Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-28@00:49:39 GMT

آنچه «طَیِّب» را طَیِّب کرد

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۳۱۷۸۱

آنچه «طَیِّب» را طَیِّب کرد

انسان موجود عجیبی است؛ آن‌قدر عجیب که نمی‌توانی رفتارها، سلایق و تغییرِ در نوع نگاه او را پیش‌بینی کنی و به همین دلیل، تاریخ که روایت زندگی همین انسان غیرقابل پیش‌بینی است، پُر از داستان‌های شگفت‌انگیز است.

تقریباً ۵۸ سال از آن روزی که در میدان «حشمتیه»، طیب حاج‌رضایی و اسماعیل رضایی، مقابل جوخه اعدام رژیم پهلوی ایستادند و مردانه به مرگ نگریستند و شهادت را به جان خریدند، می‌گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱۱ آبان سال ۱۳۴۲ بود، سه شنبه این هفته، سالگرد آن اتفاق است. طیب زندگی عجیبی دارد؛ پر از فراز و فرودهایی که ماهیت اتفاقاتش، عجیب با هم متفاوت است. اما همه این تفاوت‌ها نشان می‌دهد که او، یک آدم معمولی است؛ یکی از همین مردم که توانست از آن‌چه همه را پابند کرده‌است و نمی‌گذارد تکانی به خودشان بدهند، رها شود. طیب حاج‌رضایی، مردی که حاضر نشد به فرزند فاطمه زهرا(س) تهمت بزند و دامن مرجعیت را لکه‌دار کند، به قول آن دیالوگ معروف فیلم اخراجی‌ها، «گُرُمبی از آسمان به زمین نیفتاده‌بود». مرور تاریخ زندگی او یا دست‌کم اشاره‌ای به فرازهای مهم آن، این امید را به دل آدم می‌اندازد که می‌شود از هر جای راه، بازگشت؛ می‌شود به دوباره متولد شدن امیدوار بود، حتی اگر به ظاهر هیچ امیدی نداشته باشی.

آن لوطی بامرام

طیب پسر حسینعلی، آن لوطی داش‌مشتی و بامرامی که بی‌واهمه در برابر گلوله ستمگر ایستاد، بچه «صام‌پزخانه» تهران بود و بارفروش صاحبنام میدان تره‌بار این شهر؛ متولد ۱۲۸۰ش، آدمی که جوانی‌اش را به «شَر بازی» گذراند، به دعوا و درگیری‌های ریز و درشت؛ دوست داشت جاهلی باشد برای خودش و شد. اما از آن جاهل‌هایی نبود که مردانگی را در پس عربده‌کشی می‌جوید و غیرت را، شاخه و شانه کشیدن برای افراد ضعیف یا به قولی «ضعیف چِزّونی» می‌دانند؛ طیّب تربیت مذهبی داشت، محرم و صفر و رمضان، دور «شَر بازی» را خط می‌کشید، زیر علم امام حسین(ع) سینه می‌زد و اشک می‌ریخت. به قول اُدبا، حالی‌اش بود که «آدمی را آدمیت لازم است».

من اهلش نیستم

به همین دلیل، وقتی در بهار ۱۳۴۲ به سراغش رفتند و از او خواستند که برای حمله به طلاب و متهم کردن امام خمینی(ره)، به میدان بیاید، تنش لرزید؛ می‌گفت که نمی‌تواند این کار را بکند، چون نمی‌تواند جواب مادر سادات را در آن دنیا بدهد. آدم شرّی که در کودتا، دم‌پَر شعبان بی‌مخ بود و میدان‌دار درگیری با طرفداران مصدق و حتی برای آن کار، پول و مدال هم گرفت، حالا ترمز دست را کشیده‌بود و می‌گفت که نمی‌تواند. هنگامی که در ۱۳ خرداد ۱۳۴۲، مأموران رژیم پهلوی از دیوارِ خانه امام(ره) در قم بالا رفتند و ایشان را بازداشت کردند، طیب دیگر نمی‌توانست جلو خشمش را بگیرد؛ ایام محرم بود و با دستور او، هیئتش تصویر امام(ره) را نصب کرد روی بیرق‌ها. این یعنی هیچ جوره با ستمگر کنار نیامدن. بازداشتش کردند و بردندش به ساواک، بستندش به شکنجه و آزار که بیا و اعتراف کن «خمینی از خارج پول گرفته!» اما طیب از آن آدم‌های نامرد نبود که امروز چیزی بگوید و فردا بزند زیر حرفش؛ مردانه ایستاد و گفت: «من در زندگی خلاف‌های زیادی کرده‌ام، ولی هرگز حاضر نیستم به خاطر چند صباحی بیشتر زیستن، دامان مرجع تقلیدی را لکه‌دار کنم. من در ۲۸ مرداد پول گرفتم و کودتا راه انداختم، نه در ۱۵ خرداد». این سخنان، به معنای ریختن آب پاکی روی دست گماشتگان رژیم شاه بود. طیب به بیدادگاه برده شد، محاکمه‌ای فرمایشی پا گرفت، طیب وصیت کرد، طیب شهید شد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: شهادت طیب حاج رضایی رژیم پهلوی ساواک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۱۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی دغدغه‌ی کارگران استان یزد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، در نشست سه جانبه نمایندگان دولت، کارفرمایان و کارگران که به میزبانی خانه کارگر استان یزد و همزمان با هفته کارگر برگزار شد برخی دغدغه‌ها و مشکلات کارگران استان در زمینه‌های معیشت، بیمه، مسکن و فعالیت اعضای تشکل‌های کارگری مطرح شد.   در این جلسه مقرر شد آنچه در استان قابل حل و رفع است انجام و آنچه نیازمند پیگیری در تهران است از طریق نمایندگان و دیگر مسئولان ارشد استان پیگیری شود.

دیگر خبرها

  • لرستان| آمریکایی‌ها به آنچه بیان می‌کنند اعتقاد ندارند
  • ممنوعیت تردد موتورسیکلت در تونل‌های شهری
  • جزئیات اتوبان 5 هزار میلیاردی برای باز کردن گره ترافیک تهران
  • علم‌الهدی: می‌خواهید به بهانه پر کردن سبد جمعیت انقلابی، همان کسانی را هم که انقلابی هستند از خود برنجانید؟
  • انتقاد تند علم الهدی از تلاش برای بازگرداندن خواننده ها و هنرمندان خارج نشین به ایران /بخاطر جذب حداکثری باید عناصر ناپاک و ضدانقلاب به کشور برگردند؟
  • ببینید | روایتی از آنچه در جلسه آغازین دور جدید دادگاه منافقین گذشت
  • اندیشه‌ امام در عملیات وعده صادق نمود پیدا کرد
  • اجتماع بزرگ صادقیون با میزبانی از شهید گمنام برگزار می‌شود
  • بررسی دغدغه‌ی کارگران استان یزد
  • فرونشست زمین در میدان امام حسین (ع) یزد + ویدئو