Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، کورس ربیعی افزود: لازمه حفاظت از تالاب های فصلی حفظ ارزش هایی است که تالاب بر پی آن استوار است.

وی درباره بازار فریدونکنار که سال‌هاست بخشی از شکار و صید پرنده در این بازار مورد بحث بوده گفت: شکارچیان این منطقه تالابی از اوایل شهریور کار آماده سازی دامگاه‌ها و آبگیری منطقه را آغاز می‌کنند به طوری که اراضی این منطقه همزمان با آغاز مهاجرت اولین دسته پرندگان مهاجر بهترین شرایط را برای جلب آنها دارا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ربیعی به سابقه دیرینه صید به شیوه «دوما» و «دام هوایی» که همواره مورد تایید سازمان حفاظت محیط زیست بوده است اشاره کرد و افزود: سازمان در کنار بحث تعامل با جوامع روستایی و محلی منطقه، بر آموزش های مکرر و فرهنگ سازی نیز تاکید دارد لذا نحوه حضور صیادان در منطقه به روش های تایید شده  و هم چنین مالکیت بهر برداران بر عرصه تالاب از جمله مسائل اساسی است که در حال حاضر بر اساس عرف و  قانونی نانوشته از سوی جوامع محلی  انجام می‌گیرد.  

وی ادامه داد: وجود دامگاه‌های امن در منطقه و تمرکز جمعیت زیاد پرندگان فرصتی را برای شکارچیان اراضی پیرامونی برای شکار فراهم کرده  است، این شکارچیان با بر پایی دام های هوایی یا شب دام پرندگانی را که هنگام غروب با به پرواز درآمدن از دامگاهها به قصد تغذیه از اراضی کشاورزی بیرون دامگاه‌ها را دارند شکار می کنند.  

وی درباره بازار فروش پرندگان نیز تاکید کرد: وجود بازار محلی فروش پرندگان وحشی در کنار جاده اصلی فریدونکنار و عرضه پرندگان در حجم زیاد از کشته شده و زنده به حالت رقت انگیز صحنه های وحشیانه ای را در کشتار بی رحمانه تنوع زیستی در استان مازندران در انظار عمومی به نمایش  می گذارد که به همه اینها باید شکار گونه های حمایت شده و قاچاق گونه های کمیاب و فروش آن به باغ وحش داران و اشخاص علاقمند را نیز باید اضافه کرد.  

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش استان مازندران در ادامه به اهمیت موضوع ساماندهی شکار و صید در منطقه اشاره و خاطر نشان کرد : به دلیل وضعیت مالکیت تالاب بین المللی فریدونکنار که از اراضی کشاورزی اشخاص است و هم چنین سابقه دیرینه شکار و زنده گیری  پرندگان مهاجر در این منطقه، حفظ تالاب به عنوان زیستگاه مهم زمستان گذرانی پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی مورد تأکید سازمان حفاظت محیط زیست و جوامع مراتبط بین المللی است و لازمه حفاظت از این تالاب فصلی و به نوعی خصوصی حفظ ارزش هایی است که تالاب بر پی آن استوار است.  

ربیعی گفت: یکی از مهمترین و ارزش اصلی در مشارکت، ایجاد و انتفاع از تالاب فریدونکنار حفظ، احیاء و توسعه بهره برداری از روش شکار و زنده گیری مرغابی ها به شیوه دوما یا دوم چال است که به عنوان یک هنر و ارزش تلقی شده و در عین حال گونه یا گونه های خاصی از مرغابی ها (عموماً اردک کله سبز) را شکار می کنند  که روشی گزینشی در شکار بوده و میزان شکار در این روش به میزان تلاش دامگاه دار بستگی دارد و مهمتر از همه اینکه روشی پایدار بوده و گونه های کمیاب و حمایت شده جایی در شکار شدن توسط این روش ندارند.  

وی گفت : اینک ساماندهی از وضعیت افسار گسیخته جاری مطالبه تمامی دوستداران حیات وحش، سازمان حفاظت محیط زیست، نگاه و توجه مجامع علمی و زیست محیطی بین المللی، رسانه ها و آحاد مردم است.

به گزارش ایرنا، بازار فریدونکنار، استان گلستان را به سیاهچاله پرندگان مهاجر تبدیل کرده، در این بازار یک عدد غاز وحشی ۳۵۰ هزار تومان، یک مرغابی بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ و یک مرغابی کوچک به نام «خوتکا» با ۲۰۰ گرم وزن ۷۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود که تنها راه برون رفت از این وضعیت اجرای قانون است.

۱۳۵۲

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست فریدونکنار پرندگان مهاجر آهنگ حیات

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست فریدونکنار پرندگان مهاجر سازمان حفاظت محیط زیست فریدونکنار پرندگان مهاجر آهنگ حیات سازمان حفاظت محیط زیست پرندگان مهاجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۶۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!

همشهری آنلاین - مجید جباری: هفته گذشته بود که با استناد به انتشار تصاویر ماهواره ای، روزنامه همشهری به انحراف آب رودخانه مرزی هیرمند به سمت شوره زار گودزره اشاره و آرزو اشرفی زاده،مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور نیز در گفت و گو با همشهری آنلاین ضمن تائید این موضوع، از رها نکردن حقابه هامون از هیرمند و هدر دادن آب با انحراف به شوره زارهای آن کشور انتقاد کرد.

حالا علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم انحراف آب سیلاب از حوضه آبریز هیرمند از سوی افغانستان به سمت گودزره را تائید و اعلام کرد:« با نگاهی به اطراف سازه سد کمالخان متوجه مسیرهایی برای انحراف به بیابان گودزره شدیم و امیدواریم انحراف گودزره را باتوافق هیأت حاکمه افعانستان مسدود کنیم؛ چرا که با این کار وضعیت تالاب‌ها و اکوسیستم های پایین دست در ایران بهتر خواهد شد.»

در همین زمینه بخوانید طالبان حاضر است آب را هدر بدهد اما آب به ایران نرسد | ماجرای تلخ انحراف عمدی بخش عمده‌ای از آب‌های مشترک ایران و افغانستان به سمت شوره‌زارها!

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور هفته گذشته به همشهری گفته بود:« متأسفانه با وجود بارش‌های خوبی که در حوضه هیرمند و کل کشور افغانستان اتفاق افتاده است و رودخانه‌های ورودی تالاب هامون، وضعیت مناسب و سیلابی دارند، اما دستکاری‌هایی که در بالادست اتفاق افتاده و انحراف آبی که به وسیله بندهای انحرافی ایجاد شده، باعث شده است که آب از مسیر طبیعی خود منحرف شده و مسیر طبیعی را طی نکند.»

تصویر ماهواره ای از انحراف آب به بیابان های گودزره در افغانستان

در گفت‌وگوی همشهری آنلاین با اشرفی‌زاده اعلام شد: «مسیر طبیعی آب در این حوضه آبریز به این صورت است که آب باید از رودخانه هیرمند وارد ایران شده و تالاب هامون را سیراب کند. در ادامه از طریق رودخانه شیرین به افغانستان برگردد و وارد گودزره شود. اما متأسفانه دستکاری در مسیر طبیعی و ‌تامین نشدن حقابه پایین‌دست، این مسیرطبیعی را منحرف کرده است.»

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست، این اقدام افغانستان را نظر حقوق عرف بین‌الملل محکوم دانست و اعلام کرد:«در این زمینه اعتراض خود را اعلام کرده‌ایم.»

این مدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از مکاتبه برای پیگیری‌ سازمان محیط زیست از مراجع ذی‌ربط (وزارت امور خارجه) برای پیگیری انحراف آب هیرمند به شوره‌زار گودزره خبر داد.

گودزره یک شوره‌زار است و از نظر اکولوژیکی هیچ ارزشی ندارد. این پهنه آبی به‌دلیل واقع شدن در انتهای حوضه آبریز، ارزش اکولوژیکی ندارد و معیشت مردم منطقه هم هیچ‌وقت وابسته به آن نبوده است. درمقابل، اما تالاب بین‌المللی هامون به‌ عنوان ذخیره زیست کره که در کنوانسیون رامسر ثبت شده، ارزش اکولوژیکی بسیار بالایی دارد و به لحاظ عرفی و قوانین بین‌الملل، انحراف مسیر طبیعی هیرمند محکوم شده است.

کد خبر 849162 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها ایران و افغانستان تالاب افغانستان طالبان سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران رود هيرمند

دیگر خبرها

  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • دستگیری متخلفان شکار غیر مجاز در منطقه حفاظت شده هلن
  • یک پیش‌بینی از آینده بازار سکه /سکه‌های کوچکتر تغییر فاز دادند
  • تخم‌گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین‌المللی انزلی + فیلم
  • آشیانه سازی و تخم گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین المللی انزلی
  • پیدا شدن لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزییات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است