Web Analytics Made Easy - Statcounter

امین سنجر بیگی، کارگردان نمایش " خنیاگر" در گفت و گو با خبرنگار حوزه تئاتر  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان،در ابتدا به معرفی تئاتر " خنیاگر " پرداخت و سپس درباره تولید این اثر نمایشی توضیح داد: مرداد ۱۳۹۹ کار ما آغاز شد، حدود سه ماه جهت تکمیل طرح و ایده و گرد هم آوردن تیم اجرایی زمان سپری شد. تمرین این نمایش را در فضای باز انجام دادیم تا بتوانیم به مردم نشان دهیم که هنرمندان دوشا دوش مردم و در کنارآنها در دوران کرونا سختی کشیده و هیچگونه حمایتی از هنرمندان نشده یا به قول معروف تافته جدا بافته نبودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره ایده نمایش خیابانی " خنیاگر" ادامه داد: بر اساس تعطیلی‌های مکرر و مداوم سالن‌های تئاتر و فشار‌های روحی روانی و مالی که به همه هنرمندان تحمیل شد این ایده شکل گرفته است. با دیدن این نمایش می‌توان گفت که بخشی از زندگی جمع کثیری از هنرمندان در دوران کرونا به تصویر کشیده شده است. نام اثر در طول تمرینات که با سختی‌های خاص خود مواجه بود، دستخوش تغییرات دل نشینی برای عوامل اجرایی می‌شد که در نهایت با اتفاق نظر عوامل و تیم اجرایی "خنیاگر" جای خود را در اثر باز کرد، تئاتر برای هنرمندان فعال این رسته به سان نوعی موسیقی و آوازی پر از فراز و نشیب همراه با شور شوق به زندگی و عشق ورزیدن به آن است و هرکه در این هنر باشد خنیاگر یا آوازه خوان و نوازنده این آواز‌های سرمستانه زندگی است.

کارگردان نمایش " خنیاگر" درباره طراحی صحنه کار توضیح داد: به دلیل نداشتن پول برای کار از دکور خاصی استفاده نشده و فقط دکور ما دو چمدان است که آن را از دستفروشی کنار خیابان خریدیم. در تئاتر خیابانی نباید از اکسسوار‌هایی استفاده کرد که بزرگ باشد و یا جابجایی آن‌ها زمان بر باشد و این کار به اصل و پیدایش تئاتر خیابانی برمی گردد.

سنجربیگی درباره موانع سر راه تئاتر خیابانی توضیح داد: بر خلاف اینکه تعداد جشنواره‌های خیابانی در سطح کشور زیاد شده، اما هنوز با تئاتر خیابانی غریب هستیم. البته این ضعف ما به نبود آموزش صحیح بر می‌گردد. سوالم این است که اساتید صاحب نظر در این حرفه چه قدر حاضرند برای تئاتر خیابانی ورک شاپ برگزار کنند یا آموزش بدهند که انتظار پیشرفت داشته باشیم؟ مگر چیزی جز این است که من خود به شخصه دیده ام که کارگردان‌هایی بخش‌هایی از تئاتر صحنه‌ای خود را به صورت صحنه‌ای در جشنواره‌های خیابانی اجرا می‌کنند؟ پس احتیاج به آموزش به شدت در تئاتر خیابانی لازم است.

این هنرمند درباره نقاط ضعف و قوت جشنواره تئاتر خیابانی مریوان گفت: حضور در شهر زیبای مریوان و جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان برای هرکسی که کوچکترین علاقه‌ای به تئاتر داره لازم است تا به درک صحیحی از تماشاگران و نمایش‌های داخلی و خارجی برسد. نکته قابل توجه این جشنواره تخصصی بودن آن در بخش تئاتر خیابانی است. در کل جشنواره تئاتر مریوان نقاط قوت زیادی مثل مکان‌های اجرایی و... دارد که می‌توان از نقاط ضعف آن چشم پوشی کرد.

برخی جشنواره‌ها شرکت کننده vip دارد

وی درباره خواسته‌های خود در حوزه تئاتر توضیح داد: دوست داشتم یک سایت مختص انتظارات اهالی تئاتر طراحی شود و از جوان‌هایی که به این عرصه پا می‌گذارند تا به بازیگری حرفه‌ای یا کارگردانی می‌کنند سوال شود که چه سختی‌هایی را برای اجرا نمایش تحمل کردند. از دوازده سال تلاش در حوزه تئاتر می‌گویم و حمایت نشدن جوان‌هایی مثل ما توسط بزرگان و صاحب نظران و اختصاص ندادن فضایی برای اجرا. همین مسائل هرساله انگیزه‌های ما را کم می‌کند و سهم ما از این هنر بی کران شنیدن جملاتی مانند " کار برای آن جشنواره نفرست می‌دانم فلان کارگردان سی دی خام فرستاده و کارش قبول است" یا" طرحت را به سازمان ایکس یا ایگرگ نده، زیرا فلان کارگردان با آن ارگان لابی کرده و حمایتی از تو نمی‌شود و ... ".

سنجربیگی عنوان کرد: گرچه وقتی می‌بینید هرچقدر برای اجرای نمایش تلاش می‌کنید و می‌بینید که حمایتی نمی‌شود و نه این پازل تکمیل می‌شود.  به این نتیجه می‌رسید که حرف‌های دیگران درباره باندبازی درست است. جدول اجرایی بعضی از جشنواره‌ها همیشه چندین کارگردان ثابت دارد یا اگر سالی حضور نداشته باشد یا در دبیرخانه آن جشنواره فعالیت کرده یا بازبین و یا داور جشنواره بوده است. گویی برخی جشنواره‌ها مشتری وی آی پی دارد که نسبت به دیگران ارجحیت دارند و هیچ وقت این وضع اصلاح نمی‌شود.

گفتگو از فاطمه شریفی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تئاتر خیابانی تئاتر ایران تئاتر خیابانی جشنواره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۹۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عمارت نوفل لوشاتو میزبان چه نمایش‌هایی است؟/ تاریخ فرهنگ و هنر ایران، مدیون کیمیایی است

عمارت نوفل لوشاتو میزبان نمایش‌های جدیدی است که برخی از روز گذشته و برخی از امروز اجرا‌های خود را آغاز کرده‌اند. از این رو به معرفی نمایش‌های تئاتری روی صحنه عمارت نوفل لوشاتو خواهیم پرداخت.

نمایش «مرگ با طعم نسکافه»

نمایش «مرگ با طعم نسکافه» به نویسندگی و کارگردانی بابک صحرایی با حضور مسعود کیمیایی، مجید مظفری، جواد طوسی و استقبال بی‌نظیر مخاطبان اجرای خود را در عمارت نوفل‌شاتو آغاز کرد.

بابک صحرایی پس از پایان اجرای شب اول، در صحبت‌هایی گفت: امشب اسطوره تکرار نشدنی فرهنگ و هنر ما در اینجا حضور دارد. بزرگمردی که سینمای حقیقی را در ایران پایه‌گزاری کرد و بیشتر از ۵۰ سال است که روی بلندترین قله هنر ایران ایستاده است. تاریخ فرهنگ و هنر ایران تا همیشه مدیون ایشان خواهد بود. افتخار این را داریم که امشب نمایش خود را به استاد مسعود کیمیایی تقدیم کنیم.

او افزود: علاوه بر آقای کیمیایی، امروز میزبان جناب مجید مظفری هستیم. او بازیگری است که من از نوجوانی طرفدارش بودم. همچنین از حضور جناب جواد طوسی (منتقد سینما) و رحیم نوه‌سی (نقاش) نیز تشکر می‌کنم.

کارگردان نمایش «مرگ با طعم نسکافه» در ادامه صحبت‌هایش، از همه عواملی که در شکل‌گیری این نمایش او را یاری رسانده‌اند، تشکر کرد.

«مرگ با طعم نسکافه»، نمایشی ۶ پرده‌ای است که با استفاده از کلید واژه‌های مهم زندگی به روایتِ برش‌های دراماتیک در زمان حال، دهه سی و صد سال گذشته می‌پردازد. از نکات جالب توجه این اجرا، حضور پررنگ موسیقی است.

بهنام شرفی، نیکی مظفری، گل ناز عباسی، بهراد محمدی، روشنک رضایی مهر و بابک صحرایی بازیگرانی هستند که در این اثر به ایفای نقش می‌پردازند. همچنین محمدرضا عیوضی و مسعود امامی به عنوان خواننده - بازیگر در این اجرا حضور دارند.

از دیگر عوامل این اثر می‌توان به مجری طرح: نازنین صحرایی، طراح صحنه و لباس: منیره ملکی، طراح گریم: مهتاب حسنی، طراح حرکت: مهرگان بذرافشان، بازیگران فرم: مهرگان بذرافشان، روشنک رضایی‌مهر، حدیث محمودوف، ملینا مشایخ، آویسا شریفی، موسیقی متن: ستار اورکی، سرپرست موسیقی زنده: امیر مهراد، آهنگساز قطعات باکلام: حامی، علی موثقی، امیرعباس حسن زاده، تنظیم کننده قطعات باکلام: حامی، علی موثقی، امیر مهراد، نوازندگان: صادق نورانی، محمدرضا بختیاری، فرناز ساحری و روزبه سیاه منصوری، دستیار کارگردان: شهرزاد پورفرد، عکاس و طراح پوستر: کیارش کاویان و مدیر روابط عمومی و مشاور رسانه‌ای: حامد قریب اشاره کرد.

نمایش «دیوان تئاترال»

«دیوان تئاترال» نوشته محمود استادمحمد، به کارگردانی ایمان راد و ایمان حاج‌عظیمیان از ۱۷ اردیبهشت تا ۲۵ خرداد، هر روز ساعت ۱۷:۴۵ به مدت ۷۰ دقیقه در عمارت نوفل‌لوشاتو اجرا می‌شود.

منصوره بنی احمد، ایمان حاج عظیمیان، ایمان راد، علی رضوانی، شهرزاد سادات صدر هاشمی، کیمیا سامنی، هلنا سعادت، شکیلا علی مردانی، حمید فرجادی، پارمین قدیری، مریم قربانی، قاسم قنبری، آیناز کاوند، فاطمه زهرا مغانلو، سینا مجد، امیر مرسلی و ایلیا موهبتی بازیگرانی هستند که در این نمایش ایفای نقش کرده‌اند.

شایان ذکر است این نمایش اولین فعالیت حرفه‌ای گروه هنری مهشید به سرپرستی ایمان راد است.

دیگر عوامل این نمایش عبارتند از: مجری طرح: شهاب شریفی، نوازنده:  مانی مهربان، طراح گریم: سوگل بهرام‌پور، طراح صحنه: شهاب شریفی، طراح لباس: هنگامه ذوذهب، طراح پوستر و گرافیست: الهه معینی، دستیاران کارگردان: نگار خانی پور، مسعود محمدنیا، دستیاران صحنه: محراب عامریان، علی خاکپور، مریم اشرف زاده، دستیار لباس: تینا عبدالحسینی، مجریان گریم: نسترن مجد، هلنا سعادت، عکاس: دنا جم، حمید بازاری.

نمایش «خرده جنایت‌های زن و شوهری»

نمایش «خرده جنایت‌های زن و شوهری» نوشته اریک امانوئل اشمیت، با ترجمه محمود بهفروزی و به کارگردانی پریسا مقدم تا ۲۴ اردیبهشت ماه هر شب ساعت ۲۰ اجرا می‌شود.

بهنام فرزام،  امیدعلی رحمانی، پریسا مقدم بازیگرانی هستند که در این نمایش ایفای نقش کرده‌اند.

همچنین کنسرت نمایش «مرگ با طعم نسکافه» به نویسندگی و کارگردانی بابک صحرایی از ۱۶ اردیبهشت ساعت ۱۹:۳۰ در عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه نمایش رفته که پیش فروش روز‌های نخست آن با استقبال مخاطبان روبه رو شده است.

بهنام شرفی،  نیکی مظفری،  گل ناز عباسی،  بهراد محمدی،  روشنک رضایی مهر و بابک صحرایی بازیگرانی هستند که در این اثر به ایفای نقش پرداخته‌اند.

همچنین محمدرضا عیوضی و مسعود امامی به عنوان خواننده - بازیگر در این اجرا حضور دارند.

نمایش «شورش ذهن» 

نمایش «شورش ذهن» به نویسندگی و کارگردانی محمد یغمایی و تهیه‌کنندگی مهدی تیمورزاده از ۱۶ اردیبهشت در عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه نمایش رفته است.

«شورش ذهن» یک فانتزی سیاه درباره افسری است که متوجه نقشه فرمانده‌اش برای حمله اتمی به ژاپن می‌شود.

در خلاصه داستان این نمایش آمده است: مایکل افسر ارشد نیرو‌های هوایی است و در جنگ جهانی دوم بعد از آنکه متوجه می‌شود مافوقش قصد عملیات با بمب اتم دارد سعی می‌کند با افشای سند از این فاجعه جلوگیری کند، اما ... .

این نمایش تولید گروه «اغما» است و آراز دانش به عنوان مدیر پروژه و محمد شاهی‌پور به عنوان مدیر هنری این نمایش را همراهی می‌کنند. سایر عوامل این نمایش عبارتند از: دستیار اول کارگردان و بازیگردان: سوفیا جمالی، مشاور پروژه: لیلی سعیدی، مدیر روابط عمومی و تبلیغات: مریم رودبارانی، دستیار دوم کارگردان: مرتضی موسوی، مشاورهنری: حمیدرضا نورزاده، طراح حرکت: سارینا شاد، طراح صحنه و لباس: زهرا آمالی، طراح گریم: سما زارع، دستیار اول گریم: ملیکا دادرسی، طراح نور: فرشاد نصیری، اپراتور نور: نوید کهریزی، موسیقی: امیر تهرانی، مدیر صحنه: سارا ابراهیمی، مریم سعیدا، ساخت موشن: علی اشرفی، کارگردان بصری: سینا خدابخش، طراح گرافیک: سینا افشار، ساخت تیزر: علی بنایی.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • اعلام آثار راه‌یافته به بخش تئاتر خیابانی جشنواره فتح خرمشهر
  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • عمارت نوفل لوشاتو میزبان چه نمایش‌هایی است؟/ تاریخ فرهنگ و هنر ایران، مدیون کیمیایی است
  • جواد مولانیا «سی و یک رویا» را به صحنه می‌برد
  • «له له» جایزه جشنواره هیوستون را گرفت
  • محلات میزبان جشنواره منطقه‌ای تئاتر خیابانی
  • بازیگر اخراجی‌ها کارگردان شد
  • راهیابی نمایش خسوف از کاشان به جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • قطار جشنواره هنر‌های نمایش کانون همدان در ایستگاه پایانی
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر