Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر سودابه بساک نژاد شنبه در گفت ‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به آثار هنری باقی مانده  به شکل نقاشی در غارها و مجسمه‌های سفالی گذشتگان بیان کرد: امروزه نیز هنر بخش جدایی ناپذیری از بیان احساسات و افکار برای افراد عادی و بیمار تلقی می شود.

وی افزود:  هنرنوعی ارتباط غیرکلامی و راهی برای بیان آمال وآرزوهای انسان وتسکین دردهای درونی است که در طراحی،نقاشی،مجسمه سازی وموسیقی منعکس می شود لذا بسیاری از دردهای درونی که برای انسان قابل بیان نیستند به شکل های مختلف هنری می توانند خود را آشکار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بساک نژاد با اشاره به تاریخچه هنردرمانی گفت:  همزمان با درگیر شدن اروپا با مشکلات صنعتی و جنگ های بسیار استفاده از هنر برای درمان دردهای روحی کودکان ، سربازان یا مهاجران مورد استفاده قرار گرفت و کم کم این باور ایجاد شد که با بهره گیری از سه عامل درمانگر هنری ، بیمار و مواد هنری می توان به کشف مسائل و مشکلات بیماران پرداخت.

استاد گروه روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهوازبا بیان این که در انواع هنر درمانی توجه به ارتباط غیر کلامی و تحریک احساسات خلاقانه در محیطی امن و قابل اعتماد و جذاب مورد توجه است گفت:  برای مثال کودکی که مورد آزار جسمی قرار می گیرد و نمی تواند درباره آن صحبت کند با نقاشی احساسات خود را توصیف می کند.

وی افزود: هنردرمان­گران از شیوه ­های مختلف فعالیت هنری برای درمان افراد با مشکلات اجتماعی و بیماری جسمی استفاده می کنند که درمان ناراحتی‌های شیمی درمانی در بیماران سرطانی یا افراد با علایم اضطراب از جمله آن ها است.  

بساک نژاد ادامه داد: گاهی این روش درمانی به صورت گروهی انجام می شود و افراد مختلف بامشکلات مشابه در یک محل جمع می شوند و باهم آواز می خوانند یا به یک موسیقی آرامش بخش گوش می دهند.

وی استفاده از هنر درمانی برای کاهش مشکلات افراد را وابسته به چند عامل مهم دانست و گفت: فرد باید علاقه مند به کار هنری باشد وانگیزه برای مشارکت در آن را داشته باشد؛ در هنردرمانی، خوب و بد کشیدن نقاشی یا انجام کار هنری مطرح نیست و کسی قضاوت بر درستی و نادرستی نمی­ کند. هر فعالیتی که با آسودگی و به هر شکل انجام شود، ارزشمند است.

استاد گروه روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به روش های هنر درمانی در بیماران گفت: تحقیقات علمی نشان داده که در کودکان مبتلا به سرطان خون ترسیم گری و انجام کارهای نمایشی تا ۴۰ درصد شکایت‌های آن‌ها از درد جسمانی را کاهش می دهد.

بساک نژاد با اشاره به این که در هنر ، افراد از مشارکت حواس پنج گانه بهره می برند گفت: افراد احساسات و هیجانات خود را تخلیه می کنند و تجربه آن ها منجر به آزاد سازی تنش ها و حفظ تمرکز و کنترل رفتاری می شود همچنین ذهن فرد بیمار  کمتر مشغول بیماری خود می شود.

وی اضافه کرد: مراکز درمانگاهی و بیمارستانی می توانند با همکاری هنر درمانگران یا کار درمانگران روزهایی از هفته را به طراحی ، تک نوازی و گروه خوانی کارکنان یا بیماران خود اختصاص دهند؛ همچنین با بهره گیری از هنر می توان به شیوه ای ساده و بدون اضطراب افراد را به سمت  کاهش تنش های درونی هدایت کرد.

هنردرمانی رویکردی برای سلامت روان است که از فرایند خلق هنر برای بهبود سلامت روانی و جسمانی بهره می‌برد.

برچسب‌ها هنر خوزستان اهواز بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هنر خوزستان اهواز هنر خوزستان اهواز بهداشت و سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۴۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است

آفتاب‌‌نیوز :

از زمان معرفی درمان‌های ضد رتروویروسی برای درمان HIV در اواخر دهه ۱۹۹۰، طول عمر افراد مبتلا به HIV به طور چشمگیری افزایش یافته است. با این حال، حتی با چنین درمان هایی، مطالعات نشان داده اند که خطر بیماری قلبی در افراد مبتلا به HIV حداقل ۵۰ درصد بیشتر از افراد بدون HIV است. پژوهشگران در تحقیقی جدید دریافته اند که این موضوع با آلوده شدن به ویروس هپاتیت C تشدید می‌شود.

به گفته محققان دانشکده بهداشت عمومی جانز هاپکینز بلومبرگ آمریکا که در این پژوهش بین المللی مشارکت داشته اند، عفونت همزمان HIV و هپاتیت C به این دلیل رخ می‌دهد که آن‌ها یک مسیر انتقال مشترک دارند و هر دو این ویروس‌ها از طریق تماس خونی منتقل می‌شوند.

آن‌ها در پژوهش خود، اطلاعات بیش از ۲۳ هزار فرد ۴۰ تا ۷۹ ساله مبتلا به HIV را که بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷ درمان ضد رتروویروسی برای HIV را آغاز کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند. 

نتایج این تجزیه و تحلیل‌ها نشان داد، با هر دهه افزایش سن، حملات قلبی در افراد مبتلا به HIV به تنهایی ۳۰ درصد و در افرادی که به هپاتیت C نیز مثبت بودند، ۸۵ درصد افزایش یافت.

طبق این نتایج همچنین خطر حمله قلبی در بیمارانی که دارای عوامل خطر سنتی بیماری قلبی مانند فشار خون، عادات سیگار کشیدن و دیابت نوع دو بودند به ترتیب ۳۰۰، ۹۰ و ۴۶ درصد افزایش یافت.

علاوه بر این، یافته‌ها نشان دادند: شانس بروز حمله قلبی در افرادی که برخی از عوامل مرتبط با HIV مانند سطوح پایین سلول‌های ایمنی CD۴ را داشتند و یا نوعی داروی مهارکننده پروتئاز را مصرف می‌کردند، بیشتر بود.

به گفته محققان مجری این پژوهش، نظر به یافته‌های تحقیق ما، افرادی که با HIV یا هپاتیت C زندگی می‌کنند باید از پزشک خود در مورد گزینه‌های درمانی این ویروس‌ها و سایر راه‌های کاهش خطر بیماری قلبی عروقی پرس و جو کنند.

این یافته‌های پژوهشی در نشریه Journal of the American Heart Association منتشر شده اند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • بیش از ۶۰۰ کانون فرهنگی مساجد در اردبیل فعالیت می کنند
  • چه عواملی در محیط کار استرس‌زا است؟
  • سیگار کشیدن چگونه به قلب آسیب وارد می‌کند؟
  • چرا ناخواسته وزن اضافه می‌کنیم؟/ ۸ دلیل افزایش وزن غیرارادی
  • آموزش و پرورش : با معلم بلاگرها برخورد قانونی می‌شود/ چند نفر از این افراد را از سیستم حذف کرده ایم
  • تکمیل ساختمان کانون پرورش فکری خمام نیازمند حمایت مسوولان است
  • آیا عمل بینی واقعا به افزایش اعتماد به نفس کمک می‌کند؟
  • کمک‌های مردمی به مددجویان بهزیستی افزایش یافت
  • آجر شدن کار پزشکان قلابی در رشت