Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - با رشد چشمگیر کشت گلخانه‌ای در استان یزد زمینه صادرات این محصولات فراهم شده که برای رونق بیشتر تسهیل صادراتی را نیازمند است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازیزد، کشت گلخانه‌ای از جمله صنایعی است که در سال‌های اخیر مورد توجه سرمایه‌گذاران زیادی بوده است و به ویژه در استان یزد به دلیل مصرف بسیار پایین آب در مقابل بازدهی بسیار بالا توجه‌های زیادی را به خود جلب کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازگاری گیاهان گلخانه‌ای در آب و هوای سخت، کیفیت بالا و بازدهی بالا از جمله ویژگی‌های مثبت این صنعت است.
استان یزد از جمله استان‌های پیش‌رو در کشت گلخانه‌ای محسوب می‌شود و سالانه با تولید محصولات با کیفیت زیادی جزو صادرکنندگان گلخانه‌ای است، البته توجه بیشتر مسئولان سبب گسترش اشتغال‌زایی و ارزآوری بیشتر این حوزه می‌شود.

اکبر شیخ‌علیشاهی، مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان یزد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد با اشاره به استان یزد به عنوان یک استان کم آب اظهار داشت: میزان تبخیر وتعرق در استان بالاست و به طور متوسط سالیانه 3200 میلی‌لیتر سقف تعرق استان است و راهی نداریم جز اینکه کشت‌ها را به سمت محیط‌های کنترل شده مانند گلخانه و سایبان‌ها ببریم.

وی با اشاره به حدود 2697 واحد بهره‌برداری گلخانه‌ای در استان یزد بیان کرد: شروع کار گلخانه‌ها در استان یزد از سال1372 و با 500 متر مربع بوده و الآن به حدود 2 هزار هکتار رسیده است.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان یزد افزود: به ازای احداث هر هکتار گلخانه برای هشت نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد می‌شود و در حال حاضر حدود 16 هزار نفر در گلخانه‌ها مستقیم مشغول به کار هستند.

وی با اشاره به تنوع تولیدات ازجمله انواع خیار، گوجه‌فرنگی، بادمجان و فلفل بیان کرد: حدود 540 هزار تن پیش‌بینی ما از تولید این گلخانه‌ها است که 60 تا 70 درصد تولیدات به کشورهای روسیه، قزاقستان، اوکراین، عراق، افغانستان، پاکستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود و به ازای هر کیلوگرمی که صادر می‌شود هفت دهم دلار برای کشور ارزآوری دارد.

شیخ‌علیشاهی در مورد اهمیت کشت گلخانه‌ای اظهار داشت‌: میزان تولید به ازای یک متر مکعب آب در گلخانه برای کشت سبزی و صیفی‌جات نسبت به زمین باز، 10 تا 15 برابر است، در نتیجه برای اینکه بتواینم با منابع محدود آبی در تولیداتمان تداوم داشته باشیم باید کشت گلخانه‌ای را افزایش دهیم و با توجه به تحریم با صادرات محصولات گلخانه‌ای خودمان از ارزآوری خوب این کار بهره ببریم.

وی گفت: با کشت گلخانه‌ای هم اشتغال‌زایی داریم، هم حداکثر استفاده را از منابع محدود آبی داریم و هم ارزآوری برای کشور داریم ضمن آنکه سرمایه‌گذاری در کشت گلخانه‌ای نسبت به سرمایه‌گذاری در سایر صنایع بسیار پایین‌تر است.

استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری برای مدیریت مصرف آب امری غیرقابل انکار استافزایش بی‌سابقه انتشار گازهای گلخانه‌ای/چین، آمریکا و اتحادیه اروپا دارای بیشترین آلایندگیهشدار وزش باد شدید در کاشان/گلخانه‌داران نسبت به استحکام سازه‌ها اقدام کنندوزیر جهاد کشاورزی: بهره‌برداری از بزرگ‌ترین گلخانه‌ کشور در مغان 10 هزار فرصت شغلی ایجاد می‌کند

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان کشت گلخانه‌ای را نمونه عملی اقتصاد مقاومتی دانست و بیان کرد: اقتصاد مقاومتی با نگاه به خارج از کشور توان داخل کشور را به کار می‌برد یعنی با داشته‌هایمان چیزی را تولید کنیم که بتوانیم صادر کنیم و از الزامات اقتصاد مقاومتیِ درون‌زا، پیشرو و برون گرا بودن است که در کشت‌های گلخانه‌ای دیده می‌شود.

وی مشکلات این حوزه را همانند سایر زمینه‌های کشاورزی حمایت مسئولان در تأمین نهاده، بذر، کود و سایر مواد اولیه همچنین ایجاد پایانه صادراتی و خطوط هوایی برای صادرات بهتر‌، سریع‌تر و بیشتر دانست و گفت: متأسفانه تمایل به سرمایه‌گذاری در این حوزه نسبت به قبل بسیار کمتر شده و ما هم منابع مالی و تسهیلات کافی برای حمایت از سرما‌یه‌گذار را امسال نداشتیم که توجه و رسیدگی بیشتر مسئولان را می‌طلبد.

برای جذب سرمایه‌گذاران جدید به صنعت کشت گلخانه‌‌ای و تداوم فعالیت گلخانه‌های موجود با هدف افزایش اشتغالزایی و درآمدزایی توجه و همکاری مسئولان به این حوزه ضروری است.

انتهای پیام/ 785/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشت گلخانه ای جهاد کشاورزی استان یزد گلخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۱۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌های اخیر بخشی از کمبود بارش در بخش کشاورزی را جبران کرد

احد وظیفه در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار از ابتدای سال زراعی تاکنون مجموع بارش های کشور نسبت به دوره نرمال ۱۳ تا ۱۴ درصد کمتر است.

به گفته او، علی رغم شرایط مساعد بارش نسبت به دوره نرمال، اما در استان های قزوین، البرز، تهران و خراسان رضوی بیشترین کم بارشی را داریم.

وظیفه ادامه داد: در مناطق جنوبی خوزستان، فارس، بوشهر و هرمزگان برداشت غلات در جریان است، از این رو به سبب بارش های سیل آسا به کشاورزان توصیه می شود که نسبت به انتقال غلات به انبارها اقدام کنند.

رئیس مرکز خشکسالی افزود: کشاورزان با مراجعه به کارشناسان اقدامات داشت را انجام دهند که بهترین خروجی را داشته باشند.

به گفته او، با توجه به کاهش منابع آبی ناشی از برداشت بی رویه سفره های زیرزمینی به کشاورزان توصیه می شود که در روزهای بارندگی یک تا ۲ نوبت آبیاری را به تاخیر بیندازند که این امر می تواند کمکی به آبیاری هر منطقه باشد‌.

این مقام مسئول افزود: با توجه به بارش های اخیر در حوزه غرب و جنوب غرب، بخشی از کم بارشی های اخیر در حوزه کشاورزی جبران شد.

وظیفه گفت: با توجه به کاهش بارش و بحران آب در برخی مناطق از جمله تهران، سمنان و خراسان رضوی، مدیریت آب شرب، صنعت و کشاورزی باید در دستور کار قرار بگیرد چراکه مدیریت آب شرب در این مناطق ضروری است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • طلای جهانی پس رفت
  • دولت مسکن را کالای مصرفی ببیند نه سرمایه‌ای
  • بارش‌های اخیر بخشی از کمبود بارش در بخش کشاورزی را جبران کرد
  • افزایش کشت گلخانه ای در شهریار
  • چرا روند کاهش وزن به نقطه «ثابت» می‌رسد؟
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • رشد چشمگیر احداث نیروگاه های خورشیدی در استان سمنان
  • جهش چشمگیر ۲۵۳ درصدی تناژ ترانزیت ورودی به پایانه مرزی پرویزخان
  • ۲۱ درصد گازهای گلخانه‌ای تولیدی مربوط به بخش کشاورزی است
  • طلای جهانی سقوط کرد