Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@23:23:18 GMT

لزوم هوشمندسازی تعرفه‌ها برای کاهش مصرف برق

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۳۴۳۳۶

لزوم هوشمندسازی تعرفه‌ها برای کاهش مصرف برق

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، " سعید مهذب ترابی" روز شنبه در نشست بهینه سازی مصرف برق در حاشیه برگزاری بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق ایران، افزود: اگر اصلاح قیمت به تنهایی مورد توجه قرارگیرد بهینه سازی مصرف برق محقق نخواهد شد، زیرا عوامل دیگری در این زمینه اهمیت دارد.

وی ادامه داد: به جای اصلاح قیمت باید به سمت هوشمند سازی تعرفه ها رفت تا اثرگذاری لازم در بهینه سازی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فعال صنعت برق ایران گفت: بحث بهینه سازی مصرف برق حدود سه دهه است در کشور مطرح شده و اکنون باید ریشه یابی کرد که چرا تاکنون این طرح موفق نبوده است.

ترابی موفقیت بهینه سازی را در گرو توجه به چهار محور اساسی برشمرد و وجود قوانین ساده‌سازی شده را نخستین محور اعلام کرد.

وی ادامه داد: اکنون قوانین بسیار خوبی در باره بهینه سازی مصرف برق وجود دارد اما دستورالعمل های پیچیده و سخت، کارایی این قوانین را کاهش داده است.

عضو هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران گفت: ساده سازی قوانین و حذف دستورالعمل های دست و پاگیر در این باره اثرگذار است.

ترابی اطلاع رسانی و آگاه سازی را محور بعدی عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: زمانی اطلاع رسانی با عنوان «بابابرقی» خیلی موثر بود که فراموش شد.

وی خواستار توجه جدی تر به بحث بهینه سازی برای رونق مجدد بهینه سازی شد.

عضو سندیکای صنعت برق گفت: تکنولوژی در بحث بهینه سازی، بسیار مهم است.

ترابی از افزایش خطر استفاده از وسایل دست دوم در افزایش شدت مصرف انرژی کشور ابراز نگرانی کرد.

وی افزود: باید پذیرفت تکنولوژی نوین در کاهش مصرف انرژی بسیار اثر گذار است.

این فعال صنعت برق گفت: اکنون در بخش نیروگاهی با عقب ماندگی ۲۵ هزار مگاواتی روبرو هستیم که تحقق آن نیاز به بیش از ۲۵ میلیارد دلار اعتبار است، اما آیا این اعتبار وجود دارد؟

ترابی به طرح احداث ۱۰هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: این طرح نیازمند حدود ۶ تا ۷ میلیارد دلار اعتبار است که نه در اختیار دولت و نه بخش خصوصی است.

برچسب‌ها نمایشگاه بین المللی تهران انرژی برق مصرف بهینه برق برق

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نمایشگاه بین المللی تهران انرژی برق مصرف بهینه برق نمایشگاه بین المللی تهران انرژی برق مصرف بهینه برق برق بهینه سازی مصرف برق صنعت برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۴۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۱۰۰ میلیمتری بارش برف و باران در تهران/ لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب

مدیر کل هواشناسی استان تهران با اشاره به وضعیت بارش و دمای پایتخت گفت: از ابتدای سال آبی جاری تا روز گذشته (۱۶ اردیبهشت) نسبت به میانگین بلندمدت حدود ۱۱۹ میلیمتر کاهش بارش و ۲ درجه سلسیوس افزایش دما ثبت شده است.   مازیار غلامی در گفت و گو با ایسنا افزود: از ابتدای سال زراعی جاری (اول مهرماه ۱۴۰۲) تا روز گذشته ( ۱۶ اردیبهشت) در استان تهران به‌صورت پهنه‌ای ۱۴۷ میلیمتر باران باریده است این در حالیست که میانگین بلندمدت بارش ۲۳۷ میلی‌متر است بنابراین تهران ۸۹ میلی‌متر معادل با ۳۸ درصد نسبت به شرایط نرمال بارش کمتری دریافت کرده است.    وی اضافه کرد: استان تهران نسبت به سال گذشته در همین بازه زمانی حدود ۱۰ درصد افزایش بارش داشته است البته ملاک بارش، میانگین بلندمدت است بنابراین بارندگی‌های اخیر نتوانسته کاهش بارش انباشته را جبران کند.   غلامی با اشاره به وضعیت دما در سال زراعی جاری تا روز گذشته گفت: طی این مدت همراه با کاهش بارش، افزایش دما در سطح استان داشته‌ایم، به‌گونه‌ای که دمای استان نسبت به میانگین بلندمدت ۱.۹ درجه سلسیوس و نسبت به سال قبل ۱.۳ درجه سلسیوس بیشتر شده است. این وضعیت موجب افزایش تبخیر آب سطحی می‌شود و منابع آبی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.   وی اضافه کرد: طبق جدیدترین پیش‌بینی‌های فصلی تقریباً تا اوایل خرداد ماه به‌طور متناوب در سطح استان بارندگی داریم که غالباً به‌صورت رگباری و پراکنده به‌ویژه در ساعات پایانی روز و طی شب خواهد بود. تا پایان هفته جاری نیز به تناوب رگبار و رعد و برق پیش‌بینی می‌شود.   غلامی تاکید کرد: بارش‌های بهاری نمی‌تواند کاهش بارندگی استان را جبران کند چراکه عمده بارش مربوط به پاییز و زمستان است از سوی دیگر متوسط دما طی دو ماه آینده ۱ تا ۱.۵ درجه سلسیوس بیش از وضعیت نرمال خواهد بود.   مدیر کل هواشناسی استان تهران درباره وضعیت بارش پایتخت در سال زراعی جاری گفت:  از ابتدای سال آبی جاری تا روز گذشته در تهران نسبت به میانگین بلندمدت حدود ۱۱۹ میلیمتر و نسبت به سال قبل ۵۰ میلیمتر کاهش بارش داشته‌ایم این در حالیست که  در سطح استان با افزایش بارش نسبت به سال گذشته روبرو بوده‌ایم.    به گفته غلامی، دمای پایتخت نسبت به بلندمدت ۲ درجه سلسیوس و نسبت به سال گذشته ۱.۵ درجه سلسیوس افزایش یافته است.   وی تاکید کرد: با توجه به کاهش بارش و افزایش دما، صرفه‌جویی در مصرف آب چه در بخش خانگی و چه در بخش تخصصی مانند صنایع و کشاورزی توصیه می‌شود علاوه بر آن لازم است مدیریت منابع و مصارف آب در دستور کار قرار گیرد.   مدیر کل هواشناسی استان تهران اضافه کرد: زمانی که بارش پیش‌بینی می‌شود لزومی ندارد شهرداری نسبت به آبیاری فضای سبز یک روز قبل از بارندگی اقدام کند علاوه بر آن بخش کشاورزی می‌تواند با توجه به بارش‌ها یک نوبت از آبیاری را به تعویق بیندازد.   غلامی در پایان اظهارکرد: توجه به پیش‌بینی و هشدارهای هواشناسی به  کشاورزان و بخش‌های اجرایی که داده‌های هواشناسی روی عملکردشان تاثیر مستقیم دارد، توصیه می‌شود و متناسب با آن برنامه‌ریزی کنند. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تولید گاز باید افزایش پیدا کند/ لزوم بهینه سازی مصرف
  • کاهش ۱۰۰ میلیمتری بارش برف و باران در تهران/ لزوم صرفه‌جویی در مصرف آب
  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • هزینه‌کرد ۵.۵ میلیارد یورویی دولت سیزدهم برای بهبود وضع هوا و کاهش سوختن گازهای مشعل
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • لزوم هوشمندسازی کارت‌های پایان خدمت قدیمی
  • راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند
  • کاهش ۲۸ درصدی مصرف انرژی با بهینه‌سازی موتورخانه‌ها
  • هزینه‌کرد ۵.۵ میلیارد یورویی دولت برای بهبود وضع هوا و کاهش فلر
  • هوشمندسازی ساختمان: خانه‌ای که فراتر از تصورات شماست