Web Analytics Made Easy - Statcounter

متخصصان می‌گویند اگر هر روز صبح بعد از بیدار شدن از خواب متوجه می‌شوید بالشتتان خیس است باید به فکر چاره باشید.

خبرگزاری میزان _ تبیان نوشت: این طبیعی است که وقتی برشی از هندوانه‌ای خنک و سرخ یا برشی از لیموترش می‌بینید یا حتی تصورش را می‌کنید آب از دهانتان راه بیفتد، یا همچنین وقتی که غذای خوشمزه مورد علاقه‌تان را می‌بینید یا توصیفش را می‌شنوید؛ اما بزاق زیاد تولید کردن، خصوصا ریختن آب دهان حین خواب چطور؟ این دیگر شوخی نیست، بلکه می‌تواند آزاردهنده و خجالت آور باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بزاق زیاد که به آن سیالوره نیز می‌گویند می‌تواند نتیجه‌ی تولید زیاد بزاق یا کاهش دفع بزاق باشد که باعث می‌شود آب از دهان راه بیفتد که معمولا نگران‌کننده نیست؛ اما گاهی می‌تواند علامتی از یک مشکل بزرگ‌تر باشد.

اگر هر روز صبح بعد از بیدار شدن از خواب متوجه می‌شوید بالش‌تان خیس است، پس بهتر است وضعیت سلامتی خود را بررسی نمایید.

آلرژی‌ها و عفونت‌ها

اگر بدنتان نسبت به چیزی آلرژی داشته باشد یا دچار عفونتی باشید، ممکن است بدنتان بزاق بیشتری تولید کند تا سموم را دفع نماید. در نتیجه ممکن است آب از دهانتان جاری شود. عوارضی وجود دارند که می‌توانند باعث این واکنش شوند:

آلرژی‌های فصلی: آیا علاوه بر جاری شدن آب دهان دچار خارش چشم و آبریزش بینی و عطسه هم هستید؟ پس ممکن است به آلرژی فصلی دچار باشید که می‌تواند تولید بزاق را افزایش داده و موجب جاری شدن آن از دهان شود. شایع‌ترین آلرژن‌ها، گرده گیاهان و کپک و گرد و غبار هستند.. گرفتگی سینوس یا عفونت‌های تنفسی: سینوس‌های شما حفره‌های خالی در درون استخوان‌های اطراف بینی شما هستند که می‌توانند در اثر سرماخوردگی معمولی، آلرژی‌ها و یا دیگر مشکلات بینی ملتهب شوند. اگر سینوس‌ها ملتهب یا عفونی شوند، می‌توانند با انسدادی که ایجاد می‌کنند سبب تخلیه‌ی ناخواسته‌ی ترشحات شده و در نهایت به شکل آب دهان جاری شوند.

فارنژیت و التهاب لوزه: اگر به دلیل گلودردی که دارید به سختی می‌توانید بلع را انجام دهید ممکن است فارنژیت داشته باشید که بیشتر به نام گلودرد شناخته می‌شود. فارنژیت می‌تواند ویروسی یا باکتریایی باشد و ممکن است لکه‌هایی قرمز یا سفید رنگ در گلویتان ایجاد نماید یا این که تب داشته باشید و غدد لنفاوی‌تان متورم شوند.

به علاوه لوزه‌هایتان هم می‌توانند بزرگ و ملتهب شوند. بلع کمتر باعث می‌شود بزاق بیشتری در دهانتان بماند و درنتیجه وقتی در خواب هستید آب از دهانتان جاری شود؛ اما شما نمی‌توانید تنها بر اساس علائمی که دارید بفهمید که گلودرد دارید، بنابراین لازم است برای تشخیص درست به پزشک مراجعه کنید.

و، اما درمان ...

اگر فکر می‌کنید آلرژی یا عفونتی می‌تواند دلیل تولید زیاده از حد آب دهانتان باشد باید به پزشک مراجعه نمایید. در بیشتر موارد، دارو می‌تواند علت اصلی را درمان کند. اگر عارضه ادامه‌دار شد ممکن است نیاز به ویزیت توسط متخصص گوش و حلق و بینی داشته باشید.

آپنه خواب

بزاقی که در دهان جمع می‌شود ناخواسته از دهان جاری می‌شود و به همین دلیل وقتی در خواب هستید بیشتر ممکن است که این اتفاق بیفتد، چون قادر به کنترل آن نیستید. به پهلو یا به پشت خوابیدن شرایطی فراهم می‌کند که بزاق راحت‌تر به بیرون از دهان راه پیدا کند؛ اما روی کمر خوابیدن می‌تواند تا حدودی به رفع این مسئله کمک نماید. پس نگران جاری شدن آب از دهانتان وقتی که در خواب هستید نباشید.

یک اختلال خواب به نام آپنه خواب هم می‌تواند با جاری شدن آب از دهان مرتبط باشد، زیرا در این اختلال راه‌های هوایی باریک یا مسدود شده اند. آپنه خواب می‌تواند دو صورت داشته باشد: آپنه انسدادی زمانی است که راه هوایی حین خواب مکررا مسدود می‌شود و آپنه مرکزی خواب زمانی است که مغز سیگنال‌های درستی که برای تنفس نیاز دارید ارسال نمی‌کند. این تنفس نامنظم می‌تواند منجر به تولید زیاد بزاق و جاری شدن آن از دهان شود.

درمان آپنه خواب

اگر مطمئن نیستید که آپنه خواب دلیل جاری شدن آب دهانتان است یا نه، به پزشک مراجعه نمایید. پزشک می‌تواند مشخص کند آیا فقط اصلاح وضعیت خوابتان کافیست یا نیاز به ارزیابی توسط متخصص گوش و حلق و بینی دارید و یا باید دارویی مصرف کنید. شاید هم لازم باشد تست خواب انجام دهید تا معلوم شود آپنه خواب دارید یا نه. اگر چنین باشد عارضه اغلب با فشار مثبت مداوم راه هوایی (CPAD) به خوبی کنترل می‌شود.

عوارض جانبی دارو

گاهی برخی از دارو‌ها می‌توانند مقدار بزاق تولید شده در بدن را افزایش دهند، خصوصا اگر بابت بیماری‌های زیر دارو مصرف می‌کنید:. اختلالات روانی. بیماری آلزایمر. سستی عضلات (یک بیماری عصبی عضلانی که باعث ضعف در عضلات اسکلتی می‌شود)

و، اما درمان ...

تخصص پزشکی که باید به او مراجعه کنید بر اساس دارو‌های خاصی که مصرف می‌کنید و دلیل مصرف آن‌ها انتخاب می‌شود؛ مثلا اگر دارو برای افسردگی‌تان تجویز شده شاید لازم باشد به روان درمانگر مراجعه کنید تا دیگر راه‌های ممکن درمانی را زیر نظر او در پیش بگیرید و اگر دارو برای بیماری آلزایمرتان تجویز شده باید به نورولوژیست مراجعه کنید. اگر هم مطمئن نیستید به پزشک عمومی مراجعه کنید تا او شما را به متخصص ارجاع دهد.

مشکل در بلع به دلیل سکته مغزی یا اختلالات نورلوژیکی

برخی عوارض از جمله یک سری از اختلالات نورولوژیکی یا سکته مغزی می‌توانند موجب چیزی به نام دیسفاژی شوند. دیسفاژی زمانی است که شما در بلعیدن‌تان درد یا مشکلی دارید، برخی از افراد کلا قادر به بلع نیستند. مشکل در بلع خودش به تنهایی بسیار آزاردهنده است، چه برسد به اینکه با جاری شدن بزاق دهان نیز همراه باشد.

اختلالات سیستم عصبی: مانند اسکلروز جانبی آمیوتروفیک یا ALS، فلج بلز و بیماری پارکینسون نمونه‌هایی از عوارضی هستند که می‌توانند موجب دیسفاژی شوند.

سکته مغزی: وقتی فرد سکته مغزی می‌کند، خون جریان مناسبی در مغز ندارد و این اتفاق معمولا نتیجه‌ی یک لخته خون یا پارگی یک رگ است. سکته مغزی می‌تواند موجب آسیب به سیستم عصبی شود که منجر به مشکل در بلع و به تبع جاری شدن آب دهان خواهد شد.

و، اما درمان ...

درمان بزاق زیاد دهان که ناشی از اختلالات نورولوژیکی است بر اساس علت و میزانی که دارد بر کیفیت زندگی روزمره اثر می‌گذارد. برخی از نورولوژیست‌ها ممکن است بیمار را به گفتاردرمانگر ارجاع دهند. ضمنا دارو‌هایی نیز وجود دارند که می‌توانند تولید بزاق دهان را کاهش دهند. همچنین تزریق بوتاکس هم می‌تواند برای برخی از افراد مفید باشد.

بیشتر بخوانید: خوردنی‌هایی که خامشان بهتر است

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: سلامتی خواب

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سلامتی خواب آب از دهانتان مراجعه کنید جاری شدن آب آب از دهان آپنه خواب سکته مغزی آب دهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۸۵۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کار‌هایی که به مغز آسیب می‌رساند

آفتاب‌‌نیوز :

اگر سعی کنید که جلوی این رفتار‌های مخرب را بگیرید، با آثار مثبت بهبود فعالیت‌های ذهن خود مواجه خواهید شد؛ و به سلامت ذهن خود کمک شایانی کرده‌اید. 

۱) کم خوابی و عدم تجربه خواب مناسب

یکی از مواردی که باید به آن توجه کافی داشته باشید، کیفیت مناسب خواب شما می‌باشد. عدم خواب کافی می‌تواند تاثیرات منفی فراوانی بر عملکرد مناسب مغز داشته باشد؛ بنابراین سعی کنید عوامل تاثیرگذار بر افزایش کیفیت خواب را رعایت کنید؛ و سعی کنید از انجام فعالیت‌هایی که باعث کم خوابی و بی خوابی شما می‌شوند، پرهیز نمایید. به عنوان مثال توجه به ساعات منظم استراحت و خواب، عدم مصرف موادی که باعث از بین رفتن نظم خواب شما می‌شوند و توجه به عواملی که باید در اتاق خواب شما رعایت شوند، از اهمیت بالایی برخوردار هستند.

۲) تنهایی بیش از حد

همه ما دوست داریم در طول زندگی خود زمان‌هایی را تنها باشیم؛ و به این موضوع نیاز داریم. اما باید بدانیم که انسان برای زندگی اجتماعی آفریده شده است؛ و تنهایی بیش از حد می‌تواند برای هر یک از ما مشکلاتی را به وجود بیاورد. منظور از ارتباط، تنها ارتباطات اجتماعی موجود در فضای مجازی نیست. بلکه نیاز به ارتباط چهره به چهره نیز در در انسان وجود دارد. افرادی که با دوستان زیادی ارتباط دارند، از وضعیت سلامت ذهن بهتری برخوردار خواهند بود. همچنین این افراد کمتر در معرض ابتلا به بیماری‌هایی مانند آلزایمر و زوال مغز قرار می‌گیرند.

۳) خوردن زیاد خوراکی‌ها و تنقلات مضر (junk food)

اگر به فکر سلامت ذهن خود هستید، باید تا جای ممکن از مصرف تنقلات مضر خودداری کنید. بر اساس مطالعات انجام شده، مصرف زیاد غذا‌های مضر مانند چیپس و پفک و انواع فست فود‌ها تاثیرات منفی زیادی بر حافظه و تمرکز و عملکر ذهن می‌گذارند. در عوض شما می‌توانید خوراکی‌های مفید مانند انواع آجیل، میوه‌ها و سبزیجات و انواع اسموتی‌ها جایگزین خوراکی‌های مضر کنید.

۴) گوش دادن به موسیقی با هدفون با صدای بالا

یکی از کار‌هایی که تاثیرات منفی زیادی بر عملکرد بخش‌های مختلف ذهن می‌گذارد، گوش دادن به موسیقی با صدای بالا می‌باشد. اگرچه موسیقی‌های شاد و مناسب می‌توانند باعث افزایش تمرکز و خلاقیت ذهن شوند. اما موسیقی‌های نامناسب نیز تاثیرات منفی از خود نشان می‌دهند. علاوه بر اینکه بخواهید با هدفون و صدای زیاد به انجام این کار مشغول شوید. این کار باعث از بین رفتن بافت‌های مغزی و همچنین ابتلا به بیماری‌های عصبی و الزایمر خواهد شد؛ بنابراین سعی کنید همیشه کمتر از ۶۰ درصد میزان صدای هدفون را استفاده کنید؛ و همچنین هیچگاه بیشتر از دو ساعت به صورت مداوم با هدفون‌ها به موسیقی گوش ندهید که برای سلامت ذهن بسیار مضر است.

۵) تحرک کم برای آسیب به مغز

ورزش منظم و تحرک کافی از عوامل بسیار تعیین کننده در حفظ سلامت ذهن و جسم به شمار می‌رود. در صورتی که در طول روز تحرک کافی ندارید. پیشنهاد می‌شود که هرچه سریع‌تر ورزش منظم را به برنامه روزانه خود اضافه کنید. در غیر این صورت شما در معرض ابتلا به انواع بیماری‌ها از قبیل بیماری‌های قلبی، الزایمر زودرس و همچنین دیابت و … قرار خواهید گرفت.

۶) مصرف دخانیات موثر در سلامت ذهن

مصرف انواع مختلف دخانیات مانند سیگار علاوه بر عوارض جبران ناپذیری که بر سلامت جسم شما دارد. باعث زوال مغز و عملکرد نامناسب آن نیز می‌شود. مصرف سیگار همچنین می‌تواند احتمال ابتلا به آلزایمر و زوال مغز و وقوع سکته قلبی را تا دو برابر افزایش دهد؛ بنابراین اگر از افراد سیگاری محسوب می‌شوید و یا در خانواده شما فردی سیگاری وجود دارد. سعی کنید هر چه سریعتر برای ترک کردن آن اقدام کنید. تا بیشتر از سلامت ذهن شما به خطر نیفتاده است.

۷) پرخوری

اگر اقدام به پرخوری کنید، حتی اگر نوع مناسبی از خوراکی‌ها را مصرف کنید، باعث به خطر انداختن سلامت ذهن خود شده‌اید. در حقیقت پرخوری باعث کاهش عملکرد دستگاه عصبی و در نتیجه پایین آمدن سطح تمرکز و اختلال در حافظه خواهد شد. همچنین پرخوری در طولانی مدت باعث اضافه وزن و ابتلا به بیماری‌های مختلف جسمی و روحی می‌شود؛ بنابراین سعی کنید با به کارگیری یک رژیم غذایی سلامت محور، به سلامت ذهن و جسم خود کمک کنید.

۸) سپری کردن زمان طولانی در تاریکی

عدم دریافت نور طبیعی به مقدار کافی منجر به کند شدن عملکرد مغز و افسردگی خواهد شد. دانشمندان همچنین معتقدند که نور خورشید به عملکرد مناسب مغز و سلامت ذهن کمک زیادی می‌کند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در تربت حیدریه
  • سریع‌ترین راه‌های از بین بردن بوی سیر دهان
  • پرتاب آب دهان بر روی پرچم فلسطین توسط پلیس آمریکا + فیلم
  • ایستادن
  • پرتاب آب دهان بر روی پرچم فلسطین توسط پلیس آمریکا
  • افزایش ۶ سال به طول عمر با این سبک زندگی
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • (ویدئو) لحظه عجیب گرفتار شدن میمون در دهان کروکودیل
  • کار‌هایی که به مغز آسیب می‌رساند