Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@02:21:21 GMT

هیچ گونه کشت و برداشت محصول تراریخته نداریم

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۷۸۹۵۹

هیچ گونه کشت و برداشت محصول تراریخته نداریم

به گزارش خبرنگار مهر، اکبر فتحی قبل از ظهر امروز در نشست خبری هفته پدافند غیرعامل در تبریز بیان کرد: سازمان جهاد کشاورزی همانند سایر دستگاه‌ها و ارگان‌ها علاوه بر اقدامات لازم در حوزه پدافند غیر عامل در بخش‌های عمومی در حوزه تخصصی و تولید محصولات کشاورزی و امنیت غذایی مسئولیت مهم و خطیری برعهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در بخش حفظ نباتات به منظور اقدامات لازم در راستای الزامات پدافند غیرعامل، شبکه‌های مراقبت راه اندازی شده‌اند تا زمان‌های دقیق مبارزه با امراض و آفات محصولات کشاورزی را تعیین کنند تا با سم پاشی به موقع هم شاهد کاهش کمیت محصول نباشیم و از طرفی هم سم بیش از اندازه مورد استفاده قرار نگیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: هر کشوری به طور طبیعی هم واردات و هم صادرات در بخش محصولات کشاورزی دارد که اگر این امراض و آفات شناسایی و کنترل نشوند و با توجه به اینکه شیوع آفات خیلی سریع اتفاق می‌افتد ممکن است سبب مناقشه بین دو کشور شود و قرنطینه محصولات کشاورزی در گمرک نیز به همین منظور انجام می‌گیرد.

ذخیره محصولات اساسی در آذربایجان شرقی

فتحی با بیان اینکه یکی دیگر از وظایف مهم جهاد کشاورزی در زمینه امنیت غذایی، ذخیره محصولات اساسی است، گفت: در این رابطه شرکت پشتیبانی دام و شرکت غله انجام وظیفه می‌کنند و انبارها در طول سال رصد و پایش می‌شوند و خوشبختانه در طول چند سال اخیر وضعیت ذخایر استراتژیک استان مطلوب بوده است.

وی با اشاره به اهمیت ذخیره گاه ژنتیک گیاه و حیوانی در استان در راستای صیانت از ذخایر ژنی مهم ادامه داد: مرکز اصلاح نژاد شمال غرب در استان آذربایجان شرقی واقع شده است و هدف از ایجاد و راه اندازی آن این است که بتوانیم ژن‌ها را حفظ و ذخیره کنیم.

کاهش منابع آبی چالش مهم در امنیت غذایی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کاهش منابع آبی را یکی از چالش‌های مهم در امنیت غذایی عنوان کرد و گفت: یکی از حوزه‌های مهم منابع آبی استان، دریاچه ارومیه است که ۵۰ درصد تولید محصولات در استان را تحت تأثیر قرار داده است.

فتحی، جایگزینی محصولات با نیاز آبی کمتر در حوزه دریاچه ارومیه، اصلاح سیستم آبیاری و توسعه گلخانه‌ها را اقدامات مهم جهاد کشاورزی در کاهش تهدیدات امنیت غذایی استان عنوان کرد و گفت: توسعه گلخانه‌ها که نسبت به سال ۹۲، ۴۰۰ درصد افزایش دارد مهم‌ترین اقدام در راستای پدافند غیرعامل است برای اینکه کشت محصول در محیط بسته، کمتر در معرض تهدیدات قرار می‌گیرد.

وی در رابطه با آبیاری محصولات کشاورزی با آب نامتعارف گفت: در اطراف زمین‌های کشاورزی میدان آذربایجان، چاه‌ها را با همکاری آب منطقه شناسایی کرده و لوله گذاری انجام گرفته تا آب فاضلاب با آب چاه‌ها مخلوط نشود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: البته در این خصوص دستگاه‌های دیگری هم مسئولند که باید پاسخ گو باشند که چرا در اطراف زمین‌های کشاورزی باید آب فاضلاب وارد چاه شود.

فتحی در خصوص محصولات تراریخته گفت: تراریخته نوعی تغییر ژنتیکی برای رسیدن به صفت مطلوب است که در استان هیچ گونه کشت و برداشت محصول تراریخته نداریم و در خصوص واردات هم یک تصمیم کلان در سطح کشور است.

کد خبر 5342974

منبع: مهر

کلیدواژه: برداشت محصولات کشاورزی محصولات تراریخته جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ویروس کرونا بوشهر یوم الله 13 آبان کرمانشاه خطبه های نماز جمعه آمار کرونا واکسن کرونا گرگان لیگ برتر فوتبال ایران ایلام شهرداری قم عکس استانها پدافند غیرعامل شیوع کرونا سازمان جهاد کشاورزی محصولات کشاورزی امنیت غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۸۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب را تهدید می‌کند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،مدیر جهاد کشاورزی خوشاب گفت: کشت غیراصولی و بی‌رویه پسته و رعایت نکردن اصول تنوع کشت محصول در این شهرستان، در سالیان گذشته خسارات جبران ناپذیری را به بهره برداران خوشابی وارد کرده است.

ابراهیم رودسرابی افزود: این در حالی است که این شهرستان علاوه بر پسته، چندین محصول مزیت دار از جمله انگور، زعفران، گندم و جو، زیره، هندوانه بذری و خربزه، پنبه دارد که با برنامه‌ریزی دقیق، می‌توان به عملکرد مناسبی از این محصولات رسید.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب با اشاره به اقدامات مدیریت کشاورزی شهرستان برای جبران این رویکرد یکسویه، گفت: پارسال بیش از چهار میلیارد ریال اعتبار بلاعوض برای توسعه تاکستان‌ها در مناطق مستعد خوشاب هزینه شد و تاکنون بیش از ۲۰۰ هکتار باغ انگور با روش‌های نوین، در این شهرستان ایجاد شده است که تلاش می‌شود این سطح امسال به ۲ برابر افزایش یابد.

رودسرابی افزود: شهرستان خوشاب به لحاظ سطح زیر کشت پسته در استان، رتبه دوم را بعد از شهرستان مه ولات دارد.

دیگر خبرها

  • امنیت غذایی پایدار و رونق صادرات محور؛ نقشه راه تولیدات کشاورزی است
  • پیش بینی برداشت ۲۰۰۰ تن سیب زمینی در ایرانشهر
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب را تهدید می‌کند
  • حضور ۱۰ شرکت تولیدی کشاورزی مازندران در نمایشگاه اکسپو
  • برداشت محصول از مزرعه طــرح مــقـایـســه گندم در هندیجان
  • برداشت جو قصیل در قم
  • کشت آزمایشی جو قصیل در قم به برداشت رسید
  • برداشت خیار سبز در شهرستان قیروکارزین