Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست خبری رؤسای پارک‌های علم و فناوری کشور با حضور محمد علی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی دیگر از مسئولان وزارت علوم و دانشگاه‌ها هم اکنون در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حال برگزاری است.

غلامحسین رحیمی شعرباف، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این برنامه اظهار کرد: دو مسیر را برای رسیدن به یک محصول در پیش داریم؛ اولین راه برای رسیدن به محصول از علم تا عمل است که این طرح اسلامی و علمی هم خواهد بود، یعنی از متن نهاد‌های علمی نقطه‌ای را فراهم کنیم تا ابتدای زنجیره تحقیقات محض و انتهای آن محصول باشد که این موضوع شامل تحقیقات پایه و کاربردی و توسعه‌ای است که تحقیقات کاربردی دانش معطوف به کاربرد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رحیمی شعرباف تصریح کرد: در تحقیقات توسعه‌ای دانش کاملا معطوف به تولید نمونه‌های مختلف آزمایشگاهی، استانداردی، صنعتی و غیره است تا به خط تولید برسد.

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: کنار این موضوع یک زنجیره نهادی هم باید شکل بگیرد یعنی دانشگاه‌ها و معاونت‌های علمی و پارک‌های دانش بنیان و نهاد‌ها را داریم. زنجیره دیگر در این زمینه از ایده تا پدیده است که با طرح از علم تا عمل ترکیب می‌شود، چرا که ذهن‌های خلاقی در جامعه داریم که احتمال دارد فردی تحصیلات دانشگاهی نداشته باشد، اما قوت خلاقیت ذهنی و توان نوآوری بالایی داشته باشد که کشور باید زمینه رشد او را هم فراهم کند تا بتوانیم از ایده هایش برای خط تولید استفاده کنیم.

رحیمی شعرباف گفت: شرکت‌های دانش بنیان عملا شرکت‌های تاسیس یافته و مستقر شده هستند. طی دو سه سال گذشته داوطلبان دانش بنیان شدن، پارک‌ها و نهاد‌های میزبان فناورانه بسیار کم شده است که این موضوع به معنای این است که کشور باید واحد فناور تولید کند تا متقاضی در پارک ها، دانش بنیان‌ها و ... مستقر شوند و جای این موضوع در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه و شرکت‌های دانش بنیان است.

او تاکید کرد: مراکز نوآوری و خلاقیت و کارآفرینی باید به کمک دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها در سطح کشور گسترش یابند یعنی مکان‌هایی که میزبان جوانان با ایده‌های خلاق هستند باید رشد کنند.

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: مراکز رشد فناوری را باید به صورت شتاب دهنده گسترش دهیم. رؤسای پارک‌های دانش بنیان استان‌ها نماینده استان‌ها هستند که در زمینه رشد زیست بوم‌ها مسئولیت دارند و باید این زیست بوم توسعه و گسترش یابد.

۳۰۰ مرکز رشد فاقد مرکز رشد هستند

رحیمی شعرباف اضافه کرد: مراکز رشد را در یک برنامه حداکثر سه ساله باید گسترش دهیم تا استانی در کشور وجود نداشته باشد که مرکز رشد نداشته باشد. ۴۵۰ شهرستان با ۲۲۰ مرکز رشد داریم که این تعداد شاید در ۱۵۰ شهرستان مستقل باشند که معنای آن، این است که حدود ۳۰۰ شهرستان ما فاقد مرکز رشد هستند، بنابراین باید زیرساخت‌های آن تقویت شوند تا انتظار رشد و گسترش داشته باشیم.

در حال تکمیل...

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت علوم پارک علم و فناوری تحقیقات و فناوری دانش بنیان رحیمی شعرباف دانشگاه ها وزارت علوم مرکز رشد پارک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۶۳۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش بین المللی فرصت های صادراتی شرکت های فناور و دانش بنیان در کشورهای آسیای میانه به‌ویژه ازبکستان به میزبانی پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس و همکاری اتاق بازرگانی ایران و ازبکستان، امروز در سالن جابرحیان دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

 امید رضایی‌فر، مدیرکل سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و توسعه فناوری وزارت علوم درباره ظرفیت های نظام دانشگاهی کشور در حوزه فناوری گفت: نظام دانشگاهی ایران به‌عنوان یک حلقه متصل به حوزه صنعت و فناوری، موفق به تربیت نیروی انسانی متخصص بسیاری در جهان فناوری شده است.

وی ادامه داد: درحال حاضر، حدود بیش از ۳ میلیون دانشجو، در‌حوزه‌های مختلف درحال تحصیل هستند. از این میان حدود ۱۰۰ هزار نفر دانشجوی خارجی از کشورهای مختلف جهان در‌ ایران تحصیل می‌کنند.

رضایی‌فر به اهمیت پارک‌های علم و فناوری در کشور اشاره کرد ‌و گفت: حدود ۶۰ پارک علم و فناوری در کشور درحال فعالیت هستند که در این پارک‌ها، ۱۲ هزار شرکت فناور در این فضا مستقر شده شده‌اند.

وی درخصوص گام‌های توسعه‌ای اکوسیستم فناوری در ایران توضیح داد: در حال حاضر به دنبال آن هستیم که بتوانیم تاثیرگذاری دانش در اقتصاد را در فضاهای فناورانه ایران توسعه بدهیم.

وی ادامه داد: منظور از توسعه دانش در حوزه اقتصادی، اتصال هرچه بیشتر شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان ایرانی به بازار و اقتصاد داخلی و بین‌المللی است.

وی اضافه کرد: به‌طور حتم، حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در کشورهای مختلف با اهداف مشترک بسیار مثمرثمر خواهد بود.

رضایی‌فر در پایان گفت: درحال حاضر به‌دنبال تشکیل اتاق مشترک بازرگانی و دبیرخانه‌ای برای اتصال هرچه بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی به بازار کشور های آسیای میانه از جمله کشور ازبکستان هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نخبگان جوان برای افزایش قدرت رقابت محصولات تولیدی استان هرمزگان وارد میدان شوند
  • افزایش تعداد دانشمندان بین المللی ۱ یا ۲ درصد
  • استان بوشهر در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش بنیان رتبه سوم کشور شد
  • کسب رتبه سوم استان بوشهر در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور
  • توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود
  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • وزیر علوم: صندلی خالی زیادی در دانشگاه‌ها داریم