Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا و به نقل از گزارش روز چهارشنبه شهرداری تهران، ابوالفتح شادمهری با تاکید بر ضرورت شناسایی بناهای ارزشمند تاریخی به منظور حفاظت و معرفی آنها به مردم افزود: تاکنون یک بانک اطلاعاتی به روز از بافت و بناهای ارزشمند تاریخی که برای عموم مردم قابل دسترسی باشد، وجود نداشت و اغلب مردم وقتی از کنار یک خانه تاریخی می گذرند، نمی دانند که این بنا ارزش فرهنگی و تاریخی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یادآورشد: در معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران برای حفاظت و صیانت از بافت تاریخی و بناهای ارزشمند شهر با همکاری سازمان فاوا، سامانه اطلاعات بافت و بناهای تاریخی شهر تهران ایجاد شد تا اطلاعات این بناها جمع آوری و ضمن تامین نیازهای تخصصی و پژوهشی در دسترس شهروندان نیز قرار گیرد.

شادمهری تصریح کرد: در گام نخست، طی تفاهم نامه ای با سازمان میراث فرهنگی، اطلاعات و شناسنامه های حدود ۳۰۰ بنای تاریخی ثبت شده تهران را دریافت کردیم که برخی از آن ها خارج از محدوده شهر و مابقی داخل شهر قرار دارند.

وی ادامه داد: یکی از دلایل اهمیت این موضوع، این است که اگر مردم از ارزش یک بنا مطلع باشند، نسبت به حفاظت از آن حساس می شوند و در صورت وقوع اتفاقی برای آن بنا، از طریق رسانه ها و فضای مجازی و سامانه های ارتباط مردمی شهرداری نظیر ۱۳۷ و ۱۸۸۸ نسبت به آن واکنش نشان می دهند و مسئولان را از اتفاق مطلع می کنند و بدین ترتیب مانع تخریب و از بین رفتن آن بنا می شوند.

مدیر بافت و بناهای تاریخی شهر تهران با بیان اینکه بخش دیگری از اقدامات ما، مربوط به بناهای ارزشمند است، اظهار داشت: بناهای ارزشمند، بناهایی هستند که سیر ثبت آن در فهرست آثار ملی هنوز طی نشده اما از لحاظ تاریخی نقطه اثر و ارزشمند هستند.

وی خاطرنشان کرد: با بررسی سامانه طرح تفصیلی حدود دو هزار و ۳۰۰ بنای ارزشمند را شناسایی کردیم و از آنجایی که اطلاعات آنها مربوط به سال ۸۶ و زمان تصویب طرح جامع بوده، بناست؛ این اطلاعات  را به روز رسانی کنیم؛  تعدادی بناهای ارزشمند را نیز از طریق کتاب ها و دفاتر توسعه نوسازی جمع آوری کردیم که حدود یک هزار و ۳۰۰ بنای ارزشمند هم از این طریق شناسایی شده اند.

شادمهری در ادامه با اشاره به اینکه شهروندان تهرانی، در مورد قصه های شهر اطلاعات زیادی ندارند، بیان کرد: یکی از پروژه هایی که در دستور کار داریم، مربوط به مکان رویدادهای تاریخی تهران است،  تاکنون توجه زیادی به مکان رویدادها در شهر نشده از همین رو اطلاعات مربوط به آنها را در قالب یک پروژه توسط شرکت مشاور جمع آوری و تبدیل به GIS کردیم که اکنون همراه با عکس ها و اطلاعات مربوطه در سامانه نقشه تهران بارگذاری شده است.

مدیر بافت و بناهای تاریخی شهر تهران اعلام کرد: این مکان رویدادها در محدوده مناطق یک، ۲۰ و حصار ناصری یعنی منطقه ۱۲ و بخشی از منطقه ۱۱ قرار دارد که بیش از هزار رویداد تاریخی مرتبط با تاریخ تهران و وقایع مختلف ملی در آنها رخ افتاده است.  

وی در خصوص اقداماتی که برای شناسایی بناهای ارزشمند تاریخی در سطح شهر انجام شده است، گفت: ما برای اینکه شهروندان، بناهای ارزشمند شهر را بشناسند، با طراحی سامانه ای دیگر، برای هر کدام از بناها کیو آر کد (QR- Code (رمزینه)) تعریف کردیم که مقابل این بناها نصب می شود و مردم با اسکن آن می توانند اطلاعات و مشخصات آن بنا را به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی مشاهده کنند.

شادمهری اضافه کرد: با همراهی میراث فرهنگی برای ۳۰  بنای شاخص تاریخی تهران، سیستم تورمجازی (VAR) ۳۶۰ درجه و سه بعدی تهیه کردیم تا اگر مردم نتوانستند وارد این بناها شوند؛ بتوانند از طریق تلفن همراه خود بازدید مجازی از بنا داشته باشند.

مدیر بافت و بناهای تاریخی شهر تهران بیان کرد: اکنون اطلاعات بیش از یک هزار و ۵۶۰ بنای تاریخی ارزشمند مشتمل بر ۳۱۲ بنای ثبت ملی و همچنین مکان رویدادهای تاریخی مناطق ۱، ۱۱، ۱۲، ۲۰ برای قرارگیری در سامانه مدیریت اطلاعات بافت و بناهای تاریخی به سازمان فناوری و اطلاعات شهرداری تهران ارسال شده تا از طریق سامانه "نقشه تهران و نرم افزار  "رایا" در دسترس شهروندان قرار گیرد.

برچسب‌ها شهر تهران شهرداری تهران ایرنا میراث فرهنگی تهران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهر تهران شهرداری تهران ایرنا شهر تهران شهرداری تهران ایرنا میراث فرهنگی تهران بافت و بناهای تاریخی شهر تهران بناهای ارزشمند شهرداری تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۸۰۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه‌برداری از ذخایر میگو در خلیج فارس با اطلاعات ماهواره‌ای

«پهنه‌بندی ذخایر میگو در مناطق شمالی خلیج فارس به وسیله یکپارچه‌سازی اطلاعات ماهواره‌ای (دمای سطحی آب و کلروفیل-a) و داده‌های منطقه‌ای در صید گاه‌های استان بوشهر» طرحی است که با حمایت بنیاد علم ایران به پایان رسیده است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، آبزیان، همواره  زیرنظر محققان قرار داشته‌اند تا هم مشکلات مربوط به آنها برطرف شود هم برای انسان، محیط زیست و تغذیه سالم به مقدار کافی وجود داشته باشد. بنیاد ملی علم ایران هم به خاطر اهمیت بالای این موضوع، از طرح‌های محققان پیرامون آبزیان حمایت می‌کند.

«پهنه‌بندی ذخایر میگو در مناطق شمالی خلیج فارس به وسیله یکپارچه‌سازی اطلاعات ماهواره‌ای (دمای سطحی آب و کلروفیل-a) و داده‌های منطقه‌ای در صیدگاه‌های استان بوشهر» عنوان طرح پژوهشی مهناز ربانی‌ها، استادیار مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور است که این طرح را با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

ربانی‌ها درباره این طرح توضیح داد: همه‌ساله برداشت از ذخایر میگو در صیدگاه‌های خلیج فارس توسط تعداد زیادی از شناور‌های سنتی و صنعتی انجام می‌شود. یکی از موضوعات مطرح در ارتباط با خصوصیات زیستی میگو‌ها، شناسایی زیستگاه‌ها و میزان ذخایر آن‌هاست.

وی ادامه داد: با توجه به نقش کلیدی ذخایر میگو از نظر بوم شناختی در اکوسیستم‌های دریایی به‌ویژه آبزیان کف‌زی و تأمین غذای بسیاری از گونه‌های تجاری کف‌زی، برداشت سالیانه از ذخایر این آبزیان و قرار داشتن میگو در شمار آبزیان کوتاه عمر، این موضوع اهمیت پیدا می‌کند که بررسی بهتری توسط محققان در ابعاد زیستی، بوم‌شناسی و ذخایر میگو انجام شود.

استفاده از داده‌های ماهواره‌ای برای به‌کارگیری در طرح ملی آمایش سرزمینی

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: علاوه بر این، درجه حرارت آب یکی از اساسی‌ترین پارامتر‌های اقیانوس‌شناسی محسوب می‌شود. تغییرات زمانی و مکانی دمای آب، نقش مهمی در زندگی آبزیان دارد. دما نه‌تنها بر رفتار آبزیان اثر می‌گذارد، بلکه بر گردش آب و جریان‌های فراچاهنده نیز اثر می‌گذارد. از طرفی، ‎میگو یکی از آبزیان کف‌زی است که بخش اعظم زندگی خود را در کف دریا و لایه‌های آب نزدیک به بستر دریا به سر می‌برد و دمای عمق آب نقش مهمی در رشد و بقای میگو دارد.

وی تصریح کرد: دمای عمق و دمای سطحی آب، دو پارامتر مهم در رشد میگو است لذا در این پژوهش به منظور پهنه‌بندی ذخایر میگو از داده‌های ماهواره‌ای دمای سطحی آب و کلروفیل، استفاده شد.

ربانی‌ها ادامه داد: ارتقای سیستم مدیریت و برنامه‌ریزی منابع شیلاتی در آب‌های جنوب کشور و بهینه‌سازی مدیریت ذخایر میگو در خلیج فارس با استفاده از سامانه سنجش از راه دور از جمله اهدافی بود که در این تحقیق دنبال شد. همچنین ما در این طرح پژوهشی به دنبال بررسی الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر با استفاده از اطلاعات ماهواره‌ای و تعمیم آن به آب‌های شمالی خلیج فارس بودیم که خوشبختانه این اهداف محقق شد.

ربانی‌ها در پایان خاطرنشان کرد: نمونه‌برداری میدانی از میگو در این تحقیق، یک مشکل اساسی بود و هزینه‌های زیادی را برای انجام آن متحمل شدم با این حال، این تحقیق به نتیجه رسید و نتایج آن در ژورنال‌های معتبر علمی به چاپ رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تصاویر نقشه‌های تاریخ با نام خلیج فارس
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بناهای ناپایدار
  • نقشه‌برداری از ذخایر میگو در خلیج فارس با اطلاعات ماهواره‌ای
  • تصاویر نقشه‌های تاریخی و مشهور جهان؛ اعراب درخشش نام خلیج‌فارس را ببینند
  • بازدید خبرنگاران داخلی و خارجی از بافت تاریخی بوشهر
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • آسیب جدی به بناهای تاریخی کاشان وارد نشده است
  • تغییر مهلت پرداخت عوارض ساخت بناهای گردشگری در ملک‌های تاریخی
  • قنات تاریخی بهریار دلیجان گلریزان شد
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟