Web Analytics Made Easy - Statcounter

قاسم اسحاقی جراح و فوق تخصص دیسک و ستون فقرات در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس درباره دیسک های ستون فقرات و نقش آنها در بدن اظهار داشت: بدن ما از 5 مهره استخوانی درست شده که به وسیله دیسک ها به یکدیگر متصل می شوند. دیسک ها باعث می شوند مهره ها حرکت کنند. در تمامی 24 ساعت حتی در خواب که غلت می زنیم دیسک ها کار می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به طور متوسط کمر انسان 8 هزار حرکت در طول شبانه روز دارد.دیسک مثل لاستیک خودرو از حلقه و هسته تشکیل شده است که حلقه آن 32 لایه دارد .دیسک ها در طول زندگی انسان به طور متناوب پس از فرسایش ترمیم می شوند.چون دیسک بدن تمامی افراد معمولا دچار ترک می شود ولی پس از مدتی ترمیم می شود.بیماری دیسک در افرادی ایجاد می شود که عمل فرسایش در بدنشان از ترمیم پیشی می گیرد. به جز نسج عصبی بقیه نسج های بدن به صورت متناوب فرسایش دارند و پس از آن ترمیم می یابند.

این جراح و فوق تخصص دیسک و ستون فقرات گفت: ستون مهره ها به چند دلیل آسیب می بیند. 80 درصد بیماری‌های دیسک، ژنتیکی است . حرکات اضافی هم موجب مشکل دیسک می شود. افرادی که سابقه خانوادگی دارند باید شغلی را انتخاب کنند تا به کمر فشار نیاید.از میان انسان‌ها 5 درصد دچار دیسک می شوند.فشار نامنظم و زیاد و بدون آمادگی موجب مشکل در دیسک ستون فقرات می شود به عنوان مثال فردی که بدن آماده ای ندارد اگر یک جعبه آب معدنی بلند کند درگیر درد دیسک می شود.

وی افزود: در برخی حرکات میزان شکاف هایی که در دیسک پیش می آید موجب بیرون‌زدگی دیسک و کمر درد می شود که اگر این روند بیشتر شود درد به سمت پا و باسن می رود. هرچه دیسک ها بیشتر بیرون می زنند درد بیشتر به سمت اندام تحتانی می رود. گزگز و خواب رفتن پاها از دیگر علامت های بیماری دیسک است.

وی درباره نوع شدید بیرون زدگی دیسک گفت : در موارد شدید فرد علامتی ندارد و بیکباره دیسک بیرون می زند که تمامی رشته های عصبی تحت فشار قرار می گیرند. این علائم به سندروم دم اسب مشهور است و در این حالت فرد بی اختیاری ادرار و مدفوع دارد و ماهیچه‌های پاهایش به شدت ضعیف شده است. برای پیشگیری از بیرون زدن دیسک ها باید ورزش کرد. بی حرکت بودن ستون مهره ها موجب می شود دیسک بیرون بزند.بیماری دیسک فقط پاره شدن نیست بلکه اولین مشکل کم آبی دیسک است. نوشیدن آب به صورت تدریجی بسیار موثر است و وقتی ورزش می کنیم دیسک‌ها به راحتی آب جذب می کنند. با بالارفتن سن، دیسک ها آب از دست می دهند بنابر این برای پیشگیری از بیرون زدن دیسک باید دیسک‌های بدن هیدراته شوند. در این بین ورزش از تمامی فاکتورهای دیگر موثرتر است.ماساژ هم بسیار خوب است به شرطی که توسط فرد متخصص و فیزیوتراپ انجام گیرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آب درد دیسک ستون فقرات ستون فقرات دیسک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۴۱۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود

مژگان مینوسپهر رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت:با استفاده وسیع تراز واکسن‌های موجود، می‌توان سالیانه از دومیلیون مرگ دیگرجلوگیری کرد.

وی اظهار داشت: برنامه توسعه ایمن سازی کودکان از اولین و موفق‌ترین برنامه‌های ادغام شده در نظام ارائه خدمات بهداشتی درمانی کشور از سال ۱۳۶۳بوده است.

مینوسپهر خاطر نشان کرد: فراهم آوری امکانات و تجهیزات لازم برای توزیع و نگهداری واکسن، تامین به موقع واکسن و بکارگیری نیرو‌های آموزش دیده در رده‌های مختلف سبب شد که پوشش واکسیناسیون کودکان زیر یکسال از ۳۷ درصد در سال آغاز برنامه به سرعت به بالای ۹۰ درصد در سال ۱۳۶۸ برسد و طی ۱۵ سال گذشته همواره بالای ۹۵ درصد بوده است.

مینو سپهر ادامه داد: از جمله دستاورد‌های تلاش ۵۰ ساله در زمینه واکسیناسیون می‌توان به حذف کزاز نوزادی، کنترل بیماری‌های دیفتری و سیاه سرفه، کاهش چشمگیر موارد شدید بیماری سل در دوره کودکی، حذف سرخک و سندروم سرخجه مادرزادی و عاری شدن کشور از فلج اطفال اشاره کرد.

وی افزود: سالهاست که کشور عاری از فلج اطفال است، سرخک، سرخجه وکزازنوزادی حذف شده اند. بیماری‌های دیفتری، سیاه سرفه و اوریون کنترل شده اند و میزان شیوع حاملان مزمن هپاتیت B به کمتراز یک درصد کاهش یافته است.

مینوسپهر تصریح کرد: به خاطر داشته باشیم جمعیت اتباع، تردد غیر مجاز آنها و باور‌های غلط نسبت به واکسیناسیون و اینکه می‌توانیم با روش‌های مختلف مانند طب سنتی جایگزین مناسب برای واکسیناسیون پیدا کنیم از جمله تهدید‌های این برنامه می‌باشد و امکان بازگشت بیماری‌هایی مانند سرخک، دیفتری، سیاه سرفه و سایر بیماری‌هایی که در این چند دهه کنترل شده است وجود دارد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • بیماری که با افسردگی مرتبط است
  • لزوم اتخاذ تدابیر لازم برای جلوگیری از بروز خسارات ناشی از کم‌آبی
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • مجهز شدن ۳۰ درصد چاه‌های لرستان به دستگاه کنترل هوشمند
  • امکان ذخیره‌سازی میلیو‌ن‌ها فیلم روی یک دیسک فراهم شد
  • ارتباط افسردگی و بیماری‌های قلبی ‌وعروقی
  • کیمیای سایه در اهواز/ خورشید در کمین است+فیلم
  • ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت
  • راهکار ساده برای کمک به رژیم‌تان؛ نوشیدن آب داغ چگونه باعث کاهش وزن می‌شود؟
  • نوشیدن آب داغ باعث کاهش وزن می‌شود؟