Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت روحانی پارسال و امسال مقرر کرده بود به مستاجران وام ودیعه داده شود، ولی با کارشکنی بانک‌ها طی امسال از حدود ۱.۵میلیون متقاضی فقط ۸۳هزار نفر یعنی ۵.۵درصد متقاضیان این وام را گرفتند.

به گزارش مشرق، گرچه سال پیش ستاد ملی کرونا در دولت حسن روحانی با هدف حمایت از اجاره‌نشین‌ها چند مصوبه از جمله پرداخت وام ودیعه مسکن داشته، اما این برنامه‌ها به دلیل عدم همراهی بانک‌ها دردی از قشر مستأجران کشور را درمان نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال ۹۹ و امسال ستاد ملی کرونا مصوب کرد وام ودیعه به مستأجران پرداخت شود. مصوبه اوایل سال گذشته این ستاد از مردادماه ۹۹ یعنی در بحبوحه جابجایی در بازار اجاره مسکن اجرایی شد. بر اساس این مصوبه سقف تسهیلات کمک ودیعه اجاره مسکن در تهران ۵۰ میلیون تومان، در سایر کلانشهرها ۳۰ میلیون تومان  و در سایر شهرها طبق مصوبه انجام گرفته ۱۵ میلیون تومان در نظر گرفته شد.

بیشتر بخوانید

روزهای سخت اجاره‌نشینی و بی‌تفاوتی بانک‌ها در پرداخت‌ وام ودیعه مسکن

این وام باید به دو صورت در اختیار مستأجران قرار می گرفت؛ با سررسید یکساله وام به مالک پرداخت می‌شد و مستأجر سود ۱۳ درصدی آنرا به صورت ماهانه پرداخت می‌کرد. یا این‌که وام با سود ۱۲ درصد به مستأجر اعطا و در بازه سه ساله آنرا بازپرداخت می‌کرد.

اوایل امسال نیز ستاد ملی کرونا مصوبه سال گذشته خود را تمدید کرد که البته در آن سقف وام ودیعه مسکن در تهران به ۷۰ میلیون، کلانشهرها به ۵۰ میلیون و سایر شهرها به ۲۵ میلیون تومان افزایش یافت.

اما عمدم همراهی بانک‌ها و موسسات ملی باعث شده تا طی دو سال اخیر، مستأجران کمترین بهره را از این مصوبه حمایتی ستاد ملی کرونا ببرند. چه آن‌که شهریور ماه سال گذشته محمد اسلامی وزیر سابق راه و شهرسازی تاکید کرده بود، خروجی پرداخت وام ودیعه مسکن به مستأجران قابل قبول نیست.

وی تصریح کرده بود: با مصوبه ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا پرداخت وام ودیعه مسکن ساده‌سازی و روان‌سازی شده است، از این رو انتظار می‌رود مردم با سرعت بالاتری وام را دریافت کنند.ولی حدود ۸ هزار وام ودیعه مسکن به مستأجران پرداخت شده است.

به گزارش تسنیم، امسال نیز همان رویه کُند سال گذشته از سوی بانک‌ها اعمال می شود و سخت‌گیری‌ها باعث شده اکثر مستأجران نتوانند از وام ودیعه مسکن استفاده کنند. بر اساس آمار امسال یک میلیون و ۵۱۳ هزار نفر برای دریافت وام ودیعه مسکن در سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن saman.mrud.ir وزارت راه و شهرسازی ثبت‌نام کرده‌اند.

از این تعداد حدود ۵۵۰ هزار نفر به بانک‌ها معرفی شده‌اند که تاکنون حدود ۸۳ هزار نفر توانسته‌اند وام ودیعه مسکن را دریافت کنند. به‌عبارت دیگر حدود ۵.۵ درصد ثبت‌نام کنندگان.

معاون وزیر راه و شهرسازی اوایل ماه گذشته از مکاتبه با بانک مرکزی برای تسهیل پرداخت وام ودیعه مسکن خبر داده و به تسنیم گفته بود: به زودی مشکل کندی پرداخت وام برطرف خواهد شد.

محمود محمودزاده افزود: ثبت نام متقاضیان وام ودیعه مسکن همچنان ادامه دارد و در صورت تصویب ستاد ملی کرونا، قراردادهای نیمه دوم سال نیز مشمول این وام خواهند شد. این موضوع در جلسه آتی ستاد ملی کرونا مطرح خواهد شد.

وی درباره با اتمام منابع مالی پرداخت وام ودیعه مسکن، گفت:  بعضاً مباحثی در رابطه با اتمام ظرفیت یا سهمیه بانک‌های عامل وام ودیعه مطرح می شود که از سوی وزارت راه و شهرسازی قابل قبول نیست.

وی ادامه داد: این مسئله ناشی از یک اشتباه برداشتی است که برخی بانک‌ها در سهمیه ها دارند.در این راستا با بانک مرکزی مکاتباتی انجام داده ایم که خروجی آن، ابلاغیه این بانک به ۱۵ بانک و موسسه مالی برای اصلاح این مورد بوده است.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: به زودی این موضوع رفع می شود چون از عدد تعیین شده برای وام ودیعه مسکن خیلی باقیمانده و هیچ مشکلی برای پرداخت نداریم.

محمودزاده همچنین یادآور شد: تامین وام ودیعه نیز جزو نظام داخلی بانکهاست؛ برای این منظور نیز با بانک مرکزی مکاتبه ای داشته ایم و درخواست کردیم تعدیل را انجام داده تا حداقل ضمانت‌های لازم از متقاضیان اخذ شود.

 قرار بود مطابق مصوبه ستاد ملی کرونا، پرداخت وام ودیعه مسکن ساده‌سازی شود،‌ این در حالی است که بانک‌ها شرایط دریافت وام مذکور را سخت کرده و یک مستأجر باید از هفت خان رستم برای وام ۲۵، ۵۰ و ۷۰ میلیون تومانی عبور کند. به نظر می‌رسد نیاز است تا رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی این چالش را از دولت پیگیری کند تا بانک‌ها شدت سخت‌گیری خود برای پرداخت وام ودیعه مسکن را کاهش دهند.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان وام ودیعه مسکن دولت روحانی شکست رستم قاسمی پرداخت وام ودیعه مسکن ستاد ملی کرونا راه و شهرسازی میلیون تومان سال گذشته هزار نفر بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۲۶۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه

آفتاب‌‌نیوز :

عبدالجلال ایری، با اشاره به گلایه مردم از اقساط بالای وام مسکن، گفـت: یکی از گلایه‌های مردم در سال‌های اخیر که با افزایش قیمت مسکن در سراسر کشور به ویژه کلانشهر‌ها بالاخص پایتخت مواجه بودیم، بالا بودن اقساط وام مسکن در برابر قدرت خرید پایین وام‌ها است. در کلانشهر تهران، برای خرید خانه به زوجین وام ۹۶۰ میلیون تومانی پرداخت می‌شود که اقساط آن حدود ۱۹ میلیون تومان است. این در حالی است میانگین قیمت هر متر خانه در پایتخت در سال جاری به بیش از ۸۰ میلیون تومان رسیده و با وام پرداختی تنها ۱۲ متر خانه می‌‎توان خریداری کرد.

این نماینده مردم در مجلس ادامه داد: اقساط سنگین وام مسکن و دلایل ناتوانی یا عدم تمایل بانک‌ها به پرداخت تسهیلات مسکن با بازه پرداخت طولانی‌تر و اقساط متعادل‌تر و نیز مبلغ بیشتر موضوعی است که حتما باید مورد بررسی و ارزیابی دقیق قرار بگیرد. یکی از موضوعاتی که به تصمیم‌گیری بهتر ما در این مورد کمک می‌کند، ارزیابی نحوه پرداخت وام در کشور‌های دیگر با میزان توسعه یافتگی متفاوت است.

وی افزود: با یک جست‌وجو ساده در این مورد متوجه می‌شویم که عمده کشور‌های پیشرفته دنیا برای خرید خانه تسهیلاتی با بازپرداخت ۲۰ الی ۳۰ ساله دارند که مبلغ تسهیلات نیز بخش قابل توجهی از مسکن‌ها را شامل می‌شود البته که متقاضیان از یک فرآیند اعتبارسنجی و رتبه بندی دشوار و سخت‌گیرانه‌ای عبور می‌کنند. اما نکته مثبت این نوع سیستم وام دهی این است که متقاضیان تسهیلات مسکن، بخش عمده‌ای از نرخ خانه را وام دریافت کرده و برای خانه دار شدن به آورده کمتری نیاز دارند.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در مورد عدم تمایل بانک‌ها به پرداخت تسهیلات با اقساط بلند مدت، اضافه کرد: به نظر می‌رسد یکی از دلایل اصلی عدم تمایل بانک‌ها به پرداخت تسهیلات بلند مدت مانند وام مسکن، بی ثباتی اقتصادی است. چرا که با افزایش تورم و نواسانات اقتصادی در طول سالیان بازپرداخت وام، بانک‌ها دچار ضرر و زیان هنگفتی می‌شوند از این رو عمده بانک‌ها برای عبور از شرایط دشوار اقتصادی به سمت بنگاه‌داری و سرمایه‌گذاری در حوزه‌های سودآوری با بازه زمانی کم دارند.

ایری اضافه کرد: شاید اگر نرخ سود بانک‌ها در حوزه مسکن بر اساس تورم شناور باشد، بانک‌ها اقبال بیشتری برای ورود به این حوزه پیدا کنند. البته که قطعا دلایل دیگری هم دارد که همانگونه که پیشتر بیان کردم، باید مورد بررسی کارشناسان اقتصادی قرار بگیرد.

منبع: خبرگزاری خانه ملت

دیگر خبرها

  • وام ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی برای مستاجران
  • توضیحات زاکانی درباره پرداخت ودیعه به برخی از مدیران شهری
  • جزئیات پرداخت وام ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن | وام ۳۰۰ میلیون تومانی به چه کسانی تعلق می گیرد؟
  • جزئیات پرداخت وام ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن
  • بانک‌ها تا پایان اردیبهشت نسبت به پرداخت تسهیلات مسکن اقدام کنند
  • واکنش زاکانی به پرداخت ودیعه‌های سنگین مسکن به مدیران شهرداری تهران
  • ماجرای پرداخت ودیعه به برخی از مدیران شهری چه بود؟
  • دفاع زاکانی از پرداخت ودیعه مسکن ۲۵.۵ میلیاردی به مدیرانش: خانه ندارند، وام دادم! | فیلم
  • پرداخت ۳۴ هزار فقره تسهیلات اشتغالزایی به متقاضیان
  • گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه