Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک اقتصاددان با بیان اینکه آینده جهان بر پایه بلاکچین است گفت: دولت برای جلوگیری از هکهای احتمالی، در مراکز داده ای خود همچون بورس، بانک، ثبت احوال، ثبت اسناد و... از بلاکچین بهره گیرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سید مصطفی صفاری دکترای اقتصاد و مدرس دانشگاه است.

وی بر این باور است که آینده از آن رمز ارزی است که حجم بیشتری از معاملات و مقبولیت داشته باشد و پیشنهاد می کند که رمز ارزی ویژه کشورهای عضو شانگهای که ایران نیز عضو آن است ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او موافق رمز ارز ملی نیست چراکه موفقیت رمز ارزها را در گروی جهانشمولی آنها می داند .

وی تأکید دارد که حوزه رمز ارزها از بعد استخراج بسیار برای ایران با شرایط خاص تحریمی آن مفید و از بعد خرید و فروش بسیار پرنوسان است.

دیگر نظرات صفاری را در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در ادامه می خوانید.

رمز ارزها ، آینده اقتصاد جهان را می سازند حجم معاملات و مقبولیت بیشتری داشته باشند، از جذابیت بیشتری برخوردار خواهند بود

افق و آینده رمز ارزها را چطور ارزیابی می کنید.

روند شکل گیری پولها حکایت از این دارند که ابتدا پولهای کالایی و سپس پولهای ذاتی (همچون طلا)، پولهای اعتباری (اسکناسهایی که به پشتوانه اعتبار امضای رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد ایجاد می شدند)، پولهای دیجیتال (کارت بانکها) شکل گرفتند و در حال حاضر نیز به رمز ارزها رسیده ایم.

رمز ارزها در واقع یک دیتا بیس اطلاعاتی است که توسط فرد یا سازمانی شکل گرفته است. در این قالب انتشار دهنده ای وجود ندارد و فقط کافی است  در این زنجیره اطلاعاتی (در قالب بلاکچین)، 80 درصد تأیید کنند  تا پولی انتقال یابد.

برخلاف مدلهای قبلی پول که اگر بانک مرکزی کشوری مانع جابجایی پول می شد، امکان انتقال پول وجود نداشت، در حال حاضر به یاری رمز ارزها به راحتی می توان تحریمها و اینگونه محدودیتها را دور زد به انتقال رمز ارز اقدام کرد.

ارزهای رمزنگار، ارزهایی هستند که جهان شمول هستند. محدود به مکان نبوده و در فضای اینترنت هستند. هیچ صادرکننده ای برای رمز ارزها وجود ندارد و افراد بدون اینکه شناسایی شوند می هر زمان بخواهند می توانند آن را به دیگری منتقل کنند.

آمریکا در تلاش است تا ایرانیانی که به کارگزاری مراجعه می کنند، جلوی خرید و فروش آنها را گرفته و رمز ارزهای آنها را بلوکه کند ولی علی رغم همه این تلاشها، به دلیل دخالتهای زیاد دولتها در اقتصاد، رمز ارزها ، آینده اقتصاد جهان را می سازند و دیگر اینگونه دخالتها چندان معنادار نخواهند بود.

آینده جهان بر پایه بلاکچین و ارزهای دیجیتال است، گرچه در حال حاضر عمده مخالفان آنها بانکهای مرکزی هستند.

در خصوص رمز ارزها اجماع جهانی وجود دارد و اقبال از آن بیشتر و بیشتر می شود. به طور مثال در حال حاضر برخی از خودپردازهای رمز ارز را داریم یا حقوق ژاپنی ها در بعضی شرکتها با رمز ارز پرداخت می شود.

در آینده رمز ارزهایی که حجم معاملات و مقبولیت بیشتری داشته باشند، از جذابیت بیشتری برخوردار خواهند بود.

آینده آن برای رمز ارزها مثبت و روشن ارزیابی می کنم. از دید سرمایه گذاری این حوزه بسیار پر ریسک و از منظر استخراج، برای اقتصاد ایران با توجه به شرایط موجود بسیار مفید است.

بازیگران رمز ارزها دو گروه هستند کسانی که به یاری دستگاههایی به یاری برق و اینترنت تولید و استخراج رمز ارز می کنند و عملاً فعالیت آنها به خصوص در کشوری مانند ایران به دلیل ارزان بودن انرژی کم ریسک است

و گروه دوم کسانی هستند که خرید و فروش رمز ارز می کنند و از نوسان گیری کسب سود می کنند که فعالیت آنها بسیار پر ریسک است. پشتوانه فعالیت آنها انرژی و مقبولیت است.

در ارتباط با استخراج کنندگان رمز ارز بناست تا دولت مجوزهایی به آنها دهد به شرط آنکه رمز ارزها را در اختیار صرافی های مجاز بگذارند تا بتوان تحریمها را دور زد.

رمز ارزها آینده ای رو به توسعه ای دارد و رد و قبول آن توسط کشورها، شرکتها و... تأثیر کوتاه مدت در نوسانات آن دارد ولی نمی توانند بر مقبولیت آن تأثیر منفی بگذارند.

اینکه کشورهایی مانند چین و آمریکا نیز به سمت ارزهای دیجیتال رفته اند . چراکه رمز ارز حوزه ای دانش محور است و این دو کشور هر دو به آن حساس هستند.

واقعیت این است که آمریکا رو به افول است و چین در حال رشد و انتقال دانش از غرب به شرق صورت می گیرد و عملا در سال 2025 چین از آمریکا پیشی می گیرد.

چنانچه گروه شانگهای که ایران نیز عضو آن است بتوانند رمز ارزی را طراحی کنند می تواند به نفع همه کشورهای عضو بوده و به ویژه برای ایران که بیش از 97 درصد مبادلات آن با کشورهای آسیایی است.

*موفقیت در حوزه رمز ارزها نیازمند مقبولیت جهانی است

نظرتان در خود رمز ارز ملی دیجیتالی چیست؟

 عامل مهم در حوزه رمز ارزها، بحث مقبولیت است. ایران چنانچه بخواهد رمز ارز ملی داشته باشد بیشتر مقبولیت آن داخلی خواهد بود. در حالی که برای موفق شدن در حوزه رمز ارزها نیاز به مقبولیت جهانی است.

در حال حاضر بیش از 2هزار و 500 رمز ارز وجود دارد و در این میان برتری با بیت کوین و در رتبه بعد اتریوم است.

رمز ارزها، در حال حاضر بهترین ابزاری هستند که به کم آن می توان دور زد.

مشکل ما انتقال پول است وگرنه با 15 کشور همسایه مبادله کالایی داریم.

چنانچه ایران بتواند بیت کوین استخراج کند و شرکای آن به ویژه شریک چین آن را مورد پذیرش قرار دهد می تواند به دور زدن تحریمها ادامه دهد. این روند را باید تا تعیین تکلیف برجام ادامه داد. هرچند مجموعه دنیا به سمت ارزهای دیجیتال می رود و این به نفع ماست.

در حوزه رمز ارزها چه توصیه ای به دولت و مردم دارید؟

به نظر من به جای آنکه تلاش کنیم که برق به اروپا و... ببریم، تلاش کنیم تا در نیروگاههای مازاد به استخراج رمز ارزها اقدام کنیم و از آن برای انجام صادرات و... بهره بگیریم.

دولت برای جلوگیری از هکهای احتمالی، در مراکز داده ای خود همچون بورس، بانک، ثبت احوال، ثبت اسناد و... از بلاکچین بهره گیرد. چراکه با این کار قادر به بالا بردن هرچه بیشتر امنیت خود خواهد بود.

توصیه به مردم این است که افراد خرید و فروش کننده به دلیل نوسانات بسیار، زیان می بینند ولی در آینده و به طور بلندمدت ممکن است منافعی از حوزه حاصل کنند.

نگاه مثبتی به رمز ارز در کشور وجود دارد و حوزه علمیه و مراکز علمی و پژوهشکده ها نیز در این خصوص در حال بررسی و مطالعه و تحقیق هستند. به هر تقدیر زمینه و بستر خوبی برای استخراج رمز ارز در کشور وجود دارد.

  گفت وگو از : مریم سلیمی

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: حوزه رمز ارزها خرید و فروش حال حاضر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۲۳۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز طرح نظارت بر مراکز عمده توزیع لاستیک در مازندران

به گزارش خبرنگار مهر، یداله ملکی صبح چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگاران از نظارت بر مراکز عمده توزیع لاستیک خودرو خبر داد و با تاکید بر نظارت مستمر بازار لاستیک خودرو، گفت: در راستای صیانت از حقوق مصرف کنندگان و جلوگیری از سودجویی منفعت طلبان و با توجه به تداوم التهاب بازار تایر سواری در سطح عرضه، تعزیرات حکومتی با متخلفان برخورد قانونی می‌کند.

مدیر کل تعزیرات حکومتی مازندران افزود: بازرسی از مراکز توزیع عمده لاستیک و خرده فروشان با استفاده از همه ظرفیت‌ها بمنظور برخورد ایجاد ثبات در بازار با حضور رئیس شعبه تعزیرات حکومتی و بازرسان صمت و اصناف برای جلوگیری از افزایش بی رویه قیمت لاستیک خودرو اجرا می‌شود.

ملکی گفت: کنترل و نظارت بر وضعیت بازار کالا و پایش وضعیت تأمین و توزیع لاستیک خودرو، جلوگیری از تخلفات احتمالی و رسیدگی به موقع به شکایات و گزارش‌های مردمی را از جمله اهداف طرح نظارتی عنوان کرد.

کد خبر 6087279

دیگر خبرها

  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای
  • بیت‌کوین جهش کرد/ پیش‌بینی ۱۴۰هزار دلاری برای رهبر بازار رمزارز!
  • درخشش بانوی کماندار یزدی در مسابقات تیراندازی با کمان شانگهای چین
  • ابر دولت در قطب مرکز داده پیام راه اندازی می‌شود
  • ابر دولت در مرکز داده پیام راه‌اندازی می‌شود
  • آیا ارز دیجیتال حلال است؟
  • نوبیتکس، پیشگام در آموزش و آگاهی کاربران دنیای رمزارز
  • اجرای طرح نظارت بر بازار لاستیک خودرو در مازندران
  • آغاز طرح نظارت بر مراکز عمده توزیع لاستیک در مازندران
  • پیشنهاد شهروند نی ریزی برای جلوگیری از خشکسالی در پی خشک شدن درختان پسته