Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@22:52:07 GMT

مجوز واکسن ایرانی آنفلوانزا صادر شد

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۷۰۷۳۸

مجوز واکسن ایرانی آنفلوانزا صادر شد

رئیس اداره مطالعات بالینی سازمان غذا و دارو با اشاره به صدور مجوز مصرف واکسن آنفلوانزای ایرانی از استفاده از واکسن "نورا" به عنوان دوز بوستر خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ رضا مساعد در حاشیه جلسه کمیته علمی کشوری کرونا در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مطالعات بالینی واکسن‌ها در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور انجام و اثربخشی و عوارض واکسن‌های مصرف شده، بررسی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس تمام واکسن‌هایی که وارد کشور شدند، اثربخشی داشتند و این اثربخشی قابل قبول بوده است و واکسن‌ها می‌توانند ایمنی مناسب جمعی ایجاد کنند.

وی افزود: میزان عوارضی که از واکسن‌ها گزارش شد نسبت به ابتلا کم بود و واکسن‌ها در کمتر از یک درصد افراد واکسینه شده دچار عارضه شدید ناشی از تزریق شدند که این عدد قابل مقایسه با ابتلا به کرونا نبود.

مساعد ادامه داد: میزان تولید آنتی‌بادی‌ها سطوح مختلفی دارد و هنوز دنیا نمی‌تواند سطح آنتی‌بادی اثربخش را اعلام کند و تولید حداقلی آنتی‌بادی در100 درصد افراد واکسینه شده چه با واکسن تولید داخل و چه وارداتی صورت گرفته بود.

مساعد درباره واکسن آنفلوآنزای ایرانی اعلام کرد: بیش از 2 سال است که روی واکسن آنفلوآنزای ایرانی کار شده است و سال گذشته در جریان داوری‌ها مجوز صادر نشد تا مطالعات تکمیل شود و مطالعه را در جمعیت یک‌هزار نفره انجام دادند و در نهایت این واکسن مجوز مصرف گرفت. تزریق واکسن آنفلوآنزا ارتباطی با ابتلا به کرونا ندارد اما در جمعیت خاص افراد بالای 65 سال و بیماران زمینه‌ای و... توانسته میزان ابتلا و بستری به دنبال بیماری‌های تنفسی را کاهش دهد؛ واکسن ایرانی آنفلوآنزا در مطالعه کارآزمایی بالینی با نمونه خارجی مقایسه شد و پس از قطعیت ایمنی و اثربخشی در مقایسه با نمونه خارجی تاییدیه برای مصرف در داخل کشور را گرفت.

وی بیان داشت: درمورد واکسن رازی و فخرا مطالعه با پلاسیبو(دارونما) را حذف کردیم و مطالعه را مقایسه با تزریق سینوفارم ادامه دادیم؛ درمورد واکسن نورا هم فاز سوم را به صورت مطالعات دوز یادآور پیش خواهیم برد. واکسن نورا با توجه به پلتفرم پروتئینی که دارد مقرر شد به عنوان دوز بوستر در صورت مطلوب بودن نتایج فاز دوم در فاز 3 کارآزمایی بالینی به 10 هزار نفر تزریق شود.

وی ادامه داد: ما دستورالعمل طراحی کردیم که واکسنی می‌تواند وارد کارآزمایی بالینی کودکان شود که ایمنی واکسن در حداقل 15 هزار نفر بزرگسال ثابت شده باشد و ما از نتایج آن اطمینان حاصل کرده باشیم و بعد از آن وارد مطالعه زیر 18 سال ‌شود و در صورتی می‌تواند وارد مطالعه زیر 12 سال شود که مطالعه زیر 18 سال را تمام کرده باشد.

وی خاطرنشان کرد: از طرفی دستورالعمل طراحی کردیم تا واکسن‌هایی که در بیش از 10 هزار نفر تزریق شده‌اند به عنوان دوز تقویتی تزریق شوند و واکسن فخرا و رازی می‌توانند برای دوز بوستر، کارآزمایی بالینی ارائه کنند و واکسن نورا به عنوان دوز بوستر با رعایت شرایط در نظر گرفته شده استفاده خواهد شد.

مساعد اضافه کرد: وقتی سبد واکسیناسیون داخلی گسترده است باید به هر واکسن مسیر مشخصی بدهیم تا بتوان مشکلات مختلف کشور را برطرف کرد. واکسن "اسوید" هم پروتکل فاز یک را داده است و منتظر هستیم کمیته اخلاق مجوزش را صادر کند تا مطالعه آن آغاز شود. واکسن اکتورکو هم تولید شده است و اطلاعات آن برای شرکت "گامالیا" صادر شد و بعد از تایید آنها برای غذا و دارو ارسال می‌شود.

وی یادآور شد: واکسن سینوفارم و پاستوکووک در مصرف گروه سنی بالای 3 سال تاییدیه گرفتند و مشخص شد فعلا در رده سنی 12 تا 18 تزریق شود و در مراحل بعد رده سنی کاهش می‌یابد. هر هفته بر اساس میزان واکسیناسیون کشوری، کمیته واکسیناسیون تصمیم می‌گیرد تا چه‌قدر سن تزریق را کاهش دهد.

رئیس اداره مطالعات بالینی سازمان غذا و دارو گفت: تا این لحظه عارضه جدی از تزریق واکسن به نوجوانان نداشتیم. واکسن پاستور برای بزرگسالان سه دوزی و برای اطفال دو دوزی است. همانطور که در بزرگسالان سبد واکسیناسیون متنوع است سعی کردیم در کودکان هم چنین باشد و از این رو پاستوکووک هم اضافه شد.

آمار کرونا در ایران| فوت 160 نفر در شبانه‌روز گذشتهاختصاص 130 میلیون یورو ارز دولتی برای توسعه تولید واکسن‌های ایرانی کرونااجرای محدودیت‌های هوشمند کرونایی از ابتدای آذر

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو بهداشت و درمان آنفلوآنزا واکسن کرونا ویروس کرونا سازمان غذا و دارو بهداشت و درمان آنفلوآنزا واکسن کرونا ویروس کرونا کارآزمایی بالینی عنوان دوز دوز بوستر واکسن ها هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۰۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد

واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

بنابر اعلام وزارت بهداشت شروع این برنامه از دانشگاه‌های علوم پزشکی هرمزگان و بوشهر و در شیرخواران ٢ ماهه است.

دکتر عرشی - رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت پیش از این اعلام کرده بود که واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

همچنین اواخر سال گذشته واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد. بنابر اعلام رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت این واکسن نیز در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • حجاج ابهر و خدابنده برای تزریق واکسن مننژیت اقدام کنند
  • آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی
  • تزریق و تلقیح بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان
  • واکسیناسیون حجاج از امروز آغاز شد
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • بیش از سه هزار و ۵۰۰ دوز واکسن سرخک در خراسان رضوی تزریق شد