Web Analytics Made Easy - Statcounter

"امیرعلی امیرباقری" امروز (شنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به روند معاملات بورس در هفته ای که گذشت اشاره کرد و افزود: بازار سهام در اوایل و اواسط هفته گذشته همچنان با فشار فروش مواجه بود اما در پایان هفته قدری از فشار فروش کاسته شد و شاهد افزایش سمت تقاضا در این بازار بودیم، همچنین به دنبال چنین روندی برخی از نمادها به آستانه صف خرید رسیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: نکته ای که اکنون در بازار پررنگ شده میزان عرضه در بازار است که پرشتاب نیست و در مقابل ورود نقدینگی به سمت تقاضا هم چندان پرقدرت نبوده است که همین امر باعث ایجاد تردید در رفتار سهامداران خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه پول های پرقدرت عمدتا در سپرده های بانکی و صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت در انتظار ایجاد روندی قوی در معاملات بازار سهام هستند، گفت: مباحث مربوط به تحلیل های بنیادی باید یاری‌کننده این مسایل باشند، در غیر این‌صورت پس از رشد چند روزه دوباره شاهد حرکت اصلاحی در بازار خواهیم بود و شاخص بورس به نقطه اول باز می گردد، از این رو می توان گفت بازار در کوتاه مدت ادامه دهنده روند نوسانی خود خواهد بود.

امیرباقری با بیان اینکه مسایل سیاسی جزو مباحثی هستند که در رأس عوامل خارجی قرار دارند، اظهار داشت: این ابهام به مرور در حال برطرف شدن و کنار رفتن از بدنه بازار است و می تواند به مرور تاثیرگذار بر تغییر روند معاملات بورس باشد.

 این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: موارد مربوط به سیاست خارجی، برجام و پول های بلوکه شده تاثیرگذار بر نرخ ارز خواهند بود و باعث ایجاد فشار بر روند بازار می شوند، اما افزایش نقدینگی می تواند روند نزولی بازار را که تحت تاثیر اتفاقات سیاسی رخ می دهد خنثی کند و ضربه گیر ریزش بازار باشد.

وی با تاکید بر اینکه اکنون دو منبع می تواند باعث ایجاد فشار در بازار و تامین منابع مالی از طریق این بازار شود، خاطرنشان کرد: بحث خوراک یا مواد اولیه به طور حتم در بهای تمام شده کالا منعکس می شود و می تواند تاثیرگذار بر قیمت سهام شرکت ها در بازار باشد.

امیرباقری به موضوع وضع مالیات و اعمال عوارض بر شرکت ها اشاره کرد و گفت: دولت باید از طریق مالیات، کسری بودجه خود را تامین و هزینه های جاری را پرداخت کند.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: این نکته باید مدنظر باشد که فعالان بازار در حالت کلی مخالف آزادسازی قیمت ها نیستند اما اعتقاد بر این است که براساس وضعیت حاکم در بازار آزاد، آزادسازی قیمت ها باید در سمت فروش و بهای تمام شده رخ دهد تا اقتصاد واقعی جایگزین اقتصاد زیرزمینی شود و زمینه نابودی رانت و دلالی در بازار را فراهم کند.

 وی با تاکید بر اینکه اگر دولت می خواهد بهای تمام شده و نرخ خوراک را واقعی سازی کند  باید دست از قیمت گذاری دستوری بردارد، گفت: دولت بارها به این موضوع اشاره داشته است که قیمت گذاری دستوری جز رانت و فساد چیزی را به همراه ندارد و فعالان بازار سرمایه امیدوارند تا دولت این شعار را تا زمان تحقق کامل دنبال کند و سرمایه گذاران حاضر در بازار سرمایه از آزادسازی قیمت ها در کلیت اقتصاد منتفع شوند.

امیرباقری به روند معاملات در بازارهای جهانی اشاره کرد و افزود: طی دو هفته گذشته اتفاق خاصی در حوزه قیمت های جهانی رخ نداده است، بعد از رشدهای اخیر در قیمت های جهانی و به ویژه نرخ گاز شاهد تاثیر آن بر شرکت های شاخص ساز و بزرگ بودیم که از خوراک گازی برخوردارند.  

 این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: افزایش قیمت گاز به تبع بر سود این شرکت ها تاثیرگذار خواهد بود؛ بنابراین در کوتاه مدت و میان مدت نباید انتظار حرکات انفجاری در کلیت بازار سرمایه و دیگر بازارهای سرمایه گذاری (طلا، سکه، ارز، مسکن خودرو و سپرده های بانکی) داشت.

وی با بیان اینکه بازارها بعد از رشد قیمت به سمت ورود در فضای رکودی پیش می روند، گفت:  انتظار داریم تا اتفاقات سال های گذشته در اقتصاد کشور تکرار نشود و شاهد سیکل های رونق و رکود که خود را در اقتصاد کشور نشان داد و باعث آسیب به همه اقشار اقتصادی و سرمایه گذاران شد، نباشیم.

امیرباقری گفت: در راس این اتفاق، بحث نقدینگی مطرح است که امیدواریم مهار شده و تورم فعلی کشور که متاسفانه همگام با تولید واقعی بخش اقتصاد نیست تا حدودی کنترل شود.

به گزارش ایرنا،  شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات هفته‌ای که گذشت (چهارشنبه، پنجم آبان ماه) با ۴۳ هزار واحد کاهش نسبت به هفته قبل به عدد یک‌میلیون و ۳۹۳ هزار واحد رسید؛ براین اساس افت شاخص کل در هفته گذشته سه درصد بود.

برچسب‌ها دلار بازار سهام نرخ ارز فرابورس نقدینگی قیمت گذاری دستوری بورس سازمان بورس و اوراق بهادار

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دلار بازار سهام نرخ ارز دلار بازار سهام نرخ ارز فرابورس نقدینگی قیمت گذاری دستوری بورس سازمان بورس و اوراق بهادار کارشناس بازار سرمایه قیمت گذاری دستوری شرکت ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۳۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید روند کاهشی نرخ‌ها در بازار/ دلار بدون خریدار؛ سکه به ۴۰ میلیون تومان رسید

به گزارش تابناک اقتصادی؛ در معاملات امروز (یکشنبه 9 اردیبهشت ماه 1403) بازار آزاد ارز تهران، نرخ دلار آمریکا به عبور از مرز 60 هزار تومان به دامنه پنجاه هزار تومان کاهش یافته است. روندی که به گفته کارشناسان ارزی و فعالان بازار تحت تاثیر عوامل مختلفی نظیر تخلیه هیجانات و ریسک های سیاسی و منطقه ای، اخباری مبنی بر احتمالاتی مبنی بر شروع مذاکرات هسته‌ای و همچنین آمار خوب صادرات نفتی شکل گرفته است و پیش بینی ها از تداوم آن طی روزهای آتی حکایت دارد.

از سوی دیگر؛ نرخ اسکناس دلار آمریکا در معاملات مرکز مبادله ارز و طلای ایران به عنوان نرخ مورد تایید سیاست گذار ارزی به رقم 44359 تومان رسیده است و نرخ حواله دلار این مرکز این 41418 تومان شده است. همچنین قیمت اسکناس یورو در مرکز مبادله 47454 و نرخ حواله یورو نیز 44308 تومان تعیین شده است.

کاهش قیمت دلار در بازار آزاد ارز در حالی است که خبرها از این بازارها نشان می دهد که خریداری در بازار حضور ندارد و بسیاری نیز به دنبال فروش دلارهای خانگی هستند. 

سکه به ۴۰ میلیون نزدیک شد

اتحادیه طلا و جواهر تهران اعلام کرده است تا ساعت 18 و 30 دقیقه امروز، قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با افت یک میلیون و 700 هزار تومانی به رقم 40 میلیون تومان رسیده است که این نرخ نسبت به قله 46 هزار تومانی هفته های اخیر، کاهش معناداری دارد. هرچند علاوه بر افت نرخ ارز، عامل دیگری نیز در ریزش بهای سکه نقش دارد و آن کاهش بهای جهانی طلاست.

همچنین هر قطعه سکه تمام طرح قدیم به رقم 37 میلیون تومان کاهش داشته است و هر نیم سکه نیز 23 میلیون و 500 هزار تومان ارزش گذاری شده است. هر ربع سکه نیز در بازار تهران 14 میلیون و 300 هزار تومان قیمت گذاری شده است.

 

 

دیگر خبرها

  • سیگنال پشت خطی به قیمت دلار/ خبر خوش ارزی چیست؟
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • روند نزولی قیمت دلار شروع شده است
  • ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار
  • ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • تشدید روند کاهشی نرخ‌ها در بازار/ دلار بدون خریدار؛ سکه به ۴۰ میلیون تومان رسید
  • بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان
  • احتمال بازگشت دلار به کانال ۶۱ هزارتومانی
  • روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت