Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، براساس یک مطالعه جدید، محققان هشدار می‌دهند که مصرف مُسکن‌های رایج در کنار SSRI‌ها ممکن است احتمال خونریزی روده را افزایش دهد.

محققان با بررسی ۱۰ مطالعه منتشر شده متشکل از ۶۰۰۰ بیمار، دریافتند افرادی که SSRI (مانند سلکسا، پاکسیل، پروزاک و زولافت) و دارو‌های ضددرد به نام دارو‌های ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) مصرف می‌کنند، در معرض افزایش خطر خونریزی دستگاه گوارش هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دکتر «سید عالم»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کریتون ایالت نبراسکا آمریکا، می‌گوید: «هنگام تجویز SSRI به بیمارانی که قبلاً از NSAID استفاده می‌کردند، احتمال بروز خونریزی دستگاه گوارش فوقانی ۷۵ درصد افزایش یافت.»

وی گفت: «افزایش خطر خونریزی دستگاه گوارش فوقانی احتمالاً به دلیل تداخل این دو نوع دارو است. NSAID‌ها تولید پروستاگلاندین را که از دستگاه گوارش محافظت می‌کند و SSRI‌ها تولید پلاکت‌ها را که برای لخته شدن لازم هستند، مهار می‌کنند. این ترکیب، خطر خونریزی را افزایش می‌دهد.»

عالم توصیه می‌کند: «بهتر است قبل از شروع به مصرف SSRI ها، بیماران با تجویز پزشک، مصرف NSAID‌ها را کاهش داده یا قطع کنند تا خطر خونریزی دستگاه گوارش فوقانی به حداقل برسد.»

همچنین محققان معتقدند که SSRI‌ها علاوه بر تأثیر بر پلاکت‌ها، اسیدیته معده را افزایش می‌دهند که می‌تواند منجر به زخم معده شود و خطر خونریزی دستگاه گوارش را افزایش دهد.

به گفته محققان، خونریزی گوارشی می‌تواند باعث استفراغ خون یا خون در مدفوع یا مدفوع سیاه شود. اما برخی از خونریزی‌ها ممکن است میکروسکوپی باشند و دیده نشوند؛ بنابراین علائم کم خونی مانند خستگی، تنگی نفس در هنگام فعالیت یا سبکی سر ممکن است نشانه از دست دادن خون باشد.


منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: محققان سید عالم خونریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۲۲۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ

به گزارش مدیسن نت، یک مطالعه تازه نشان می‌دهد که آسپرین چگونه در برابر سرطان روده بزرگ عمل می‌کند.

طبق یافته‌های منتشر شده، به نظر می‌رسد آسپرین جنبه‌های پاسخ ایمنی بدن را در برابر سلول‌های سرطانی تقویت می‌کند.

دکتر «مارکو اسکارپا»، محقق ارشد و جراح عمومی دانشگاه پادووا در ایتالیا، گفت: «مطالعه ما مکانیسم مکمل پیشگیری یا درمان سرطان با آسپرین را در کنار مکانیسم دارویی کلاسیک آن که شامل مهار التهاب است، نشان می‌دهد.»

برای این مطالعه، محققان نمونه‌های بافتی را از ۲۳۸ بیمار که بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ تحت عمل جراحی سرطان روده بزرگ قرار گرفته بودند، به‌دست آوردند. از این تعداد، حدود ۱۲ درصد مصرف‌کننده آسپرین بودند.

به گفته محققان، نمونه‌های بافتی از مصرف‌کنندگان آسپرین، گسترش کمتر سرطان به غدد لنفاوی و فعالیت تهاجمی‌تر سلول‌های ایمنی در برابر تومورها را نشان داد.

در آزمایشگاه، آن ها کشف کردند که قرار دادن سلول‌های سرطانی روده بزرگ در معرض آسپرین، توانایی سلول‌های ایمنی را برای هشدار به یکدیگر در مورد وجود تومورها افزایش می‌دهد.

به طور خاص، سلول‌های ایمنی شروع به بیان بیشتر پروتئینی به نام CD۸۰ کردند. به گفته محققان، در بیماران مبتلا به سرطان رکتوم، مصرف‌کنندگان آسپرین بیان CD۸۰ بالاتری در بافت‌های سالم داشتند که نشان می‌دهد آسپرین توانایی سیستم ایمنی را برای جست و جو و از بین بردن سلول‌های سرطانی افزایش می‌دهد.

اسکارپا گفت: «گام بعدی یافتن راهی برای ورود آسپرین به عمق روده و تقویت اثرات ضد سرطانی آن خواهد بود.»

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • ۵ ماده غذایی که می توانند اثری مشابه داروهای لاغری داشته باشند
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری