Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@16:11:32 GMT

ضرورت حمایت از صنعت ۷ میلیارد دلاری لوازم خانگی

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۲۹۱۶۳

ضرورت حمایت از صنعت ۷ میلیارد دلاری لوازم خانگی

کارشناسان حوزه اقتصادی ضمن ضروری دانستن حمایت از صنعت لوازم خانگی برای ارتقا سطح کیفی و کمی محصولات تولیدی معتقدند که برای حمایت اثربخش از این صنعت، این حمایت ها باید براساس برنامه و در بازه زمانی مشخص صورت گیرد.

به گزارش مشرق، به دنبال نامه نگاری جمعی از تولید کنندگان لوازم خانگی با مقام معظم رهبری برای ممنوعیت واردات لوازم خانگی، موضوع ممنوعیت واردات لوازم خانگی کره‌ای که البته از سال ۹۷ و بعد از تحریم‌های ظالمانه آمریکا اجرایی شده بود،  ماه گذشته با دستور رئیس جمهور به وزاری اقتصاد و صنعت ابلاغ شد و با این دستور جدید به نوعی ممنوعیت واردات لوازم خانگی تمدید شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

با ابلاغ این دستور که در راستای حمایت از صنایع لوازم خانگی داخلی اتفاق افتاد این مساله در اذهان عمومی ایجاد شد که آیا تولیدکنندگان لوازم خانگی داخلی قادر به تامین نیاز بازار هستند؟ آیا با ممنوعیت واردات لوازم خانگی خارجی تولیدکنندگان بدون قرار گرفتن در یک بازار رقابتی می توانند کیفیت تولیدات خود را ارتقا دهند و رضایت مصرف کنندگان را جلب کنند؟ آیا با ادامه ممنوعیت واردات لوازم خانگی واردات قاچاق  افزایش نمی‌یابد؟ 

بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند که در راستای توسعه تولید داخلی حمایت از صنایع امری ضروری است و این کار در کشور های مختلف و موفق صنعتی در دنیا نیز انجام می شود، اما این حمایت‌ها برای اثر بخشی لازم، نباید دائمی و بدون قید و شرط باشد. 

هوشنگ شجری کارشناس اقتصادی درباره حمایت از صنایع و تولیدات داخلی می‌گوید:  یک تئوری در این‌باره وجود دارد که بیشتر از ۹۰ سال است،‌ از عمر آن می‌گذرد، در این تئوری گفته شده که برای اینکه تولید داخلی تقویت شود و رشد پیدا کند، باید ورود کالاهای مشابه خارجی ممنوع شود، این تئوری حمایت، در مرحله اول به عنوان حمایت موقت و در مرحله دوم به نام حمایت دائم از صنعت در ادبیات اقتصادی مطرح شده است، کشورهایی زیادی نیز این تئوری را اجرایی کرده‌اند، یکی از کشورهایی که با اجرای این تئوری به موفقیت رسیده است، کشور آلمان بوده است.

* حمایت از تولید بدون تعیین بازه زمانی موجب متضرر شدن تولید کنندگان می شود

به گفته یحیی آل اسحاق وزیر اسبق بازرگانی، اگر برای حمایت بازه زمانی مشخص نشود و تولید کنندگان یک حوزه صنعتی مانند لوازم خانگی فکر کنند که مثلا تا ۱۵ سال آینده از این حمایت های برخوردارند نه تنها به اهداف مشخص از آن حمایت نخواهیم رسید، بلکه در پایان حمایت ها اولین کسانی که متضرر می شوند خود تولید کنندگان هستند. 

وی بیان داشت: حمایت از صنایع مانند کمک به یک نوزاد است که اگر این کار درست انجام شود، این کودک کم کم تقویت می‌شود و خود را قوی می‌کند، اما اگر بداند همیشه  مورد حمایت والدین قرار دارد قوی نخواهد شد. لذا در صورتی که حمایت دایمی شود، نه محصول، نه کیفیت و نه قیمت درست نمی شود. در این وضعیت تولیدکننده می‌گوید هر چه تولید کند، بالاخره خواهند خرید و در مرحله بعد مردم مجبورند که بخرند. 

البته به جز کارشناسان اقتصادی مردم یا به عبارتی مصرف کنندگان لوازم خانگی نیز نگرانی ها از حمایت های بدون برنامه از تولید کنندگان دارند زیرا آنها نیز معتقدند که تولید کنندگان در یک بازار بدون رقیب تولیدات بی کیفیت خود در بازار به قیمت های گزاف عرضه خواهند کرد و از آنجا که مردم حق انتخاب ندارند، ناگزیر به مصرف کالای بی کیفیت می‌شوند، اما اگر تولید کننده در یک بازار رقابتی قرار گیرد باعث می‌شود کیفیت محصول تولیدی خود را ارتقا دهد و آنگاه خریداران کالایی را در یک بازار رقابتی انتخاب خواهند کرد که از کیفیت بهتر، قیمت پایین تر و خدمات پس از فروش بهتری برخوردار باشد.

خدمات پس از فروش یکی از آیتم های مهم تولید کنندگان مختلف کالای صنعتی در دنیا برای جلب مشتری است و امروزه تولید کنندگان علاوه بر ارتقا کیفیت کالا برای جذب هر چه بیشتر مشتری، به ارتقا خدمات پس از فروش بهتر نیز به صورت بسیار ویژه توجه دارند.

* ناکامل بودن خدمات پس از فروش نقطه ضعف محصولات ایرانی در بازارها

علیرضا ربیعی کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه فتح بازارهای بزرگ نیازمند توسعه روزآمد و برندسازی سازی، گفت: یکی از نقاط ضعف اصلی محصولات ایرانی در بازارها، ناکامل بودن خدمات پس از فروش و نقص های اساسی در این حوزه است. 

وی افزود: متاسفانه ناکارآمدی در خدمات پس از فروش کالای لوازم خانگی در برخی از برندهای تولید کننده لوازم خانگی به وضوح مشهود است و  خریداران به علت بی اعتمادی در ارائه مناسب خدمات پس از فروش از خرید لوازم خانگی ایرانی خودداری می‌کنند. 

* ضرورت تشکیل سند راهبردی حمایت از صنعت لوازم خانگی

همان طور که اشاره شد کارشناسان معتقدند که حمایت از صنعت لوازم خانگی باید براساس برنامه زمان بندی شده انجام شود، براین اساس محمد حسن صبوری دیلمی معتقد است که برای حمایت از صنعت لوازم خانگی باید یک سند راهبردی  در وزارت صمت تدوین شود که در این سند به صورت کاملا  جزء به جزء مشخص شود که قرار است چه حمایتی‌هایی از تولیدکنندگان لوازم خانگی انجام شود و در مقابل انتظارات از آنها نیز بطور دقیق مشخص شود. 

به عنوان مثال در این سند مشخص شود که یک بازه زمانی ۵ ساله برای ممنوعیت واردات لوازم خانگی تعیین شده و بعد از این مدت نیز این ممنوعیت لغو خواهد شد و در  این مدت نیز تولیدکنندگان لوازم خانگی داخلی باید به قدرت رقابت با محصولات خارجی دست یابند. 

در حال حاضر لوازم خانگی تولید داخلی بخش قابل توجهی از نیازهای بازار را تامین می‌کنند اما هنوز برای تولید وابسته به قطعات وارداتی هستیم لذا باید قطعه سازان و تشکل‌های آنها  برنامه ارائه دهند که در ۵ سال آینده چه بخشی از وابستگی به واردات قطعات کاسته می‌شود و این موضوع نیز در سند راهبردی ذکر شود. 

این گزارش می افزاید، یکی از مشکلات صنعت لوازم خانگی در حال حاضر واردات کالای قاچاق است که متاسفانه این کالاها نیز به آسانی در بازار عرضه و در اختیار متقاضیان قرار می گیرد. 

* گردش مالی ۷ میلیارد دلاری صنعت لوازم خانگی در کشور

به گفته حمیدرضا غزنوی سخنگوی انجمن لوازم خانگی ۲.۵ میلیارد دلار از بازار ۷ میلیارد دلاری لوازم خانگی در اختیار کالاهای خارجی است، کالاهایی که توسط تعاونی های مرزنشینان یا به صورت ته لنجی و قاچاق وارد شده اند.

احسان فدایی کارشناس اقتصادی نیز در مورد واردات کالاهای قاچاق می گوید بسیاری از کالاهای قاچاق اصل نیست، زیرا برخی از شرکت های تولید کننده چینی به ازای درخواست خریدار، هر نوع محصولی را به هر شکل و به صورت های کپی و بدون نام تولید می کنند و این کالاها به صورت قاچاق به اطراف کشور و حتی داخل مرزها وارد می شود و در اینجا لیبل گذاری می شود و به نام کالای اصل به متقاضیان فروخته می شود.

هوشنگ شجری کارشناس اقتصادی نیز در مورد حمایت از صنایع لوازم خانگی اظهار داشت:  این تصمیم که برای حمایت از صنعت لوازم خانگی داخلی گرفته شده است، می‌تواند مزایای زیادی برای صنعت داشته باشد اما این مدل تصمیمات می تواند دو مشکل عمده برای صنعت و مردم ایجاد کند، اولین مسئله که باید به آن پرداخته شود، رشد غیر قانونی و قاچاق همین کالاها است، این موضوع می تواند کل عایدی که این طرح برای کشور دارد را از بین ببرد، در صورتی که با قاچاق این کالاها مقابله نشود، هم این کالاها با قیمت بالاتر در بازار پیدا می شود و هم کشور از حقوق گمرکی و سایر درآمدها دستش کوتاه می‌شود.

وی افزود: مسئله بعدی که باید به آن در این زمینه توجه شود، موضوع تورم است، دولت باید بتواند با اجرایی شدن این تصمیم، افزایش قیمت سریع کالاهای مشابه داخلی و کالاهایی که از سایر کشورها وارد می‌شود را کنترل کند، در صورتی که دولت برنامه جامعی برای اجرایی شدن چنین تصمیماتی نداشته باشد، بعد از مدتی معمولا به خاطر قاچاق کالا و تورم زیاد، مجبور خواهد شد این ممنوعیت ها را بردارد و ‌شدت عمل خود را در این موضوع از دست می‌دهد، به عبارت دیگر، برای اینکه چنین تصمیماتی به درستی اجرایی شود، باید یک بازه زمانی برای آن تعیین شود و برای هر پیشامدی یک راهکار جایگزین نیز انتخاب شود، در مجموع اگر چنین ممنوعیت‌هایی به درستی اجرایی نشوند، در بلند مدت نمی تواند برای یک کشور مثبت باشد.

بنابراین براساس نظر کارشناسان اقتصادی حمایت از صنایع برای ارتقا سطح تولیدات داخلی یک ضرورت است، اما این حمایت ها کاملا براساس برنامه مدون یا یک سند راهبردی باید انجام شود که در آن سند نیز برنامه حمایتی باید زمان بندی شود، زیرا بدون زمان‌بندی مشخص اثرات این حمایت‌ها نتیجه بخش نخواهد بود.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان لوازم خانگی مشرق ممنوعیت واردات لوازم خانگی حمایت از صنعت لوازم خانگی کنندگان لوازم خانگی لوازم خانگی داخلی کارشناس اقتصادی خدمات پس از فروش حمایت از صنایع لوازم خانگی تولید کنندگان حمایت ها سند راهبردی یک بازار بازه زمانی برای حمایت انجام شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۲۹۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان

از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون ۱۹۷۵ گلخانه کوچک مقیاس خانگی در راستای ایجاد اشتغال برای روستاییان سیستان و بلوچستان راه‌اندازی شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، سعید نارویی اظهار داشت: با توجه به مشارکت مردم استان سیستان و بلوچستان در اجرای برنامه‌های توسعه‌ای بخش کشاورزی و در راستای ارتقای تولید، احداث و توسعه گلخانه‌های خانگی در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی استان قرار گرفت.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: از سال 1402 تا امروز پنج هزار و 329 پرونده گلخانه خانگی یا کوچک مقیاس از طریق سامانه سماک در سطح استان مورد بررسی قرار گرفته  که منجر به صدور سه هزار و 354 مورد پروانه تاسیس گلخانه خانگی در سطح 98 هکتار شده است.

وی ادامه داد: از این تعداد یک هزار و 975 گلخانه‌ خانگی در سطح 57 هکتار موفق به کسب پروانه بهره‌برداری شده و به چرخه تولید پیوسته‌اند. 

نارویی بیان کرد: کشت در محیط‌های بسته یا گلخانه، به دلیل مصرف آب کم و تولید بالا در واحد سطح، امروزه مورد توجه بوده و نقش بسزایی در اشتغال روستائیان دارد. گلخانه های خانگی یا کوچک مقیاس در سطح 90 تا 299 مترمربع احداث می‌شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اختصاص بیش از ۴۸ میلیارد تومان اعتبار برای تأمین لوازم ضروری زندگی نیازمندان هرمزگانی
  • تامین بیش از ۳ هزار دستگاه لوازم ضروری زندگی برای مددجویان هرمزگانی
  • کشف و ضبط لوازم خانگی قاچاق در بهار
  • راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان
  • رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری
  • ضرورت تعیین تکلیف چای سنواتی/ دغدغه کشاورزان برطرف شود
  • بازیابی و معرفی روایت‌های فرهنگ دریاپایه قشم ضرورت دارد
  • نمایشگاه صنایع‌دستی، مشاغل خانگی و صنعت‌کاران سنندج برپا شد
  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم
  • ارزیابی هوشمندسازی صنعت نفت با تولیدات فناورانه