Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، الهامیان، عضو هیات مدیره شرکت فراتک نوین پارسه که این محصول را تولید کرده است، گفت: پوشش تعمیرکننده خطوط فرسوده، برای نخستین بار در کشور بومی سازی و در مقیاس صنعتی در شرکت فراتک نوین پارسه تولید شده است.

پوشش تعمیرکننده خطوط فرسوده این قابلیت را دارد که بدون حفاری و جایگزین کردن لوله های جدید، عمر خطوط فاضلاب یا هر خط انتقال دیگر را به مدت 50 سال افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تولید پوشش تعمیرکننده از فناوری های نوین مربوط به صنعت کامپوزیت استفاده شده است. علومی همچون شیمی و دانش تولید ماشین آلات مکانیکی نیز در تولید این محصول به کار رفته است.

لوله های زیر زمینی در سراسر جهان برای انتقال نفت، گاز، آب، فاضلاب و حفاظت از کابل های مخابراتی و خطوط انتقال نیرو استفاده می شوند. این خطوط لوله که عمدتا به صورت مدفون در خاک یا آب استفاده می شوند، همواره با مشکلات متعددی از نظر حفظ و نگهـداری روبرو بـوده و بـه همین علت بازسازی و تعمیر خطوط لوله از نظر اقتصادی و فنی همواره با مشکل مواجه بوده است.

 

نوآوری در تعمیر خطوط لوله

روش های سنتی تعمیر و بازسازی لوله ها شامل حفاری و تعویض بخش آسیب دیده و یا اتصال روکش فولادی روی لوله بوده اما نیاز به روش های سریع تر، مطمئن تر و با هزینه های کمتر احساس شد. بــه دنبــال نتــایج مثبــت بــه دســت آمــده از کــاربرد کامپوزیت هــای پلیمــری تقویــت شــده بــا الیــاف، در کاربردهــای عمرانــی توجــه ویژه ای به استفاده از این مواد برای انجام تعمیرات خطوط لوله معطوف شد.

پس از انجام تحقیقات و تولید نهایی پوشش تعمیرکننده مشخص شد که محصول تولید شده در مجموعه فراتک نوین پارسه یک دوم نمونه خارجی قیمت دارد و علاوه بر این تا میزان قابل توجهی هزینه های حفاری و جایگزینی لوله ها را کاهش می دهد و معضلاتی همچون دشوار شدن تردد، ترافیک و آسیب به نمای بصری شهر را دیگر در پی ندارد.

با وجود این که در مرحله زمینه سازی صادرات پوشش تعمیرکننده به خارج از کشور هستیم و هنوز این امر محقق نشده است اما توانسته ایم 50 فرصت شغلی ایجاد کنیم و از متخصصین در این عرصه استفاده کنیم.

در شهر اصفهان 7 کیلومتر از خطوط فاضلاب بواسطه پوشش تعمیر کننده، ترمیم شده است که این اقدام صرفا مانع خروج 7 میلیون دلار ارز از کشور شده است زیرا اگر این خطوط بواسطه نمونه خارجی پوشش تعمیرکننده ترمیم می شد این مقدار ارز از کشور خارج می شد.

الهامیان، با اشاره به چالش های پیش روی شرکت های دانش بنیان توضیح داد: امیدوارم ظرفیتی در کشور ایجاد شود تا از شرکت های دانش بنیان به بهترین شکل حمایت شود تا بتوانند در عرصه های مختلف به خودکفایی برسند؛ این کار، با اعتماد به شرکت های دانش بنیان محقق می شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فناوری خطوط انتقال خبرخوب خطوط انتقال نفت پوشش تعمیر دانش بنیان خطوط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۵۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتصال خط انتقال مخزن و ایستگاه پمپاژ مجتمع ارسی خوی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  یداله سلطانی گفت: با توجه به عمر بالای لوله‌ها و فرسودگی لوله‌های خطوط انتقال مجتمع ۳ روستایی ارسی شامل روستا‌های ارسی، چشمه و آغبلاغ ولدیان که دچار ترکیدگی‌های زیاد بود و همچنین گرفتگی لوله‌ها بر اثر رسوب بود، اصلاح آن در دستور کار قرار گرفت.

 وی افزود: اجرای خط انتقال و مخزن ۲۰۰ متر مکعبی توسط امور عشایر انجام و پس از تحویل پروژه اتصال مخزن به خطوط انتقال از طریق ایستگاه‌های پمپاز توسط شرکت آب و فاضلاب شهرستان خوی در ۷ نقطه به انجام رسید.

سلطانی با بیان اینکه مخزن قدیمی روستای آغبلاغ ولدیان در کد ارتفاعی مناسبی احداث نشده بود و بالادست روستا همواره با مشکل قطعی آب و افت فشار آب روبرو بود، اظهار کرد: با بهره برداری از این مخزن  مشکل آب در این روستا رفع و با اصلاح سایز و عمق لوگذاری و احداث شیر‌های هوا و تخلیه از قطعی آب شرب در روستا‌های مجتمع ارسی جلوگیری و همچنین وقوع اتفاقات پی در پی در خط انتقال نیز مرتفع شد.

دیگر خبرها

  • اتصال خط انتقال مخزن و ایستگاه پمپاژ مجتمع ارسی خوی
  • انتقال ۱۳۷ میلیارد لیتر نفت و فرآورده در ۱۴۰۲/ طول خطوط لوله انتقال نفت ایران ۱۰۰۰ کیلومتر افزایش می‌یابد
  • سرقت از خطوط لوله نفت ایران کاهش یافت​
  • افزایش یک‌هزار کیلومتری طول خطوط لوله انتقال نفت در سال جاری
  • طول خطوط لوله انتقال نفت ایران ۱۰۰۰ کیلومتر افزایش می‌یابد/ انتقال ۱۳۷ میلیارد لیتر نفت و فرآورده در ۱۴۰۲
  • صادرات نفت خام با خط لوله نداریم
  • سختی کار نفتی‌ها
  • انتقال ۳ میلیارد و ۸۵۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه‌های کشور در سال گذشته
  • ۲۵ فقره سرقت موفق از خطوط لوله نفت در سال ۱۴۰۲
  • صادرات نفت با خط لوله نداریم