Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بر تعامل بیشتر سازمان‌های مناطق آزاد با فعالان اقتصادی تاکید کرد و گفت: امیدواریم بتوانیم شرایط بهتری را فراهم کنیم که فعالان اقتصادی در یک فضای سالم اقتصادی، بحث دیپلماسی اقتصادی را در مناطق رقم زنند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سعید محمد در نشست با سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی منطقه آزاد ارس افزود: باید تعامل بهتری بین سازمان‌های مناطق آزاد با سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خیلی از موضوعات مطروحه در چهارچوب اختیارات و حیطه عملکردی مناطق آزاد نیست، بخشی از مشکلات ناشی از عدم اجرای ماده ۶۵ در مناطق آزاد است.

وی با بیان اینکه باید بتوانیم مناطق را به ریل اصلی آن برگردانیم اظهار داشت: مناطق آزاد می‌توانند با ارائه برخی مشوق‌ها در توسعه اقتصادی کشور نقش پررنگ تری داشته باشند.

مشاور رییس جمهور به حذف قانون معافیت مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد کشور اشاره کرد و افزود: حذف معافیت مالیاتی در مناطق آزاد کشور آسیب جدی به تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی در این مناطق می‌زند، امیدواریم با تعامل و انسجامی که بین نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی وجود دارد این موضوع هر چه سریع‌تر رفع شود.

سعید محمد ادامه داد: بر اساس استراتژی‌ها و چارچوب‌هایی که ما در دبیرخانه شورایعالی تعریف کرده ایم هر منطقه باید بسته به استعداد‌ها و ظرفیت‌های مختص خود حرکت کند. بخصوص در بحث دیپلماسی اقتصادی با همسایگان، توجه به این نکته بسیار حائز اهمیت و اثرگذار است.

وی به توانمندسازی حوزه کشاورزی در منطقه آزاد ارس اشاره کرد و افزود: آنچه ما در ارس به دنبال آن هستیم اول بحث توسعه کشاورزی است، و بعد از آن صنایع تبدیلی و بسته بندی. با توانمندسازی حوزه کشاورزی می‌توانیم منطقه آزاد ارس را به محلی برای صادرات محصولات کشاورزی به سایر کشور‌ها و محلی برای تولید در حوزه کشاورزی و شیلات تبدیل کنیم.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی ادامه داد: همچنین در منطقه آزاد ارس در حوزه صنایع کوچک و متوسط، در بخش گردشگری، توریسم درمانی، توریسم علمی آموزشی پژوهشی فرصت‌های بی نظیری وجود دارد که باید آن‌ها را احیا کنیم.

سعید محمد با اشاره به اینکه منطقه آزاد ارس در مقایسه با سایر مناطق آزاد کشور رشد و توسعه قابل توجهی دارد گفت: منطقه آزاد ارس به نسبت سایر مناطق رشد بسیار قابل توجهی داشته است؛ از همه مدیران ادوار مختلف که در ارس مدیریت کردند بخصوص در دوره مدیریت آقای نریمان که جهش خوبی را در خیلی از بخش‌ها در ارس شاهد هستیم تشکر می‌کنم. البته باید در زون‌های نوردوز و خداآفرین و جانانلو کار‌ها با شتاب بیشتری انجام شود.

وی به هزینه بالای معیشت در مناطق آزاد کشور اشاره کرد و افزود: مردم انتظار دارند وقتی هزینه زندگی بالاست بتوانند از منافع منطقه آزاد نیز بهره ببرند. در همین راستا خیلی‌ها دغدغه اشتغال را دارند. واقعیت موضوع این است که سازمان منطقه آزاد ارس این ظرفیت را ندارد و همین الان هم با مازاد نیرو مواجه است. ما باید بدنبال توسعه سرمایه‌گذاری در این منطقه باشیم. یکی از چارچوب‌هایی که ما گفتیم حتما در تمام قرارداد‌های سرمایه گذاری و صدور مجوز‌ها و پروانه‌ها باید رعایت شود این است که سرمایه گذاران موظف بشوند تعداد نیرو‌های مورد نیاز خود را از افراد بومی استفاده کنند، در صورت اجرای اینکار در یک بازه زمانی کوتاه دیگر هیچ بیکاری در ارس نخواهد بود.

مشاور رییس جمهور گفت: در تلاشیم عملکرد و فعالیت‌های مناطق آزاد و دبیرخانه شورایعالی را بصورت شفاف در اختیار عموم مردم قرار دهیم. این برنامه بصورت پایلوت در منطقه آزاد کیش اجرا می‌شود و با تکمیل آن به کل مناطق آزاد کشور تسری خواهد یافت.

سعید محمد ادامه داد: در ۱۵ کشور همسایه ایران هزار و صد و هشتاد میلیارد دلار واردات صورت گرفته است که سهم ایران از صادرات به بازار این کشور‌ها فقط ۲۴ میلیارد دلار بوده است که این سهم بسیار اندکی است، و این به دلیل عدم حضور تیم‌های بازاریابی به منظور شناسایی پتانسیل‌های کشور‌های همسایه و از طرفی عدم وجود زیرساخت مناسب در این مناطق است.

در این نشست که با حضور محسن نریمان مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس، معصومه پاشایی بهرام نماینده مردم مرند و جلفا و حسین حاتمی نماینده مردم خداافرین، کلیبر و هوراند در مجلس شورای اسلامی و معاونین دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برگزار شد، فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران در خصوص موضوعات و موانع موجود در این حوزه به بحث و تبادل نظر پرداختند.

«سعید محمد» مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی دوشنبه (۱۰ آبان ماه) در چهارمین سفر خود به مناطق آزاد کشور به منطقه آزاد ارس سفر کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سرمایه گذاران ارس مناطق آزاد سعید محمد اقتصاد ایران مناطق ویژه اقتصادی شورایعالی مناطق آزاد مناطق آزاد کشور مشاور رییس جمهور فعالان اقتصادی ویژه اقتصادی منطقه آزاد ارس سرمایه گذاران سعید محمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۱۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار+ فیلم

به گزارش خبرگزاری مهر، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و رئیس طرف ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات در راستای نشست این کمیسیون طی سفری به ابوظبی با «بن الطوق الماری» وزیر اقتصاد امارات و هیئتی از مدیران اماراتی دیدار کرد، دیداری که در اولین اقدام خود، با امضای ۲ سند همکاری به کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات رسمیت بخشید.

نشست این کمیسیون که پس از ۱۰ سال برگزار شد، حاصل سیاست‌های دولت سیزدهم، مبنی بر رشد و توسعه تجارت با کشورهای همسایه است که به گفته وزیر راه و شهرسازی، با جدیت و عزمی که این نشست برای مدیران دو کشور ایجاد کرده، می‌توان به رشد تجارت بین دو کشور تا سطح ۳۰ میلیارد دلار امیدوار بود.

همچنین طی این نشست، اسناد همکاری مختلفی که در نشست‌های مختلف بین مسؤولان دو کشور برگزار شد، آماده امضا شد که نگاهی به محتوای این اسناد و گفت‌وگوها، خبر از آن می‌دهد که آینده روابط اقتصادی دو کشور، بیش از پیش روشن خواهد بود و نیت بدخواهان تجارت پررونق در خاورمیانه به عمل منتهی نخواهد شد.

یکی از مهم‌ترین تفاهم‌هایی که در این نشست صورت گرفت، موضوع تسریع در انجام مذاکرات و نهایی کردن اسناد همکاری مبادله شده در حوزه‌های مختلف اقتصادی بین دو کشور بود. ایجاد کمیته اقتصادی و بازرگانی با مسؤولیت وزارت صمت ایران و وزارت تجارت خارجی امارات با عضویت سایر دستگاه‌ها در جهت تسهیل همکاری‌های تولیدی و بازرگانی، دانش‌بنیان، تکنولوژی‌های برتر در حوزه فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی از دیگر سرفصل‌های گفت‌وگو در این نشست بود.

یکی دیگر از تفاهم‌های نشت مذکور، ایجاد و تعیین تیم مشترک کاری در زمینه همکاری‌های صنعتی و گازی بود که این مساله می‌تواند نقشی مهم در اقتصاد هر دو کشور داشته باشد.

سرمایه‌گذاری نهادهای مالی و بانک‌های معتبر اماراتی در بورس بین‌الملل مناطق آزاد ایران و سهام‌داری در این بورس از دیگر محورهای این نشست بود و به نظر می‌رسد این مساله، در صورت محقق شدن، بخشی از چالش کمبود سرمایه در ایران را جبران خواهد کرد.

همچنین در زمینه تجارت تشکیل صندوق مشترک سرمایه‌گذاری با تعیین یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری اولیه از سوی هر کدام از طرفین، تشکیل کارگروه مشترک بانکی تحت نظارت بانک‌های مرکزی دو کشور و تشویق بانک‌های تجاری به برقراری و گسترش روابط کارگزاری بانکی بین دو کشور و تشکیل بانک مشترک بین دو کشور که موضوعی مورد علاقه‌مندی و تأکید شیخ منصور بن زائد معاون و نخست وزیر امارات بود، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

موضوع ایجاد همکاری بین صندوق‌های ضمانت صادرات دو کشور از دیگر محورهای گفت‌وگو با مقامات اماراتی بود که در صورت اجرایی شدن، زمینه را برای افزایش امنیت فعالیت تجار دو کشور فراهم می‌کند.

ضرورت همکاری طرف اماراتی جهت افتتاح حساب بانکی اشخاص حقیقی ایرانی و نیز شرکت‌های به ثبت رسیده در امارات با سهامداران ایرانی و همچنین ضرورت همکاری طرف اماراتی پیرامون امکان استفاده از خدمات بانکی بین‌المللی نظیر اعتبار اسنادی در مناسبات تجاری بین‌المللی از / به امارات از دیگر زمینه‌های نشست مشترک بذرپاش با وزیر اقتصاد امارات بود.

سرمایه‌گذاری اماراتی‌ها در حوزه نفت و گاز نیز در این نشست مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت و حال باید دید که این مساله تا چه حد می‌تواند بازار انرژی منطقه و دو کشور را تحت تأثیر قرار دهد.

ایجادکنسرسیوم‌های مشترک اجرایی بین شرکت‌های بزرگ مهندسی دو کشور برای اجرای مشترک پروژه‌های عمرانی داخلی و بین‌المللی به صورت دو یا چند جانبه با توجه به شهرت شرکت‌های ایرانی در کشورهای منطقه و پتانسیل‌های فراوان جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های فنی و مهندسی به ویژه در حوزه عمران و سرمایه‌گذاری مستقیم کشور امارات در حوزه‌های مختلف حمل و نقل و ترانزیت، احداث خطوط ریلی، تأمین لکوموتیو، ایجاد بنادر خشک، توسعه بنادر، ساخت و توسعه فرودگاه‌ها (مهرآباد تهران و اصفهان و ساخت شهر فرودگاهی مشهد)، صنعت گردشگری، نفت، گاز، طرح‌های پالایشگاهی، آب شیرین کن، صنایع معدنی و نوسازی صنایع ایران، انرژی‌های نو و تجدید پذیر، ایجاد نیروگاه‌های برقی و پارک‌های خورشیدی، ایجاد و تولید محصولات گلخانه‌ای، دامپروری و شیلات در استان‌های همجوار نیز بخشی دیگر از این گفت‌وگوها را به خود اختصاص داده بود.

در زمینه صادرات نیز، کاهش فرایندهای طولانی اداری امارات بر سر راه کالاهای صادراتی ایرانی به امارات و نیز کالاهای وارداتی و ترانزیتی و ایجاد کمیته مشترک لجستیک به منظور برنامه‌ریزی و تسهیل فرایندهای صادرات و ترانزیت از طریق خاک دو کشور و نیز انجام مذاکرات فنی برای نهایی کردن این برنامه‌ها و ارائه تضمین‌های لازم به سرمایه‌گذاران اماراتی مورد بحث قرار گرفت.

همچنین در این نشست راه آهن ایران برای حمل هرگونه محموله ریل پسند در سطح منطقه و با عبور از ایران از / به بنادر جنوبی ایران اعلام آمادگی کرد؛ مسأله‌ای که می‌تواند به صورت جدی مورد استقبال فعالان اقتصادی و دولت امارات قرار گیرد.

ایجاد و توسعه تبادل دیجیتال داده‌ها به ویژه اسناد حمل و گمرکی به منظور کاهش تشریفات و ایستایی در مبادی ورودی و خروجی، درخواست رسیدگی به مشکل عدم صدور گواهی مبدا از اتاق بازرگانی و همچنین تاییدیه اسناد توسط وزارت امور خارجه امارات برای کالاهایی که صرفاً توسط امارات تحریم شده و یا کاربری غیرنظامی دارند (ولو گمرک امارات تاییدیه غیرنظامی بودن کالاها را تأیید کرده باشد)؛ نظیر قطعات خودرو یا خودرو سواری که از امارات به ایران صادر و یا از طریق بنادر امارات به ایران صادرات مجدد می‌شود و درخواست اجازه حضور و برپایی غرفه توسط بخش خصوصی ایران در برخی نمایشگاه‌های برگزار شده در مرکز تجارت بین‌الملل دبی (WTC) و ضرورت همکاری این مرکز با طرف‌های ایرانی برای انتخاب مجریان نمایشگاه‌ها به منظور تسهیل حضور شرکت‌های ایرانی از دیگر محورهای این گفت‌وگوها بود که می‌تواند راه‌گشای فعالان اقتصادی دو کشور برای همکاری‌های بیشتر باشد.

بر این اساس می‌توان دریافت که سفر وزیر راه و شهرسازی در رأس هیأتی به امارات برای برگزاری نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و امارات، می‌تواند زمینه را برای رشد و توسعه تجارت و همکاری‌های اقتصادی دو کشور ایجاد کند و علاوه بر این فعالان بخش خصوصی در صورت اجرایی شدن تفاهم‌ها می‌توانند با سهولت بیشتری اقدام به تجارت با امارات متحده عربی کنند. موضوعی که بدون شک بر خلاف نیات دشمنان و بدخواهان جمهوری اسلامی ایران خواهد بود و وزیر راه و شهرسازی طی این سفر توانست این نیات شوم را تا حدودی بی اثر کند؛ امری که بدون تردید، مهم‌ترین دستاورد این سفر به شمار خواهد رفت.

‌ کد خبر 6095103 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • شاوردیان: بعد از عملیات وعده صادق سودجویان به دنبال ایجاد بحران اقتصادی در کشور بودند
  • شکوفایی صنعت همدان با ایجاد بندر خشک
  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است
  • منطقه آزاد چابهار برای توسعه روابط با سرمایه گذاران سریلانکا تفاهم‌نامه امضا کرد
  • ۱۶۲ کارگر و کارفرمای نمونه در منطقه ازاد چابهار تجلیل شدند
  • گردش دوباره چرخ کارخانه ذوب آهن اسدآباد درخواست کارگران شد
  • تلاش دشمنان برای دین زدایی در جهان اسلام
  • بهره گیری از ظرفیت‌های منطقه آزاد کیش با هدف خودکفایی مددجویان کمیته امداد
  • افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار+ فیلم
  • دستاورد سفر بذرپاش به امارات چه بود؟