Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرزاد کردبچه مولف نخستین کتابشناسی توصیفی تربیت بدنی و علوم ورزشی که نامش این روزها با تاریخ شفاهی ورزش ایران گره خورده است، این خبر را روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد و گفت: در مجموع ۱۶ طرح در حال اجراست که از این تعداد دستاوردهای چهار طرح نخست شامل تاریخ شفاهی کشتی، فوتبال، زنان و مطبوعات ورزشی ایران فردا (سه‌شنبه) در آکادمی ملی المپیک رونمایی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«حبیب‌الله اسماعیلی» مجری و مدیر اجرایی تاریخ شفاهی فوتبال ایران، «غلامرضا عزیزی» مجری و مدیر اجرایی طرح ورزش زنان، «ابراهیم افشار» مجری طرح تاریخ شفاهی مطبوعات ورزشی ایران و «حسین سبطی» مدیر اجرایی طرح تاریخ شفاهی کشتی ایران هستند. 

مدیر کتابخانه و مرکز اسناد کمیته ملی المپیک درباره نخستین طرح‌ها در تاریخ شفاهی توضیح می‌دهد: پس از برگزاری دوره‌های آموزشی نخستین گام اجرای طرح تاریخ‌ شفاهی با فوتبال ایران و در گفت و گو با «حشمت‌الله مهاجرانی» پیشکسوت فوتبال و سرمربی پیشین تیم ملی در آکادمی ملی المپیک کلید خورد و پس از آن کشتی، تحولات ورزش زنان و مطبوعات ورزشی که هر چهار موضوع کلیدی و اساسی بود. در واقع انتخاب تاریخ شفاهی ورزش زنان به دلیل تحولات زیادش، تاریخ شفاهی فوتبال به دلیل مخاطبان زیاد، کُشتی به دلیل قدیمی‌ترین رشته المپیکی ایران و مدال‌آور بودنش و مطبوعات به خاطر اهمیت رسانه در حوزه تبلیغات برگزیده شدند.  وی می‌گوید: دستاوردهای این چهار طرح شامل ۹ کتاب و  چند مستند است. این کتاب‌ها شامل حضور ماندگار در گفت و گو با طاهره طاهریان نخستین معاون ورزش زنان، همیشه رهبر در گفت و گو با حسن حبیبی، خادم کشتی ایران در گفت و گو با سید محمدخادم حقیقت، جنگیدن در سنگر قلم، دروازبان شاعر، معمار سرطلایی، فانوس قرمز آسوری، بروفوتفال باباجان و  کلیات و شیوه نامه اجرایی تاریخ شفاهی ورزش ایران است. مدیر دپارتمان و دبیر شورای سیاستگذاری تاریخ شفاهی ورزش این را هم گفت: تاریخ شفاهی مجموعه‌ها و اماکن ورزشی شهر تهران، تاریخ شفاهی ورزش معلولان و جنبش پارالمپیک در ایران، تاریخ شفاهی سازمان تربیت بدنی و وزارت ورزش و  جوانان، تاریخ شفاهی کمیته ملی المپیک، تاریخ شفاهی بازی‌های آسیایی ۱۳۵۳ تهران، تدوین تاریخ شفاهی ورزش آموزش و پرورش ایران، مروری بر تاریخ شفاهی والیبال ایران با تاکید بر رشد فزاینده والیبال ایران بعد از انقلاب اسلامی، نگاهی به بسکتبال ۱۰۰ ساله ایران با بهره‌گیری از تجربیات اشخاص تاثیرگذار این رشته و تاریخ شفاهی ۱۹ نفر از پیشکسوتان ورزش ایران از جمله طرح‌های در دست اجراست.

کردبچه اضافه کرد: در ۱۶ طرح تاریخ شفاهی ورزش ایران با  ۲۱۵ نفر در ۳۳۵  جلسه و مدت زمان ۸۰۲ ساعت گفت و گو شده است.

وی یادآوری کرد که به دلیل گسترش ویروس کرونا در سال گذشته کار به کُندی پیش رفت و قرار بود این چهار طرح شهریورماه ۹۹ رونمایی شود.

منبع: پارس فوتبال

کلیدواژه: تاریخ شفاهی فوتبال کمیته ملی المپیک ورزش زنان تاریخ شفاهی فدراسیون کشتی فوتبال کمیته ملی المپیک ورزش زنان تاریخ شفاهی ورزش ایران گفت و گو ملی المپیک ورزش زنان طرح تاریخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت parsfootball.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس فوتبال» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۶۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین ربات تمام الکتریکی جهان رونمایی شد/ با توانایی حفظ سرعت ثابت

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینرینگ، اخیراً حوزه‌ ربات‌های انسان‌نما فعالیت‌های فشرده‌ و گسترده‌ای را به خود دیده است و چندین استارت‌اپ برای عرضه نمونه‌های اولیه خود به بازار باهم رقابت می‌کنند. حالا، یک مرکز نوآوری رباتیک با حمایت دولت پکن توانسته نخستین ربات انسان‌نمای الکتریکی خود را با نام «تیانگونگ» (Tiangong) معرفی کند.

تیانگونگ که توسط مرکز نوآوری ربات‌های انسان نما پکن ساخته شده است، یک ربات همه منظوره با توانایی حفظ سرعت ثابت ۶ کیلومتر در ساعت (۳.۷۳ مایل در ساعت) است.

دولت چین قصد دارد دسترسی گسترده به پلتفرم ربات انسان نما را از طریق تیانگونگ تسهیل کند و آن را به عنوان یک راه حل منبع باز ارائه کند.

تیانگونگ؛ انسان‌نمای چابک و سازگار

سر، بازو‌ها و پا‌های تیانگونگ به لطف محرک‌های کاملاً الکتریکی آن می‌توانند در جهات مختلف حرکت کنند.

تیانگونگ با قد ۱۶۳ سانتی‌متر به چندین حسگر برای درک بصری مجهز شده است و سرعت پردازش آن ۵۵۰ تریلیون عملیات در ثانیه است. همچنین دارای حسگر‌های نیروی ۶ محوره با دقت بالا برای ارائه بازخورد دقیق نیرو است.

این ربات انسان نما علاوه بر عملکرد کاملاً الکتریکی خود، دارای ساختار سبک وزن (۹۴.۷ پوند یا ۴۳ کیلوگرم) است که پایداری در حین حرکت، به ویژه در حالت دویدن، را تضمین می‌کند. حرکت طبیعی دویدن این ربات از طریق یادگیری تقلیدی تقویتی مبتنی بر حافظه‌ی حالت، یک مهارت پیشرفته در یادگیری حرکت است که توسط ربات‌های انسان‌نمایی استفاده می‌شود.

در ضمن، ربات انسان‌نمایی تیانگونگ از مجموعه‌ای از حسگر‌های ادراک بصری، حسگر‌های دید سه‌بعدی و یک واحد اندازه‌گیری دقیق ناوبری (IMU) استفاده می‌کند. این مجموعه حسگر‌ها به طور کلی به چالش‌های کنترل حرکت اساسی ربات پاسخ می‌دهد.در ادامه ویدئویی از حرکت این ربات را مشاهده می‌کنید:

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

همانطور که در ویدیوی بالا دیده می‌شود، توانایی تیانگونگ در پیمایش یکپارچه در شیب‌ها و پله‌ها حتی بدون ورودی بصری قابل توجه است. همچنین این ربات با اصلاح سریع راه رفتن خود، برای جلوگیری از زمین خوردن سازگاری بیشتری را نشان داده است.

به گفته توسعه‌دهندگان، تیانگونگ قبلاً مهارت‌های دویدن مشابه انسان را نشان داده است و قابلیت منبع باز این ربات راه را برای توسعه‌های آینده هموار و امکان کاربرد‌های تجاری گسترده‌تری را فراهم می‌آورد.

تلاش جسورانه چین

چین برای پیشروی در حوزه توسعه ربات‌های انسان‌نما  برنامه‌ای دقیق دارد.

در نوامبر ۲۰۲۳، وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین یک استراتژی دیداری را اعلام کرد که هدف از آن آغاز تولید انبوه ربات‌های انسان‌نما در سال ۲۰۲۵ است. بر اساس این استراتژی، تا سال ۲۰۲۷، این ربات‌ها همچنین قادر به تفکر، یادگیری و خلق خواهند بود.

به عنوان بخشی از این برنامه، مرکز صنعت رباتیک پکن، ۱۱۰ شرکت اکوسیستم رباتیک را به هم متصل کرده است. آنها قصد دارند یک سیستم زنجیره‌ی صنعتی کامل را ایجاد کنند که شامل برنامه‌ها، ماشین‌های کامل و قطعات کلیدی است.

تمرکز این مرکز بر روی توسعه پلتفرم‌های مادر برای نرم افزار و سخت افزار است. همچنین هدف آن حل مسائل مهمی است که صنعت با آن مواجه است، مانند سیستم عامل‌های منبع باز و سیستم‌های کنترل عملیات، که نیاز به توجه فوری دارند.

مطابق با استراتژی دولت، طراحی منبع باز تیانگونگ آن را از شرکت‌های تجاری رباتیک متمایز می‌کند و مؤسسات دانشگاهی و شرکت‌های رباتیک را قادر می‌سازد از آن به عنوان پایه‌ای برای نوآوری استفاده کنند.

حوزه ربات‌های انسان نما در چین در حال شکوفایی است و دارای مدل‌های پیشرفته از شرکت‌های خصوصی مختلف است به طوری که کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که پیشرفت قابل توجه چین در ادغام قابلیت‌های هوش مصنوعی در زندگی روزمره می‌تواند پیشرفت ربات‌های انسان نما را تسریع کند.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • در فوتبال ایران، مردان فحاشی می‌کنند اما زنان‌ محروم می‌شوند!
  • رونمایی از سنگین‌ترین حکم تاریخ فوتبال ایران!
  • نخستین ربات تمام الکتریکی جهان رونمایی شد/ با توانایی حفظ سرعت ثابت
  • رونمایی از سنگین‌ترین حکم در تاریخ فوتبال ایران!
  • نشست اضطراری معاون وزیر با تاج درباره زنان تماشاگر
  • برگزاری نخستین نشست کارگروه آسیب شناسی فرهنگی ورزشگاهها
  • واکنش فدراسیون فوتبال به درخواست وزیر ورزش؛ برگزاری نخستین نشست کارگروه آسیب‌شناسی فرهنگی ورزشگاه‌ها
  • اخطار جدی و دستور وزیر به تاج درباره زنان تماشاگر
  • واکنش مهم به توهین پیرمرد سپاهانی به زنان پرسپولیسی
  • رونمایی از نماد جام جهانی فوتبال ساحلی ۲۰۲۵ سیشل