Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز، سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران رسالت خطیری در توسعه فرهنگی و تحولات اجتماعی ایران برعهده دارد که از مهمترین آنها می‌توان به وظایف آموزشی، خبری، هدایتی، تفریحی و تبلیغی اشاره کرد. بی‌طرفی و همراهی با مردم و بیان اولویت و دغدغده‌های جامعه نیز جزء اصلی ترین انتظارات از این سازمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این ارتباط وحید عقیلی در گفت‌وگو با ایسکانیوز با اشاره به تغییر و تحولات سازمان صدا و سیما اظهار کرد: عملکرد این سازمان در دو هفته گذشته، یعنی  از زمان آغاز به فعالیت پیمان جبلی به عنوان ریاست رسانه ملی، از نظر کمی و کیفی تغییرات مطلوبی داشته است.

وی با بیان اینکه تغییرات محسوسی در تولیدات سازمان صدا و سیما نیز مشاهد شده است، گفت: این تغییرات از لحاظ محتوایی، مدیریتی و ظاهری قابل بررسی است. نمودار تغییرات مطلوب سازمان نسبت به سال‌های قبل رشد چشمگیری داشته و نویدی است که منشا تحولات و تغییرات در جامعه خواهد بود.

رئیس پژوهشکده ارتباطات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با بیان اینکه این تغییرات در حوزه‌های مختلفی در حال رخ دادن است، گفت: رسانه ملی تلاش دارد با کشف حقیقت، آن را در تولیداتش باز نشر کند. موضوعی که متاسفانه در حال حاضر رسانه‌های سنتی از انجام آن ناتوان هستند.

وی با ذکر مثالی بیان کرد: به گفته یکی از معاونان سازمان صداوسیما، رئیس این سازمان برای پوشش و مدیریت اخبارِ مربوط به حملات سایبری و اختلالات سیستم توزیع سوخت ایران، به شبکه خبر رفته است. این نشان می‌دهد که رسانه ملی به دنبال کشف حقیقت بوده و دیدگاهی انتقادی به مسائل و اتفاقات دارد.

کارکرد رسانه ملی ایران، مردمی است؟

عقیلی درباره انواع کارکردهای رسانه‌ در جهان عنوان کرد: انواع رسانه‌ها مانند دیداری، شنیداری، فضای مجازی و روزنامه‌نگاری سنتی یا نوشتاری سه رویکرد یا سویه نسبت به مسائل جامعه دارند. که کارآمدی یا مردمی بودن رسانه‌ها نسبت به انتخاب هر کدام از این رویکردها سنجیده می‌شود.

رئیس پژوهشکده ارتباطات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات بیان کرد: رسانه‌ها در مقابل مشکلات، چالش‌ها، تضادها، مسائل و دغدغه‌های جامعه در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی سه موضع دارند.

وی ادامه داد: برخی از رسانه‌ها در جهت تشدید تضادها و مشکلات جامعه فعالیت می‌کند که این نوع رسانه نمی‌تواند مردمی باشد. به عنوان مثال برخی از شبکه‌های تلویزیونی خارجی عملکرد اینچنینی دارند و تضادهای جامعه و مشکلات جامعه را شدیدتر و بزرگ تر می‌کنند. به عنوان مثال شبکه تلویزیونی اینترنشنال  از 100 خبری که منتشر می‌کند، به طور قطع 98 خبر آن، اخبار منفی است.

عقیلی مطرح کرد: برخی از رسانه‌ها نیز رویکرد بی‌تفاوتی و محافظه کاری را نسبت به مشکلات جامعه در پیش می‌گیرند. یعنی رسانه‌ها فعالیت حرفه‌ای ندارند و از کنار مشکلات جامعه گذر کرده و به مباحث حاشیه‌ای می‌بپردازد. مسئولیت اجتماعی و حرفه‌ای در این رسانه‌ها رعایت نشده است.

این کارشناس حوزه رسانه اضافه کرد: برخی از رسانه‌ها نیز در راستای حل تضادها و مشکلات جامعه فعالیت می‌کنند، به این معنا که با فعالیت حرفه‌ای و استفاده از تخصص‌ها و روش‌های علمی و با حفظ بی‌طرفی، سعی کند به حل مشکلات جامعه کمک کند. رویکرد اول و دوم رسانه  به نفع جامعه نیست و شاید در برخی مواقع ضد جامعه نیز باشد. تنها رویکرد سوم  به نفع مردم، جامعه و نظام است.

وی ادامه داد: سازمان صدا و سیما به علت اینکه رسانه ملی کشور است باید رویکردی مانند کارکرد سوم رسانه‌ها داشته باشد؛ اما اینکه تا چه میزان در این راه موفق بوده یا تا رسیدن به نقطه مطلوب راه دارد، را باید زمان و عملکرد مدیریت جدید تعیین کند.

تخصصی کردن نیروها و بالا بردن سطح کیفی کارکنان و چابک سازی، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های مدیریت جدید این سازمان در آینده است.

سازمان صداوسیما ضعف در استفاده از نرم افزار، قدرت در به کارگیری سخت افزار 

وی درباره به‌روزرسانی تجهیزات، زیرساخت‌ها و استفاده از علم روز دنیا در سازمان صدا و سیما مطرح کرد: براساس نظرسنجی‌ها ایران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی دومین رسانه ملی پیشرفته آسیا بوده است. یعنی پایین‌تر از ژاپن و بالاتر از چین، کره و سنگاپور قرار داشته است. بعد از انقلاب نیز از نظر زیرساختی یعنی تجهیزات و سخت افزار، این سازمان از کشورهای آسیایی عقب نیست؛ اما مشکل اینجاست که به علت نبود نیروهای متخصص و حرفه‌ای نمی‌تواند از نظر نرم افزاری بهترین استفاده را از بُعد سخت افزاری داشته باشد.

عقیلی اضافه کرد: در حال حاضر تلویزیون ایران از نظر دستگاه‌های تولید، دوربین، قسمت فنی، پخش دیجیتال وضعیت مناسبی دارد؛ اما  این سازمان حدود 60 هزار کارمند دارد که  این تعداد از نظر کمّی بسیار زیاد بوده و از نظر کیفی، در سطح قابل توجهی قرار ندارند.

رئیس پژوهشکده ارتباطات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات بیان کرد: تخصصی کردن نیروها و بالا بردن سطح کیفی کارکنان و چابک سازی، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های مدیریت جدید این سازمان در آینده است.

پخش تبلیغات تجاری مساوی با اجحاف حق مخاطبان

وی با اشاره به تامین بودجه سازمان صدا و سیما تشریح کرد: در سال‌های گذشته شاهد بوده‌ایم که رسانه ملی برای تامین بودجه خود از دولت، در برخی موضوعات و برهه‌های زمانی در مقابل خواسته‌ها یا فشار دولت عقب نشینی می‌کرد. البته موضوع تامین بودجه سازمان صدا و سیما نیاز به بحث‌های کارشناسانه دارد که بنده قصد ورود به آن را ندارم.

عقیلی با بیان اینکه تامین بودجه و مدیریت هزینه در سازمان صدا و سیما کار بسیار دشواری است، گفت: رئیس این سازمان باید حقوق 60 هزار کارمند را پرداخت کند، دستگاه‌ها و تجهیزات لازم را خریداری کرده و برای تامین زیرساخت‌ها هزینه کند. در نتیجه نیاز به بودجه کلان این سازمان قابل بحث نیست؛ اما باید برای منابع تامین آن بیشتر تامل شود.

وی با بیان اینکه پخش تبلیغات تجاری از شبکه‌های تلویزیونی یکی از راه‌های تامین بودجه و درآمد است، گفت: روند سازمان در پخش تبلیغات قابل قبول نیست؛ چراکه به قدری آگهی پخش می‌شود که مخاطب یا مجری برنامه خسته و دلزده می‌شوند.

این مدرس دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر بهترین ساعات جدول پخش شبکه‌های تلویزیونی به تبلیغات تجاری به عنوان مثال کفش اختصاص یافته است، که زیاده‌رویی در این موضوع باعث اجحاف در حق مخاطبان است.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1116882 برچسب‌ها سازمان صدا وسیما

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: سازمان صدا وسیما سازمان صدا و سیما مشکلات جامعه تامین بودجه رسانه ملی رسانه ها حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۵۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورات محسنی‌اژه‌ای برای صدور رأی در پرونده‌های خاص

رئیس قوه قضاییه گفت: خطاب به کلیه مراجع قضایی تأکید می‌کنم که نسبت به آن دسته از آرا که جنبه‌هایی غیر از ابعاد حقوقی و قضایی پیدا می‌کنند، نهایت دقت و توجه را داشته باشند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای؛ رئیس قوه قضاییه امروز (دوشنبه 10 اردیبهشت) طی سخنانی در نشست شورای‌عالی قضایی با اشاره به ایام سالگرد شهادت حضرت امام جعفربن محمد الصادق(ع) اظهار کرد: در زمان امام صادق(ع) فرصتی برای نشر، ترویج و گسترش معارف بلند اسلامی فراهم آمد و شاگردان مبرزی از مکتب ایشان آموختند و به تبلیغ اسلام واقعی پرداختند، همچنین روز معلم و شهادت استاد شهید مرتضی مطهری را گرامی می‌داریم؛ استاد مطهری از شاگردان مکتب امام صادق(ع) و متخلق به اخلاق اسلامی بودند.

اژه‌ای در ادامه نشست امروز با برشمردن خصایص یک قاضی ابراز کرد: امر قضا، امر خطیری است؛ یک قاضی برای آنکه به حق و عدالت قضاوت کند باید دقت‌نظرِ بالایی داشته باشد و از حِلم و بردباری زیادی برای بررسی تمام ابعاد و جوانب پرونده برخوردار باشد؛ همچنین یک قاضی باید به‌صورت مرتب دانش و اطلاعات خود را به‌روز کند تا در قبال پرونده‌هایی که دربرگیرنده امور مستحدثه و جدید هستند، به قوه علم و تشخیص نائل شود؛ تاکنون تاحدودی شعب و مجتمع‌‎های قضایی ما، تخصصی شده‌اند و این مهم، هرچه بیشتر نیز محقق می‌شود؛ علی‌ای‌حال، قاضی ما باید پیوسته در باب موضوعات و مقولات کیفری و حقوقی در اموری که پرونده‌ها به او ارجاع می‌شوند، اعم از بانکی، بورسی، دریایی، محیط زیست، بین‌الملل و غیره مطالعه داشته باشد و دانش خود را به‌روز کند؛ در این زمینه بخش آموزشی قوه قضاییه نیز باید مستمراً آموزش‌های روزآمد را به قضات ما ارائه دهد.

راهکار سند تحول قوه قضاییه برای ارزیابی ادله در محاکم

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: یک قاضی علاوه بر اینکه مستمراً دانش خود را ارتقاء می‌دهد، باید اهل مشورت نیز باشد و در فهم مسئله، تشخیص مصداق و تطبیق موضوع، با صاحب‌نظران مشورت کند، همچنین قاضی ما باید به ملاحظات ناظر بر تناسب جرم و مجازات نیز اهتمام داشته باشد و مجازاتِ بازدارنده و متناسب اِعمال کند و توجه داشته باشد که این مجازات تجویزشده، موجب وهن نیز نشود.

رئیس دستگاه قضا بیان کرد: بعضاً اقدامات و آرای قضات علاوه بر جنبه‌های حقوقی و قضایی، جنبه‌های اجتماعی نیز پیدا می‌کنند؛ ولو آنکه ما نخواهیم و جزو اراده ما نیست، اما جریانات مختلف سیاسی و اجتماعی از این اقدامات و آرای ما، هرکدام بهره‌برداری‌های خود را می‌کنند؛ لذا خطاب به کلیه مراجع قضایی به‌ویژه دیوان‌عالی، دیوان عدالت اداری، رؤسای دادگستری‌ها و دادستان‌ها در سراسر کشور تأکید می‌کنم که نسبت به آن دسته از آراء و تصمیماتی که جنبه‌هایی غیر از ابعاد حقوقی و قضایی پیدا می‌کنند (و حتی در ابعاد حقوقی و قضایی، آثار بیرونی و بین‌المللی بر آنها مترتب می‌شود) نهایت دقت و توجه را داشته باشند و تصمیمات و آرای خود را مُنضَم به پیوست رسانه‌ای کنند و پیش از صدور آنها، هماهنگی‌های لازم را با مرکز رسانه قوه قضاییه به‌عمل آورند. باید توجه کنید که ممکن است پس از صدور یک قرار یا حکم یا ابلاغ، نتوان پیوست رسانه‌ای مناسبی در قبال آنها تدوین کرد؛ لذا در قبال مسائل و موضوعات قابل پیش‌بینی، قبل از اقدام، با هماهنگی مرکز رسانه، برای جلوگیری از وقوع آسیب و تبعات، پیوست رسانه‌ای مناسب را تدوین کنید.

رئیس عدلیه اظهار کرد: تأکید ما بر تدوین پیوست رسانه‌ای در قبال آراء و تصمیمات قضایی که ذوابعاد هستند بیانگر اهتمام ما به مقوله‌ افکار عمومی است؛ بنابراین ما به مقوله افکار عمومی توجه ویژه داریم و از آن غافل نمی‌شویم؛ در عین حال، تأکید داریم که قضات ما نباید قضاوت خود را بر اساس فضاسازی‌ها و جوسازی‌هایی که در فضای مجازی و غیرمجازی شکل می‌گیرد، به پیش ببرند. این فضاسازی‌ها ممکن است همیشه وجود داشته باشند و حتی تشدید نیز شوند؛ مهم آن است که معیار ما (پس از توجه به رضایت خداوند و سوگندی که یاد کرده‌ایم) قانون است. کار ما باید قانونمند و مُتقن باشد، حالا ممکن است فضاسازی هم در قبال آن صورت گیرد. بنابراین ما در قوه قضاییه نسبت به افکار عمومی به هیچ‌‎وجه بی‌توجه نیستیم، اما تابع فضاسازی‌ها، تصمیم قضایی نمی‌گیریم.

رئیس عدلیه در ادامه نشست امروز، با اشاره به استمرار جنایات سبعانه رژیم غاصب صهیونیستی در غزه، بیان کرد: صهیونیست‌ها طی هفت ماه اخیر علی‌رغم ارتکاب انواع و اقسام جنایات و نسل‌کشی در غزه و به شهادت رساندن بیش از 34 هزار انسان بیگناه که اکثر آنان زنان و کودکان هستند، به هیچ‌یک از اهداف نامشروع خود دست نیافته‌اند و امروز به برکت خون‌های ریخته شده در غزه، علاوه بر ایجاد و گسترش نفرت جهانی از رژیم صهیونیستی، یک بیداری انسانی نیز در سراسر دنیا و یک خیزش دانشجویی در کشورهای مختلف بویژه آمریکا و اروپا شکل گرفته است. نکته قابل تأمل آنکه خیزش دانشجویی شکل‌گرفته در آمریکا با خشونتی تمام‌عیار از ناحیه پلیس و دولت آمریکا مواجه شده است؛ به گونه‌ای که اگر تنها یک مورد از اقدامات خشونت‌آمیزی که نیروهای آمریکایی در قبال دانشجویان ضدصهیونیستی به کار گرفتند در ایران و یا کشورهای مشابه صورت می‌گرفت، آمریکایی‌ها معرکه به پا می‌کردند و فریاد نقض حقوق بشر سر می‌دادند.

رئیس دستگاه قضا افزود: البته به موازات گسترش نفرت جهانی از رژیم صهیونیستی، در داخل این رژیم نیز شکاف‌ها و گسست‌ها بیشتر شده است و استعفاهای سلسله‌وار سران نظامی این رژیم غاصب، بیانگر همین امر است.

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش در نشست امروز، مجدداً روز معلم را گرامیداشت و با تشریح اهمیت مقام معلم، گفت: در همه زمان‌ها، مسأله تعلیم و تربیت و نقش معلم، مقوله‌ای حائز اهمیت است؛ لکن در عصر حاضر به سبب اشتغالات بیشتری که والدین دارند، اهمیت نقش معلم و تأثیری که او می‌تواند بر دانش‌آموزان داشته باشد، مضاعف است.

رئیس دستگاه قضا همچنین با گرامیداشت روز کارگر، گفت: کارگران از ستون‌های تولید و ارائه خدمات در جامعه هستند و اگر آنها نباشند، زندگی فلج می‌شود. دو قشر مؤثر و زحمتکش کارگران و معلمان، با مشکلاتی مواجه هستند لذا ضرورت دارد نسبت به رفع مشکلات این دو قشر به‌ویژه مشکل مسکن آنها اهتمام ویژه شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قدردانی سرلشکر سلامی از صداوسیما
  • ضرورت توجه ویژه به کارگاه‌های فنی و حرفه‌ای در کردستان
  • توصیه‌های اژه‌ای به قضات
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • دستورات محسنی‌اژه‌ای برای صدور رأی در پرونده‌های خاص
  • کعبی، نائب رئیس جامعه مدرسین: نیروی انتظامی تحت هیچ شرایطی نباید از طرح نور عقب نشینی کند
  • کوتاهی در معرفی استان کرمان قابل قبول نیست
  • رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی: فقط ۱۰ درصد پزشکان از شغل خود راضی هستند
  • رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران : آزمایشگاه‌های تشخیص‌طبی در بین گروه‌های پزشکی دارای کمترین شکایت هستند
  • توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس/ رسیدگی به مسائل نابرابری اجتماعی