Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@14:20:37 GMT

سیاست‌های مالی دولت انقباضی نیست

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۶۸۳۴۹

سیاست‌های مالی دولت انقباضی نیست

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از مرکز اطلاع رسانی، روابط عمومی و امور بین الملل سازمان برنامه و بودجه، دومین جلسه تبیین رویکردهای تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ با حضور رئیس و اعضا کمیسیون برنامه و بودجه مجلس برگزارشد تا دیدگاه های دولت و مجلس برای گام اصلاح بودجه ۱۴۰۱ بهم نزدیک تر شود.

سیدمسعود میرکاظمی در این جلسه با بیان اینکه در سال های گذشته با وجود صرف منابع بسیار مالی از اهداف اصلی اقتصادی دور شده ایم؛ افزود: در این سال ها منابع به صورت اثربخش استفاده نشده، ‌اقدامات دولت باید منجر به افزایش سطح رفاه خانواده ها و در کل افزایش رشد اقتصادی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این اهداف مغفول مانده و باید بر شاخص های کلان اقتصادی متمرکز شد.

وی با تاکید بر اینکه نمی توان عامل مشکلات اقتصادی کشور را صرفاً به علت تحریم دانست؛ گفت: در همه سال های بعد از انقلاب تحریم با درجات مختلف وجود داشته؛‌ قیمت نفت بالا و پایین شده؛ هر چهار دولت بعد از دفاع مقدس هزینه های زیادی در توسعه زیرساخت ها کرده اند اما تمرکزی بر رشد اقتصادی نداشته اند؛‌ اگر دولت و مجلس و در یک کلام حاکمیت بر رشد اقتصادی متمرکز شود به دست آوردن نرخ های بالای رشد در سال آینده دور از دسترس نیست.

معاون رئیس جمهور اهمیت جذب منابع از سوی مسئولان را یادآور شد؛ و گفت: مدیریت به معنای هزینه کردن منابع نیست؛ مدیران دولتی به مورد مدیران استانی باید در جذب سرمایه، خلاق و توانمند باشند.

میرکاظمی با اشاره به افزایش اختیارات استان ها در بودجه ۱۴۰۱؛ گفت: باید استانداران و شورای برنامه ریزی استان، اختیار عمل داشته و در مقابل منابعی که در اختیار آنها گذاشته می شود پاسخگو باشند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه به اهمیت آمایش سرزمین در تدوین بودجه سال ۱۴۰۱ پرداخت و گفت: توسعه باید متوازن، متعادل و مبتنی بر آمایش سرزمین باشد که این موضوع در تدوین برنامه هفتم توسعه و بودجه سال ۱۴۰۱ در دستور کار قرار دارد به طوری که بودجه سال آینده دقیقاً بر مبنای آمایش سرزمین تدوین می شود.

معاون رییس جمهور با بیان اینکه کار اساسی دولت توجه به محرومیت‌ها و عقب ماندگی‌ها خواهد بود ادامه داد: اینکه مقام معظم رهبری می‌فرمایند هر کاری می‌کنید، پیوست عدالت داشته باشد در واقع عینیت بخشیدن به رفع محرومیت ها است، سند آمایش استانی هم تدوین شده که آماده دریافت نظرات مشورتی مجامع استانی نمایندگان درباره آن هستیم. 

رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به ضرورت اصلاح ساختار بودجه گفت: بودجه سال ۱۴۰۱ ساده، قابل کنترل و نظارت و تضمین کننده شاخص های کلان اقتصادی خواهد بود.

میرکاظمی با بیان اینکه در تدوین بودجه از پیشنهادات کمیسیون برنامه و بودجه استقبال می شود؛ تصریح کرد: این آمادگی وجود دارد تا در اصلاح ساختار بودجه از ظرفیت های مجلس استفاده شود.

وی با بیان اینکه حدود ده سال کار تحقیقاتی روی اقتصاد کلان کشور انجام داده است افزود: برای معضلات کشور راه حل مشخصی وجود دارد و جمع بندی مطالعات انجام شده این است که وقتی موضوعی هدف گیری می‌شود لازم است منابع به سمت آن بسیج شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در مورد سرنوشت ارز ترجیحی در بودجه سال آینده گفت: لایحه ای برای تعیین تکلیف ارز ترجیحی در جهت حمایت از مردم به مجلس ارائه خواهد شد.

معاون رئیس جمهور درباره سیاست های مالی دولت نیز گفت: تنها کاری که صورت می گیرد مدیریت هزینه ها است و این به معنای انقباض مالی نیست. پرداخت ها متوقف نشده و پروژه ها در حال پیگیری است و بعضی از پروژه های استان ها در اولویت قرار خواهد گرفت.

در ادامه نشست برخی از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، دیدگاه ها و نقطه نظرات خود را درباره نحوه تدوین بودجه ۱۴۰۱ مطرح کردند.

رضاخواه عضو کمیسیون برنامه و بودجه با حمایت از اصلاح ساختار بودجه گفت: اینکه استان‌ها در بودجه آینده پاسخگو باشند بسیار خوب است ولی باید تعریف شود راه‌های درآمدی هر استان به چه شکلی خواهد بود.

محبی عضو دیگر کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه سند آمایش نشان می‌دهد برخی مناطق از حداقل‌ها برخودار نیستند خواستار این شد تا در شاخص‌های برخورداری و عدم برخورداری استان‌ها تجدید نظر جدی صورت بگیرد تا سازمان برنامه و بودجه بتواند تغییرات مثبت و ارزشمندی را در عرصه اقتصادی کشور رقم بزند.

قادری نماینده مجلس با بیان اینکه سازمان برنامه و بودجه مغز متفکر همه دستگاه‌ها و وزارتخانه است؛ افزود: انتظار این است که این سازمان، تعامل سازنده‌ای با کمیسیون برنامه و بودجه داشته باشد تا خیلی از موضوعات کشور حل شود.

کوچکی زاده، عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به شخصیت عملگرای میرکاظمی گفت: با توجه به اینکه احتمالاً در آخر سال تورم جهش داشته باشد، باید به دهک‌های پایین جامعه توجه ویژه ای شود.

زنگنه از دیگر اعضای کمیسیون و برنامه و بودجه با اشاره به اینکه در بحث بودجه رویکردی هدفمند از سوی سازمان برنامه و بودجه مورد انتظار مجلس است؛ افزود: برای ضمانت اجرای بودجه باید قوانین نظارتی تغییر کند تا در صورتی که افراد مسئول نتوانستند رشد مورد نظر را محقق کنند پاسخگو باشند.

وی ادامه داد: نباید اولویت های اقتصادی زیاد شود و لازم است دولت در حوزه خاصی تمرکز کند تا به اهداف ترسیم شده برسد.

میرتاج الدینی نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر با مثبت ارزیابی کردن تحولات صورت گرفته در ساختار بودجه گفت: لازم است در محتوای بودجه نیز تحول اساسی ایجاد شود و یکی از شکل های تغییرات محتوایی، ایجاد تغییر در تامین منابع بودجه است.

وی با ارائه پیشنهادی در رابطه با منابع بودجه گفت: طرح هایی مانند تهاتر نفت و فروش زمین های مازاد دولتی می تواند کمک زیادی به تأمین کسری بودجه باشد.

بنا بر این گزارش در ابتدای این نشست حسین زاده رئیس مرکز آمار گزارشی درباره بازار کار، نرخ بیکاری، میزان نقدینگی، نرخ تورم، یارانه پنهان، میزان واردات و صادرات ارائه کرد. همچنین پورمحمدی معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه جزئیاتی از تغییرات صورت گرفته در بودجه سال آینده را تشریح کرد.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: سید مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه بودجه 1401 کمیسیون برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه برنامه و بودجه بودجه سال ۱۴۰۱ ساختار بودجه بودجه گفت سال آینده استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۶۸۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا طلافروشان تهرانی اعتصاب کردند؟

یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد: شفافیت دارایی‌ها و تراکنش‌ها در سامانه جامع تجارت، مسئله اصلی طلافروشان است ولی برای تعطیلی، مالیات را بهانه می‌کنند.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- بهزاد قبادی؛ سپهر مهرابی، کارشناس اقتصادی در رابطه با اهمیت شفافیت مالی در جریان کالا و خدمات  به بازارنیوز گفت: شفافیت مالی در بخش‌های مختلف اقتصادی برای دولت به منظور نظارت و تنظیم مؤثر جریان کالا‌ها و خدمات ضروری است.

وی افزود: شفافیت در زنجیره ارزش، امکان ارزیابی شفاف درآمد، هزینه‌ها و سود را فراهم می‌کند و دولت را قادر می‌سازد تا از رعایت مالیات اطمینان حاصل کند و از فرار مالیاتی جلوگیری کند. پیاده سازی سیستم‌های صورتحساب الکترونیکی، مانند سامانه مودیان، نقش اساسی در ارتقای شفافیت مالی و پاسخگویی در بخش‌های مختلف ایفا می‌کند. در همین رابطه نیز از دی ۱۴۰۲ همه مشاغل باید به سامانه مودیان متصل شوند.

مهرابی در ادامه با اشاره به لزوم شفاف شدن طلافروشان با پیوستن به سامانه مودیان گفت: یکی از بخش‌هایی که در برابر شفافیت مقاومت نشان داده، صنف طلافروشان است که هنوز هم به طور کامل به این سامانه متصل نشده‌اند.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: صنف طلافروشان اغلب در شرایط غیرشفاف فعالیت می‌کنند، فاکتور‌هایی با اجزای نامشخص و بدون شفافیت نیز صادر می‌کنند و به دنبال دور زدن قوانین در فرار از پرداخت مالیات هستند. طلافروشان در صورت اتصال به سامانه مودیان و شفافیت باید اجزا مختلف فاکتور را برای مردم اعلام کنند و صورتحساب‌های الکترونیکی با قالب مشخص و ریز جزئیات به مشتری و سامانه مودیان صادر کنند که درآمد، هزینه و سود آن‌ها را به طور دقیق منعکس کند.

وی افزود: با اتصال به سامانه مودیان، طلافروشان ملزم به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده بر سود و دستمزد فروش خود خواهند بود.


مهرابی در ادامه با اشاره به دلیل مقاومت طلافروشان در برابر شفافیت مالی اظهار کرد: مقاومت طلافروشان در برابر شفافیت مالی ناشی از عدم تمایل آن‌ها به افشای درآمد واقعی و ترس از دست دادن فرصت‌های احتمالی فرار مالیاتی است. با اتصال به سامانه مودیان، دیگر امکان دور زدن مردم در اخذ هزینه بیشتر و همچنین فرار از پرداخت مالیات واقعی وجود ندارد.

این کارشناس اقتصادی در بیان مشکل اصلی طلافروشان، گفت: طبق اعلام برخی افراد در درون صنف طلافروشان، مسئله جنجال دوباره آنها و بستن مغازه‌ها، اصلا سامانه مودیان نیست، بلکه اعلام و شفافیت دارایی‌ها برای مقابله با قاچاق در سامانه تجارت دلیل اصلی مخالفت‌های این صنف است، اما برای اینکه این موضوع را توجیه کنند؛ اعلام می‌کنند که سامانه مودیان و اخذ مالیات بیشتر، دلیل مخالفتشان است.

مهرابی در پایان گفت: مشخصا شفافیت دارایی‌ها در سامانه جامع تجارت، مسئله اصلی طلافروشان است که مالیات را بهانه می‌کنند، ولی در هر صورت پیوستن به هر دو سامانه مودیان و سامانه تجارت الزاما باید صورت پذیرد و امکان دور زدن شفافیت دارایی‌ها و تراکنش‌ها از این پس وجود نخواهد داشت.


پایان پیام//

برچسب ها: مالیات طلافروشان ، طلا ، طلافروشان لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9u

دیگر خبرها

  • چرا طلافروشان تهرانی اعتصاب کردند؟
  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهد ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود
  • رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهند ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود
  • تعیین اعتبارات محرومیت‌زدایی استانی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • افشاگری درباره دستکاری تازه دولت رئیسی در مصوبات بودجه ۱۴۰۳
  • ارجاع جدول مربوط به تملک دارایی‌های مالی به کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳
  • شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند
  • برنامه بایدن برای مقابله با جنبش دانشجویی حامی فلسطین چیست؟
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: آواربرداری از خرابی 10 ساله زمانبر است/ سیاست های اقتصادی دولت ثمر داده/ کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی بود