Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشور ما به دلیل ویژگی های خاص خود همواره هدف تحریم های گوناگونی بوده است که این تحریم ها حتی قبل از انقلاب و به طور مشخص علیه  تنها دولت ملی آن زمان ایران یعنی دولت دکتر مصدق از جانب قدرت های جهانی بویژه انگلستان اعمال شده است.

در واقع اعمال تحریم های ظالمانه علیه ایران و به تبع آن ایجاد معضلات متنوع برای کشور موضوع جدیدی نیست و البته بحثی که همواره در کشور وجود داشته و دارد این است که تحریم ها واقعا چقدر در ایجاد مشکلات بویژه در بخش های اقتصادی تاثیر گذار بوده اند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 برخی معتقدند که تمام مشکلات کشور و یا حداقل بخش عمده ای از آنها به دلیل وضع تحریم های ظالمانه علیه کشورمان بوجود آمده است وتنها راه بر طرف شدن آنها را رفع تحریم ها به هر قیمتی می دانند  ، از آن سو برخی دیگر نقش تحریم ها در مشکلات کشور را ناچیز شمرده و دلیل عمده معضلات  را ضعف های ساختاری و داخلی کشور دانسته و بر این باورند که حتی با وجود تحریم ها هم می توان از پس مشکلات برآمد.

حال اگر خواسته باشیم واقع بینانه و به دور از مسائل سیاسی و جناحی به مساله نگاه کنیم واقعیت تاثیر دوگانه تحریم ها و اشکالات ساختاری را می توان این گونه توضیح داد که :

اقتصاد ایران به لحاظ ساختاری بسیار معیوب و دارای مشکلات عدیده ای است  و برای بهبود اوضاع چاره ای نداریم که بالاخره یکبار برای همیشه با جراحی های عمیق و البته دردناک این معایب را برطرف کنیم ، در واقع اقتصاد ایران به مثابه ساختاری متزلزل است که صرفا تزریق دلارهای نفتی آن را به صورت موقتی سر پا نگه داشته  که  وضع تحریم ها و به تبع آن عدم فروش نفت و دسترسی به این دلارها همچون تلنگری سخت و به شدت هشدار دهنده عیار واقعی این اقتصاد فشل را بیش ازپیش نمایان کرده است .

با این اوصاف می توان اینگونه  نتیجه گرفت که  رفع تحریم ها برای اقتصاد ایران یک امر لازم هست اما به هیچ عنوان کافی نمی باشد ،

 لازم است به این جهت که جریان آزاد تجارت با جهان را داشته باشد و از مزایای بازارهای مالی دنیا و همچنین سهولت صادرات و واردات و جذب سرمایه خارجی  برخودار شده  و همچنین به منابع مالی بلوکه شده خود دسترسی پیدا کند .

  اما کافی نیست به این جهت که حتی اگر امروز همه تحریم ها هم به یکباره مرتفع گردند شاید در کوتاه مدت گشایش هایی در اقتصاد و معیشت مردم  ایجاد شود اما پس از گذشت چند صباح  واقعیت های عینی اقتصاد بیمار کشور شرایط ناگوار خود را مجددا  بر کشور و مردم تحمیل می نماید.

در واقع دولت محترم بایستی  برای سرو سامان دادن اساسی به معضلات اقتصادی کشور همانگونه که مجدانه برای رفع تحریم های ظالمانه خارجی تلاش می کند  چند برابر آن را صرف اصلاحات ساختاری و ریشه ای اقتصاد و رفع خود تحریمی ها داخلی  نماید تا در صورت رفع تحریم های خارجی و ایجاد گشا یش های جهانی برای کشور ، ظرفیت های داخلی مناسبی برای بهره برداری مطلوب از این شرایط فراهم شده باشد .

در غیر این صورت اقتصاد کشور به مانند دهه های گذشت همچنان یک اقتصاد بیمار متکی به درآمدهای نفتی باقی می ماند  و البته دیر یا زود و با کاهش ذخایر نفتی در سال های آینده عملا نفتی هم برای صادرات وجود نداشته و کفگیر  این دلارهای بادآورده هم به کف دیگ خواهد خورد و اگراز امروز چاره اندیشی برای اصلاحات ساختاری نداشته باشیم به طور قطع و یقین فردا دیگر بسیار دیر خواهد شد.

 

 

 

 

 

 

 

منبع: الف

کلیدواژه: رفع تحریم ها تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۶۷۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور از خام‌فروشی، رشد بهره‎‌وری و توسعه برداشت گاز با حرکت به سمت دانش بنیان شدن

نفت و گاز از ارکان اقتصادی کشورهایی مانند ایران که از منابع عظیم برخوردارند، به شمار می رود. طی سالیان گذشته، درآمدهای نفتی تأمین کننده بخش مهمی از بودجه کشور بوده اند. طی سال های اخیر اقداماتی در راستای کاستن از وابستگی کشور به درآمدهای نفت و گاز صورت گرفته، اما همچنان این منابع مهم ترین تأمین کننده ارز مورد نیاز کشور به شمار می روند.

تحریم کنندگان با علم به اهمیت درآمدهای نفت و گاز برای کشور، به تحریم این صنایع اقدام کردند. در وهله اول، دسترسی ما به اقلام راهبردی در این صنایع مسدود شد و در مرحله بعد فروش نفت و گاز را تحریم کردند. هدف این بود که از دسترسی ما به درآمدهای نفتی جلوگیری شود، تا جائیکه تحت فشار قرار بگیریم و تسلیم شویم.

دولت سیزدهم تصمیم جدی خود را در راستای خنثی سازی تحریم ها در ابتدای روی کار آمدنش اعلام کرد. در این راستا، سیاست هایی به اجرا گذاشته شد که از جمله مهم ترین آن ها می توان به ، استفاده حداکثری از توان دانش بنیانی و داخلی کشور، تمرکز بر توسعه زنجیره ارزش محصولات و افزایش بهره وری در تولید گاز و کاهش هدررفت گاز اشاره کرد. در نهایت تمامی این سیاست ها نتیجه داد. به نحوی که طی سال گذشته میلادی به رشد اقتصادی 5.4 درصدی دست یافتیم.

 شهباز حسن پور، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به این موضوع که وزارت نفت عملکرد موفقی در زمینه فروش نفت و گاز در شرایط تحریم داشته است، تصریح کرد: مسئولان کشور در وزارتخانه های مختلف از جمله وزارت امور خارجه و وزارت نفت در زمینه یافتن راه هایی برای فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریم تلاش های بسیاری کردند. این تلاش ها در نهایت ما را به رکوردزنی در فروش نفت طی چند سال گذشته رساند.

حسن پور ادامه داد: سیاست هایی به منظور عبور از شرایط تحریم طی سال های گذشته توسط دولت سیزدهم به اجرا گذاشته شد. یکی از این سیاست ها، توسعه زنجیره ارزش محصولات است. این سیاست مزیت های بیشماری برای کشور دارد و به درستی توسط دولت در دستور کار قرار گرفته است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: متاسفانه در سطوح مختلف در کشور درگیر خام فروشی هستیم. به این ویژه این موضوع را در صنایع نفت و گاز مشاهده می کنیم. هر چقدر بتوانیم به توسعه زنجیره ارزش محصولات بپردازیم، نفع بیشتری نصیب کشور می شود.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان خاطرنشان کرد: رشد اقتصادی بخش نفت و گاز در شرایط تحریم بسیار مهم بوده است. طی سالیان گذشته تلاش کرده ایم به انحای مختلف با تحریم ها برخورد کنیم. دولت سیزدهم سیاست اتکای به خود، تمرکز بر توسعه برداشت گاز به کمک توان داخلی که نمود آن در فاز 11 پارس جنوبی اتفاق افتاد و در نتیجه تمرکز بر رشد بهره وری و دیپلماسی موفق منطقه ای در حوزه توسعه تجارت گاز توانسته است که رشد اقتصادی مطلوبی کسب کند و باید برای تداوم رشد اقتصادی پایدار در این بخش به تداوم اجرای سیاست هایی مانند استفاده حداکثری از توان داخلی و دانش بنیانی ادامه دهد.

دیگر خبرها

  • رونمایی از برات الکترونیک بانک صادرات ایران در وزارت اقتصاد؛
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • حضور ۲۵ هیات تجاری در اکسپو با وجود تحریم نشان از رشد ایران دارد
  • حضور ۲۵ هیئت تجاری در اکسپو نشان از رشد ایران با وجود تحریم
  • رئیسی: تحریم‌ ایران به نتیجه نرسیده
  • عبور از خام‌فروشی، رشد بهره‎‌وری و توسعه برداشت گاز با حرکت به سمت دانش بنیان شدن
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است / با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست