Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا محمد سواری چهارشنبه در نشست خبری با رسانه های جمعی افزود:برآورد انجمن برنج استان این است که امسال حدود ۸۰هزار هکتار از زمین های کشاورزی استان زیرکشت برنج رفت هرچند برخی این رقم را تا ۱۰۰هزار هکتار نیز عنوان می کنند ولی این میزان نمی تواند درست باشد چون بخشی از اراضی زیرکشت به علت کمبود و شوری آب عملا" از بین رفت و به بار ننشست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به ممنوعیت کشت برنج در خوزستان در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ در خوزستان به علت کمبود آب و کاهش شدید بارندگی و ذخایر پشت سدهای استان افزود: با این حال کشاورزان استان به ناچار امسال اراضی زیرکشت برنج را تا یک سوم نسبت به سال گذشته کاهش دادند.
سواری با بیان اینکه شالی کاران خوزستانی برای تامین معیشت خود ناچار شدند بخشی از زمین های کشاورزی را با وجود همه مشکلات زیرکشت ببرند افزود:اگر دولت حمایت لازم برای تامین معیشت کشاورزان ناشی از کشت نکردن برنج انجام می داد این میزان سطح کشت برنج در استان می توانست بسیار کمتر شود.

ممنوعیت کشت برنچ باید همراه با برنامه و تامین معیشت کشاورزان باشد
رییس انجمن برنج خوزستان گفت:ممنوعیت کشت برنج در استان می بایست همراه با برنامه و تامین معیشت کشاورزان شالی کار باشد ولی در عمل هیچ اتفاقی بجز اعلام ممنوعیت کشت برنج انجام نشد.
سواری با بیان اینکه کشاورز شالی کار خوزستان در این شرایط سخت خشکسالی برای تامین معیشت ، منافع خود و رفع نیازهای خود به کشت برنج روی آورد چون سود خود را در این کشت می دید افزود: اگر حمایت عینی از شالی کاران ناشی از عدم کشت برنج انجام می شد خروجی کار منجر به تامین منافع فردی و ملی می‌شد.
وی گفت: کشاورز را نمی توان با پند ، نصیحت و الزام به عدم کشت محصولی خاص وادار کرد بنابراین اگر دولت خسارت ناشی از عدم النفع کشت برنج را به شالی کاران پرداخت می کرد کشت برنج در استان متوقف می شد ولی چنین نشد.
رییس انجمن برنج خوزستان با اشاره به وضعیت خاص استان و وابستگی شدید کشاورزان به آورد رودخانه ها و آبهای سطحی و اینکه در سال های آینده نیز با بحران خشکسالی روبه رو هستیم افزود: دولت باید اعتبار ویژه ای دربودجه سالانه برای کشت نکردن محصولات "آب بر" همچون برنج در استان هایی که با بحران خشکسالی رو به رو هستند تخصیص دهد.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از کشاورزان خوزستانی ازدهه های گذشته بخاطر سود و بازار مناسب این محصول ، با کشت برنج انس گرفته اند و به راحتی نمی توان آنان را حتی در شرایط خشکسالی به کشت نکردن برنج مجاب کرد افزود:در هر صورت باید مشوق های لازم برای مجاب کردن کشاورز برای کشت نکردن برنج در شرایط خشکسالی و تنش آبی دیده شود و امیدواریم در دولت سیزدهم برنامه ای مدون و کارشناسی برای کشت جایگزین برنج در استان تدوین و عملیاتی شود.   

رتبه سوم خوزستان در تولید برنج
رییس انجمن برنج خوزستان با بیان اینکه خوزستان رتبه سوم تولید برنج کشور را پس از استان های گیلان و مازندران دارد پیش بینی کرد امسال ۳۲۰هزار تن شالی از شالیزارهای استان برداشت شود که از این میزان ۱۸۰هزار تن برنج استحصال شود.
سواری با اشاره به مرغوبیت برنج تولیدی خوزستان در سطح کشور بخصوص گونه"عنبربو" اظهار داشت:برنج خوزستان هم اکنون به یک "برند" در کشور تبدیل شده و برخی شلتوک استان را برای مرغوبیت برنج خود ، با برنج خوزستان مخطوط می کنند و این نشان می دهد برنج خوزستان جایگاه خود را به لحاظ سالم بودن و طعم وعطر خاص خود در کشور حفظ کرده است.

ممنوعیت خروج شلتوک از خوزستان می توانست به سود مردم باشد
رییس انجمن برنج خوزستان با اشاره به اینکه ممنوعیت خروج شلتوک تولیدی خوزستان به خارج از استان می توانست به سود مردم استان باشد افزود: ممنوعیت خروج شلتوک از خوزستان پس از ۴۸ساعت لغو و خروج شلتوک از استان آزاد شد.
سواری با اشاره به وجود حدود ۵۰۰واحد شالی کوبی در استان و اشتغال ۱۷هزار نفر در این واحدها و نقشی که واحدهای برنج کوبی در تامین خوراک دام دارند افزود:به هر حال هر تصمیمی که گرفته می شود باید جامع ، کامل و دربرگیرنده تامین منافع عمومی استان و حفظ اشتغال باشد.
وی گفت: مردم استان حق دارند از برنج تولیدی خود با قیمت مناسب تر بهره مند شوند ولی در صورت آزاد شدن خروج شلتوک از استان ، شاهد افزایش قیمت برنج تولیدی استان خواهیم بود.
به گزارش ایرنا سطح زیرکشت برنج در سال زراعی ۱۳۹۸-۱۳۹۷ در خوزستان به رقم بی سابقه ۲۷۰هزار هکتار و در سال زارعی بعد به ۲۰۰هزار هکتار کاهش و در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ به حدود ۸۰هزار هکتار محدود شد.

برداشت شالی از شالیزارهای خوزستان از روزهای آغازین آبان شروع و تا اواخر ماه جاری ادامه دارد.
در سال زراعی ۱۳۹۸-۱۳۹۷ تولید شلتوک در خوزستان به علت آب فراوان در پشت سدهای استان به ۹۰۰هزار تن و استحصال برنج به ۵۵۰هزار تن رسید که در تاریخ کشاورزی خوزستان نظیری نداشت.
استان خوزستان با تولید ۱۷.۵میلیون تن محصولات زراعی و باغی و عمل آوری بیش از ۱۲۴نوع محصول رتبه نخست کشوری را دارد.
نیشکر، چغندرقند ، کلزا ، خرما ، انواع مرکبات ، ذرت دانه‌ای و علوفه‌ای سبزی و صیفی‌ها  ، گل ، برنج ، گندم و جو مهمترین اقلام تولیدی خوزستان هستند.

برچسب‌ها کشاورزی بازار محصولات خشکسالی برنج خوزستان پروندهٔ خبری بحران خشکسالی در ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کشاورزی بازار محصولات خشکسالی کشاورزی بازار محصولات خشکسالی برنج خوزستان برنج در استان سال زراعی ممنوعیت کشت تامین معیشت کشت برنج شالی کاران کشت نکردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۸۳۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پورحمیدی تحت فشار الماس شد!

به گزارش ورزش سه، حسین پورحمیدی گلر تیم تراکتور در بازی با ذوب آهن نمایش خیره‌کننده ای در ضربات پنالتی داشت و زمینه صعود سرخپوشان تبریز به مرحله یک چهارم نهایی را فراهم کرد.

پورحمیدی در جریان بازی با ذوب آهن فشار چندانی تحمل نکرد و با توجه به اینکه نبض بازی در اختیار تراکتور بود چالش جدی تجربه نکرد و روی گل دریافتی هم مقصر نبود.

او که در هفته های اخیر با هواداران تراکتور چالش های سختی را پشت سر گذاشته بود در پایان نیمه نخست سجده شکر کرد و فشاری که تحمل می‌کرد را عیان کرد، کلین شیت در نیمه نخست فشارها را تاحدود زیادی از روی برداشت تا در ادامه بازی راحت تر به میدان برود.

به غیر گلی که اسلامی به ثمر رساند او در روند بازی شرایط خوبی را تجربه کرد و تا پایان مسابقه گلی دریافت نکرد و در ضربات پنالتی هرچه که داشت را ارائه کرد تا ستاره زمین باشد!

او در تشخیص مسیر پنالتی فوق‌العاده عمل کرد و حتی روی توپ‌هایی که به گل تبدیل شد هم مسیر درست را تشخیص داد اما شدت و دقت ضربه مانع مهار توپ شد.

پورحمیدی 3 پنالتی مهار کرد و آرامش زیادی به ضربه زننده های تراکتور منتقل کرد و این تیم را در شرایط پیروزی و آمادگی روحی روانی برای صعود قرار داد، اوج هنرنمایی او روی ضربه چیپ علیاری بود که پس از شیرجه زدن با تمرکز بالایی که داشت مسیر خود را تغییر داد و تاثیر روی توپ باعث شد تا ضربه مهاجم ذوب آهن به تیرک برخورد کند و تبدیل به گل نشود.

پورحمیدی در انتهای مسابقه مرد اول تیم تراکتور بود و بازیکنان این تیم از عملکرد او تقدیر کردند، او پس از پایان بازی بابت فشارهایی که تحمل کرده بود مصاحبه نکرد اما همه چیز برایش تغییر کرده است، او با اعتماد به نفس بالا و شرایطی متفاوت مقابل استقلال در یادگار به میدان خواهد رفت.

دیگر خبرها

  • تصفیه‌خانه آب بشاگرد تابستان امسال آبگیری می‌شود
  • اعضای شورای شهر و روستا در تحقق شعار امسال همت مضاعف داشته باشند   
  • آغاز برنج‌کاری در گیلان
  • نشاء شالی در گلستان
  • مراسم تجلیل از باستانی کاران اسدآباد
  • بهسازی و رفع افت ولتاژ پست برق مالکریم در مسجدسلیمان
  • پورحمیدی تحت فشار الماس شد!
  • ستاره میلان: از شدت سختی بازی‌های سری A شگفت‌زده شدم
  • (تصاویر) آغاز برنج‌کاری در گیلان
  • برگزاری نوبت اول آزمون سراسری در خوزستان با امنیت کامل