Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@06:25:53 GMT

۴۰ درصد باغات انار اردستان تغییر کشت داده‌اند

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۲۴۳۸۸

۴۰ درصد باغات انار اردستان تغییر کشت داده‌اند

ایسنا/اصفهان سرپرست جهاد کشاورزی اردستان گفت: بیش از ۴۰ درصد از باغات انار اردستان پس از آنکه صرفه اقتصادی خود را از دست داده اند، به محصول دیگری تغییر کشت داده اند.

اسحاق شفیعی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: محصول انار اردستان به دلیل بازارپسندی و کیفیتی که دارد از قدیم این شهرستان را به یکی از قطب‌های اصلی تولید انار در کشور تبدیل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه درحال حاضر سطح زیر کشت انار بارور در اردستان ۱۱۵۰ هکتار است، افزود: عملکرد برداشت محصول انار در هر هکتار ۸ تن است و سالانه بیش از ۹۲۰۰ تن انار در این شهرستان تولید می شود.

سرپرست جهاد کشاورزی اردستان با یادآوری اینکه شهرستان اردستان از قدیم یکی از قطب های اصلی ارقام محصول انار بوده است، تصریح کرد: هم اکنون تنها ارقام نادری، شهپر ترش و شیرین، پوست قرمز و پوست سفید اردستانی و پوست قرمز و انار ملس مهاباد در این شهرستان تولید می شود.

به گفته شفیعی، برداشت محصول انار در شهرستان اردستان از اوایل مهر ماه آغاز و تا اوایل آذرماه ادامه خواهد داشت و در دهستان ریگستان و گرمسیر شهرستان بیشترین محصول انار برداشت می شود.

وی افزود: از مجموع انارهای تولیدی شهرستان، حدود ۱۰ درصد آن به مصرف تازه خوری مردم منطقه و ۹۰ درصد دیگر به شهر و استان های اطراف صادر می شود.

سرپرست جهاد کشاورزی اردستان با بیان اینکه سطح زیر کشت محصول انار در  اردستان کاهش چشمگیری داشته و همین موضوع باعث کاهش تولید نهایی این محصول شده است، توضیح داد: کرم گلوگاه و افت های محلی، سرمازدگی فصلی و کمبود آب و خشکسالی های چندین ساله و نداشتن صرفه اقتصادی از مهمترین دلایل کاهش سطح زیر کشت محصول انار در اردستان  است.

شفیعی گفت: تغییر کشت یکی دیگر از دلایل اصلی کاهش تولید انار در اردستان است و با بررسی های انجام شده بیش از ۴۰ درصد باغات انار اردستان پس از آنکه صرفه اقتصادی خود را از دست داده به محصول دیگر تغییر کشت داده اند.

حمایت جهادکشاورزی از سرمایه گذاران در زمینه صنایع تبدیلی

وی با اشاره به ظرفیت بالای تولیدات محصولات مختلف مانند انار، پسته، زعفران و ... در این شهرستان، گفت: بستر لازم برای سرمایه‌گذاری در این بخش فراهم است و از مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی برای ایجاد صنایع تبدیلی و فراوری در این منطقه استقبال و حمایت می‌کنیم.

سرپرست جهاد کشاورزی اردستان اضافه کرد: همچنین علاوه بر پرداخت تسهیلات، زمین مناسب را برای سرمایه گذاری در ایجاد صنایع تبدیلی مرتبط در اختیار بخش خصوصی قرار می‌دهیم.

شفیعی با اشاره به اینکه ایجاد کارخانه‌های فرآوری و صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی ظرفیت اقتصادی مناسبی در این شهرستان دارد، افزود: محصولات کشاورزی تولیدی در شهرستان مانند انار از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است که با ایجاد صنایع تبدیلی، اشتغال خوبی در این حوزه ایجاد خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها انار باغ محصول انار انار اردستان صنایع تبدیلی تغییر کشت داده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۲۴۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت گل محمدی از باغات سیستان وبلوچستان

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان گفت: با هدف تغییر الگوی کشت و با توجه به ارزش اقتصادی بالا و نیاز آبی کم گل محمدی و سازگاری با اقلیم منطقه، توسعه باغات گل محمدی در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی استان قرار گرفته و با استقبال کشاورزان سطح زیر کشت این محصول امسال نسبت به سال گذشته با رشد ۲۵ هکتاری به ۱۴۰ هکتار رسید.

سعید نارویی افزود: پیش‌بینی شده است امسال ۳۰۰ تن گل محمدی از سطح باغات سیستان و بلوچستان برداشت شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: ۱۲ کارگاه نیمه صنعتی و سنتی گلابگیری و اسانس گیری در استان فعال است که همه ساله بخش قابل توجهی از نیاز منطقه را تامین می‌کند.
وی افزود: شهرستان‌های شمال سیستان و بلوچستان، میرجاوه، زاهدان و خاش گل محمدی کشت شده و تولیدات آن پس از فرآوری در منطقه بصورت گلاب وگل خشک شده به بازار عرضه می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • رویش دشت شقایق در اردستان
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب را تهدید می‌کند
  • ۱۵ تغییر کاربری غیرمجاز در آمل قلع و قمع شد
  • برداشت محصول از مزرعه طــرح مــقـایـســه گندم در هندیجان
  • عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب خراسان رضوی را تهدید می‌کند
  • برداشت خیار سبز در شهرستان قیروکارزین
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • بررسی و ساماندهی توسعه شهرک صنعتی شهرستان انار
  • برداشت گل محمدی از باغات سیستان وبلوچستان