Web Analytics Made Easy - Statcounter

پاکستان با رد ادعاهای یک دیپلمات سابق افغانستان در مورد ایفای نقش در آن کشور گفت که حکومت اشرف غنی، رئیس جمهوری سابق افغانستان، نمی‌تواند اشتباهاتش را که منجر به سرنگونی‌ دولتش شد، بپذیرد.

ملیحه شاهد، سخنگوی سفارت پاکستان در واشنگتن در نامه‌ای به روزنامه وال استریت ژورنال گفت: به مدت ۲۰ سال، دولت‌های متوالی در افغانستان تقصیر هر مشکلی در این کشور را به گردن پاکستان انداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسلام‌آباد مسئول اقدامات کابل نیست.

او این نامه را در واکنش به یک مقاله جاوید احمد، یکی از اعضای غیر مقیم شورای آتلانتیک، اندیشکده‌ای مستقر در واشنگتن نوشت که تا همین چند وقت پیش سفیر افغانستان در امارات متحده عربی بود.

ملیحه شاهد گفت که مقاله او در وال استریت ژورنال "نشان‌دهنده همان فقدان عجیب خودکاوی و امتناع از پذیرش هرگونه مسئولیت، به عنوان شاخص‌های دولتی که او تا ۱۵ اوت نماینده‌اش بود، هستند."

وی خاطرنشان کرد، برخلاف ادعای جاوید احمد، پاکستان قویاً از یک راه حل سیاسی فراگیر برای افغانستان حمایت کرده و هنوز هم از آن حمایت می‌کند، و حداقل در دو موقعیت به جمع چین، روسیه و آمریکا در مخالفت قاطع با هر حکومتی که با زور در افغانستان مستقر شود، پیوست.

این سخنگو در ادامه این اظهاراتش استدلال کرد: همانطور که زلمای خلیلزاد، نماینده ویژه سابق آمریکا در امور آشتی افغانستان و دیگر مقامات ارشد آمریکا تایید کرده‌اند، مشکل این بود که اشرف غنی از مذاکره جدی با طالبان بر سر یک توافق اشتراک قدرت امتناع ورزید و معتقد بود که صحبت‌های آمریکایی‌ها در مورد خروج از افغانستان یک "بلوف" هستند. این مساله‌ای است که جاوید احمد نیز به اذعان می‌کند.

وی گفت: با وجود این، اگر این رئیس جمهور سابق افغانستان از توافقنامه‌ای که امکان انتقال قدرت منظم‌تر را فراهم می‌ساخت تخطی نمی‌کرد، می‌شد جلوی هرج و مرج خشونت‌آمیزی که در پایان کار حکومت اشرف غنی بروز کرد، گرفت.

او همچنین تاکید کرد این دیپلمات سابق افغانستان سند و مدرکی در تایید ادعاهای "عجیب و غریبش" در مورد نقش پاکستان در حملات نظامی طالبان در تابستان امسال مطرح نمی‌کند.

ملیحه شاهد اظهار کرد: او (جاوید احمد) توضیح نمی‌دهد که چرا نیروهای امنیتی و سرویس‌های اطلاعاتی تحسین شده افغانستان نتوانستند با "انبوه نیروهای شبه شبه‌نظامی" که به افغانستان وارد شدند، مقابله کنند.

او پرسید: چگونه پاکستان مسئول فساد گسترده در داخل دولت افغانستان بوده در حالی که مقامات آمریکایی به طور خصوصی به سبب همین فساد حکومت کابل را به عنوان "یک شرکت مجرمانه با ادغام عمودی" (VICE ) توصیف کردند؟ آیا پاکستان مقصر فروپاشی مبهوت‌کننده ارتش 300 هزار نفری بی‌روحیه و حقوق‌نگرفته افغانستان بود که با ۸۳ میلیارد دلار پول مالیات‌دهندگان آمریکایی ساخته شد؟

ملیحه شاهد افزود: پاسخ دادن به این پرسش‌ها مستلزم میزانی از صداقت و شجاعت برای پذیرفتن اشتباهات خود است که مقامات سابق دولت افغانستان در انجامش ناتوان هستند./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سابق افغانستان جاوید احمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۶۸۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار گزارش مکتوب از وضعیت حقوق بشر در ایران

به گزارش خبرنگار مهر، کاظم غریب آبادی، در مراسم رونمایی از کتب نقض حقوق بشر در دو کشور کانادا و سوئد، اظهار داشت: بحث حقوق بشر موضوع مهمی است و دارای ۲ بعد در کشور ما است، یک بُعد حمایت و ارتقای حقوق بشر در داخل کشور است و یک بعد دیگر هم این است که از آنجایی که ما کشوری هستیم که در آماج اتهامات و حملات حقوق بشری از سوی برخی کشورها که ادعای حقوق بشری دارند، قرار داریم؛ از این رو وظیفه داریم وضعیت حقوق بشر را در این کشورها رصد کنیم و ببینیم آیا واقعاً این کشورها صلاحیت صحبت کردن در حوزه حقوق بشر و گزارش تولید کردن و یا اقدامات سیاسی انجام دادن، هستند یا خیر.

وی ادامه داد: از تحولات اکتبر سال گذشته در نوار غزه و جنایات رژیم صهیونیستی، به نظر می رسد رویکرد جامعه بین‌المللی و خود ما نسبت به حقوق بشر باید تغییر کند.

غریب آبادی افزود: ما برای اولین بار به صورت مکتوب تصمیم گرفتیم گزارش سالانه وضعیت حقوق بشر در ایران را تدوین و منتشر کنیم و این گزارش را در نیمه اول امسال به افکار عمومی عرضه می‌کنیم.

دبیر ستاد حقوق بشر بیان کرد: یکی از کارهایی که ما در ستاد حقوق بشر انجام می دهیم، رصد وضعیت حقوق بشر در بعضی از کشورها است که گاهی اوقات از طریق رسانه‌ها انجام می‌شود که ممکن است بگویند نگاه ژورنالیستی است، ما آمدیم از گزارشات سازمان های حقوق بشری استفاده کردیم و این گزارشات را مبنا قرار دادیم و از هیچ رسانه‌ای استفاده نکرده ایم.

غریب آبادی افزود: رویکرد ما در حقوق بشر تدافعی نیست اما رویکرد فعالانه و تهاجمی داریم و برای این رویکردها برنامه‌ریزی می کنیم و به زودی ظرف یک ماه آینده رویکرد تهاجمی در حقوق بشر را نهایی می کنیم که مبنای دستگاه ها در داخل و خارج کشور خواهد بود.

وی ادامه داد: این سیاست ابعاد مختلفی دارد قبلاً هم رویکرد تهاجمی داشتیم اما خیلی فعال نبود که امیدواریم تا یک ماه دیگر این رویکرد ابلاغ شود تا پررنگ تر رویکرد تهاجمی پیگیری شود.

غریب آبادی ادامه داد: کتاب هایی از کانادا و سوئد که به عنوان اولین مجموعه منتشر شد، کانادا کشوری است که خود گرفتار نقض حقوق بشر است و حداقل کاری که جمهوری اسلامی می‌تواند بکند این است که کانادا را که مدعی حقوق بشر است را به مردم بشناساند و بگوید که کشوری که خود مدعی حقوق بشر است گرفتار نقص حقوق بشر است. همچنین آنها نگران حقوق بشر نیستند و متاسفانه حقوق بشر تبدیل به یک پدیده سیاسی شده است.

دبیر ستاد حقوث بشر خاطر نشان کرد: اگر حقوق بشر وجود دارد، معاهدات و سازمان حقوق بشری وجود دارد، چرا ما شاهد جنایات حقوق بشری در غزه هستیم و هیچکدام از این سازوکارها موثر نمی‌شود و یک قطعنامه محکومیت جنایات حقوق بشری تصویب نمی‌شود.

کد خبر 6092664

دیگر خبرها

  • وضعیت حقوق بشر در ایران برای اولین بار به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • غریب آبادی: وضعیت حقوق بشر به صورت مکتوب منتشر می‌شود
  • انتشار گزارش مکتوب از وضعیت حقوق بشر در ایران
  • سفیر چین: روابط پکن و کابل در بهترین حالت قرار دارد
  • یک میلیون مهاجر افغان از ترس اخراج پنهان شده اند
  • آشنایی با حریفان جوانان ایران در لیگ ملت‌های والیبال آسیای مرکزی
  • فیلم اظهارات عجیب سخنگوی شورای شهر تهران | مشکلات تقصیر گرگ‌های رسانه‌ای افتاد!
  • تصمیم کمیساریای عالی حقوق بشر؛ محکومیت دیگری به جای آمریکا
  • سخنگوی وزارت خارجه : معاهده حقابه ایران و افغانستان در حال اجراست
  • افزایش نقش چین برای استخراج معادن افغانستان