Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «محمد کشاورز زاده» سفیر جمهوری اسلامی ایران امروز (شنبه هشتم آبان ماه) در مصاحبه اختصاصی با روزنامه «گلوبال تایمز» چین تصریح کرد که هر دو کشور ایران و چین، عقاید یکسانی درباره ریشه‌کنی تروریسم در افغانستان و سرایت آن به کشورهای همسایه و همچنین احترام به سیاست عدم مداخله و تمامیت ارضی این کشور دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران از میزبانی چین برای نشست افغانستان قدردانی می‌کند

وی همچنین بر حمایت ایران از استفاده از طرح پیشنهادی چین موسوم به «کمربند و جاده» به منظور بهبود اقتصاد و معیشت زندگی مردم افغانستان تأکید کرد و تعهد چین برای برعهده گرفتن میزبانی سومین دور نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان قدردانی کرد و گفت که ایران از چین حمایت می‌کند.

کشاورززاده در این خصوص توضیح داد: «ایران از جانب خود از چین حمایت می‌کند و بر این باور است که این سازوکار، همکاری و درک را در میان کشورهای همسایه افغانستان بیش از پیش افزایش می‌دهد و نقش بسزایی در تلاش‌های مشترک آن‌ها برای کمک به مردم افغانستان به منظور حفاظت بهتر از منافعشان و برداشتن گام در مسیر صلح، فراگیری، دوستی و رفاه ایفا می‌کند».

در جریان دور دوم نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان که به میزبانی ایران روز چهارشنبه (پنجم آبان ماه) برگزار شد، اعلام شد که دور سوم این نشست در سال ۲۰۲۲ در چین برگزار می‌شود.

این دیپلمات ایرانی همچنین ادامه داد که نشست وزرای خارجه همسایگان افغانستان، «ترتیبات منطقه‌ای بسیار مهمی در جهت حمایت از صلح، آشتی و وحدت ملی در افغانستان فراهم می‌آورد».

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ادامه تأکید کرد که تمامی کشورهای همسایه افغانستان درباره تروریسم در افغانستان نگران هستند و از طالبان خواست تا برای عمل به تعهداتش در زمینه مبارزه با تروریسم نهایت تلاش خود را به کار گیرد.

تشکیل ساختار سیاسی فراگیر در افغانستان ضروری است

کشاورززاده در ارتباط با دیدگاه یکسان تهران و پکن در خصوص بسیاری از مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی گفت: «نشست تهران عمدتاً بر ترویج راه‌حل سیاسی برای بحران افغانستان متمرکز بود. موضع ایران در این خصوص ثابت و اصولی بوده است و ما بر این باوریم که تشکیل یک ساختار سیاسی فراگیر که نماینده تمامی گروههای قومی و دینی این کشور باشد، ضروری است».

وی ادامه داد: «کشورهای منطقه‌ای و به طور کلی اعضای جامعه بین‌الملل می‌بایست برای ایجاد اجماع در افغانستان به منظور تأمین صلح و رفاه پایدار کمک کنند».

آمریکا و ناتو مسئول وضعیت آشفته افغانستان هستند

سفیر ایران در چین از نحوه رویارویی با میراث مداخله خارجی در منطقه به عنوان مسئله مهمی یاد کرد و گفت: «در این خصوص، باید از هر نوع اقدامی که منجر به تجدید اقدامات غیرمسئولانه و قلدرانه در افغانستان شود، پرهیز کرد و آمریکا و متحدان ناتو که این وضعیت آشفته را به وجود آوردند نباید در مسئولیت‌های خود کوتاهی کنند».

کشاورززاده ادامه داد که دسترسی افغانستان به منابع مالی به منظور جلوگیری از رنج بیشتر این کشور به ویژه با نزدیک شدن زمستان، حائز اهمیت است.

حقوق زنان و دختران و گروههای مذهبی و قومی در افغانستان باید رعایت شود

وی گفت: «مسئله آخر که کم اهمیت هم نیست، اهمیت اساسی رعایت حقوق بشر در افغانستان به ویژه حقوق زنان و دختران و تمامی گروههای قومی و مذهبی است».

این دیپلمات ایرانی ادامه داد: «ساختار سیاسی و مسیر توسعه افغانستان به تصمیم مردم افغانستان بستگی دارد. همه گروهها و احزاب قومی سیاسی باید در یک دولت فراگیر که به آشتی ملی، صلح و یکپارچگی منجر شود، شرکت کنند.»

به گفته سفیر جمهوری اسلامی، ایران اکنون امیدوار است در زمینه تأمین نیازهای فوری مردم افغانستان، کمک کند.

وی تصریح کرد که ارسال کمک‌های بشردوستانه، گشایش مرزها در سریع‌ترین زمان ممکن برای تسهیل و عادی‌سازی فعالیت‌های تجاری، تأمین سوخت برای فصل سرمای پیش رو، توجه لازم به پناهجویان و آوارگان و فعال نگه داشتن نمایندگی‌های دیپلماتیک از جمله اقدامات مهم ایران است که مطابق با روابط برادرانه انجام گرفته است.

کشاورززاده سپس از سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای به ویژه سازمان ملل و سازمان‌های مربوط به آن گفت که مسئولیت خود را برعهده گیرند و برای افغانستان و کشورهای همسایه کمک‌های لازم را فراهم آورند.

آمادگی ایران برای ایفای نقش به عنوان مرکز انتقال کالا و تجهیزات به افغانستان

وی گفت که ایران آمادگی خود را برای ایفای نقش به عنوان مرکز انتقال کالا و تجهیزات به افغانستان اعلام کرده است.

کشاورززاده در پایان در این خصوص توضیح داد: «از آنجایی که ایران بیش از سه دهه است که میزبان بیش از سه میلیون تبعه افغان بوده است و اقتصاد آن تحت فشار تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه آمریکا قرار گرفته است، ایران باید در مواجهه با موضوع پناهجویانی که از افغانستان به این کشور می آیند، از سوی جامعه بین‌المل مورد حمایت قرار گیرد».

نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان به اضافه روسیه روز چهارشنبه پنجم آبان ماه در تهران برگزار و در پایان بیانیه‌ای مشترک صادر شد.در این نشست وزرای خارجه ایران، ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان و پاکستان به صورت حضوری و وزرای خارجه روسیه و چین به صورت مجازی شرکت کردند.

در این بیانیه آمده است: وزرای امور خارجه کشورهای همسایه افغانستان از جمله جمهوری اسلامی ایران، جمهوری خلق چین، جمهوری اسلامی پاکستان، جمهوری تاجیکستان، ترکمنستان و جمهوری ازبکستان به اضافه فدراسیون روسیه در تاریخ ۲۷ اکتبر ۲۰۲۱ در تهران دیدار کردند.

این دیدار توسط «محمد مخبر» معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران افتتاح شد و ایشان سخنرانی جامعی در مورد وضعیت افغانستان داشتند. سپس پیام ویدئویی جناب آقای آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد در افتتاحیه نمایش داده شد. در ادامه وزرای محترم امور خارجه در مورد مسائل مربوط به افغانستان سخنرانی کردند. سپس جلسه در پی بحثها و گفتگوها در فضایی سرشار از اعتماد، تفاهم چندجانبه و رویکرد سازنده، با تصویب بیانیه مشترک وزیران خاتمه یافت.

وزرای خارجه در این بیانیه عنوان کردند: با توجه به این‌که وضعیت در افغانستان به طور اساسی تغییر کرده است برحمایت از حاکمیت ملی، استقلال سیاسی، وحدت و تمامیت ارضی افغانستان و عدم مداخله در امور داخلی آن تأکید کردند.

شرکت کنندگان با یادآوری اصول پذیرفته شده جهانی حقوق بین‌الملل و احترام به آرمان مردم افغانستان برای تحقق صلح پایدار، برای مشاهده یک افغانستان با ثبات، توسعه، رفاه و روابط هماهنگ با کشورهای همسایه ابراز امیدواری کردند.

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: محمد کشاورززاده سفیر ایران در چین طالبان کشورهای همسایه افغانستان خارجه کشورهای همسایه جمهوری اسلامی ایران نشست وزرای خارجه مردم افغانستان منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۷۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده

بلاروس در دکترین دفاعی اصلاح‌شده این کشور با انتقاد از نقش ناتو در سلطه آمریکا بر منطقه اروپا، مخالفت خود با گسترش این ائتلاف نظامی و نظامی‌سازی کشور‌های عضو آن یا کشور‌هایی که قصد عضویت در آن دارند را اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، طبق اصلاحیه دکترین دفاعی بلاروس که روز گذشته (پنج‌شنبه) به تایید کنگره ملی خلق بلاروس رسید، این کشور مخالف گسترش ائتلاف نظامی ناتو و نظامی‌سازی کشور‌های عضو آن است، اما مینسک آماده برقراری گفتمان فعال در این زمینه است.

خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد که در این دکترین آمده است: جمهوری بلاروس گسترش ادامه‌دار ناتو و نظامی‌سازی کشور‌های عضو آن یا کسانی که به دنبال ملحق شدن به این ائتلاف نظامی-سیاسی هستند را نمی‌پذیرد و این اقدامات را روندی خطرناک می‌داند که احتمال بروز درگیری نظامی را افزایش می‌دهد. در عین حال، جمهوری بلاروس آماده ازسرگیری گفت‌وگوی فعال با این کشور‌ها در حوزه نظامی به شرط متوقف شدن لفاظی‌ها و اقدامات خصومت‌آمیز آن‌ها علیه جمهوری بلاروس است.

طبق این سند، ناتو موجب سلطه آمریکا بر اروپا شده است و مینسک انتقال احتمالی تسلیحات اتمی به "کشور‌های همسایه غیردوست" را تهدید تلقی خواهد کرد.

در دکترین دفاعی اصلاح‌شده بلاروس همچنین مطرح شد که این کشور مشارکت کشور‌های سازمان ملل و در سازمان امنیت و همکاری در اروپا را عامل تامین‌کننده ثبات و امنیت جهانی و منطقه‌ای دانسته و با سوء استفاده از سازوکار‌های این سازمان‌ها برای اعمال فشار بر کشور‌های مستقل مخالف است.

دیگر خبرها

  • دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • چین: ناتو مسئول اصلی جنگ اوکراین است
  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است
  • چین : ناتو مسئول اصلی جنگ اوکراین است
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم
  • اوضاع غزه، موضوع مذاکرات وزرای خارجه بریکس در مسکو