Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@20:21:21 GMT

دیپلماسی منطقه ای در آذربایجان غربی فعالتر شود

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۲۱۰۳۰

دیپلماسی منطقه ای در آذربایجان غربی فعالتر شود

ایسنا/آذربایجان غربی استاندار آذربایجان غربی بر جلوگیری از خام فروشی و فرآوری محصولات استانی تاکید کرد و گفت: خام فروشی می‌تواند ضربه‌ای مهلک به پیکره اقتصاد وارد کند ولی با فرآوری محصولات می‌توان سبب افزایش اشتغال و سرمایه‌گذاری هدفمند برای آینده شد.

 محمدصادق معتمدیان امروز ششم آبان ماه در نشست اعضای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه با استاندار با اشاره به ظرفیت‌های و پتانسیل‌های آذربایجان غربی در بخش‌های مختلف، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین پیشرانه‌های توسعه اقتصاد استان، تجارت بین‌المللی است که می‌توان از ظرفیت هم‌مرزی با سه کشور استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطر نشان کرد: در این راستا باید برنامه‌هایی تهیه و تدوین شود تا از ظرفیت بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز نهایت استفاده صورت گیرد. این برنامه‌ها بایستی برای سه کشور همسایه به‌صورت متفاوت و با توجه به شرایط جغرافیایی کشور مدنظر، نهایی شود.

استاندار آذربایجان غربی با تأکید بر ضریب امنیتی بالا در سطح استان و مرزهای آن، گفت: باوجود مرزهای طویل هیچ ناامنی در استان وجود ندارد و این استان به عنوان استانی امن پذیرای مشارکت سرمایه گذاران است.

معتمدیان تأکید کرد: تسهیل رفت‌وآمد، حضور بیش‌ازپیش در منطقه و کشورهای همسایه، ایجاد زیرساخت‌های مناسب، نگاه راهبردی به منطقه و استفاده از شاهراه‌های بین‌المللی در بازه‌های زمانی کوتاه، میان و بلند مدت نقش به سزایی در توسعه منطقه خواهد داشت.

وی افزایش تعاملات را یکی از مؤلفه های مهم در استفاده از ظرفیت‌های بین‌المللی دانست و تصریح کرد: باید دیپلماسی منطقه‌ای بیش‌ از پیش در استان و منطقه فعال‌تر شود تا حضور فعالان اقتصادی و تجار در کشورهای همسایه پررنگ‌تر شود.

استاندار آذربایجان غربی دولت و دستگاه‌های دولتی را مکلف بر تسهیلگری، ریل‌گذاری و مانع زدایی برای انجام تجارت‌های بین‌المللی دانست و افزود: این اقدامات باید در راستای حضور پررنگ بخش‌های خصوصی در بحث صادرات بیش‌ازپیش مدنظر مدیران و دستگاه‌های دولتی قرار گیرد.

معتمدیان افزایش اختیارات استانداران استان‌های مرزی را ضروری دانست و اظهار کرد: تمامی مشکلات و موانع تجار منطقه و اقدامات بین‌المللی احصا و پیشنهادات توسط کارشناسان و متخصصان ارائه شود تا با انجام اولویت‌بندی به دنبال حل مشکلات باشیم.

وی اولویت دولت در بحث‌های عمرانی را اتمام طرح‌های قبلی عنوان کرد و ابراز داشت: نیازی به انجام سرمایه‌گذاری جدید در بخش‌های متخلف نیست و بایستی تلاش شود تا طرح‌های نیمه‌تمام و راکد گذشته اتمام یافته و به چرخه تولید وارد شوند. انتظار می‌رود مدیران در نگاه خود به رفع مشکلات تغییراتی ایجاد کنند.

وی تشریح کرد: در شرایط جنگ اقتصادی به سر می‌بریم ازاین‌رو انتظار می‌رود دستگاه‌ها و مدیران به دنبال تغییر رویه برای استفاده هر چه‌بهتر از شرایط مختلف باشند. 

استاندار آذربایجان غربی بیان کرد: برخی از مشکلات نیز بایستی به‌صورت ملی و با استفاده از ظرفیت نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی مرتفع گردد. شاید موانع و مشکلات کاری در کشور زیاد باشد ولی هیچ بن‌بستی برای هیچ مشکلی وجود ندارد.

معتمدیان کشاورزی آذربایجان غربی را یکی از ظرفیت‌های بزرگ و دومین پیشرانه اقتصادی استان دانست و تصریح کرد: سرمایه‌گذاری در این بخش بایستی بر اساس اولویت‌ها و نیازهای استان انجام گیرد.

وی همچنین بر جلوگیری از خام فروشی و فرآوری محصولات استانی به‌ویژه محصولات کشاورزی تأکید کرد و افزود: نگاه ما توسعه صادراتی است. همچنین خام فروشی می‌تواند ضربه‌ای مهلک به پیکره اقتصاد وارد کند ولی با فرآوری محصولات می‌توان سبب افزایش اشتغال و سرمایه‌گذاری هدفمند برای آینده شد.

وی ضمن درخواست بر اتمام انحصار دولت بر معدن‌ها، عنوان کرد: دولت همچنین از رقابت با بخش خصوصی در این مهم خودداری کند. در همین راستا نقاط امیدبخش معدنی شناسایی و ظرفیت‌سازی می‌شود.

استاندار آذربایجان غربی ضمن دعوت از بخش‌های خصوصی برای استخراج از معادن و فرآوری آن‌ها، عنوان کرد: معادن بلاتکلیف و راکد هر چه سریع‌تر موردبررسی قرار گرفته و به چرخه فعالیت بازگردند.

معتمدیان ضمن انتقاد از برخی از بانک‌های خصوصی حاضر در استان، تشریح کرد: متأسفانه برخی از بانک‌ها سپرده‌های مردم را جمع‌آوری کرده و در پروژه‌های خارج از استان سرمایه‌گذاری می‌کنند که بایستی از این مشکل ممانعت به عمل آید در غیر این صورت برخوردهای قانونی اعمال می‌شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی استاندار آذربایجان غربی فرآوری محصولات سرمایه گذاری بین المللی خام فروشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۲۱۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیپلماسی و میدان، پای کار «آبیِ ایرانی»/ نگاهی به مواضع مقامات کشوری و لشکری در روز خلیج فارس

به گزارش قدس آنلاین، روز گذشته در سالروز این اتفاق تاریخی، فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: جوانان، بدانید ۱۰ اردیبهشت افتخار ایرانیان است. در سال ۱۶۲۲ میلادی دلاورمردان ایرانی دست بیگانه را از این سرزمین کوتاه کردند و ما هم امروز اینجا را حتی در اسم با کسی قسمت نخواهیم کرد. اینجا مرقد بزرگان ماست ما اینجا هستیم و می‌میریم و پایبند این سرزمین می‌مانیم.

سردار تنگسیری درباره اهمیت ویژه این منطقه گفت: ۴۰ درصد گاز و ۶۲ درصد نفت منطقه در خلیج فارس است، اما اهمیت خلیج فارس را فقط به سهم آن در صادرات نفت و گاز ندانید. اهمیت این منطقه بسیار بیشتر از این‌هاست که موجب شد پرتغالی‌ها ۱۱۷ سال اینجا بمانند. 

وی افزود: عمیق‌ترین مسیر دریانوردی خلیج فارس در آب‌های ایران است. آبراه بین‌المللی از میان جزایر ما عبور می‌کند و ما افتخار تأمین امنیت تنگه هرمز و تردد روزانه ۸۳ فروند کشتی در 
خلیج فارس را داریم.

امیر سرتیپ «مهدی خواجه‌امیری» معاون هماهنگ‌کننده وزارت دفاع هم در آیین بزرگداشت روز ملی خلیج فارس با اشاره به اهمیت راهبردی دریا اظهار کرد: خلیج فارس بزرگ‌ترین گذرگاه انتقال انرژی جهان است و بیش از ۳۰ درصد انرژی جهان از تنگه هرمز عبور می‌کند؛ بنابراین توجه به دریا و بهره‌برداری از ظرفیت‌های غنی آن می‌تواند موجب پیشرفت‌های بسیار قابل توجه برای کشورمان شود.امیر خواجه‌امیری گفت: دریا، منبع قدرت و ثروت است و کشورهایی که به دریا راه دارند، منابع غنی قدرت و ثروت را دارند.

وزیرامور خارجه هم روز گذشته در همایش خلیج فارس در پیامی گفت: نام خلیج فارس با ایران و ایرانی عجین شده، اما خانه‌ای برای همه ملت‌های پیرامون آن است. دولت ما در راستای سه اصل عزت، حکمت و مصلحت، در عمل نشان داده به دنبال تبدیل خلیج فارس به گرانیگاه صلح و ثبات در منطقه است. 

امیرعبداللهیان افزود: اینک ایران اسلامی به عنوان یک کنشگر بزرگ و توانمند با تکیه بر ظرفیت‌های عظیم خود و ایمان به توانمندی‌های نهفته در خلیج فارس و داشته‌های کشورهای این حوزه برای کمک به پیشرفت و تعالی ملل مسلمان منطقه اطمینان کامل دارد. ما برآنیم تا در مشورت با همسایگان الگویی بومی برای ثبات و امنیت منطقه استراتژیک غرب آسیا پیشنهاد کنیم.

خبرنگار: فاطمه کامیاب

دیگر خبرها

  • مشارکت قرارگاه خاتم الانبیا در ساخت مسکن ملی در آذربایجان غربی
  • مشارکت قرارگاه خاتم الانبیا در ساخت مسکن در آذربایجان غربی
  • وقتی «فرهنگ» در میدان «دیپلماسی» قد عَلَم می‌کند
  • شبح جنگ چگونه از ایران دور شد؟
  • ظرفیت شهرهای خواهرخوانده در گسترش دیپلماسی فرهنگی در اصفهان
  • افتتاح دوره دوم کارآموزی قضایی در دادگستری استان آذربایجان غربی با ۳۹ نفر 
  • حفظ منابع آبی نیازمند ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و مسئولیت‌پذیری جمعی است
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • دیپلماسی و میدان، پای کار «آبیِ ایرانی»/ نگاهی به مواضع مقامات کشوری و لشکری در روز خلیج فارس
  • دیپلماسی مهارت یکی از راهبردهای کلیدی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای است