Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل سیاسی فقدان یک نظریه مشخص از عدالت اسلامی و برنامه‌ریزی مبتنی بر آن نظریه را دو علت اصلی عقب‌ماندگی نظام در حوزه عدالت در ابعاد مختلف آن دانست و گفت: این مسئله باعث شده که مرزبندی‌ها و تفاوت‌های ما با نظام‌های لیبرال دموکراسی و سوسیالیستی روشن نشود و مردم هم تفاوت میان اقتصاد مبتنی بر بازار آزاد و لیبرالی را با اقتصاد اسلامی احساس نکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری میزان - ایکنا نوشت: رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر به مناسبت میلاد پیامبر (ص) و همینطور در اولین دیدار هیئت دولت سیزدهم به مسئله ضرورت برخورداری طرح‌ها و برنامه‌های دولت از پیوست عدالت اشاره کردند. همچنین ایشان در طی چند سال گذشته بر عقب‌ماندگی نظام در حوزه عدالت تأکید کرده و از آن ابراز نگرانی کرده‌اند.

همه این موارد گویای آن است که باید یک تحول اساسی در زمینه برنامه‌ریزی‌ها، جهت‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها برای بهبود وضعیت عدالت در نظام جمهوری اسلامی انجام گیرد.

ناصر ایمانی، کارشناس مسائل سیاسی، درباره دلایل عقب‌افتادگی نظام در حوزه عدالت نسبت به حوزه‌هایی مانند استقلال ملی، پیشرفت علمی و ... گفت: به نظر می‌رسد ما نتوانستیم تعریف دقیق و روشنی از مفهوم عدالت در عرصه‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و حقوق مردم ارائه دهیم و لذا برنامه‌ریزان، کارشناسان، نمایندگان مجلس و دولت تصویر روشنی از مسئله عدالت در قسمت‌های مختلف ندارند تا بتوانند عدالت در عرصه‌های ذکر شده اجرایی کردند.

ضعف نظام کارشناسی کشور در فهم عدالت اسلامی

وی افزود: دلیل دوم این عقب‌افتادگی آن است که نظام کارشناسی کشور مبتنی بر یک نظام عدالت‌محور نیست و تفکر حاکم بر نظام کارشناسی کشور غالباً عدالت را در شکل غیر دینی و برخاسته از نظام‌های دیگر جست وجو و تعریف می‌کند و لذا چنین نظام کارشناسی چندان قادر نیست عدالت را متناسب با یک نظام اسلامی تعریف و تبیین کرده و آن را مورد بازسازی مجدد قرار دهد.

ایمانی اظهار کرد: به نظر من به همین دو دلیل عمده در مسئله پایه‌ریزی عدالت اسلامی در نظام جمهوری اسلامی موفق نبوده‌ایم.

این کارشناس مسائل سیاسی درباره اینکه آیا پذیرفتنی است که پس از گذشت بیش از ۴۰ سال از انقلاب اسلامی موفق به تعریف دقیقی از عدالت نشده باشیم، گفت: این به خاطر کم‌کاری مراجع تولید فکر؛ حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها، است. برای نمونه در حوزه اقتصاد به منزله مهم‌ترین عرصه بروز و ظهور عدالت، هنوز تصویر روشنی از اجرای عدالت اسلامی در اقتصاد نداریم و نظریه‌پردازی زیادی در این رابطه نشده به نحوی که مرزبندی‌ها و تفاوت‌های ما با نظام‌های لیبرال دموکراسی و سوسیالیستی هنوز روشن نیست. به همین دلیل است که مردم تفاوتی بین اقتصاد مبتنی بر بازار آزاد و لیبرالی با اقتصاد اسلامی احساس نمی‌کنند.

وی ادامه داد: این باعث شده مراکز تصمیم‌ساز و برنامه‌ریز عاجز از طرح‌ریزی و برنامه‌ریزی مبتنی بر عدالت اسلامی باشند، ضمن اینکه خود این نهاد‌ها به دلیل اغتشاش ذهنی با نظریه‌های اقتصادی غربی نمی‌توانند به طور دقیق مفهوم عدالت را از منظر اسلامی متوجه شوند و درک کنند تا اساساً بتوانند در برنامه‌ها پیاده‌سازی کنند.

ایمانی در پاسخ به این سؤال که آیا تعیین تکلیف مفهومی و نظری عدالت با وجود تداوم معضلاتی مانند تعارض منافع و عدم شفافیت می‌تواند زمینه‌ساز تحقق عدالت شود، گفت: اگر این دو مشکل نظریه‌پردازی عدالت اسلامی و پیاده‌سازی این نظریه‌ها به شکل برنامه‌ای برای اداره کشور در سطح کارشناسی و برنامه‌ریزی حل شود، زیرساخت‌های قانونی برای رفع معضلاتی مانند تعارض منافع و شفافیت نیز حل می‌شود.

رابطه عدالت و تحریم‌های بین‌المللی

ایمانی درباره اینکه تحریم‌های بین‌المللی را می‌توان به مثابه یک مانع اصلی برای تحقق عدالت در نظر گرفت، گفت: به اعتقاد من می‌توان در هر شرایطی عدالت را اجرایی کرد و این ربط چندانی به مسئله تحریم دارد. به عبارتی من با این گزاره که «تا زمانی که کشور تحریم باشد تحقق عدالت امکان‌پذیر نیست»، موافق نیستم.

این فعال سیاسی اصولگرا یادآور شد: اگر مفهوم عدالت به طور دقیق تعریف و به تولید یک نظریه عدالت منجر شود و مجریان کارآمدی که فهم درستی از عدالت داشته باشند، وجود داشته باشند، کشور در شرایط تحریم و غیر تحریم می‌تواند به سمت عدالت حرکت کند.

ایمانی تأکید کرد: باید این را پذیرفت که نظام سیاسی ما به واسطه انقلاب اسلامی و ارزش‌های آن باید در سختی رشد و پیشرفت کند، اما این بدان معنا نیست که عدالت را تا زمانی که این تحریم‌ها و فشار‌ها رفع شود، فراموش کنیم و به گوشه‌ای بگذاریم.

ایمانی درباره نقش زندگی هم‌تراز مسئولان با مردم در تحمل بهتر تحریم‌ها و فشار‌ها و نارضایتی مردم از تحمل و مقاومت یک‌جانبه گفت: قطعاً کسی منکر این نیست که مسئولان باید در سطح عامه مردم زندگی کنند، اما اجرای عدالت به صورت نظام‌مند در تمام دستگاه‌ها دچار آن دو مشکل اساسی است که قبلاً بیان کردم و مسائلی مانند شفافیت، اصلاح نظام بانکی و سبک زندگی مسئولان و عاملان اجرای عدالت با آنکه مؤلفه‌های مهمی در تحقق عدالت هستند، اما نیازمند حل آن دو مسئله اصلی و بنیانی؛ نظریه‌پردازی عدالت اسلامی و برنامه‌ریزی مبتنی بر نظریه عدالت، هستند.

بیشتر بخوانید: رئیس سازمان برنامه و بودجه: در دو ماه اخیر پرداخت‌های دولت بدون خلق پول صورت گرفته است

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: عدالت تحریم

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: عدالت تحریم عدالت اسلامی نظام کارشناسی برنامه ریزی اجرای عدالت تحقق عدالت تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۹۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌ریزی برای صادرات محصولات دانش‌بنیان

مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان تهران از برنامه‌ریزی برای صادرات محصولات دانش‌بنیان و تولیدات مشاغل خانگی و صنایع دستی خبر داد و گفت: آیین‌نامه‌ها و بخشنامه‌های متعددی از سوی دولت درباره شرکت‌های دانش بنیان و حمایت از آنها به تصویب رسیده است.

محمد آذرپناه در گفت‌وگو با ایسنا، درباره برنامه‌های پیش بینی شده درخصوص صادرات تولیدات دانش‌بنیان گفت: طی سال‌های گذشته بخش تعاون در استان تهران بیشتر درگیر مشکل مسکن بود. به ویژه واحدهایی که تامین زمین یا بحث انتخاباتشان دچار مشکل شده بودند و ما پیگیری مشکلات آنها را در دستور کار قرار دادیم.

وی ادامه داد: در حوزه تولید و دانش‌بنیان برنامه‌های عملیاتی گسترده‌ای صورت گرفته که بخشی از حمایتها معطوف به حمایت‌های بازاری است و طی چند سال گذشته آیین نامه‌ها و بخشنامه‌های متعددی از سوی دولت در بحث شرکت‌های دانش بنیان به تصویب رسیده است.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران درعین حال اولویت صادرات در استان را صادرات دانش بنیان ذکر کرد و گفت: درکنار آن صادرات تولیدات دیگر از جمله صنایع دستی و مشاغل خانگی را نیز در دستور کار داریم.

به گفته آذرپناه عرضه محصولات صادرات محور با رویکرد تعاونی‌های دانش‌بنیان و تعاونی‌های صادراتی از دیگر برنامه‌های پیش بینی شده است و تلاش شده با اختصاص غرفه‌های مختص کالاهای ایرانی در کشورهای هدف، صادرات محصولات از طریق اتاق های تعاون و بازرگانی انجام شود و به شکل مستقیم در فروشگاه‌های زنجیره ای کشورهای مورد نظر عرضه شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • برنامه‌ریزی برای تبدیل شهرک صنعتی سروستان به قطب جدید صنعتی فارس/راه‌اندازی ناحیه صنعتی کوار
  • اجرای بیش از ۱۱۵۸ کیلومتر شبکه گاز در فارس
  • الزام سامان دادن یک نظام فراگیر اسلامی برای کنار زدن نظام سلطه
  • راهنمای راه اندازی خط تولید
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی
  • رشد ۵۰ درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای عدالت مزدی
  • برنامه‌ریزی برای صادرات محصولات دانش‌بنیان
  • رشد ۵۰درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای عدالت مزدی
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت