Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز تودی، عارضه اختلال شناختی موسوم به «مه مغزی» مشکلی است که به طور گسترده پس از ابتلاء به کووید ۱۹ گزارش شده است. محققان در تحقیق جدید خود به مشکلاتی در رابطه با حافظه، توجه و پردازش فکر تا چندین ماه بعد در بازماندگان کووید ۱۹ پی بردند. دکتر «ژاکلین بکر»، سرپرست تیم تحقیق از دانشکده پزشکی آیسان نیویورک، گفت: «یکی از نقاط قوت اصلی مطالعه ما این بود که معیارهای شناختی قابل اعتماد و معتبری داشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

» در این مطالعه، عملکرد شناختی ۷۴۰ نفر که بین آوریل ۲۰۲۰ تا می ۲۰۲۱ از بیماری کووید ۱۹ بهبود یافته بودند، ارزیابی شد. تمامی این افراد تحت درمان بیمارستانی به صورت سرپایی یا بستری در بیمارستان قرار گرفته بودند. محققان از اقدامات عصب روانشناختی معتبری برای بررسی میزان توجه، حافظه فعال، سرعت پردازش، عملکرد اجرایی، رمزگذاری حافظه، یادآوری حافظه و تشخیص استفاده کردند. در ارزیابی، ۲۴ درصد از شرکت کنندگان در یادگیری اطلاعات جدید، به نام رمزگذاری حافظه، مشکل داشتند. یادآوری حافظه، که به بازیابی اطلاعات از قبل آموخته شده اشاره دارد، در ۲۳ درصد از شرکت کنندگان دچار اختلال شده بود و زمان صرف شده برای تکمیل یک کار ذهنی یا سرعت پردازش در ۱۸ درصد کُندتر بود. محققان اثرات قابل توجهی را در افرادی که در بیمارستان بستری شده بودند نسبت به افرادی که به صورت سرپایی یا در بخش اورژانس تحت درمان قرار گرفتند، مشاهده کردند. در مقایسه با بیماران سرپایی، افراد بستری در بیمارستان ۲.۸ برابر بیشتر در معرض مشکلات توجه و ۲.۳ برابر بیشتر در معرض مشکلات رمزگذاری حافظه بودند. آنها همچنین ۱.۸ برابر بیشتر احتمال داشت که مشکلاتی در عملکرد اجرایی داشته باشند، که می‌تواند بر سایر زمینه‌های عملکرد شناختی مانند حافظه تأثیر بگذارد. این نتایج یافته‌های یک مطالعه قبلی را تأیید می‌کند که نشان می‌دهد شدت بیماری ممکن است یک عامل تأثیرگذار در بروز اختلال شناختی باشد. این مطالعه تقریباً ۸ ماه پس از تشخیص کووید ۱۹، اختلال شناختی را در افراد نشان داد. دکتر بکر می‌گوید: «اگرچه پیش از این اختلالات شناختی در افراد مسن به دنبال عفونت‌های ویروسی و مراقبت‌های ویژه رخ داده است، اما بروز این اختلال در نمونه نسبتاً جوان، عجیب بود.» کد خبر 5339653

منبع: مهر

کلیدواژه: مغز ویروس کرونا کووید 19 ویروس کرونا واکسن کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی آمار کرونا سازمان بیمه سلامت واکسیناسیون آلزایمر درمان ناباروری کووید 19 سازمان نظام پزشکی ستاد ملی مقابله با کرونا رنگ بندی کرونایی افسردگی بهرام عین اللهی اختلال شناختی کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۴۱۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

این نوع سردرد‌ها که به "سردرد‌های خوشه‌ای" معروف هستند، بسیار دردناک بوده و می‌توانند از ۱۵ دقیقه تا سه ساعت در هر بار طول بکشند. این مطالعه جدید نشان داد افرادی که به این نوع سردرد مبتلا هستند ممکن است بیش از سه برابر بیشتر در معرض سایر بیماری‌های پزشکی مانند بیماری قلبی یا اختلالات روانی قرار داشته باشند.

«کارولین ران»، نویسنده این مطالعه از مؤسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد، می‌گوید: «در سرتاسر جهان، سردرد تأثیر بسیار منفی بر کیفیت زندگی افراد، هم از نظر اقتصادی و هم از نظر اجتماعی دارد.»

وی در ادامه می‌افزاید: «نتایج ما نشان می‌دهد که افراد مبتلا به سردرد خوشه‌ای با افزایش خطر ابتلاء به سایر بیماری‌ها مواجه هستند.»

این مطالعه شامل بیش از ۳۲۰۰ سوئدی ۱۶ تا ۶۴ ساله بود که سردرد‌های خوشه‌ای داشتند. بیشتر آن‌ها مرد بودند، زیرا مردان بیشتر در معرض سردرد‌های خوشه‌ای هستند. محققان آن گروه را با ۱۶۲۰۰ نفر بدون سردرد مقایسه کردند که از نظر سن، جنسیت و عوامل دیگر مشابه بودند.

محققان سوابق کاری افراد را بررسی کردند تا مشخص کنند که افراد چند روز در سال به دلیل بیماری و ناتوانی از کار غیبت می‌کنند.

یافته‌ها نشان داد افراد مبتلا به سردرد خوشه‌ای به طور متوسط ۶۳ روز به دلیل بیماری و ناتوانی غیبت از محل کار داشتند درحالیکه افراد بدون سردرد خوشه‌ای ۳۴ روز غیبت از محل کار داشتند.

به گفته محققان، حدود ۹۲ درصد از افرادی که سردرد‌های خوشه‌ای داشتند حداقل یک بیماری دیگر هم داشتند و حدود ۷۸ درصد از افرادی که سردرد خوشه‌ای نداشتند، دو بیماری دیگر داشتند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • هوش مصنوعی گرایش سیاسی افراد را از چهره‌شان می‌خواند
  • چرا افراد مسن سرعت حرکت بدنشان کم می‌شود؟
  • هوش مصنوعی جهت‌گیری سیاسی افراد را از روی چهره تشخیص می‌دهد
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»
  • هوجیچا ؛ از چای سبز برشته شده ژاپنی تا تقویت عملکرد شناختی!
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • فرمولی ساده برای اینکه هرگز به آلزایمر مبتلا نشوید