Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-03@16:06:20 GMT

◄ حمل و نقل جاده ای کالا در معرض آسیب جدی است

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۴۵۷۰۶

تین نیوز

یک فعال صنفی بخش حمل و نقل جاده ای کالا با توجه به افزایش قیمت لوازم و قطعات مورد نیاز ناوگان، خواستار بازنگری و اصلاح نرخ حمل کالا شد.

به گزارش تین نیوز، جعفر رضایی کمال آباد این درخواست را در قالب نامه ای که تصویر آن در شبکه های اجتماعی منتشر شد، بیان کرد و افزود: متاسفانه از ابتدای سال جاری تاکنون شاهد افزایش سرسام آور و افسار گسیخته قطعات یدکی، لاستیک، روغن و غیره بوده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: همچنان که شاهد هستیم علیرغم تورم موجود در این صنعت و همچنین تحریم‌ های ظالمانه،  رانندگان و کامیونداران کشور مجاهدانه در  جهت توسعه، رشد و شکوفایی اقتصادی کشور از هیچ تلاش و مجاهدتی فروگذاری ننموده و به امید اصلاح وضعیت موجود و علیرغم ناملایمات و هزینه های سرسام آور که هیچ گونه سنخیتی با درآمد حاصله نداشته، به  فعالیت خود ادامه داده اند.

بیشتر بخوانید: انتقاد از صف های طولانی بارگیری/ کرایه ها به صرفه نیست

این فعال صنفی عنوان کرد: متاسفانه عدم پیگیری و نظارت مسئولان ذیربط در ایجاد تعادل نرخ حمل و جابجایی کالا و هزینه های موجود، به خصوص افزایش ۴۰ درصدی قیمت انواع لاستیک و اخیراً مصوبه سازمان برنامه و بودجه کشور مبنی بر عوارض جابجایی کالا بر اساس تن کیلومتر از ۴ درصد به ۹ درصد، در ایجاد افزایش دغدغه مندی و نارضایتی کامیونداران تاثیر چشم گیری داشته است.

رضایی تاکید کرد: در صورت تداوم چنین شرایطی و عدم تدابیر سازنده از طرف مسئولان ذیربط در راستای تعادل و متناسب سازی درآمد و هزینه های جاری، شاهد آسیب های جدی و نگران کننده و غیر قابل جبران در این بخش از صنعت عظیم کشور خواهیم بود.

وی از سوی انجمن صنفی کامیون‌ داران شهرستان نائین به نمایندگی از تمامی فعالان زیرمجموعه  این انجمن از متولیان امر درخواست کرد: ضمن بازنگری و اصلاح نرخ حمل و نقل کالا و تنظیم قیمت های مرتبط با هزینه های حمل و نقل، قبل از بروز هرگونه بی ثباتی و آشفتگی در این صنعت خطیر،  اقدامات سازنده‌ ای در راستای ایجاد تعادل و ثبات مبذول گردد.

برای مطالعه متن نامه اینجا کلیک کنید.

downloadFile آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: حمل و نقل جاده ای حمل شبکه های اجتماعی لاستیک تورم سازمان برنامه و بودجه تورم سازمان برنامه و بودجه حمل و نقل جاده ای کرایه حمل بار کرایه حمل و نقل حمل و نقل کالا قطعات یدکی خودرو قیمت لاستیک رانندگان و کامیونداران لاستیک خودرو سنگین عوارض حمل جاده ای کالا حمل و نقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۴۵۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از اکوایران، در فروردین ۱۴۰۳، کالا‌های غیرخوراکی در کل کشور تاثیر بیش‌تری بر افزایش تورم ماهانه نسبت به کالا‌های خوراکی گذاشته‌اند. این در حالی است که اگر به بررسی دهک‌های هزینه‌ای به صورت مجزا بپردازیم نتایج متفاوتی حاصل می‌شود و در برخی دهک‌ها کالا‌های خوراکی نقش جدی‌تری در افزایش تورم ماهانه آن دهک ایفا کرده‌اند.

به بیان دیگر، هر چه از سمت دهک‌های فقیر به سمت دهک‌های غنی حرکت کنیم، سهم کالا‌های خوراکی در تورم ماهانه آن دهک کاهش می‌یابد و در مقابل سهم کالا‌های غیرخوراکی و خدمات بیش‌تر می‌شود. بر این اساس، کالا‌های خوراکی بیشترین سهم از تورم ماهانه را در دهک اول داشته‌اند. در مقابل، بیشترین اثرگذاری کالا‌های غیرخوراکی و خدمات در تورم ماهانه در دهک دهم دیده شده است.

سهم ۵۰ درصدی خوراکی‌ها در تورم فقرا

داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد که در فروردین ۱۴۰۳، خوراکی‌ها ۳۶ درصد از تورم ماهانه کل کشور را ایجاد کرده‌اند. به بیان دیگر، اگر قیمت کالا‌های خوراکی در فروردین افزایش نمی‌یافت، تورم ماهانه کل کشور به جای ۲.۶۳ درصد، ۱.۶۷ درصد برآورد می‌شد.

از میان هر ۱۰ دهک هزینه‌ای، خوراکی‌ها بیش‌ترین اثرگذاری را در تورم دهک اول داشته‌اند. به عبارت دیگر، تورم ماهانه این دهک در فروردین امسال ۲.۴۴ درصد بوده و ۵۰ درصد آن ناشی از افزایش قیمت مواد خوراکی بوده است. یعنی اگر خوراکی‌ها افزایش قیمت را تجربه نمی‌کرد، تورم ماهانه دهک اول تقریبا ۱.۲۲ واحد درصد کمتر از رقم فعلی می‌شد.

هر چه به سمت دهک‌های ثروتمند نزدیک‌تر شویم، سهم کالا‌های خوراکی از تورم ماهانه کم می‌شود. برای مثال، این کالا‌ها در دهک هفتم ۴۲.۵ درصد از تورم ماهانه را ایجاد کرده‌اند. این کاهش تا جایی ادامه می‌یابد که در دهک دهم، اثرگذاری کالا‌های خوراکی روی تورم ماهانه تنها ۲۷ درصد بود. یعنی اگر در صورت چشم‌پوشی از افزایش قیمت خوراکی‌ها، تورم دهک دهم به جای ۲.۷۷ درصد، ۲.۰۲ درصد برآورد می‌شد.

سهم ۷۵ درصدی غیرخوراکی‌ها در تورم سبد ثروتمندان

گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد که ۶۳ درصد از تورم ماهانه کل کشور در فروردین سال جاری ناشی از افزایش قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات بود. هر چه از سمت دهک‌های فقیر به سمت دهک‌های ثروتمند حرکت کنیم، سهم کالا‌های غیرخوراکی از تورم بالاتر می‌رود. برای مثال، در دهک اول تنها ۴۹.۶ درصد از تورم ماهانه دهک مربوط به افزایش قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات است.

این در حالی است که با نزدیک‌شدن به دهک دهم و افزایش سطح درآمد خانوارها، اثرگذاری کالا‌های غیرخوراکی روی تورم افزایش یافته به طوری که ۷۳.۳ درصد از تورم ماهانه دهک سوم متاثر از این دسته کالا‌ها ایجاد شده است. برای مثال، اگر قیمت کالا‌های غیرخوراکی و خدمات در فروردین تغییری نمی‌کرد، تورم دهک دهم به جای ۲.۷۷  درصد، تنها ۰.۷۴ درصد برآورد می‌شد.

به نظر می‌رسد علت این رفتار متفاوت کالا‌های خوراکی و غیرخوراکی در دهک‌ها به ترکیب سبد مصرف خانوار‌های فقیر و ثروتمند مربوط باشد. خانوار‌های فقیر به دلیل درآمد محدود بیش‌تر در پی تامین نیاز‌های خوراکی هستند و بخش کمی از درآمد آن‌ها برای خرید کالا‌های غیرخوراکی باقی می‌ماند به همین علت تغییر قیمت این کالا‌ها تاثیر چندانی بر تورم ماهانه آن‌ها نمی‌گذارد.

 

دیگر خبرها

  • تأثیرات گوناگون تغییرات اقلیمی بر زندگی انسان
  • ماکرون: اروپا در معرض خطر قریب‌الوقوع قرار دارد
  • افزایش ۹ درصدی صادرات کالا از مازندران
  • «خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳
  • پژوهش جدید دانشمندان همه باورهای مربوط به کف پای صاف را رد کرد
  • تصویب افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | حقوق حداقل‌بگیران چند درصد افزایش می یابد؟
  • چراغ سبز رسانه ملی به کالا‌های آسیب‌رسان سلامت
  • ضرورت بازنگری در دستورالعمل‌های تبلیغات محصولات آسیب رسان به سلامت
  • افزایش ۱۵۰ درصدی تخلیه و بارگیری کالا در بندر نوشهر
  • هوشمندسازی و مجازی‌سازی فرآیند حمل و نقل کالا در یزد