Web Analytics Made Easy - Statcounter

از آنجا که وزیر امور خارجه تایوان در اقدامی بی‌سابقه، به بروکسل سفر کرد، احتمال آن می‌رود که اروپا به دلیل نشان دادن روابط نزدیک‌تر با تایوان، که چین ادعای حاکمیت بر آن را دارد، با عواقبی از سوی چین مواجه شود.

به گزارش ایسنا به نقل از صدای آمریکا، پکن در گذشته نیز پس از تحریم مقامات چینی مرتبط با سین‌کیانگ، یک استان دورافتاده غربی چین که در آن میلیون‌ها مسلمان اقلیت قومی در اردوگاه‌های اسارت بازداشت شده‌اند، نمایندگان پارلمان اتحادیه اروپا را تحریم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته بانی گلاسر، مدیر برنامه آسیا در "صندوق مارشال" آمریکا، اکنون با سفرهای "جوزف وو"، وزیر امور خارجه تایوان به چک، اسلواکی، لیتوانی و بلژیک، ممکن است چین دست به استفاده از همان شیوه بزند.

او با اشاره به نشست سران چین و اتحادیه اروپا گفت: پکن می‌تواند تحریم‌هایی را علیه مقامات اتحادیه اروپا که با وزیر خارجه تایوان ملاقات کرده‌اند، اعمال کند. چین همچنین می‌تواند نشست برنامه‌ریزی شده بین ریاست جمهوری این کشور و شارل میشل، رئیس شورای اروپا و نشست ۲۷+۱ را به تعویق بیاندازد.

پکن، تایوان را استانی "خودسر و سرکش" می‌داند که (نهایتاً) روزی با سرزمین اصلی متحد خواهد شد. در دوران شی جینپینگ، پکن سیاست تهاجمی‌تری برای بیرون راندن تایوان از فضای بین‌المللی در پیش گرفته است و زمانی که با دولت یا مقامات آن به‌عنوان مقامات "یک کشور" مستقل رفتار می‌شود، به سرعت خشمگین می‌شود.

پس از گزارش سفر هفته گذشته این مقام تایوانی، وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین از اروپا خواست که «بنیان سیاسی روابط دوجانبه» با چین را تضعیف نکند.

در مقابل اما، چارلی وایمرز، نماینده سوئدی پارلمان اروپا و گزارشگر روابط اتحادیه اروپا و تایوان، بدون نگرانی، به‌روزرسانی‌هایی را درباره دیدار با وزیر خارجه تایوان در توییتر به اشتراک گذاشت؛ به طریق مشابه، الز ون هوف، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان بلژیک و عضو ائتلاف درون پارلمانی در امور چین نیز چنین کاری کرد.

اگرچه وزیر خارجه تایوان پیش از این نیز از اروپا دیدن کرده بود، اما دیدارهای او در پایتخت اداری اتحادیه اروپا بی‌سابقه است. این سفر در حالی انجام شد که تایوان روابط رو به رشد خود با کشورهای عضو اتحادیه اروپا مانند لیتوانی، جمهوری چک و اسلواکی را علنی می‌کند. این سه کشور، روی هم رفته بیش از ۸۵۰ هزار دوز واکسن کرونا را به تایوان اهدا کرده‌اند؛ شایان ذکر است که تایوان نیز پیش از این، ماسک و تجهیزات پزشکی دیگری را به این کشورها اهدا کرده بود.

در عین حال، اروپا نسبت به گسترش چین نفوذ در منطقه آسیا-اقیانوسیه محتاط تر شده است، گسترشی که این اتحادیه را وادار کرد تا در اولین گزارش استراتژی هند-اقیانوسیه خود که در سال جاری منتشر شد، از چین به عنوان یک تهدید امنیتی بالقوه یاد کند. آلمان، فرانسه و هلند همگی استراتژی‌های جداگانه‌ای برای این منطقه دارند که شامل نگرانی‌هایی در مورد چین می‌شود و ناتو نیز علناً درباره این ابرقدرت آسیایی بحث می‌کند.

ژوژا آنا فرنتزی، پژوهشگر دکتری در "مرکز اتحادیه اروپا در تایوان" در دانشگاه ملی تایوان، گفت: فشار ملموسی برای اتحادیه اروپا برای ارتقای روابط با تایوان وجود دارد که عمدتاً توسط پارلمان اروپا شکل گرفته است.

وی افزود، این فشار بر اتحادیه اروپا، برای این نیست که حاکمیت تایوان را به رسمیت بشناسد، بلکه با این هدف است که حساب همکاری‌های اتحادیه اروپا و تایوان را از روابط اتحادیه اروپا و چین جدا کند.

به گفته رسانه‌های تایوانی، وزیر خارجه تایوان در سخنانی، در کنفرانس ویدیویی اتحاد بین‌پارلمانی در امور چین در رم، خواستار یک قرارداد سرمایه‌گذاری دوجانبه شد که بتواند سرمایه‌گذاری تایوان را در اروپا بیشتر کند.

در حالی که چین سرمایه‌گذاری‌های عمده‌ای از اروپای غربی گرفته تا صربستان، مجارستان و لهستان دارد، وعده‌های انجام پروژه‌های بزرگ از چین در سایر نقاط حوزه بالتیک، اروپای شرقی و مرکزی آنچنان که قبلاً برخی کشورها امیدوار بودند، مثمر ثمر نبوده است.

در اوایل سال جاری میلادی، لیتوانی از "بلوک همکاری منطقه‌ای کشورهای اروپای مرکزی و شرقی" موسوم به ۱۷+۱، که لتونی و استونی نیز عضو آن هستند و با هدف ترویج روابط تجاری نزدیکتر با پکن ایجاد شده است، خارج شد. بر اساس یافته‌های مرکز مطالعات آسیایی اروپای مرکزی و شرقی، چین از سال ۲۰۱۵ حدود ۹۴.۷ میلیون دلار در پروژه‌های لیتوانی سرمایه‌گذاری کرده است.

در نتیجه، چین تجارت خود با این کشور کوچک منطقه بالتیک را به تلافی این اقدام و دیگر اقداماتش، متوقف کرده و در مقابل، به گزارش نیکی آسیا، مزایای اقتصادی روابط نزدیک‌تر با خود را به نمایش گذاشته است، همانطور که هفته گذشته در یونان مشاهده شد، جایی که شرکت دولتی چینی، COSCO سهام سرمایه‌گذاری خود در اداره بندر پیرئوس یونان را به ۶۷ درصد افزایش داد.

فرنتزی گفت که رویکرد چماق و هویج پکن، "پیامی به کشورهای عضو اتحادیه اروپا است" که ممکن است (در حفظ روابط نزدیک خود با چین) دچار شک شده باشند؛ پیامی مبنی بر اینکه "اشتباهات" آنها عواقبی خواهد داشت. "اما این اقدام، ملاحظاتی داخلی نیز دارد، از جمله نشان دادن اینکه (اگرچه) چین به کشورهایی مانند لیتوانی اجازه بی‌احترامی به خود را نمی‌دهد، اما (در عین حال) سخاوتمند است و سخاوت آن مورد احترام است، مثلاً در یونان."

همچنین به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، امروز (یکشنبه) در پی بالا گرفتن تنش‌های آمریکا و چین، و پس از دیدار جنجالی و آتشین  مقامات دو کشور در آلاسکا در ماه مارس، وزرای امور خارجه دو کشور در حاشیه نشست امروز گروه ۲۰ در رم، دیدار خواهند کرد.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که این دو دیپلمات ارشد در حاشیه نشست گروه ۲۰ که وانگ یی، وزیر خارجه چین به نمایندگی از شی جینپینگ، رئیس جمهور این کشور در آن شرکت می‌کند، دیدار خواهند کرد.

مذاکرات وانگ و بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، پس از دیدار میان یانگ جیچی، دیپلمات ارشد چین و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا در سوئیس در اوایل ماه جاری که به منظور بهبود ارتباطات این دو رقیب استراتژیک انجام شد، صورت خواهد پذیرفت.

در آن گردهمایی، دو طرف توافق کردند که به تعامل با یکدیگر در سطوح ارشد ادامه دهند تا راه را برای دیدار مجازی بین روسای جمهور چین و آمریکا پیش از پایان سال جاری هموار کنند.

این نشانه دیگری از کاهش تنش‌ها پس از چهار سال آشفتگی در روابط دوجانبه  چین و آمریکا بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: چین اتحاديه اروپا تايوان وزیر خارجه تایوان اتحادیه اروپا سرمایه گذاری امور خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۴۷۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلمان: اروپا باید به یک اتحادیه امنیتی تبدیل شود


به گزارش تابناک به نقل از نشریه "دی سایت"، آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان در سخنانی تاکید کرد که گسترش اتحادیه اروپا توسط 10 کشور در 20 سال پیش، برای کل اتحادیه اروپا مزایایی به همراه داشت.

این مقام آلمانی در جریان بازدید از شهرهای دوقلوی فرانکفورت (اودر) و اسلوبیسه گفت که این الحاق کل این تشکل را قوی تر و مهمتر از همه امن تر کرده است. او همراه با همتای لهستانی خود رادوسلاو سیکورسکی در این مناطق سخنانی را ایراد کرد.

وی به مناسبت سالگرد الحاق این کشورها به اتحادیه اروپا در حدود 20 سال پیش گفت: این یک "لحظه باورنکردنی" 20 سال پیش بود که "ما به عنوان کشورها، به عنوان جوامع، به عنوان اروپا قدرت یافتیم تا بر تقسیم اروپا غلبه کنیم و هم زمان سرانجام به جامعه صلح و آزادی تبدیل شدیم."

در 1 می 2004، کشورهای بلوک شرق سابق استونی، لتونی، لیتوانی، اسلوونی، اسلواکی، جمهوری چک، مجارستان و لهستان و همچنین مالت و قبرس به اتحادیه اروپا پیوستند. این بزرگترین گسترش در تاریخ اتحادیه اروپا بود.

بائربوک ادامه داد: ما امروز تجربه می کنیم که به عنوان یک اتحادیه مشترک اروپایی در حال حاضر، قوی تر هستیم. در اینجا تنها مسئله ارقام تجاری مطرح نیست.

وی افزود: این را می توان به عنوان مثال در اتصالات اتوبوس برون مرزی، همکاری پلیس و گمرک یا در بسیاری از روابط بین مردم در سراسر مرز مشاهده کرد. ارزش افزوده ای که اروپا هر روز برای مردم به ارمغان می آورد، به ویژه در منطقه مرزی آلمان و لهستان آشکار است.

بائربوک همچنین با توجه به جنگ روسیه علیه اوکراین در خاک اروپا، خواستار اصلاح سیاست امنیتی در اتحادیه اروپا شد. وزیر امور خارجه آلمان در این باره گفت: اروپا باید به یک اتحادیه امنیتی تبدیل شود. ما دیگر نمی توانیم مناطق خاکستری در اروپا را بپذیریم.

وزیر امور خارجه آلمان گفت: اتحادیه اروپا باید اصلاح شود تا از نظر سیاست امنیتی قوی تر شود و واقعاً یک صدا صحبت کند. علاوه بر این، کشورهایی که می‌خواهند بخشی از این اتحادیه آزادی و صلح شوند باید در اتحادیه اروپا پذیرفته شوند. در پایان، موضوع با اهمیت برای میلیون ها اروپایی دفاع از صلح و امنیت است.

وی تاکید کرد: گسترش به سمت شرق به طور مکرر مستلزم شجاعت مسئولین سیاست و شهروندان برای برداشتن گامی جدید بود. بائربوک گفت: ما معتقدیم که امروز دوباره به این مسئولیت شجاعانه نیاز داریم تا اتحادیه اقتصادی و تجاری مشترک خود را به یک اتحادیه امنیتی تبدیل کنیم. آنچه اهمیت ویژه ای دارد همکاری آلمان و لهستان است.

دیگر خبرها

  • دیدار امیرعبداللهیان با همتای ترک: گفتگو درباره تحولات منطقه، فلسطین و روابط دوجانبه
  • تجلیل از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی
  • رایزنی وزیران امور خارجه ایران و بنگلادش در مورد آخرین تحولات غزه
  • تقدیر از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با اسرائیل
  • بیانیه وزارت خارجه مصر درباره دیدار شکری و امیرعبداللهیان
  • دیدار وزرای خارجه ایران و مصر در حاشیه نشست سازمان همکاری اسلامی
  • آلمان کاردار سفارت روسیه را احضار کرد
  • مجارستان: آمریکا می‌خواهد اروپای مرکزی خط مقدم جنگ سرد با روسیه باشد
  • آلمان: اروپا باید به یک اتحادیه امنیتی تبدیل شود
  • امیرعبداللهیان بر توسعه روابط ایران و لبنان تاکید کرد