Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، «جهاد سازندگی باید احیا شود و ایجاد دوباره آن برای آباد کردن روستاها و مناطق محروم کشور لازم است» عبارتی که آیت‌الله رئیسی در سفر به استان کهگیلویه و بویر احمد مطرح کردند و وزیر جهاد کشاورزی نیز بر همین مبنا از احیای جهادسازندگی و مدیریت یکپارچه در روستاهای کشور خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر جهاد کشاورزی همچنین در حکم خود به «اسماعیل قادری‌فر» سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، بر تمهید مقدمات لازم برای تبدیل این سازمان به سازمان جهادسازندگی کشور تاکید کرد.

این موضوع موجب نگرانی برخی از دغدغه‌مندان و گروه‌های جهادی شده است چراکه تمامی اهدافی که برای جهاد سازندگی اعم از محرومیت‌زدایی، احیای کشاورزی و تولید در روستاها، کارهای عمرانی، بهداشتی و خدماتی در نقاط محروم لحاظ شده امروز توسط گروه‌های جهادی در گوشه و کنار کشور در حال انجام است.

این موضوع حتی سبب واکنش سردار محمد زهرایی، رئیس سازمان بسیج سازندگی نیز شد به گونه‌ای که وی دو روز پیش در دومین نشست بررسی طرح پیشنهادی احیای جهاد سازندگی در دولت سیزدهم از نگاه فعالان و صاحب‌نظران جهادی چنین اعلام کرد که «در حال حاضر چند پیشنهاد برای احیای جهاد سازندگی مطرح شده است که یکی از آنها این است که در قالب معاونت توسعه روستایی زیر نظر رئیس جمهور ارتقا یابد. پیشنهاد دیگر این است که به عنوان یک معاونت در ذیل وزارت جهاد کشاورزی باشد و پیشنهاد دیگر این است که در قالب یک شورای عالی متشکل از نهادهای مختلف باشد و دبیر این شورا در هیئت دولت حضور داشته باشد.

به هر حال در هر قالبی که جهاد سازندگی بخواهد احیا شود، گروه‌های جهادی که در حال حاضر 42 هزار گروه جهادی فعال در کشور هستند، نباید دچار اختلال شده و نباید تضعیف شوند».

وی در ادامه این تاکید چنین گفته است که « خط قرمز ما این است که نباید گروه‌های جهادی مردمی از بین بروند و یا محدود شوند و اگر در قالب یک معاونت رئیس جمهور در روستاها می‌خواهند خدماتی ارائه کنند، این اشکال ندارد، اما منافاتی هم با خدمات گروه‌های جهادی ندارد».

این موضوع مورد توجه و نگرانی گروه‌های جهادی استان فارس نیز بوده است به گونه‌ای که هم در سفر ریاست جمهوری به این استان نامه‌ای را در همین زمینه برای رئیس جمهور نوشتند و هم امروز ۶۶ بیانیه از سوی گروه‌های جهادی استان منتشر کردند.

بر این اساس مجامع، شوراها و گروه‌های جهادی استان فارس به نمایندگی از ۴٠٠٠ گروه جهادی در خصوص احیای طرح جهاد سازندگی خطاب به رئیس جمهور 66 نامه و بیانیه صادر کردند و نخست به نقش جهادگران در عرصه‌های مختلف در قالب سوال پرداختند بر این اساس که « در کدامین جای این کشور ندای لبیک جهادگران را نشنیده‌اید؟ در کدامین بحران جهادگران را خفته دیده‌اید؟ از زلزله تا سیل ، از گندزدایی معابر تا کمک‌های مومنانه ، هرجا که بنگرید بوی عطر آنها را خواهید شنید».

اینان همچنین جدا کردن جهاد را از بسیج به منزله گرفتن روح از جسم دانستند و گفته‌اند «قرارگیری بدنه جهادی در ساختارهای دولتی و جدا کردن آن از بسیج به منزله گرفتن روح از جسم است».

در ادامه این بیانیه گروه‌های جهادی نوشته‌اند «بهتر است با نامها بازی نکنیم، بهتر است از ظرفیت‌های ایجاد شده موجود و پا گرفته استفاده کنیم، بهتر است به جای وقت‌گذرانی جهت ساختارسازی، صدور ابلاغیه و بخشنامه به فکر هر چه سریعتر و بهتر ساختن ایران عزیزمان بعد از دوران کاهلی مدعیان توسعه باشیم.

تاکنون جهاد کشاورزی که نام مقدس جهاد را بر دوش دارد اما بخش عمده حرکت‌های مخلصانه و محرومیت‌زدایی در مناطق روستایی و حاشیه شهرها توسط جهادگران بسیج سازندگی رقم می‌خورد.

انسان‌سازی در جهاد دهه ۶۰ محور کارها بود؛ جهادگران می‌ساختند و ساخته می‌شدند جان می‌دادند و جان می‌بخشیدند؛ درست به مانند امروزِ گروه‌های جهادی که مظلومانه مجاهدت می‌کنند، غریبانه جان می‌دهند و جانانه عزت می‌آفرینند».

در ادامه این گروه‌های جهادی نگرانی خود را چنین مطرح کردند که « زمزمه‌ها حاکی از آن است که دولت مردمی سعی برآن دارد که باری دیگر جهت نیل به اهداف جمهوری اسلامی ایران و آرمان‌های امام راحل فرهنگ جهاد و سازندگی احیاء شود و گروه‌های جهادی ذیل مجموعه جهاد سازندگی به خدمات‌رسانی مشغول شوند، باتوجه به مردمی بودن گروه‌های جهادی و تغییر دولت‌ها و تغییر رویکردها عاجزانه خواهشمندیم از این فقره چشم پوشی کرده و گروه‌های جهادی کما فی السابق به صورت مردمی و آزاد البته در ذیل چتر شجره طبیه بسیج به خدمات‌رسانی خود ادامه دهند».

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: بیانیه گروه های جهادی احیاء جهاد سازندگی استان فارس گروه های جهادی جهاد سازندگی جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۸۳۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در پی راه‌اندازی دهکده اقتصاد مقاومتی دیگری در مناطق شرقی کرمانشاه هستیم

ایسنا/کرمانشاه رئیس سازمان بسیج سازندگی استان کرمانشاه گفت: در پی راه اندازی دهکده اقتصاد مقاومتی دیگری در مناطق شرقی استان هستیم.

امیرحمزه خزایی، امروز(۱۳ اردیبهشت) در نشست خبری هفته بسیج سازندگی با اشاره به فعال بودن یک دهکده اقتصاد مقاومتی در استان، گفت: این دهکده اقتصاد مقاومتی در زمینی به وسعت ۲۳ هکتار با ۲۲ واحد تولیدی زمینه اشتغال مستقیم ۱۵۰ نفر از افراد جویای کار را در استان فراهم کرده است.

 وی با اشاره به بازدهی خوب این دهکده اقتصاد مقاومتی در استان، گفت: در پی راه‌اندازی دهکده اقتصاد مقاومتی دیگری در مناطق شرقی استان هستیم.

 رئیس سازمان بسیج سازندگی استان کرمانشاه یادآور شد: دهکده های اقتصاد مقاومتی با هزینه ناچیز در اختیار افراد جویای کار قرار می گیرند و می توانند نقش مهمی در حل مشکل بیکاری در استان ایفا کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه استان کرمانشاه ۲۲۰۰ گروه جهادی سازماندهی شده دارد، گفت: در حال ثبت مشخصات گروه‌های جهادی در سامانه‌ای به نام سامانه اطلس هستیم تا بتوانیم خدمات گروه‌های جهادی را ساماندهی کنیم.

خزایی با بیان اینکه گروه های جهادی به سمت تخصصی شدن می روند، گفت: هم اکنون در استان ۴۸۰ گروه جهادی تخصصی با حدود پنج هزار عضو داریم که در پی توسعه گروه های جهادی  تخصصی در استان هستیم.

وی سپس با بیان اینکه در هفته بسیج سازندگی امسال حدود ۳۳۰ ویژه برنامه توسط نواحی و اقشار بسیج در استان اجرا خواهد شد، گفت: برپایی ایستگاه های صلواتی، اعزام بالغ بر ۲۰۰ گروه جهادی به مناطق محروم، توزیع کمک های مومنانه، برپایی نمایشگاه های عرضه محصولات اقتصاد مقاومتی، افتتاح چندین پروژه آبرسانی و... از جمله برنامه های این هفته در استان خواهد بود.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۰۶۵ نفر از سوی مجموعه بسیج سازندگی استان برای دریافت تسهیلات ۲۳۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومانی از محل اعتبارت تبصره ۱۸ به بانک ها معرفی شدند، گفت: تاکنون ۱۴۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات به متقاضیان دریافت تسهیلات مشاغل خانگی و کارفرمایی در استان پرداخت شده است.

خزایی در ادامه با بیان اینکه از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون ۱۳۴۱ پروژه عمرانی از سوی مجموعه بسیج سازندگی در استان کرمانشاه در دست اجرا قرار گرفته، گفت: در این مدت احداث ۲۰۰ باب منزل مسکونی با مشارکت کمیته امداد و بنیاد مسکن در استان کرمانشاه شروع شده که بالای ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و طی یکی، دو ماه آتی تحویل متقاضیان خواهند شد.

وی با بیان اینکه از سال ۱۴۰۰ تاکنون کار احداث هفت مجتمع آبرسانی از سوی مجموعه بسیج سازندگی در مناطق روستایی استان شروع شده، گفت: این پروژه ها پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصدی داشته و تا پایان اردیبهشت ماه بخش زیادی از آنها به اتمام خواهد رسد و مابقی پروژه ها هم تا اول تابستان به اتمام می‌رسند.

خزایی آسفالت ۱۳۰ کیلومتر راه روستایی با مشارکت راهداری، توزیع بیش از ۲۵۰۰ سری جهیزیه به نوعروسان مناطق محروم، توزیع ۵۶ هزار بسته آموزشی و لوازم تحریر، توزیع بالغ بر ۱۰۰ هزار دست پوشاک و کفش، توزیع ۱۸۰۰ قلم اقلام دارویی و بهداشتی را از دیگر اقدامات مجموعه بسیج سازندگی در استان از سال ۱۴۰۰ تاکنون عنوان کرد.

تشکیل ۱۵۰۴ صندوق قرض الحسنه اشتغالزا با عضویت ۴۸ هزار نفر در استان، ایجاد ۸۹ تعاونی توسط بسیج سازندگی، مشارکت در واکسیناسیون دام ها در ۱۰۹ نقطه از مناطق روستایی و عشایری از دیگر اقدامات مجموعه بسیج سازندگی استان از سال ۱۴۰۰ بود که خزایی از آنها یاد کرد.

 انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱۴۵ میلیارد وام اشتغالزایی توسط بسیج سازندگی
  • تلاش برای مردمی کردن اقتصاد در خراسان جنوبی
  • ساماندهی ۵۲۰۰ گروه جهادی در فارس
  • بسیج سازندگی پای کار مسکن محرومین
  • در پی راه‌اندازی دهکده اقتصاد مقاومتی دیگری در مناطق شرقی کرمانشاه هستیم
  • گام های بسیج سازندگی خراسان جنوبی برای مردمی کردن اقتصاد
  • ایجاد اشتغال برای بیش از 7 هزار نفر توسط صندوقهای قرض الحسنه بسیج سازندگی
  • ۳هزار و ۳۸۳ سری جهیزیه به نوعروسان نیازمندان اهداء شد
  • اجرای ۱۰۲۵ عنوان برنامه خدمت‌رسانی در هفته بسیج سازندگی فارس
  • بسیج سازندگی اردبیل ۵۰۸ میلیارد تومان پروژه اجرا کرد