Web Analytics Made Easy - Statcounter

  از سال ۲۰۰۴ که «مارک زاکربرگ» برای ارتباط میان دانشجویان دانشگاه هاروارد فیس بوک را راه‌اندازی کرد، هفده سال می‌گذرد؛ پلتفرمی که دوره جدیدی از تجربه کاربران در اینترنت را رقم زد و خیلی زود به یک نام و نماد آشنا در دنیا تبدیل شد. با گسترش هر چه بیشتر فیس‌بوک در بین کاربران و سود مالی کلان حاصل از آن، این استارتاپ به یک کمپانی بزرگ تبدیل شد و مانند خیلی‌ از شرکت‌های دنیای فناوری اطلاعات، شروع کرد به گسترش کسب و کار.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 «اینستاگرام» و «واتس‌اپ» دو مورد از خریدهای بزرگ این کمپانی بود که آن را به یک مجموعه‌ای از شبکه‌های اجتماعی تبدیل کرد.

به گزارش فارس این روند فیس بوک به یک مجموعه بزرگ فراتر از پلتفرم فیس‌بوک تبدیل کرد و  همه این‌ها در نهایت باعث شد یک فرایند ریبرندینگ بزرگ در دستور کار مالک این کمپانی قرار بگیرد. فرایندی که نه فقط تغییر لوگو بلکه حتی نام جدیدی را بر روی این مجموعه جدید قرار می‌دهد. «متا» با طرح گرافیکی یک نماد بی‌نهایت به رنگ آبی این برند جدیدی است که مارک زاگر برگ برای مجموعه جدید خود انتخاب کرده است و این هفته از آن رونمایی کرد.

ریبرندیگ فیس‌بوک در مرکز توجه کاربران

اما این رونمایی بزرگ در دنیا با واکنش‌های گسترده‌ای روبرو شد. یکی از مواردی که بیشترین واکنش را از سمت کاربران شبکه‌های اجتماعی در پی داشت، مشابهت لوگوی جدید این کمپانی با لوگوی چند شرکت دیگر بود.

یکی از اصلی‌ترین موارد،‌ مشابهت پلتفرم آنلاین m-sense است که در زمینه درمان میگرن فعالیت می‌کند:

 

بالا،‌ لوگوی شرکت m-sense

پایین،‌ لوگوی جدید فیس‌بوک

لوگوی دیگری که «متا» به آن بسیار شبیه است،‌ مربوط به شبکه پزشکی ماتریکس است که در سال 2000 تأسیس شده است:

 

 

 

مشابهت دیگر که در مرکز توجه کاربران شبکه‌های اجتماعی قرار گرفت به لوگوی شرکت مشهور ویژوال استودیو مربوط می‌شود؛ نرم‌افزار شناخته‌شده و قدیمی ویرایش ویدیو.

 

سمت راست،‌ لوگوی متا - سمت چپ، لوگوی ویژوال استودیو

اما این تنها مشابهتی نبود کاربران توییتر به آن پرداختند. لوگوی جدید به لوگوی شبکه تلویزیونی مشهور ABC در استرالیا نیز شباهت زیادی دارد. دیلی میل روز گذشته به واکنش کاربران توییتر نسبت به این موضوع پرداخت؛ از جمله کسانی که لوگوی 50 ساله این شبکه تلویزیونی را کنار لوگوی جدید فیس‌بوک آپلود کرده بودند.

 

سمت چپ،‌ لوگوی شبکه ABC - سمت راست، لوگوی متا 

کاربران توییتر موارد دیگری از مشابهت لوگو را در پاسخ به توییت فیس‌بوک ذکر کرده‌اند:‌

لوگوی  axie infinity یکی از این موارد است؛ این شرکت در عرصه بازی‌ها آنلاین فعالیت می‌کند و لوگوی آن مشابه علامت بی‌نهایت به رنگ آبی است.

 

 

سمت چپ، لوگوی axie infinity

لوگوی کمپانی Cisco Webex که در زمینه تولید تجهیزات ویدیو کنفرانس و کنفرانس ویدیویی کار می‌کند:

 

سمت چپ، لوگوی شرکت Cisco Webex 

کمپانی بازی‌سازی «موگا» نمونه دیگر است:

 

 

ماجرای مشابهت‌ها محدود به فیس‌بوک نیست

مشابهت لوگوی کمپانی‌های بزرگ قبلا نیز سابقه داشته است. از جمله مواردی که بیشتر در مرکز توجه قرار گرفته است به صورت زیر است:

لوگویی که در سال 2014 طی فرایند ریبرندینگ شرکت گردشگری «Airbnb» طراحی شد با لوگوی شرکت ژاپنی «Azuma Drive-In» که در سال 1975 طراحی شده بود، مشابه از آب درآمد. البته این تنها مورد نبود و در توییتر مشابهت این لوگو با حداقل سه مورد دیگر در مرکز توجه قرار گرفت.

 

 

شرکت «National Film Board»، مجموعه تولید و توزیع فیلم کانادایی است که طراحی لوگوی آن به سال 1969 برمی‌گردد اما بعدتر «Virtual Global Taskforce» که یک سازمان مبارزه با آزارجنسی کودکان است بر اساس شعار محوری خود لوگویی را طراحی کرد که مشابهت زیادی با آن داشت.

 

لوگوی سیستم عامل کدباز «Ubuntu»  مورد دیگری است که لوگوی آن کاملا مشابه موسسه حقوق بشری hrf است.

 

 

 

 

 

علت مشابهت لوگوها چیست؟

نکته‌ای که در خصوص همه مشابهت‌ها مورد توجه گرفته است،‌ به ویژگی لوگوها در دهه اخیر اشاره دارد که به سمت مینیمال و هرچه ساده‌بودن پیش رفته است؛ متخصصان برندینگ می‌گویند المان‌هایی ساده‌ای که برای طراحی لوگوها مورد استفاده قرار میگیرد،‌ محدود است و همین منجر به بروز شباهت‌های متعدد می‌شود.

«کریتیو بلاگ» در این خصوص می‌نویسد: مگر اینکه لوگو یک طراحی کاملا غیر معمول داشته باشد وگرنه این احتمال وجود دارد که کسی، در جایی ایده اولیه مشابهی داشته باشد؛ به‌ویژه در مواردی که لوگو به اشکال ساده، تک‌نگاری و استعارات بصری‌ست.

 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۰۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آینده رقابت متا با غول‌های هوش مصنوعی

ایتنا - متا، کمپانی مادر فیس‌بوک قصد دارد با به کارگیری هوش مصنوعی به ویژه برای جذاب‌تر کردن اینستاگرام، واتس‌اپ و عینک‌های هوشمند از رقبا پیشی بگیرد. اما این شرکت چگونه قادر به جذب کاربران بیشتر خواهد شد؟
در ماه مارس امسال روزانه به طور متوسط ​​۳.۲۴ میلیارد کاربر از یکی از برنامه‌های گروه متا، از جمله اینستاگرام، واتس‌اپ و غیره در سراسر جهان استفاده کرده‌اند. این شرکت همچنین سود زیادی از تبلیغات کسب می‌کند. ولی آینده تجارت برای این شرکت که مادر فیس‌بوک است، چگونه است و چطور می‌خواهد کاربران بیشتری را به سوی خود جذب کند؟

به گزارش ایتنا و به نقل از دویچه وله، مارک زاکربرگ، رئيس متا امید زیادی به عینک هوشمندی که با همکاری تولیدکننده عینک Ray-Ban توسعه یافته، بسته است. عینک هوشمندی با دوربین، میکروفون و بلندگو که می‌تواند به سوالاتی که کاربر در مقابل خود دارد، پاسخ دهد. زاکربرگ می‌گوید: «این عینک‌ها وسیله‌ای عالی به عنوان دستیار هوش مصنوعی هستند، زیرا می‌توانند آنچه را که شما می‌بینید و می‌شنوید، ببینند و بشنوند.»

عینک‌های Ray-Ban توسط بخش Reality Labs ساخته شده است که بر روی پلتفرم Metaverse و هدست‌هایی برای نمایش واقعیت مجازی نیز کار می‌کند. با این حال این پروژه تاکنون زیان‌ده بوده است.
  امکانات جدید اپ‌های متا
استفاده از هوش مصنوعی  در زمینه‌های دیگری نیز به طور فزاینده‌ای برای متا اهمیت پیدا می‌کند؛ از هفته گذشته دکمه‌هایی در اپ‌های متا در آمریکا و چند کشور دیگر فعال شدند که دستیار هوش مصنوعی را فعال می‌کنند.

زاکربرگ اشاره می‌کند که رویکرد گروه فیس‌بوک بر ساختن سرویس‌هایی قرار دارد که ابتدا مورد پسند کاربران قرار بگیرد و تنها پس از آن به کسب درآمد بیانجامد، بارها و بارها جواب داده است. او فرصت‌های تجاری را از جمله در ارتباط بین شرکت‌ها و مشتریانشان در پلتفرم‌های متا مانند فیس‌بوک، اینستاگرام و واتس‌اپ می‌بیند.

به باور زاکربرگ "دستیارهای هوش مصنوعی" برخلاف چت‌بات‌های امروزی، نه تنها به سؤالات فردی پاسخ می‌دهند، بلکه می‌توانند وظایف پیچیده‌تری را برای کاربران انجام دهند که به اقدامات و تحقیقات فرد در پس‌زمینه نیاز دارد.

    سرمایه‌گذاری هنگفت و نگرانی از ‌آینده
موسس فیس بوک می‌گوید که دستیار داخلی Meta AI باید به "سرویس هوش مصنوعی پیشرو در جهان از نظر کیفیت و استفاده تبدیل شود." زاکربرگ در عین حال هشدار داده است که سرمایه گذاری در این زمینه هنگفت است و ممکن است سال‌ها طول بکشد تا شرکت از آن درآمد کسب کند.

متا سرمایه گذاری بین ۳۵ تا ۴۵ میلیارد دلار برای سال جاری را محاسبه کرده است تا بتواند با آن در بازار هوش مصنوعی رقابت کند. این بیش از تخمینی است که تحلیلگران زده بودند. دو سال و نیم پس از تغییر نام فیس بوک به متا، برای تاکید بر تمرکز بر دنیای مجازی آینده "Metaverse"، به نظر می‌رسد دورنمای این تحولات سرمایه گذاران را دچار نگرانی کرده است. پس از اظهارات جدید زاکربرگ و دورنمای هزینه‌ای سنگین، سهام متا در بازار بورس با کاهش قابل توجهی مواجه شد.
  رقبای جدی
برنامه‌های آینده زاکربرگ در رابطه با هوش مصنوعی همچنین این شرکت را وارد رقابت بزرگ‌تری با توسعه‌دهنده چت جی‌پی‌تی (ChatGPT)، اوپن ای‌آی (OpenAI) و دیگر غول‌های فناوری مانند مایکروسافت، Alphabet گوگل و آمازون می‌کند که همگی می‌خواهند نقشی پیشرو در زمینه هوش مصنوعی ایفا کنند.

اپل، سازنده آیفون در تلاش است تا بازار را با عینک Apple Vision Pro خود تسخیر کند و همچنین می‌خواهد در بازار هوش مصنوعی مانور دهد.

با این وجود تراز مالی متا در کل خوب بوده است. تجارت تبلیغاتی متا در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۷ درصد افزایش یافت و به۳۶.۴۵ میلیارد دلار رسید. سود این شرکت بیش از دو برابر شده و به ۱۲.۴میلیارد دلار رسیده است. اما بخش Reality Labs و عینک‌های هوشمند زیا‌ن‌ده بوده و ضرری ۳.۸۵ میلیارد دلاری داشته است.

دیگر خبرها

  • گزینه عجله ندارم از تپسی حذف شد
  • واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به کاهش قیمت دلار در روز‌های اخیر
  • فیلتر شکست خورد / حضور بیش از 40 میلیون ایرانی در اینستاگرام
  • مقاومت کسب و کارهای کوچک اینستاگرامی در مقابل فیلترینگ
  • واکنش کاربران شبکه های اجتماعی به ابراز ندامت اشکان خطیبی | کاش شرایطی فراهم شود تا ...
  • عملیات نجات نفس‌گیر در سیل عربستان؛ مهارت این جوان ستودنی است! | فیلم
  • عاقبت رؤیافروشی؛ واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به ابراز ندامت اشکان خطیبی
  • آینده رقابت متا با غول‌های هوش مصنوعی
  • محمد رهبری، پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی: گشت ارشاد بیشتر از حمله ایران به اسراییل مورد توجه قرار گرفت/ جامعه از زمان ماجرای مادر قمی به مسأله حجاب حساس شده/ در ایتا یک جزیره جدا از جامعه شکل گرفته است
  • شرکت ملی نفت منطقه تربت‌حیدریه افزون‌ بر ۷۰۰ بازدید انجام داد