Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ضرورت توسعه و نیاز به منابع آبی روز به روز افزایش می یابد. راه حل زیربنایی و پایدار برای حل مشکل کم­آبی نیازمند به کارگیری فناوری هایی پیشرفته است.اجداد ما طی چندین قرن از روش های مبتکرانه ای چون حفر قنوات برای مقابله با خشکسالی استفاده کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توسعه فناوری مناسب، کمبود آب می تواند از محدودیت، به موقعیت تبدیل شود.چالشی که برای مبارزه با محدودیت های آب انجام و باعث پیدا شدن فناوری های متنوع و جدید خواهد شد.روش های مختلفی برای افزایش آب و مهیا کردن آن در زمان و مکان معین مطرح شده که یکی از مهمترین روش ها به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک مانند ایران، توسعه آب های زیرزمینی با استفاده از روش های مختلف از جمله احداث سدهای زیرزمینی است.

 

احداث سدهای ترکیبی

سدهای زیرزمینی، سازه هایی هستند که جریان های زیرقشری و یا آب های زیرزمینی را مسدود نموده و سبب ایجاد ذخایر آبی در زیر زمین هستند مهم ترین مشکل در احداث سد زیرزمینی، تعیین مناطق مناسب برای توسعه و ایجاد این سدها است. این طرح برای توسعه فناوری احداث و ارزیابی اثربخشی و ارائه راه حل های فناورانه در رفع مشکلات اجرایی با شناسایی مکان های مستعد، طراحی شده و اجرای دو طرح الگویی در منطقه وردیج انجام گرفته است.

برای نیل به این منظور با بررسی و مطالعه سوابق علمی موجود، بازدیدهای صحرایی، تهیه تصاویر ماهواره ای، استخراج داده ها و شاخص های مکانی، ذخیره سازی داده ها در پایگاه داده مناسب مکانی و استفاده از مدل ارزیابی چند معیاره مکانی مناطق مستعد، احداث سدهای زیرزمینی مشخص و اولویت بندی شد.

در این طرح همچنین مطالعات زمین شناسی، ریخت شناسی، نقشه برداری و مطالعات زیرسطحی به کمک فناوری ژئوالکتریک و ژئورادار قبل و بعد از احداث سد زیرزمینی برای مشخص نمودن بهترین مکان و ارزیابی عملکرد سد زیرزمینی به انجام رسیده است.

 

دستاوردهای این طرح ایرانی

از دستاوردهای این طرح می توان به فناوری استفاده از ژئورادار و ژئوالکتریک در مکانیابی، استفاده از حفار و تزریق کننده اتوماتیک و فناوری شبیه سازی جریان در الگوی اجرا شده اشاره کرد.

فناوری شبیه سازی بهره برداری در الگوی اجراشده و فناوری های پایش مستمر و طراحی سنسورهای لازم، از دیگر دستاوردهای این طرح ملی به شمار می رود.

ستاد توسعه فناوری های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست، به عنوان یکی از ستادهای فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اولویت قرار دادن طرح های مقابله با خشکسالی، سهم بسزایی در بارور کردن طرح هایی از این دست به عهده دارد.

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فناوری کمبود آب توسعه توسعه فناوری سد زیرزمینی احداث سد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۶۶۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث ۴ شبستان جدید در آستان حسینی

محمد جلال‌مآب، رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات در حاشیه بازدید شیخ عبدالمهدی کربلایی متولی شرعی حرم امام حسین(ع) از مراحل پیشرفت طرح توسعه حرم که با همت مهندسان، استادکاران و هنرمندان ایرانی در حال ساخت است، گفت: فاز نخست طرح جامع توسعه حرم امام حسین(ع) مزین به نام صحن و شبستان حضرت زینب(س) بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی افزود: براساس طرح صحن حضرت زینب(س)، ساخت چهار شبستان در تراز رو و زیرسطحی به‌نام‌های شبستان حضرت علی اکبر(ع)، شبستان امام حسین(ع)، شبستان باب القبله و شبستان عقیله در حال اجراست.

جلال‌مآب گفت: از این تعداد، شبستان حضرت علی اکبر(ع) در روبه‌روی خیمه‌گاه حسینی و به مساحت حدود دو هزار و ۸۰۰ مترمربع در طبقه همکف قرار دارد و سه شبستان دیگر در تراز زیر سطحی ساخته می‌شود.

به گفته وی، شبستان عقیله به مساحت دو هزار مترمربع در شمال ساختمان مقام حضرت زینب (س)، شبستان امام حسین(ع) به مساحت چهار هزار و ۸۰۰ مترمربع در جنوب ساختمان مقام و شبستان باب القبله به مساحت دو هزار و ۵۰۰ مترمربع در جنوب درب باب‌القبله حرم مطهر همگی در تراز زیر سطح در حال ساخت است.

وی درباره سایر طرح‌ها و اقدامات ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات، گفت: این تشکل مردم نهاد با پشتیبانی خیران و نذر دوستداران اهل بیت علیهم‌السلام، بیش از ۱۸۰ طرح مرمت، بازسازی، خدماتی ـ رفاهی و توسعه‌ای را در شهرهای نجف، کربلا، کاظمین، سامرا، بلد، مسیب عراق و سوریه به اتمام رسانده یا در دست اجرا دارد.

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات یادآور شد: حدود یک سال است که طرح توسعه حرم امام علی(ع) در نجف اشرف مزین به نام صحن و شبستان حضرت زهرا سلام الله به مساحت ۲۳۰ هزار متر مربع به اتمام رسیده و اکنون در حال بهره‌برداری است.

وی‌ گفت: در کاظمین نیز طرح توسعه زیرسطحی مزین به نام شبستان حضرت امام محمد باقر(ع) به متراژ پنج هزار متر مربع طراحی شده و در حال اجراست.

جلال‌مآب گفت: پروژه استحکام بنای حرم مطهر امامین عسکریین علیهم السلام در سامرا نیز براساس دانش فنی روز و مهندسی پیشرفته در حال انجام است.

براساس این گزارش، علاقه‌مندان به مشارکت در طرح توسعه حرم‌های مطهر در عتبات می‌توانند به تارنمای ستاد توسعه و بازسازی عتبات و قسمت پرداخت آنلاین به نشانی https://atabat.org/fa/onlinepayment/form مراجعه کرده و کمک‌های خود را به میزان دلخواه اهدا کنند.

منبع: ایکنا (خبرگزاری بین‌المللی قرآن)

دیگر خبرها

  • گسترش موج اعتراضات دانشجویان حامی غزه در آمریکا و جهان
  • احداث ۴ شبستان جدید در آستان حسینی
  • گسترش سرمایه‌گذاری چین در آرژانتین
  • احداث زیرگذر بزرگراه شهید چمران تا پایان سال ۱۴۰۳
  • تخصیص ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای طرح تغذیه مصنوعی بندان
  • پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال
  • هدفگذاری نوسازی مدارس برای احداث ۲ هزار کلاس درس در اردبیل
  • افت فشار و کمبود برق مانع پیش روی توسعه اقتصادی تیران
  • کمبود برق مانع توسعه اقتصادی تیران شده است
  • ۵ هزار خوابگاه متأهلی تا پایان دولت سیزدهم احداث می‌شود