی در پی باعث آسیب به دوران حرفه‌ای او شده است: درد زانو (گونالژی)، تاندونوپاتی و پارگی تاندون آشیل، او را ماه‌ها از زمین دور نگه داشته‌ است. این مصدومیت‌ها اکنون بر زندگی روزمره او نیز تأثیر می‌گذارد:

راه رفتن طولانی مدت به سختی قابل تحمل است، از طرف دیگر دویدن هم برایم غیرممکن است. به محض اینکه می‌خواهم به خودم فشار بیاورم، مثلاً از پله‌ها بالا بروم یا چیزی از قفسه بردارم یا حتی پایین بیایم، درد شدیدی احساس می‌کنم.

دادگاهی برای تعیین ارتباط احتمالی بین واکسن و مصدومیت‌های فومو تاموزو در نظر گرفته شده است. دادگاه پاریس در تاریخ ۲ جولای جلسه‌ای برای این پرونده برگزار خواهد کرد تا در مورد لزوم تشکیل هیئت کارشناسان که وظیفه آن‌ها تعیین ارتباط (یا عدم ارتباط) بین دوزهای واکسن و مصدومیت‌های این بازیکن ۲۹ ساله است، تصمیم‌گیری کند.

 

از دست ندهید ????????????????????????

درخواست دروسی: سردار را در رم حفظ کنید اختلاف علنی رئیس فدراسیون با مجری تلویزیون اعتراض هوادار بارسلونا: ژاوی، مرد سر حرفش می‌ماند! رد پای آرتتا؛ اورتون بعد از 14 سال لیورپول را در خانه شکست داد!

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • ترانه‌ کودکانه «ببعی تو بازیگوشی» اینستاگرام را منفجر کرد + ویدئو
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود