Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

مسعود نیلی، مشاور اقتصادی حسن روحانی رئیس جمهور سابق در گفت‌وگویی که اخیرا انجام داده، تصریح کرده: شرایطی که در آن به سر می‌بریم، بسیار سخت و پیچیده است، اما نکته بسیار مهم این است که بدانیم در شرایط بسیار سخت فعلی، نقطه آسیب‌پذیری اصلی ما کجاست. اگر از افراد مختلف سوال کنیم که در بین انبوه مشکلات موجود، حل کدام مساله باید به‌طور عاجل در اولویت قرار گیرد، قطعا پاسخ‌های مختلفی می‌شنوید؛ اما مشکلی که من می‌شناسم از همه مهم‌تر و در عین حال خطرناک‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مساله به‌طور قطع و یقین تورم است.

به گزارش تسنیم، وی افزود: در مقطع کنونی در شرایط بسیار خاصی از نظر تورم قرار داریم؛ چون تورم سال‌های اخیر و به‌ویژه سال‌های پیش‌رو، از اساس با تجربه تورم در گذشته اقتصاد ایران متفاوت است. از سال ۱۳۳۸ تا قبل از ورود به دهه ۱۳۹۰، وقتی آمار‌های اقتصادی را بررسی می‌کنیم، می‌بینیم در طول ۵۲ سال، فقط دو سال تورم بالای ۳۰ درصد داشته‌ایم که سال‌های ۷۳ و سال ۷۴ بوده است. در سال ۷۳ تورم ۳۵ درصد داشتیم و در ۷۴ تورم به نزدیک ۵۰ درصد رسید. اما در طول دهه ۱۳۹۰ به تنهایی چهار سال تورم بالای ۳۰ درصد داشته‌ایم. در سال ۹۲ با تورم نزدیک به ۳۵ درصد مواجه شدیم و پس از آن، از سال ۹۷ به بعد، مستمرا تورم‌های بسیار بالا را تجربه کرده‌ایم و اینک با تورمی سنگین‌تر دهه جدید را آغاز کرده‌ایم.

نیلی در این گفتگو تصریح می‌کند: تورم اقتصاد ایران که در سال ۹۶، ۶/ ۹ درصد بود در سال ۹۷ به ۳/ ۳۱ درصد رسید. در سال ۹۸ به ۲/ ۴۱ درصد و در سال ۹۹ هم به ۱/ ۴۷ درصد رسید. هدف از مرور آمار‌ها این است که بگویم این وضعیت که تورم چند سال پشت سرهم بالای ۳۰ درصد باشد و هر سال مقدار قابل‌توجهی هم افزایش پیدا کند، هیچ‌وقت در اقتصاد ما تجربه نشده است. این‌ها را که من گفتم در مقیاس سال بود. حال اگر بازه زمانی بررسی را در مقیاس ماه قرار دهیم، می‌بینیم که تورم در ماه‌های مختلف ۱۴۰۰ هم سیر نگران‌کننده‌ای دارد.

وی در بخشی از این گفتگو گویی که سفر‌های استانی آقای رئیسی را نقد می‌کند، می‌گوید: تورم نقاط محروم کشور از تورم نقاط کمتر محروم بسیار بیشتر است. کمترین تورم‌ها مربوط به قم و تهران هستند. حال که آقای رئیسی به استان‌های محروم سفر می‌کنند تا از نزدیک به مشکلات این مناطق رسیدگی کنند، بد نیست سفری هم به استان محروم اقتصاد کلان داشته باشند. چون استان‌های مقصد آقای رئیسی همان استان‌هایی هستند که بیشترین تورم را تحمل می‌کنند. اگر بتوانیم سیاست درستی اتخاذ کنیم که تورم این استان‌ها کاهش پیدا کند از سفر مستقیم به این استان‌ها دستاورد بیشتری دارد.

نیلی در بخشی از این گفتگو به فرایند تدوین آخرین بودجه دولت حسن روحانی برای سال ۱۴۰۰ اشاره می‌کند و می‌گوید: در جریان بررسی بودجه ۱۴۰۰ هرکس شرایط عمومی کشور را در نظر بگیرد و اعداد و ارقام بودجه را ببیند با تعجب این پرسش را مطرح می‌کند که آیا این بودجه برای حساس‌ترین سال مالی چند دهه گذشته از نظر منابع، تهیه شده است؟ در حال حاضر تحت فشار سنگین‌ترین تحریم سال‌های گذشته قرار داریم که نقطه فشار آن، قطع صادرات نفت و درآمد‌های ناشی از فروش آن است. زمانی که این بودجه نوشته شده، بودجه ما همچنان به نفت وابسته بوده و فضای عمومی کشور هم این‌گونه نبوده که فکر کنیم مذاکرات به نتیجه می‌رسد و صادرات نفت به روال عادی باز می‌گردد پس چرا چنین بودجه‌ای نوشته شده است؟ وقتی نگاه می‌کنیم می‌بینیم عملکرد بودجه سال ۱۳۹۹ چیزی حدود ۵۶۰ هزار میلیارد تومان بوده، اما برای بودجه ۱۴۰۰ دو سقف گذاشته می‌شود؛ یک سقف بودجه ۹۸۰ هزار میلیارد تومان و سقف دیگر یک‌میلیون و ۲۸۰ هزار میلیارد تومان است. ما در حال حاضر دو سقف برای بودجه داریم؛ سقف دوم بودجه ۱۴۰۰ تقریبا بعد از اعمال برخی تعدیل‌ها، ۷۰ درصد نسبت به عملکرد بودجه ۱۳۹۹ رشد داشته است. الان هم مشخص است که ما تا پایان سال، از سقف اول حتما عبور خواهیم کرد و به سقف دوم هزینه‌ها نزدیک خواهیم شد. جالب است بدانیم در هیچ سالی در ۴۲ سال گذشته بودجه ما این‌قدر رشد نداشته است.

وی در ادامه تصریح می‌کند: این خودش سوالی ایجاد می‌کند؛ مگر کسی نمی‌دانسته که ما در چه شرایطی قرار داریم؟ مساله کشور هم این بوده که ما فارغ از تحریم تلاش کنیم تا مشکلات کشور را حل‌و‌فصل کنیم؛ اما بودجه ۱۴۰۰ سیگنال متناقضی می‌دهد. اینکه همه چیز عادی و به‌وفور است. دولتی که در حال خروج بوده می‌خواسته در سال ۱۴۰۰ دستش باز باشد برای خرج کردن و گروهی هم که قرار بوده سکان را در دست گیرد علاقه داشته دستی باز برای هزینه کردن داشته باشد. یعنی هر دو گروه به یک نیمه سال فکر می‌کردند. گروهی که در حال خروج بوده قصد داشته نیمه اول سال را بدون دغدغه پشت سر بگذارد و گروهی که در حال ورود بوده در نظر داشته نیمه دوم سال را بدون دغدغه آغاز کند. غایب این تصمیم مردم بودند که در هر دو نیمه متضرر می‌شدند.

نیلی در پایان درباره یک «سیل» هشدار می‌دهد و می‌گوید: همه ما باید با درک شرایط به این دولت کمک کنیم؛ چون دیگر بحث سلیقه سیاسی مطرح نیست و نکته نگران‌کننده این است که سرنوشت ۸۵ میلیون نفر در گرو نحوه مدیریت پولی و مالی کشور توسط دولت است. باید راهی پیدا کرد که مانع از وقوع سیل شد. سیلی که می‌تواند همه ما را از بین ببرد. من هیج زمانی را به اندازه امروز خطرناک نمی‌بینم؛ بنابراین ما از نظر تورمی در یک شرایط خاص هستیم و خدای ناکرده اگر این روند در مسیری بیفتد که انتظارات تورمی و واقعیت‌های اقتصاد هر دو به تشدید تورم منجر شوند، با این حجم بالای نقدینگی که در اقتصاد ایران انباشت شده ممکن است در مسیر بسیار خطرناکی قرار گیریم که من عمدا نمی‌خواهم به ادبیات رایج آن اشاره کنم. هرچند هنوز بازهم فرصت برای جلوگیری از بروز تورم بالا وجود دارد و می‌توان مانع از آن شد که کنترل امور از دست برود. به‌نظر من متوقف کردن روند نگران‌کننده موجود تورم، امکان‌پذیر، اما در گرو اتخاذ تصمیمات سخت در مقایسه با تصمیمات بد است که برای یک دولت جدید، کاملا محبوبیت‌زداست؛ بنابراین دوراهی دشواری است. طبیعی است توصیه من همیشه اتخاذ تصمیمات سخت بوده و هنوز هم هست و تصمیم تصمیم‌گیرندگان هم همیشه سیاست‌های دیگری بوده و امیدوارم هنوز آن نباشد.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: مسعود نیلی صراط بودجه ۱۴۰۰ استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۸۴۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت روزانه ۸ مدرسه در کشور/ استخدام ۱۹ هزار مربی ورزشی و مشاور پس از ۱۵ سال

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در ۲.۵ سالی که از عمر دولت گذشته، قریب به ۷۰۰۰ مدرسه تکمیل، تجهیز و یا ساخته‌ایم گفت: متوسط روزی هشت مدرسه ساخته شده و ایران کارگاه مدرسه سازی شده است؛ پیامش این است که آینده را داریم می‌سازیم. اما شاداب سازی کلاس‌های درس، مدرسه‌ها و تجهیز هنرستانها دغدغه پیوسته ماست.

به گزارش ایسنا، رضا مراد صحرایی در دیدار فرهنگیان با رییس جمهور و تجلیل از معلمان نمونه کشوری، با بیان اینکه در حادثه کرمان  یک کلاس کامل تقدیم انقلاب شد گفت: از جمع شهدا و جانبازان حادثه کرمان بیش از ۳۰ درصد معلم و دانش آموز بودند و این یعنی آموزش و پرورش در کف مسائل انقلاب قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه معلم ستون فقرات نظام آموزشی است افزود: در تعبیر رهبر معظم انقلاب معلم معمار هویت آینده کشور است، معلم صاحب نفس، انسان ساز، روشن کننده چراغ دل انسان ها است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه معظم له در جایی می فرمایند کار معلم از انرژی هسته‌ای خیلی مهم تر است ادامه داد: در انرژی هسته‌ای ما از سنگ به آن انرژی می‌رسیم اما کار معلم گوهری به نام انسان و ساختن آن گوهر است.

صحرایی با بیان اینکه پیام این حرف آن است که ما برای ساختن آینده کشور مهم‌ترین تکیه گاهمان جامعه خوش نام معلمان گفت: وزیر آموزش و پرورش با معلمانش می تواند تحول در این نظام را رقم بزند نه با بودجه و امکانات.

وی با اشاره به اینکه عامل تحول معلم است عنوان کرد: ما معلمان باید تحول را از خود شروع کنیم تا جامعه را متحول سازیم.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه سال ۱۴۰۲ سالی بود به غایت پرماجرا و متلاطم برای آموزش و پرورش کشور اما امروز به تجربه‌ای ارزشمند تبدیل شده است افزود: نشان دادیم اگر با هم متحد، منسجم، همدل، همسو، همکار و همراه باشیم در دل بحران تحول می آفرینیم.

برای اجرای سند تحول بودجه لازم است

صحرایی با بیان اینکه حوادث ۱۴۰۲ در تاریخ آموزش و پرورش بی سابقه بودند گفت: از دل این حادثه‌ها دستاوردهایی داشته‌ایم که به گوشه‌ای از آنها در محضر رئیس جمهور اشاره می کنم. نقطه تمرکز ما اجرای حقیقی سند تحول بنیادین بوده است. پس از ۱۲ سال نقشه این سند آماده تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی شده است، شواهد نشان می دهد با توجه به اقناع کمیسیون های شورا فردا این گام مهم پس از ۱۲ سال برداشته خواهد شد و از آن پس ما به جای کورمال کورمال حرکت کردن با چشم اندازی وسیع رو به جلو پیش خواهیم رفت.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: پیام سند در نقشه راهش آن است که همه با هم آموزش و پرورش را حرکت دهیم، روح سند ائتلاف برای اعتلای تعلیم و تربیت است، برای اجرای سند بودجه لازم است اما شرط کافی و لازم، بودجه نیست، مسئله ما شکل گرفتن آن ائتلاف است، تبدیل شدن آموزش و پرورش به مسئله اصلی و نقشه دنبال آن است.

صحرایی با بیان اینکه نگاشت مدرسه‌ای سند نوشته شده است گفت: برای کاهش فاصله سند با صحنه یعنی مدرسه به دستورالعملی نیاز بود تا بگوید مدیر مدرسه که قرار است تحول را رقم بزند چگونه آن را پیاده کند. این سند نیز در انتظار تصویب در شورای عالی آموزش پرورش است و اجرای آزمایشی آن آغاز شده است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه نگاشت نهادی سند تحول بنیادین آماده و توسط معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شده گفت: ۷ پروژه ملی پیشران برای اجرای بخش قابل توجهی از سند تحول انتخاب و به خلاقیت رئیس جمهور در تشکیل شورایی برای راهبری سند به ریاست معاون اول آماده اجرا شده است.

وی با اشاره به اینکه یک پروژه از ۷ پروژه چهارشنبه گذشته در دولت تصویب شد افزود: این نخستین آیین نامه اجرایی در چارچوب اصل ۱۳۸ قانون اساسی برای اجرای سند تحول بود. اولین اقدام مهم ما آن بود که موضوع سند به یک جهت اصلی در برنامه‌های پیشرفت کشور تبدیل شود.

صحرایی ادامه داد: در ماده ۹۲ قانون برنامه هفتم تکلیف شده که به محض تصویب قانون ظرف شش ماه باید تقسیم کار ملی که در آن وظایف یکایک ارکان کشور برای تحول بنیادین نظام و تعلیم و تربیت تعیین شده، تصویب و برای اجرا ابلاغ شود.

صحرایی اتفاق مهم دیگررا غول کنکور عنوان کرد و گفت:  این دولت در بحبوحه تلاطم آغاز ۱۴۰۲ دو مصوبه کنکور را اجرا کرد. هدف آن مصوبه آن است که از حفظیات به یادگیری عمیق حرکت کنیم، هدف آن است که مرجعیت به برنامه درسی ملی به مدرسه و به معلم بازگردد نه آن که در یک موسسه کنکوری بیرونی که تمام دغدغه اش میزان درآمدش است، تعیین شود.

وی با بیان اینکه هیچ تحولی در سطح وسیع و کلان رخ نمی دهد افزود: مگر آن که رئیس دولت خودش پشت آن باشد، اگر این مصوبه اجرا شد چون رئیس دولت خواست که اجرا بشود وگرنه بهانه جویی برای عدم اجرایش کم نبود.

راهیابی وسیع دانش آموزان مناطق محروم به دانشگاه‌های خوب کشور

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه امسال ۵۰ درصد و سال آینده ۶۰ درصد نمره راهیابی به دانشگاه‌ها از خواندن عمیق کتاب‌های درسی، گوش فرا دادن درست به حرف‌های معلم حاصل می شود و البته عدالت آموزشی، اظهار کرد: شواهد نشان دهنده راهیابی وسیع دانش آموزان مناطق محروم به دانشگاه‌های خوب کشور است.

صحرایی با اشاره به اینکه هفت استان سهم از دست رفته خود را در ۳۰۰۰ صندلی برتر دانشگاه‌ها باز پس گرفتند گفت: سیستان و بلوچستان از ۱۶ صدم درصد به ۴۸ صدم درصد ارتقاء پیدا کرده، استان کرمان تعداد رتبه‌های زیر هزارش سه برابر شده، از اسفراین و چهار آی مغ، پل دختر و سرپل ذهاب و اسلام آباد نفرات برتر در همه رشته‌ها داشتیم.

وی با بیان اینکه این یک گواه مهم است و البته این اتفاق خیزشی در تقویت مدرسه‌های دولتی است افزود: جبران کاستی‌ها ما را به یافتن راه‌هایی برای تامین معلم وامی دارد، بنابراین اصالت با تربیت معلم است، اما عزیزان شما بدانید راتبه معلمی بهتر از استخدام ماده ۲۸ است.

دولت معادل ۲۰ درصد کل معلمان کشور را تامین کرده است

جذب ۷۲ هزار معلم از طریق آزمون‌های استخدامی

صحرای با بیان اینکه ظرفیت پذیرش دانشگاه شهید رجایی ۳۰۰ درصد رشد کرده و تربیت دینی و هویت معلمان دغدغه ما شده است گفت: این دولت در این ۳۰ ماه معادل ۲۰ درصد کل معلمان کشور را تامین کرده است و این نشان می دهد که ما بنا نداریم مسئله را به زمان دیگری موکول کنیم و صد البته این از دشواریهای ماست.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۵۰ هزار معلم و امسال ۷۲ هزار معلم از آزمون‌های استخدامی جذب می شوند گفت: سال گذشته ۲۵ هزار نفر از دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی و در سال جاری هم حدود ۲۵ هزار نفر ورودی داریم.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه جذب استعدادهای برتر دانشگاه‌های کشور بهتر از جذب از طریق ماده ۲۸ است و همه اینها ادامه دهنده همین سیاست است گفت: امسال کنکور اختصاصی تربیت معلم داشتیم، دانشگاه فرهنگیان هیئت جذب مرکزی استاد دارد. مسیر جذب برای استعدادهای برتر جداگانه پیدا کردیم چون که می خواهیم بسان کشاورزی که بهترین بذرش را در مزرعه می کارد، بهترین دانش آموزان را معلمان کشور کنیم.

استخدام ۱۹ هزار مربی ورزشی و مشاور پس از ۱۵ سال

وی با بیان اینکه پنج هزار میلیارد تومان سال پیش برای این منظور تخصیص دادیم و البته راه دور و درازی در پیش داریم افزود: پس از قریب به ۱۵ سال ۱۹ هزار مربی پرورشی و مشاور و مربی ورزشی برای مدرسه‌ها جذب می‌کنیم. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ساخت روزانه ۸ مدرسه در کشور/ استخدام ۱۹ هزار مربی ورزشی و مشاور پس از ۱۵ سال
  • دولت تورم ۳۰ درصد را موفقیت می‌داند
  • تمجید سخنگوی دولت از بانوی ورزشکار ایرانی بابت رکوردشکنی در آسیا
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: آواربرداری از خرابی 10 ساله زمانبر است/ سیاست های اقتصادی دولت ثمر داده/ کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی بود
  • واکنش سخنگوی دولت به رکوردشکنی دونده زن ایرانی در آسیا
  • کاهش رشد نقدینگی به تنهایی موجب مهار تورم نخواهد شد
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی شده بود
  • بانک مرکزی آرژانتین نرخ بهره را به ۶۰ درصد کاهش داد
  • نرخ تورم در آمریکا همچنان بازهم افزایشی شد
  • تجلیل از راویان فعال روحانی موسسه فرهنگی روایت سیره شهدا