Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز شنبه گروه آموزش ایرنا، عبدالله معتمدی در آیین گشایش نخستین دوره آموزش زبان ازبکی در ایران که به همت گروه زبان و ادبیات ترکی دانشگاه و با همکاری دانشگاه شرق شناسی تاشکند ازبکستان و موسسه فرهنگی اکو برگزار شد، اظهار داشت: ایران و ازبکستان دو کشور بزرگ در حوزه تمدنی گستره ما هستند که هر یک با ذخایر فرهنگی ارزشمند خود بر غنای هویت مشترک مردمان منطقه افزوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: پیوندهای فرهنگی میان این دو سرزمین قدمتی به درازای تاریخ داشته و مذهب و زبان مشترک همواره نقش ویژه ای در گسترش ارتباطات بازی کرده اند.

سرپرست دانشگاه علامه طباطبایی گفت: اگر چه تحولات تاریخی در طول سده های اخیر به ظاهر مرزهای سیاسی میان این دو سرزمین را برای دوره ای پررنگ کرد، اما امروزه بار دیگر می توان دید که چگونه زمینه مناسب برای شناخت دوباره از یکدیگر و تجدید عهد و دوستی دیرینه میان ایرانیان و ازبکان فراهم آمده است.

معتمدی خاطرنشان کرد: آبان سال ۱۳۹۹ در حالی که به واسطه بیماری ناشی از ویروس کرونا، روابط دانشگاهی میان کشورهای مختلف جهان رو به کاهش گذاشت، دانشگاه علامه طباطبائی و دانشگاه دولتی خاورشناسی تاشکند تفاهم نامه همکاری علمی با یکدیگر امضا کردند.

وی تصریح کرد: از سال ۱۳۹۹ تاکنون ۱۵ برنامه مشترک علمی با حضور استادان، دانشجویان و مسئولان دو کشور برگزار شده است. در این مدت کوتاه این دو دانشگاه به عنوان شرکای همکاری علمی با یکدیگر، توانمندی های خود را به خوبی نشان داده اند و بی تردید می توان امیدوار بود که در آینده این روند به بهبود روابط علمی و فرهنگی میان دو کشور یاری رساند.

سرپرست دانشگاه طباطبایی با قدردانی از نقش آفرینی موسسه فرهنگی اکو در تقویت پیوندهای فرهنگی میان مردمان ۱۰ کشور عضو سازمان همکاری های اقتصادی، بیان کرد: زبان به عنوان مهمترین وسیله ارتباطی میان انسان ها، نقش کلیدی در پیوند میان جوامع ایفا می کند.

معتمدی افزود: اشتراک میان واژگان و ساختارهای جملات و تلفظ ها در دو زبان کهن فارسی و ازبکی به اندازه ای زیاد است که گویشوران این دو زبان به آسانی می توانند زبان دیگری را فراگیرند و به درک و فهم مشترکی از معنای بسیاری از واژگان برسند.

به گفته وی به نقل از دانشگاه علامه طباطبایی، همچنین با دانستن این دو زبان دسترسی به اسناد و کتیبه های تاریخی و مطالعه متون کهنی که روایتگر تاریخ مشترک دو کشور هستند، بسیار آسانتر از گذشته خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه، در حال حاضر در آستانه روز ملی زبان ازبکی در کشور بزرگ ازبکستان هستیم، آغاز دوره آموزش زبان ازبکی در ایران را به فال نیک گرفت و ضمن آرزوی سربلندی برای همه استادان، دانشجویان و مردم شریف ازبکستان اظهار امیدواری کرد این همکاری های علمی منجر به تقویت روابط دو کشور شود.

برچسب‌ها ازبکستان دانشگاه علامه طباطبایی یاد گیری زبان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ازبکستان دانشگاه علامه طباطبایی ازبکستان دانشگاه علامه طباطبایی دانشگاه علامه طباطبایی زبان ازبکی دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۹۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز مسابقات والیبال دانشجویان کشور در آمل

مسابقات والیبال دانشجویان دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی منطقه ۲ استان‌های شمالی کشور امروز به میزبانی دانشگاه شمال آمل آغاز شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، مسابقات والیبال دانشجویان امروز با حضور تیم‌های شرکت کننده در این دوره از مسابقات در محل برگزاری این مسابقات با حضور مسئولان دانشگاهی برگزار شد و سرپرست تیم های شرکت‌کننده و تیم‌های مدعو از مقابل جایگاه ویژه مسابقات رژه رفتند.

رئیس دانشگاه شمال آمل به تیم‌های شرکت کننده دراین دوره از مسابقات اشاره کرد و اظهار داشت: دراین مسابقات هفت تیم از دانشگاه استان‌های مازندران، گیلان وگلستان شرکت کردند که به صورت دوره‌ای با هم رقابت می‌کنند.

حسین رنجبر افزود: تیم‌های شرکت کننده در مسابقات در دو گروه سه و چهار تیمی با هم رقابت می‌کنند و در نهایت دو تیم از هر گروه به مرحله نیمه نهایی صعود می‌کنند.

وی با بیان اینکه مسابقات به مدت یک هفته به میزبانی سالن ورزشی شمال مرعش دانشگاه شمال آمل برگزار خواهد شد یادآور شد: تیم قهرمان این دوره از مسابقات به عنوان تیم منتخب منطقه 2 به مسابقات سراسری والیبال دانشجویان پسر دانشگاه‌ها وموسسات آموزش عالی صعود می‌کند.

رئیس دانشگاه شمال آمل همچنین یادآور شد: این دانشگاه به واسطه برخورداری از امکانات زیرساختی و سالن های مجهز میزبانی این مسابقات را برعهده گرفته است.

وی گفت: وزارت علوم به درخواست دانشگاه شمال این میزبانی را به این واحد دانشگاهی واگذار کرد.

 رنجبر گفت: شهرستان آمل یکی از قطب‌های اصلی والیبال کشور بوده و والیبال دراین شهرستان از جایگاه بسیار مهمی برخوردار است.

وی افزود: برگزاری این مسابقات در سطح دانشجویی به شناسایی استعدادهای جدید و معرفی به تیم‌های شرکت کننده درلیگ  والیبال منجر می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تربیت نیروهای متخصص برای کشور بزرگترین خدمت محسوب می‌شود
  • پرورش پلیس تخصصی برای بخش های گوناگون امنیت
  • دومین اجتماع بزرگ مردمی منطقه ۲۲ برگزار می‌شود
  • حرکت کاروان عزاداری شهادت امام صادق (ع) از میدان المپیک تا دانشگاه علامه طباطبایی 
  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان
  • مورد عجیب بودجه جامعه‌المصطفی؛ بیشتر از بودجه دانشگاه‌های علم و صنعت و علامه طباطبایی!
  • یادواره‌ای به نام شهدای دانشجو معلم در لرستان
  • یادواره‌ای به نام شهدای دانشجومعلم در لرستان
  • آغاز مسابقات والیبال دانشجویان کشور در آمل
  • پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس هاب بین‌المللی تعاملات علمی با کشورهای دیگر