Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-08@20:26:13 GMT

عزم مجلس برای تصویب لایحه رتبه بندی معلمان

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۲۶۴۴۶

عزم مجلس برای تصویب لایحه رتبه بندی معلمان

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در هفته‌ای که گذشت پیرامون مسائل مهم کشور اظهارنظرهای مختلفی کردند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، اظهارنظرها، تذکرات و نطق میان دستور، بخشی از فعالیت نمایندگان در مجلس شورای اسلامی‌طی هفته گذشته بود که در یک نگاه اجمالی آن‌ها را مرور می‌کنیم:

چهارشنبه ۲۸ مهر

جلسه علنی چهارشنبه مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف برگزار شد و ادامه بررسی گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات در خصوص لایحه رتبه بندی معلمان در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاجوردی: مسائل معیشتی نباید ما را از مساله فرهنگ غافل سازد

زهره سادات لاجوردی در نطق میان دستور خود در جلسه علنی چهارشنبه مجلس شورای اسلامی با تبریک آغاز هفته وحدت و ولادت حضرت محمد (ص) و امام جعفر صادق (ع) اظهار کرد: با روی کار آمدن دولت مردمی و انقلابی سیزدهم و با هم افزایی معنادار دولت و مجلس بارقه‌های امید برای تغییر و تحول در شرایط عمومی کشور ظاهر گشته است.

وی با اشاره به اینکه حضور میدانی مسئولین مختلف دولتی و نیز شخص رئیس جمهور در نقاط مختلف کشور، ضمن ایجاد درک واقعی از مسائل مردم موجب دلگرمی و افزایش امید در میان آحاد ملت شده است، گفت: اگرچه در سالیان اخیر کشور از ترک فعل‌ها و سو تدبیر برخی از مسئولین دچار رنج مضاعف گردیده و دسترسی مردم به مسئولین دولتی دشوار و ناممکن شده بود، اما با تغییر دولت و نیز رویکردهای مردمی دولت سیزدهم امیدها دوباره بازگشته است که از جمله آن امید به تحول و تغییر به نفع مردم، امید به رفع مشکلات کشور، امید به بهبود وضعیت اقتصادی و امید به بالندگی و پیشرفت همه جانبه ایران اسلامی است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: از آنجا که ادامه مسیر تحول و خدمت رسانی به مردم و نیز ارتقا و رشد روزافزون آن مورد نظر دولت و مجلس می‌باشد و همچنین انتظار بحق مردم شریف ایران است، از دولت محترم انتظار داریم که هر چه سریع‌تر نسبت به انتصاب مدیران و معاونین در سطوح مختلف اقدام نماید.

وی افزود: گرچه پیگیری امور مهمی مانند واکسیناسیون عمومی و گسترده در دستور کار بوده است، لکن شرایط کشور و نیاز مبرم به تحول گسترده در مجاری امور، انتصاب مدیران و معاونین شایسته تحولگرا و انقلابی و جوان را طلب می‌کند. لذا انتظار می‌رود که دولت محترم با اولویت و جدیت کادر تشکیلاتی خود را از سطوح عالی تا سطوح میانی و ما بعد آن با سرعت تکمیل کند تا خدمت رسانی به مردم عزیز ایران با هماهنگی بیشتر دنبال شود.

نماینده مردم تهران در ادامه با اشاره به بحث سیاست خارجی تصریح کرد: با تغییر رویکرد و اتخاذ مواضع عزتمندانه، حکیمانه و مطابق مصلحت کشور زمینه عضویت ایران در پیمان همکاری‌های شانگهای فراهم شد. این امر نشان دهنده آن است که چنانچه مسئولین کشور مطابق اصول سه گانه عزت، حکمت و مصلحت تصمیم گیری کنند و بدون ترس بی جهت از قدرت‌های پوشالی اقدام نمایند، نتایج شیرینی برای کشور به بار خواهد نشست.

لاجوردی ضمن تقدیر از مواضع صحیح دولت سیزدهم گفت: انتظار می‌رود که در پرونده هسته‌ای و مسائل دیگر نیز بر همین اساس و با اتکا به خداوند متعال و با در نظر گرفتن قدرت واقعی ملت که برآمده از ایمان و مجاهدت‌های جوانان و دانشمندان فرهیخته کشور و نیز اقتدار سیاسی – نظامی و امنیتی که محصول مجاهدت‌های نیروهای مسلح و حافظان امنیت کشور است، بدون تشویش و ترس و با رعایت اصول یاد شده در مذاکرات وارد شوند و منافع کشور را با اقتدار تأمین نمایند.

وی همچنین با اشاره به موضوع فرهنگ تصریح کرد: فرهنگ مهمترین عنصر شکل دهی و موجودیت یک جامعه است، از این رو امام خمینی اعتقاد داشتند که اگر فرهنگ درست شود یک مملکت اصلاح می‌شود. بنابراین مسائل و مشکلات معیشتی که امروز با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم نباید ما را از مسائل فرهنگ غافل سازد.

نماینده مردم تهران خاطرنشان کرد: بسیاری از مشکلات جامعه نتیجه خودباختگی نسبت به فرهنگ بیگانه است. افزایش آمار طلاق، سست شدن بنیان خانواده و طلاق‌های عاطفی، کمرنگ شدن عفاف و حجاب همه ریشه در مسائل فرهنگی دارد که در این میان نقش رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی بسیار تأثیرگذار است. امروز نفوذ و استحاله فرهنگی به عنوان دو مؤلفه کاربردی است که دشمن در جنگ نرم فرهنگی علیه کشور ما به کار گرفته است. شاید بتوان اصلی ترین راهکار آنان را سناریوی فروپاشی نظام خانواده در ایران دانست، چرا که آنها به خوبی دریافته‌اند که برای از بین بردن انسجام و مقاومت ملت باید عنصر تشکیل دهنده جامعه یعنی نهاد خانواده را هدف گرفت.

لاجوردی افزود: ضروری‌ترین رویکرد در سیاست‌گذاری‌ها و قانون گذاری و طرح‌های اجرایی مرتبط با زنان و خانواده توجه به صیانت و پاسداری از هویت زن مسلمان و تلاش در جهت ارتقای جایگاه آنان در خانواده می‌باشد و تا زمانی که به این رویکرد توجه کافی صورت نگیرد در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی توفیقی به دست نخواهد آمد. بنابراین باید هماهنگی بین نهادها و بخش‌های مختلف کشور که عهده دار پیگیری مسائل زنان و خانواده هستند وجود داشته باشد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در رابطه با مسائل و مشکلات حوزه انتخابیه اش تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر گفت: این مسائل فهرست طولانی را شامل می‌شود و باید گفت اهم مسائل در این حوزه‌ها عبارت از برقراری عدالت در تقسیم امکانات و منابع است.

سفرهای استانی رئیس جمهور با دقت برنامه‌ریزی شود

فرهاد طهماسبی در جلسه علنی چهارشنبه مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود ضمن تبریک آغاز هفته اظهار کرد: در ابتدا لازم می‌دانم از رئیس جمهور و هیأت دولت بابت اقدامات خوبی که در این دو ماه فعالیت دولت سیزدهم انجام شده، از جمله واکسیناسیون گسترده عموم مردم در مقابل ویروس کرونا و انجام سفرهای استانی و حضور در میان مردم تشکر کنم.

نماینده مردم نی‌ریز و استهبان در مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس دولت سیزدهم افزود: تربیت، اصلی‌ترین و سرنوشت ساز ترین مسئله از روز اولست تا یوم القیامه است. در ایام شروع سال تحصیلی و شروع فعالیت دولت جدید هستیم. تحول اجتناب ناپذیر بوده و نیاز به مدیریت با برنامه مدون وزارت آموزش و پرورش است.

وی با بیان اینکه در استان‌ها و شهرستان‌ها مدیریت آموزش و پرورش در حالت بلاتکلیفی قرار داشته، گفت: بنابراین رئیس جمهور عنایت فرماید علی رغم اینکه قانوناً مهلت دارند، نسبت به معرفی گزینه وزارت آموزش و پروش تسریع نمائید؛ چرا که برای اجرای تغییر و تحول در جوامع بشری، سنت الهی بر آن است که خداوند پیامبران را از میان امت‌ها انتخاب کرده است. پس انتخاب و معرفی معلمی دلسوز و مجرب از بدنه آموزش و پرورش مورد انتظار عمده فرهنگیان است.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تاکید کرد: اقدام سفرهای استانی و حضور در میان مردم و اقشار مختلف مردم پسندیده و نیکو است. شنیدن درد دل مردم قابل تقدیر است و بنده هم خسته نباشید عرض می‌کنم اما مردم در این سفرها گلایه‌هایی نیز دارند که به حق و بجاست و آن هم شاید ناشی از عدم دقت در برنامه‌ریزی سفرها است. در سفر اخیر به استان پهناور فارس با حدود ۳۶ شهرستان در یک روز نارضایتی‌هایی را در اکثر شهرستان‌ها به وجود آمد و شایسته نبود با زحماتی که متحمل شدید شاهد نارضایتی باشیم.

کرمی: دولتمردان اجرای مصوبات سفرهای استانی را به صورت جدی مد نظر داشته باشند

غلامحسین کرمی در نطق میان دستور خود در جلسه علنی چهارشنبه مجلس شورای اسلامی در ارتباط با حوزه بین‌المللی و منطقه‌ای اظهار کرد: به عنوان خادم مردم به برخی از همسایگان این تذکر را بدهم که حق و حقوق همسایگی و حسن همجواری را رعایت نموده و حرمت بزرگ‌تر از خود را به ویژه حرمت کشور و ملت بزرگ ایران را نگه دارند و دچار سو تفاهم نشده و بازیچه دیگران قرار نگیرند.

وی ضمن تشکر از سفرهای استانی دولت به مناطق مختلف افزود: اجرای مصوبات استانی را به صورت جدی مد نظر داشته باشند، زیرا آنچه بعد از سفر معیار عملکرد دولتمردان قرار می‌گیرد چگونگی تحقق وعده‌های آنان به ویژه وعده‌های مرتبط با معیشت مردم می‌باشد.

نماینده مردم دشتی در مجلس شورای اسلامی در ادامه در ارتباط با حوزه انتخابیه به دو مساله مهم اجتماعی اشاره کرد و گفت: نرخ بالای بیکاری و عدم توسعه یافتگی دو شهرستان تنگی و دشتستان دو مسئله مهم می‌باشد که با وجود منابع و امکانات خدادادی فراوان زیبنده انقلاب اسلامی نبوده و همچنین حق مردم مؤمن و ایثارگر منطقه نمی‌باشد.

کرمی همچنین درباره طرح هم ترازی و رتبه بندی معلمان خاطرنشان کرد: این موضوع در دستور مجلس قرار گرفته که ان شاء الله آنچه خیر و صلاح است به تصویب می‌رسد.

وی در ادامه در رابطه با مشکلات حوزه انتخابیه اش تصریح کرد: از جمله پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های بالقوه حوزه انتخابیه وجود ۱۰۴ کیلومتر مرز آبی با ۲۵ بندر تجاری و صیادی است که به صورت سنتی فعالیت دارند و هر یک از این بنادر می‌توانند یک استان را از لحاظ درآمد و اشتغال تأمین کنند.

نماینده مردم دشتی با اشاره به وجود معادن متعدد و غنی از جمله سنگ گچ، آهک، مرمریت، قیر طبیعی و… در حوزه انتخابیه اش تاکید کرد: تولید بیش از ۶۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی و به خصوص خرما و گوجه فرنگی از دیگر پتانسیل‌های منطقه است.

وی در انتظار از دستگاه‌های اجرایی از وزیر راه و شهرسازی خواست که توسعه بنادر جهت پهلوگیری کشتی‌های تجاری با ظرفیت بالا و تکمیل راه‌های حوزه انتخابیه جهت برقراری ارتباط بین بخش‌های مرکزی و بخش ساحلی به خصوص در راستای استفاده بهتر از بنادر را در نظر داشته باشد. چون تکمیل راه‌های ارتباطی قطب کشاورزی منطقه جهت خارج نمودن این مناطق از بن بست و استفاده بیشتر از محصولات منطقه و توانمندی‌های عشایر خواهد شد.

کرمی از وزیر جهاد کشاورزی و نیرو نیز خواست که تمهیدات لازم برای توسعه بنادر صیادی و استفاده از روش‌های نوین صید و صیادی را در نظر گیرند.

وی با تاکید بر تأسیس سازمان خرما از وزیر صمت ساماندهی تجارت مرزنشینی و توسعه شهرک‌های صنعتی و ایجاد صنایع پتروشیمی بالادستی و پایین دستی را خواستار شد.

نماینده مردم دشتی در پایان از وزیر گردشگری نیز خواست که به توسعه گردشگری در حوزه انتخابیه به خصوص در زمینه ورزش‌های آبی بپردازد.

آیا درست است که وزارت با اهمیت آموزش و پرورش ۵۰ روز با سرپرست اداره شود؟

غلامعلی کوهساری در جلسه علنی صبح چهارشنبه مجلس و در اخطاری با استناد به اصل ۱۳۵ قانون اساسی اظهار کرد: براساس اصل ۱۳۵ قانون اساسی رئیس جمهور سه ماه فرصت دارد تا یک وزارتخانه را با سرپرست اداره کرده و در این مدت وزیر مربوطه را به مجلس معرفی کند. امروز حدود ۵۰ روز از انتصاب سرپرست وزارت آموزش و پرورش می‌گذرد و براساس قانون ۳۰ روز فرصت باقی است و این حق رئیس جمهور است که از این فرصت استفاده کند.

وی افزود: اما این روزها مجلس شورای اسلامی در حال بررسی لایحه رتبه بندی معلمان می‌باشد که شاید یکی از مهم‌ترین تصمیمات در خصوص پرسنل آموزش و پرورش است. آیا این صحیح است که سرپرست یک وزارتخانه از حقوق آن دفاع کند؟ قطعاً دفاع یک وزیر با سرپرست متفاوت است.

این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: مقام معظم رهبری در ۶ خرداد ماه تاکید کردند که دولت هرچه سریع‌تر تشکیل شود آقای رئیس جمهور نیز بارها تقاضا کردند تا افراد واجد شرایط را برای دستگاه‌های مختلف معرفی کنند. آیا فقط برای وزارت آموزش و پرورش تاکنون یک نفر معرفی شده است؟ ما سال تحصیلی را بدون حضور وزیر آموزش و پرورش آغاز کردیم این وزارتخانه یک میلیون پرسنل دارد و حدود ۱۵ میلیون دانش آموز را سرپرستی می‌کند و در واقع نیمی از جمعیت کشور با این وزارتخانه سروکار دارد آیا صحیح است این وزارتخانه با این حجم از اهمیت ۵۰ روز با سرپرست اداره شود.

کوهساری تاکید کرد: با توجه به مشکلات آموزش و پرورش و شروع سال تحصیلی انتظار می‌رود رئیس جمهور هرچه سریع‌تر وزیر آموزش و پرورش را به مجلس شورای اسلامی معرفی کند.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر وی اظهار کرد: بر اساس اصل ۱۳۵ قانون اساسی رئیس جمهور ۹۰ روز بعد از انتصاب سرپرست فرصت معرفی وزیر را دارد و اکنون حدود ۴۰ روز دیگر فرصت باقی است. بنده به صورت حضوری با رئیس جمهور صحبت کردم و ایشان این دغدغه را دارند و پیگیر هستند خوشبختانه سرپرست وزارتخانه هم به صورت فعالانه در حال پیگیری موضوعات است.

راستینه: علی‌اف مراقب خشم ملت‌ها باشد

احمد راستینه چهارشنبه در تذکری شفاهی در جریان جلسه علنی مجلس اظهار کرد: ملت ایران، آذربایجان و افغانستان هم پیوستگی تاریخی با هم داشته و به آقای الهام علی اف هشدار می‌دهم که مراقب خشم ملت‌ها باشد. ملت‌های منطقه همواره کنار هم بوده و این پیوستگی به امید الهی ادامه خواهد داشت.

وی در ادامه ضمن تبریک هفته تربیت بدنی گفت: فرارسیدن این هفته را به همه اهالی ورزش و مدال‌آوران المپیک تبریک می گویم رسیدگی به دغدغه‌های ورزشکاران که بارها در حضور مقام رهبری در خصوص مسکن و اشتغال فراهم شده باید با اولویت دنبال شود از اقدام پهلوان محمدرضا گرایی در اعطای مدال خود به شهید گمنامی که از او معجزه دیده بود تقدیر می‌کنیم. در فدراسیون فوتبال اقداماتی دارد روی می‌دهد که نیازمند بررسی است. اظهارات عجزگونه ای که به گوش می‌رسد زیبنده نمی‌باشد. آقای عزیزی خادم شما از خانواده متدینی هستید و این اظهارات زیبنده شما نیست.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در ادامه گفت: در بحث تغییر پوشاک در جامعه اتفاقات عجیبی در حال روی دادن است؛ برادران نیروی انتظامی و دستگاه‌های فرهنگی در خواب خرگوشی فرو نروند مشکلات اقتصادی نباید زمینه نابهنجاری در پوشش را ایجاد کند. این نوع پوشش قابل قبول جامعه و بچه‌های انقلابی نیست؛ ساماندهی این موضوع باید در دستور کار قرار گیرد.

وی در پایان ضمن قدردانی از سفرهای استانی رئیس جمهور خواستار برنامه‌ریزی های تخصصی‌تر و جامع‌تر در این سفرها شد.

حیدری: لایحه نظام رتبه بندی معلمان هر چه سریع‌تر در صحن مجلس تصویب شود

شهریار حیدری در تذکری شفاهی در جلسه علنی چهارشنبه مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک هفته وحدت اظهار کرد: از نمایندگان به خاطر توجه به لایحه نظام رتبه بندی معلمان تشکر می‌کنم. انتظار داریم که ضمن بررسی در کمیسیون هر چه سریع‌تر در صحن مجلس هم تصویب شود که حداقل خدمت مجلس انقلابی و جهادی به معلمان گرانقدر است. همچنین همسان سازی حقوق بازنشستگان و شاغلین مورد انتظار است که ان شاءالله هر چه سریع‌تر اجرایی شود.

وی در ادامه با بیان اینکه سامانه گرمسیری که پروژه‌ای عظیم و حاکمیتی است، مورد غفلت وزارت نیرو، جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه قرار گرفته است، تاکید کرد: انتظار دارم که هر چه سریع‌تر با حضور میدانی در این منطقه از نظر تخصیص اعتبار سر و سامان یابد. در بحث سند تحول و توسعه پتروپالایش استان کرمانشاه نیز از وزیر نفت انتظار دارم که این پروژه را اجرایی و عملیاتی کند.

نماینده مردم گیلان غرب در مجلس شورای اسلامی همچنین خواستار ثبت روز ۴ مهرماه به نام روز مقاومت گیلان غرب در تقویم جمهوری اسلامی ایران شد.

حیدری در تذکری به وزیر راه و شهرسازی نیز خواستار تکمیل جاده‌های غیر استاندارد حوزه انتخابیه به ویژه گیلانغرب شد.

وی خواستار اعمال سریع‌تر امهال وام‌های مناطق زلزله زده استان کرمانشاه که در ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ تصویب و تاکنون اجرایی نشده از سوی بانک مرکزی شد.

کد خبر 531838

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی نماینده مجلس شورای اسلامی نمایندگان مجلس شورای اسلامی مجلس یازدهم رئیس مجلس شورای اسلامی یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی طرح رتبه بندی معلمان لایحه رتبه بندی معلمان رتبه بندی معلمان در سال 1400 رتبه بندی معلمان رتبه بندی معلمان و همسان سازی حقوق رتبه بندي رتبه بندی فرهنگیان اجرای طرح رتبه بندی معلمان بررسی لایحه رتبه بندی معلمان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق جلسه علنی چهارشنبه مجلس شورای اسلامی مجلس شورای اسلامی مجلس شورای اسلامی مجلس شورای اسلامی نماینده مردم تهران رتبه بندی معلمان نطق میان دستور سفرهای استانی حوزه انتخابیه آموزش و پرورش وزارت آموزش چه سریع تر دولت سیزدهم رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۲۶۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش نوری قزلجه به احتمال بازگشت طرح صیانت به صحن مجلس /کسی با تمامیت خواهی و زیاده‌طلبی نمی‌تواند در این دوره رییس مجلس شود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، غلامرضا نوری قزلجه رئیس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس، در گفتگویی با جماران به تحلیل و ارزیابی انتخابات پشت سر گذاشته شده مجلس پرداخته است.

در ادامه بخشی از این گفتگو را می‌خوانید؛

با توجه به انتخاباتی که پشت ‌سر گذاشتیم؛ آمار آرای باطله با درصد بالا ما را بسیار شگفت‌زده کرد، ابتدا تحلیل شما در این‌باره چیست و چرا در این موضوع مسئولان ما به آن ۶۰ درصدی که به پای صندوق رأی نرفتند، نمی‌پردازند؟

انتخابات ۱۱ اسفند در تاریخ انتخابات‌های مجلس با کم‌ترین مشارکت و چیزی نزدیک به ۴۱ درصد برگزار شد و همان‌طور که اشاره کردید آراء باطله هم زیاد بود. می‌توانیم بگوییم کسانی که رأی دادند یک سوم جمعیت واجدین کشور بودند و دو سوم واجدین شرایط هیچ نامزدی را انتخاب نکردند. البته قابل پیش بینی بود و یکی از دلایل آن شرایط نامساعد اقتصادی و معیشتی مردم بود که بسیاری از مردم گله‌مند بودند و هستند. مورد دیگر، تنوع سیاسی نامزدها بود که در همه حوزه‌ها از تنوع سیاسی برخوردار نبودند. کما اینکه می‌بینیم در حوزه‌هایی که یک مقدار تنوع سیاسی بوده و طیف‌های متعددی حضور داشتند مشارکت بالا بود، ولی در حوزه‌هایی که این تنوع سیاسی نبود مشارکت پایین بود. یک دلیل عمده آن هم همین بود که باعث پایین آمدن مشارکت شد و این عدد مشارکت را برای این انتخابات رقم زد.

حدود ۴۰ درصدی که مشارکت کردند به هر حال به نظام کمک کردند ولی این نیست که حرفی ندارند یا بگویند همه‌چیز عالی و درست است، اما این‌ها هم حرفی برای گفتن و نظرات و مطالباتی دارند و حتما باید به آن توجه شود و آن ۶۰ درصدی که شرکت نکردند نیز مطالباتی دارند که باید به آن هم توجه شود و من معتقد هستم؛ نمایندگانی که احساس مسئولیت دارند طبق قانون اساسی و آن تکلیفی که دارند و حتی کسانی که رأی ندادند را نیز باید نمایندگی کنند و نماینده تمام ملت بودن وظیفه‌ی سنگینی است و من معتقد هستم که انتظارات از این مجلس بسیار است. به نظر می‌آید که شرایط زمانی این‌طور ایجاد می‌کند که تصمیمات، آرا و طرح‌ها و نظرات این مجلس برای جامعه مهم باشد و قطعا مورد توجه خواهد بود.

در چند روز اخیر بحثی بین مجلس و دولت شده است، دولت نسبت به نقدها بسیار معترض است. شما هم جز آن نمایندگانی بودید که نسبت به مشکلات منتقد بودید، این درگیری بین مجلس و دولت را چطور تلقی می‌کنید و آیا شما در دور جدید مجلس باز هم به راه خود ادامه خواهید داد؟

ما نماینده مردم هستیم و این کم‌ترین وظیفه یک نماینده است که صدای مردم و صدای موکلین خود باشد، این کم‌ترین وظیفه ما است که آن را نیز باید انجام دهیم و من معتقد هستم که مجلس یازدهم در نظارت بر دولت چندان موفق نبود، زیرا همان اول قافیه را با آن امضای نامه ۲۳۰ نفره برای آمدن رییسی باخت و خیلی جای نظارتی برای خود نگذاشت و عملا هم نتوانست آن اعمال نظارت لازم را به ‌طور جدی و عملی بر دولت داشته باشد و دولت هم در یک آسودگی خاطر در این فامیلی سیاسی با مجلس جلو رفت و طبیعی است در سیستم حکومتی مثل نظام سیاسی کشور ما در معامله و هماهنگی خارج از ضابطه مجلس و دولت آن کسی که ضرر می‌بیند مردم هستند.

چند روز دیگر انتخابات دور دوم را در پیش داریم و انتظار چندانی نیز برای مشارکت مردم وجود ندارد، برخی هم معتقد هستند که لیست تهران کاملا مشخص است. نظر شما در این باره چیست؟

چون مرحله دوم است و تعداد نامزدها محدود است به نوعی فرمایش شما صادق است ولی من می‌خواهم از یک منظر دیگر نگاه کنم که حتی در بین دو شخص خیلی نزدیک به هم باز می‌شود تفاوت‌ها را احساس کرد. باید از تجربه مرحله اول و آن بخش های دارای مشارکت بالا تجربه‌ کسب کنیم، چرا که شاهد بودیم در زمانی که مشارکت مردم بالا بوده، معمولا افرادی انتخاب شده اند که به مردم نزدیک هستند.

لذا از این‌جا نتیجه می‌گیریم که درحوزه‌های باقی‌مانده هم اگر مردم پای صندوق‌های رأی بیایند، احتمال اینکه نیروها و نمایندگان بهتری بتوانند به مجلس راه پیدا کنند وجود دارد. نظر من این است که باید در بین همین افراد محدودی که برای مرحله دوم باقی مانده‌اند، ببینیم کدام یک به دنبال نمایندگی واقعی مردم هستند، یعنی این می‌تواند خیلی مفید و کارسازباشد.

امروز در اظهارات خود آن‌ها نیز به راحتی می‌توان فهمید که کدامیک درک و فهم درستی از مشکلات جامعه ومعضلات کشور و دغدغه مردم را دارند. معتقد هستم که خارج از آن دسته‌بندی‌های سیاسی باید ببینیم چه کسی دغدغه‌ی ایران و مشکلات مردم و قصد نمایندگی مردم را دارد، به نظر من با این معیار می‌شود باز انتخاباتی را انجام داد، انتخاب‌هایی را داشت که می‌تواند به تقویت مجلس کمک می‌کند و عرض کردم این‌ها در اظهارات یا در حمایت‌ها به راحتی مشخص است. افرادی که متکی به حمایت نهادهای مختلف و کانون‌های قدرت هستند، قدرت چه در بحث مالی چه در بحث سیاسی یا قدرت سخت، آن‌هایی که خیلی به این نهادهای رسمی و غیررسمی کانون‌های قدرت متکی هستند، مطمئنا نمی‌توانند نمایندگی مردم و ملت را در مجلس داشته باشند و مدیون همان کانون‌ها هستند و مسائل و مشکلات اقتصادی و سیاسی آنان را هم پیگیری خواهند کرد.

ولی آنانی که دغدغه مردم را دارند و می‌خواهند نماینده مردم باشند و حرف آنان را بزنند، می‌توان از بین آن‌ها انتخاب‌هایی را انجام داد که برای مجلس کمک ‌حال شود. نماینده مردم باید حرف مردم را بزند در یک ساختار درست وظیفه‌ی هر کسی تعیین شده است و وظیفه نماینده مجلس و مردم نیز این است که مسائل، مشکلات، دغدغه‌ها و حرف‌های مردم را در مجلس بزند و آن‌ها را پیگیری کند، در مجلسی که محل تجلی اراده ملت است باید دنبال حل و فصل مشکلات مردم و به کرسی نشاندن خواسته‌های مردم بود و این‌ها باید سرلوحه کار نماینده باشد.

مجلس دوازدهم را چطور می‌بینید؟
من خیلی به مجلس دوازدهم بدبین نیستم، علی‌رغم این مشارکت و حضور یک سری چهره‌های رادیکال تا حدودی خوشبین هستم، به یک شرط و آن هم رعایت اخلاق حرفه‌ای است. و این تنوع نسبی سیاسی که ایجاد شده و درغالب فراکسیون‌های مختلف می‌خواهد شکل بگیرد، اگر اخلاق حرفه‌ای نمایندگی رعایت شود و هر کدام از طرف یکدیگر به رسمیت شناخته شود، که وهله اول نیز همین است، به نظر من می‌تواند در خیلی از حوزه‌ها موفق شود.

مجلس محل تضارب آرا و گفت‌وگوهای عالمانه و حکیمانه است، اگر این اتفاق بیفتد همین اختلاف‌نظرها و اختلاف سلیقه‌ها می‌تواند به پخته‌تر شدن طرح‌ها و لوایح و تصمیماتی که از این مجلس بیرون می‌آید کمک کند. ولی اگر به سمت بداخلاقی‌ها و حواشی کشیده شود می‌تواند به پرحاشیه‌ترین مجلس بعد از انقلاب هم تبدیل شود.

آیا ما می‌توانیم در دور بعدی مجلسی متشکل از مستقلین، اصولگرایان معتدل و تعداد اندکی از اصلاح‌طلبان رادر کنار هم ببینیم و یک فراکسیون تشکیل دهند؟

مستقلین، اصولگرایان معتدل و اصلاح‌طلب؟ بله، چنین بنایی داریم. ان‌شاالله امیدوار هستیم که این اتفاق مهم بیافتد و اقدامات اولیه آن هم صورت گرفته است. این اراده وجود دارد و جلساتی هم در این حوزه داشته‌ایم وخیلی هم امیدوارکننده است.

درمورد ریاست مجلس پیش‌بینی شما چیست؟ آیا ما می‌توانیم دوباره محمد باقر قالیباف را بر مسند ریاست مجلس ببینیم؟

به نظر من کمی برای قضاوت کردن و پیش‌بینی زود است، چون یک عده به‌طور جدی کار می‌کنند که رقابت بین چند نفر و غیررقابتی باشد. هر اتفاقی که در روزهای آتی خواهد افتاد، بر روی اینکه چه کسی رییس مجلس شود تأثیرگذار است. ولی قطعا کسی می‌تواند ریاست مجلس را برعهده بگیرد که مثل مجلس یازدهم اکثریت و هماهنگ نیست، یک اختلاف نظرها و اختلاف سلیقه‌هایی در طیف‌های سیاسی همراه هم وجود دارد که ایجاب می‌کند تا یک مدل جدیدی برای مدیریت مجلس ایجاد شود.

به نظر من کسی موفق خواهد شد که بتواند یک جلب مشارکتی از این تنوع‌های فراکسیونی و جریان‌های فکری در مجلس نسبت به عدد و سهم آن‌ها درست کند و یک هیات رییسه نماینگر این جمع را منصفانه و عادلانه بچیند، هر کسی این هنر را داشته باشد به نظر من می‌تواند ریاست مجلس را برعهده بگیرد ولی کسی با تمامیت خواهی و زیاده‌طلبی نمی‌تواند در این دوره رییس مجلس شود.

برخلاف آن ترکیبی که در مجلس یازدهم با آن رو به رو شدیم، آیا مجلس دوازدهم می‌توانیم متفاوت ببینیم؟

بله، همه‌چیز ممکن است. با توجه به این عدد فراکسیون‌های مختلف مجلس همه این‌ها محتمل و امکان‌پذیر است

شورای نگهبان درمورد لایحه حجاب و عفاف گفت که ما هنوز سر حرف خود هستیم و ایرادات به جا است، در این صورت این لایحه به مجلس آینده می‌آید و چرا این لایحه پرسروصدا چرا به نتیجه نمی‌رسد؟

چون مبانی آن درست نبود. اگر به خاطر داشته باشید چند ماه قبل که در مجلس مطرح شد و من مخالفتم را با اصل ۸۵ شدنی آن اعلام می کردم، به محتوای آن هم اشاره کردم و یک سری ایراد و اشکالات اساسی در مبانی آن لایحه وجود دارد.البته آدم نمی‌تواند بگوید «لایحه»! چون ۹ ماده ی آن ۷۰ ماده شده است، یعنی اضافه و در حقیقت تبدیل به «طرح» شده است! اما از طرفی هم نمی‌توانیم بگوییم طرح، چون اگر دولت یا قوه قضاییه این لایحه را قبول ندارند می‌توانستند آن را پس بگیرند؛ یعنی یک چیزی آن وسط مانده که نه لایحه است و نه طرح! نه آنقدر دولت و قوه قضاییه دنبال آن هستند که آن را به عنوان یک لایحه حمایت کرده و جلو ببرند و نه آنطور مخالف هستند که بگویند ما ۹ تا ماده نوشته بودیم، چرا آن را ۷۰ ماده کردید و ما این را قبول نداریم، پس می‌گیریم و دوباره خودمان چیز دیگری را تقدیم می‌کنیم.

این لایحه از نظر مبانی ایراد و اشکالاتی زیادی دارد؛ چه از نظر شرعی و چه از نظر حقوقی. به طور بلاوجه هزینه خیلی زیادی را به بخش دولتی و مقدار قابل توجهی هم به بخش خصوصی تحمیل می‌کند. فلذا همان‌طور که قانون شدن این لایحه امروز دچار مشکل شده، بعد از چند ماه این همه رفت و برگشت، نمی‌تواند به قانون تبدیل شود. طبیعتا اجرای آن در جامعه از این هم خیلی سخت‌تراست و قابلیت اجرایی ندارد و از آن مواردی است که هم می‌تواند قانونگذاری را لوث کند و هم می‌تواند ارزش‌ها را در جامعه لوث کند و امیدوار هستیم که برای آن یک تدبیر اساسی بیندیشند. م

به این رفت و برگشت‌ها امیدوار هستم، هنوز امیدوار هستیم که این را اصلاح و درست کنند، کلا لایحه در مبانی خود یک سری سستی‌ها و مشکلاتی دارد که جمع کردن آن سخت است و سنگ بنای آن درست نیست.

در حالی که لایحه حجاب و عفاف به نتیجه نرسید است و فراجا زیر نظر وزارت کشور اقدام به اجرای «طرح نور» می‌کند، این امکان وجود دارد که در روز جمعه در انتخابات صداوسیما خانم‌هایی کم حجاب و یا بی حجاب را نشان دهد. آیا این اقدامات دوگانه مسئولان نیست؟

این رفتارهای دوگانه به نظر من بازی با ارزش‌های دینی است و این نوع رفتارها نه تنها دین مردم را تقویت نمی‌کند، بلکه پایه‌های آن را سست می‌کند و دین‌باوری را در جامعه تضعیف می‌کند. این نوع برخورد با یک ارزش و یک موضوع شرعی به نظر من یک به‌هم ریختگی ذهنی را حداقل در جوانان ایجاد می‌کند که درست کردن آنکار آسانی نیست. در حوزه ارزش‌ها و مسائل دینی، دینداری و دین باوری نگاه مکانیکی قانونگذاری جواب نمی‌دهد که هیچ، بلکه اثر عکس نیز خواهد داشت. اما برای یک زندگی اجتماعی و یک زیست عفیفانه که اجماع عمومی و ملی برای آن فراهم است می توان قانون نوشت و اجرا کرد.

آیا قرار است در هفته آخر مجلس یازدهم از طرح صیانت صحبتی ‌شود؟

من چیزی نشنیده‌ام، صحبت طرح صیانت نمی‌تواند مطرح شود، چون دو سال قبل آخرین جلسه طرح صیانت گذاشته شد و به نتیجه‌ای نرسید و تمام شده است و بعد از آن جلسه رسمی نداشت؛ چون طبق آیین‌نامه آن باید پخش علنی می‌شد و همه مردم هم در جریان قرار می‌گرفتند که چه تصمیمی می‌گیرند که این اتفاق هم نیفتاده و من دلیلی نمی‌بینم که آن را مطرح کنند، و آخرین تصمیم این کمیسیون برای تصویب کلیات در یک جلسه‌ غیرقانونی و خلاف آئین نامه بود که آن هم بعد از تذکر بنده رسما منتفی شد. و دیگر بعد از آن هیچ اتفاقی به‌طور رسمی برای آن نیفتاد.

خیلی‌ها تلاش کردند و جلساتی را گذاشتند، ولی هیچ جلسه‌ای به حد نصاب نرسیده بود. هیچ جلسه‌ای مطابق آیین‌نامه داخلی کمیسیون مشترک که پخش مستقیم از الزامات اساسی آن است، اتفاق نیفتاده. پس بنابراین، کسی نمی‌تواند بگوید که در این کمیسیون تصمیمی گرفته شده که تازه آن را هم به صحن بیاورد و برای مدت زمان آن رای بگیرد.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904046

دیگر خبرها

  • لایحه‌ مالیاتی دولت برای سرمایه‌گذاری بیشتر در تولید
  • برنامه رتبه بندی معلمان از افتخارات مجلس یازدهم است
  • شورای شهر قم برای سفر رئیسی بودجه تصویب نکند
  • طرح پهنه‌بندی حریم مشهد به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری رسید
  • شورای شهر قم برای سفر رئیسی به این شهر، بودجه تصویب نکرد
  • واکنش نوری قزلجه به احتمال بازگشت طرح صیانت به صحن مجلس /کسی با تمامیت خواهی و زیاده‌طلبی نمی‌تواند در این دوره رییس مجلس شود
  • تبدیل وضعیت شغلی فرهنگیان با جدیت دنبال می‌شود
  • جذب در آموزش و پرورش بر مبنای سوابق آموزشی معلمان
  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • سابقه زیاد همکاری با آموزش و پرورش، از اولویت‌های جذب معلمان است