Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@11:28:32 GMT

جایگاه اعتباری یونسکو برای ما حائز اهمیت است

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۸۲۷۳۹

جایگاه اعتباری یونسکو برای ما حائز اهمیت است

ایسنا/خراسان رضوی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: از این اتفاق به عنوان یک فرصت باید استفاده کنیم؛ چراکه سازمان یونسکو یک سازمان پر اهمیت در دنیا است شاید از منظر اقتصادی نفع چندانی نداشته باشد اما از منظر اعتباری جایگاه مهمی دارد.

محمد علی نبی پور، ظهر امروز، ۱۲  آبان در افتتاحیه دفتر یونسکو در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: این پروسه بعد از یک دهه پیگیری  به ثمر نشست و جای تقدیر از کلیه دست اندرکاران این امر را دارد و خرسندیم که امروز در جمع اساتید و میهمانان، این اتفاق بسیار مهم در مشهد مقدس آغاز می‌شود و امیدواریم این اتفاق باعث رخدادهای خوب در دانشگاه علوم پزشکی، مشهد و خراسان رضوی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ابراز کرد: خطه خراسان از دیرباز مرکز نخبه پروری بوده و هست و دانشگاه علوم پزشکی هم به عنوان یکی از بزرگترین دانشگاه‌های کشور و به عنوان بزرگترین مرکز علوم پزشکی در منطقه شرق کشور و در حوزه خاورمیانه حرف برای گفتن داشته و دارد.

نبی پور افزود: این افتخاری است که کسب شده و نه اینکه داده شده بلکه به دلیل جایگاه علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بوده  و این ارزشمند است برای همه ما در ایران و در خراسان و شایسته تقدیر است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: قبل از همه گیری کرونا، مشهد به عنوان مرکز اصلی توریست درمانی بوده و هست و هنوز هم جایگاه خودش را دارد هر چند در این پاندومی رفت و آمدها  کم و تحرک جمعیتی کاهش پیدا کرده، اما از آنجا که مشهد  یکی از مناطق توریستی کشور به ویژه  به عنوان پایتخت فرهنگی کشور است، جایگاه خود را دارد.

نبی پور اضافه کرد: از این اتفاق به عنوان یک فرصت باید استفاده کنیم؛  چراکه سازمان یونسکو یک سازمان پر اهمیت در دنیا است شاید از منظر اقتصادی نفع چندانی نداشته باشد اما از منظر اعتباری جایگاه مهمی دارد.

وی با اشاره به جمله معروف جامعه شناس فرانسوی که می‌گوید: «مهمترین سرمایه یونسکو سرمایه نمادین آن  است»،  بیان کرد: باید از این سرمایه بهره برد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد و سایر دانشگاه‌ها باید از این اعتبار جهانی بهره ببرند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: امروز اگر این فرصت در مشهد شکل گرفته با برنامه‌ریزی، جدیت و پیگیری علمی است که در دانشگاه علوم پزشکی مشهد هست و از گذشته بوده لذا از این فرصت باید بهره کافی را ببریم.

نبی پور اظهار کرد: این اتفاق از آنجا که در حوزه بهداشت و درمان یک فرصت محسوب می شود، یک تهدید هم دارد؛ فرصت از این جهت که در شهرهای بسیار مهم مطرح دنیای اسلام  یعنی مکه، مدینه و دو شهر مشهد و قم  به عنوان دو شهر با مذهب تشیع  را در دنیا نشان دهیم  و بگوییم این شهرهایی که جنبه مذهبی  دارند در حوزه بهداشت و درمان نیز می‌توانند الگو باشند.

وی ادامه داد: اما اگر موفقیتی هم به دست نیاوردیم می‌تواند یک تبلیغ منفی باشد؛ چراکه این چهار شهر نمادهای مهم در حوزه فرهنگ و مذهب هستند و این کاری که به عنوان الگو قرار است در اینجا انجام دهیم اگر موفقیتی در پی نداشته باشد فرصت طلبانی هستند که می‌خواهند به هر شکلی  آموزه‌های دینی را زیر سوال ببرند و این تهدید است  لذا همه باید پای کار بیاییم  و تلاش کنیم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی ابراز کرد: از طریق شورای فرهنگ عمومی استان نیز از حوزه علمیه و مجموعه دستگاه‌های تاثیرگذار کمک بگیریم که در حوزه شهر بدون دخانیات موفقیت کسب کنیم تا در سال‌های آتی گزارش‌هایی در سطح ملی و بین‌المللی ارائه  دهیم.

نبی پور بیان کرد: تاکید من بر این است که از آنجا که این اتفاق مهم برای دانشگاه علوم پزشکی مشهد، شهرمشهد، استان خراسان رضوی و کشور است، لذا باید دست به دست هم دهیم تا از این فرصت‌ها، فرصت‌های جدیدی برای استان و کشور ایجاد کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشگاه علوم پزشكي دانشگاه علوم پزشکی مشهد دفتر يونسكو در ايران امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد معاون سیاسی نبی پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۸۲۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست تخصصی «سیر تحول هنر‌های قرآنی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی» در راستای اهداف پژوهشی نخستین نمایشگاه تخصصی هنر‌های قرآنی روایت باران عصر جمعه ۷ اردیبهشت، با حضور اساتید، دانشجویان، خوشنویسان و علاقمندان به هنر‌های قرآنی در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

این پنل تخصصی با سخنرانی سجاد محمد یارزاده (رییس دانشگاه هنر‌های اسلامی ایرانی استاد فرشچیان)، مهدی خانکه (استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه استاد فرشچیان)، مهدی محمدی (استادیار و مدیر گروه هنر‌های سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره) و محبوبه کاظمی دولابی (مدیر مسئول نگارخانه ترانه باران) همراه بود.

* عملکرد مطلوب بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنر‌های اصیل ایرانی و اسلامی

سجاد محمد یارزاده (رییس دانشگاه هنر‌های اسلامی ایرانی استاد فرشچیان) در این نشست با اشاره به عملکرد مطلوب نگارخانه ترانه باران به عنوان بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنر‌های اصیل ایرانی و اسلامی گفت: دلیل این موفقیت این است که کسی که عاشق این هنر‌ها باشد می‌تواند موفق عمل کند، هنر‌های قدسی مرز ندارند. البته طبیعی است که باید به معیشت هنرمندان و اقتصاد هنر هم توجه شود.
او با اشاره به اینکه هنرمندی که به سمت هنر اصیل برود ماندگار خواهد بود، گفت: یکی از رموز ماندگاری هنر و هنرمند رجوع به متون مرجع است و قرآن یکی از متون مرجع محسوب می‌شود.

* در دل قرآن فضای گفت‌وگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد

در ادامه نشست مهدی محمدی (استادیار و مدیر گروه هنر‌های سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره) با اشاره به آنکه در دل قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد، اذعان داشت: در هیچ کدام از آیات قرآن هنر تقبیح نشده است. در واقع هنر و شعر مورد توجه هستند.

* کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است

مهدی خانکه (استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه استاد فرشچیان) نیز سخنان خود را با محوریت الهی نگاری ادامه داد و با بیان اینکه کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است گفت: ادبیات نخستین تجلی الهی نگاری است. اما در مورد آیات قرآن، ما درباره محکمات تصویرگری نداریم. آثار موجود در این زمینه نشان می‌دهد هنرمندان بیشتر نسبت به متشابهات و بخش‌هایی که روایات متعدد از آنها نقل شده توجه نشان داده و علاقمند به خلق آثار هنری در شاخه‌های مختلف بوده و هستند.

او با نمایش آثار هنرمندان حوزه نگارگری با موضوع معراج، مباهله، عاشورا و همچنین چند اثر از استاد فرشچیان با استناد به آیات و روایات مانند پنجمین روز آفرینش، ضامن آهو و... گفت: بعد از دوره صفویه است که هنرمندان و عرفا فرصت پیدا کردند تا متشابهات را در قالب رشته‌های مختلف هنری روایت کنند.
در ادامه این نشست خانکه و یارزاده ابراز امیدواری کردند که برگزاری چنین نشست‌هایی بتواند ارتباط بین گالری ها، بازار هنر و دانشگاه را تقویت کنند.

* نگاه میراث فرهنگی به هنر‌های قرآنی بسیار مهم است

محبوبه کاظمی دولابی (مدیر نگارخانه ترانه باران) نیز در پایان این نشست به دلیل برگزاری نمایشگاه تخصصی هنر‌های قرآنی «روایت باران» اشاره کرد و گفت: بعد از هتک حرمتی که سال گذشته به قرآن مجید به عنوان فرهنگ اسلامی ما شد، به عنوان مدیر تنها نگارخانه تخصصی هنر‌های ایرانی اسلامی وظیفه خود دانستم که به زبان هنر نسبت به این هتک حرمت واکنش نشان دهم، نتیجه آن برگزاری نمایشگاه فاخر «روایت باران» بود. اگر به حریم فرهنگی هر کشوری در جهان توهین شود، فرد فرد آن کشور اعتراض خواهند کرد و صدای آن را به گوش جهانیان خواهند رساند.

از این رو آمادگی آنرا داریم که نمایشگاه تخصصی هنر‌های قرآنی را در کشور‌های دیگر هم برگزار کنیم. مهمترین رسالتی که ما داریم این است که حلقه‌هایی که می‌تواند در این زنجیره نقش داشته باشد را به هم متصل کنیم. چون با هر تفکر و اندیشه‌ای همه ما برای قرآن احترام قائلیم و دوست داریم به بهترین شکل ممکن در دنیا فعالیت‌های ترویجی انجام دهیم که علاوه بر تاثیرگذاری در حوزه فرهنگ ایرانی اسلامی، میتواند به موضوع معاش هنرمندان این حوزه هم توجه کند.
کاظمی با اشاره به اهمیت کتابت قرآن مجید گفت: هنر‌های سنتی به ویژه خوشنویسی، هنری نیست که هنرمند در آن ظرف چند سال بتواند به درجه استادی برسد، و دهه‌ها طول می‌کشد. بسیار خوشحالم که می‌بینم هنرمندانی داریم که تمام عمر خود را صرف هنری کرده‌اند که نتیجه آن می‌تواند کتابت کلمات نورانی قرآن مجید باشد.

وی در ادامه با بیان اینکه نگاه میراث فرهنگی به هنر‌های قرآنی بسیار مهم است. چرا که هنر‌های قرآنی را از ابعاد مختلف می‌توان تبیین و تفسیر کرد گفت: از بعد میراث فرهنگی این آثار بسیار دارای اهمیت هستند، چرا که همانطور که از قرن یکم قرآن به اشکال مختلف نوشته شده و امروز به عنوان آثار ارزشمندی از گذشته در اختیار ما قرار گرفته در موزه‌های داخلی و خارجی فخر جهانیان است و میراث ماندگار جهان محسوب می‌شود، علاوه بر، بحث عقیدتی، ما هم امروز بتوانیم زمینه خلق آثار ارزشمندی را فراهم کنیم و کتابت قرآن کریم را مورد توجه قرار دهیم تا این آثار ارزشمند برای آیندگان بماند هم به عنوان یک ثروت ملی و هم به عنوان فرصتی برای عرضه فرهنگ و هنر غنی ایرانی و اسلامی مورد توجه قرار گیرد. فکر می‌کنم این نکته که هر هنرمند با چه نگرش و بینش و ایده‌ای آیات نورانی قرآن مجید را انتخاب کرده و به چه شکلی آراسته و با چه هنر‌هایی تلفیق کرده تا یک اثر هنری خلق کند، هنر‌های قرآنی را از منظر میراث فرهنگی قابل توجه و پر اهمیت می‌کند.

این نشست تخصصی با پرسش و پاسخ پایان یافت.

نخستین نمایشگاه تخصصی هنر‌های قرآنی روایت باران به همت نگارخانه تخصصی هنر‌های ایرانی ـ اسلامی ترانه باران برگزار شده و تا پایان اردیبهشت ماه در گالری‌های ۱ و ۲ فرهنگسرای نیاوران از ساعت ۱۰ الی ۱۹ و در روز‌های تعطیل از ساعت ۱۴ الی ۱۹ میزبان بازدیدکنندگان خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجمع جامعه دانشگاهی مشهد در محکومیت برخورد با حامیان فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا 
  • دانشگاه فردوسی نخ تسبیح فردوسی دوستان و شاهنامه پژوهان
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزبان جشنواره شهید مطهری
  • دانشگاه علوم پزشکی سبزوار: بیماری مالاریا نداشته ایم
  • هیچ موردی از بیماری مالاریا در غرب خراسان ثبت نشده است
  • آیین افتتاح طرح‌های دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برگزار می‌شود
  • سفر رئیسی حائز اهمیت است/تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد
  • سفر رئیسی حائز اهمیت است/ تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد
  • ۳۱ خرداد؛ آخرین فرصت ثبت درخواست نقل و انتقالات دانشجویان