Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@23:53:59 GMT

اجرای طرح یاریگران زندگی در ۳۲ هزار مدرسه

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۹۳۳۹۵

اجرای طرح یاریگران زندگی در ۳۲ هزار مدرسه

مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با موادمخدر با بیان اینکه طرح یاریگران زندگی با کمک و همیاری ستاد مبارزه با موادمخدر و دستگاه‌ها در تمامی گروه‌های مرجع شروع شده و آموزش و پرورش نیز رکن اصلی اجرای طرح یاریگران زندگی است که با همکاری بسیج مدرسه، انجمن اسلامی مدرسه و هلال احمر اجرا می‌شود، گفت: سال گذشته حدود ۳۲ هزار مدرسه در سراسر کشور با شعار " یاریگر هم باشیم"، "هر مدرسه یک کانون یاریگران زندگی" و " هر دانش‌آموز یک یاریگر زندگی" تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدمهدی اسماعیلی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به طرح یاریگران زندگی که حدود دو سال از اجرای آن در مدارس سطح کشور می‌گذرد، بیان کرد: هدف برنامه یاریگران زندگی استفاده از تمام ظرفیت‌هایی است که در کشور برای پیشگیری اولیه از اعتیاد وجود دارد. در گذشته بیشتر نگاه اینگونه بود که دستگاه‌های دولتی در زمینه پیشگیری فعالیت می‌کردند، اما بعد از اجرای این طرح ظرفیت‌های بسیار زیادی در بخش‌های مختلف بین مردم، تشکل‌های غیردولتی و دستگاه‌هایی که حتی با ستاد همکاری کمتری داشتند ایجاد شد که می‌توان برای پیشگیری اولیه از اعتیاد از آن استفاده کرد.

مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با موادمخدر افزود: در این فضا سعی شده با هم‌افزایی و هماهنگی سطح بالاتر بتوانیم همه دستگاه‌ها، ظرفیت‌های مردمی و تشکل‌های غیردولتی را به دور هم جمع کنیم تا بتوانیم در این حوزه بهره‌وری بالاتری داشته باشیم.

وی با بیان اینکه در مدارس نیز ظرفیت‌های خوبی از قبل وجود داشته که با یکدیگر تجمیع شدند، گفت: طرح یاریگران زندگی با هدف "پیشگیری" و افزایش احساس مسئولیت فردی و جمعی در میان گروه‌های مختلف شامل بسیج مدرسه، انجمن اسلامی مدرسه و هلال احمر اجرا می‌شود.

اسماعیلی در ادامه به تاثیر بیماری کرونا در اجرای این طرح اشاره کرد و با بیان اینکه در سال گذشته علی‌رغم شیوع ویروس کرونا با بهره‌مندی از بستر فضای مجازی و به ویژه "شبکه شاد" گروه‌های خود را در مدارس ایجاد کردیم، اظهار کرد: سال گذشته حدود ۳۲ هزار مدرسه در سراسر کشور تحت پوشش این طرح قرار گرفتند. ۱۰۵ هزار مدرسه در مقاطع تحصیلی مختلف در سطح کشور وجود دارد که طرح یاریگران زندگی بیشتر روی مقطع متوسطه تمرکز دارد و تقریبا تمام مقاطع متوسطه تحت پوشش این طرح هستند.

مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با موادمخدر در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: در صورت بازگشایی مدارس همانطور که کیفیت آموزش بهتر خواهد شد، برنامه‌های ما نیز از این موضوع مستثنی نخواهد بود. درست است که با بیماری کرونا طرح یاریگران زندگی را به فضای مجازی منتقل کردیم و سعی شد برنامه‌ها متوقف نشود، اما واقعیت این است که با حضوری شدن مدارس می‌توان اثربخشی بالاتری در این برنامه ایجاد کرد.

وی با بیان اینکه بیماری کرونا به همه بخش‌ها در همه دنیا آسیب وارد کرده است، ادامه داد: در برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد مهم‌ترین فعالیت‌ها کارگاه‌های آموزشی بوده است که غالبا حضوری بودند.

وی خاطرنشان کرد: سه گروه هدف شامل دانش‌آموزان، والدین و مربیان در مدارس وجود دارند که پیش از شیوع بیماری کرونا برنامه‌ها و کارگاه‌های آموزشی برای آنها به صورت حضوری برگزار می‌شد اما با شیوع بیماری، وقفه کوچکی در برنامه‌ها ایجاد شد.

اسماعیلی با اشاره به اینکه اواخر سال ۹۸ و اوایل سال ۹۹ که بیماری کرونا شیوع پیدا کرد در اجرای برنامه‌ها مکث داشتیم اما با شروع سال ۱۳۹۹ عملا با آمادگی بیشتری همه برنامه‌های مدارس و دانشگاه‌ها در فضای مجازی در نظر گرفته شد، گفت: در برنامه‌های شاد ساعتی از برنامه درسی دانش‌آموزان به طرح یاریگران زندگی اختصاص داده شده است.

وی افزود: همچنین اکنون کلیپ‌های آموزشی کوتاه ساخته شده که به صورت گسترده در فضای مجازی در حال پخش است.

اسماعیلی در ادامه و در پاسخ به این سوال که آیا ستاد برنامه‌ای برای گسترش طرح یاریگران زندگی در مدارس بیشتر دارد یا خیر؟ اظهار کرد: یکی از مشکلات بحث اعتبارات است. اعتبارات محدودی که در اختیار است تاحدی ما را در گسترش برنامه‌هایمان با محدودیت مواجه کرده است، البته آموزش و پرورش همکاری بسیار خوبی داشته و بهره‌برداری بسیار صرفه‌جویانه‌ای از اعتبارات می‌کند.

مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با موادمخدر در پایان افزود: جهان بعد از آزمون و خطاهای فراوان به این واقعیت رسیده که استفاده از نگاه ایجابی مبتنی بر نقش مهم و اساسی خانواده و مدرسه در پیشگیری از سوء مصرف مواد یکی از اصلی‌ترین راه‌های مقابله با این پدیده است. امید آن داریم که در سال‌های آتی در عرصه پیشگیری و کنترل این آسیب اجتماعی به ویژه در جمعیت دانش‌آموزی شاهد اتفاقات خوب بوده و روزی را شاهد باشیم که کشورمان عاری از این آفت بزرگ اجتماعی و فرهنگی شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: طرح یاری گران زندگی مواد مخدر پیشگیری از اعتیاد طرح یاریگران زندگی بیماری کرونا فضای مجازی هزار مدرسه برنامه ها دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۹۳۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۸ هزار و ۳۳۶ پروژه مدرسه‌سازی در استان‌ها

رئیس سازمان نوسازی مدارس گفت: ۸ هزار و ۳۳۶ پروژه مدرسه‌سازی در استان‌ها در حال اجراست که بخشی از آنها امسال افتتاح می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، حمیدرضا خان‌محمدی صبح امروز عملیات اجرایی پروژه‌های مدرسه‌سازی در نقاط مختلف استان بوشهر با اشاره به توسعه طرح‌های ساخت مدرسه و بازسازی کلاس‌های درس فرسوده در سراسر کشور اظهار داشت: 8 هزار و 336 پروژه مدرسه‌سازی در استان‌ها در حال اجراست که بخشی از آنها امسال افتتاح می‌شود.

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش اعتبارات سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس در سال جاری را 12 هزار میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود در نیمه نخست امسال 2 هزار پروژه به ظرفیت 10 هزار کلاس درس افتتاح و در اختیار آموزش و پرورش قرار گرفته شود.

رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور نقش خیرین در ساخت مدرسه را مورد اشاره قرار داد و افزود: خیرین تاکنون نقش اثرگذار خود را در تامین فضاهای آموزشی به ویژه در نقاط کم برخوردار نشان داده‌اند که درخور تحسین است.

وی با بیان اینکه مدارس تخریبی به عنوان یک مسئله‌ اصلی در برنامه سند توسعه به آن توجه ویژه شده است، اضافه کرد: براساس برنامه‌ریزی با انعقاد تفاهم‌نامه 143 کلاس درس با اعتبار 2 هزار و 500 میلیارد تومان در استان بوشهر ساخته می‌شود.

خان‌محمدی بیان کرد: در سند هفتم توسعه برای بخش‌های اقتصادی برنامه‌ریزی ویژه برای خودگرانی مدارس شده و همه تلاش این دولت برای ارتقای کیفیت به خصوص در حوزه آموزش و پرورش است.

آغاز ساخت 8 مدرسه‌ با اعتبار 350 میلیارد تومان

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان بوشهر نیز بیان کرد: 8 مدرسه‌ با اعتبار 350 میلیارد تومان عملیات اجرایی آن آغاز شد.

ابراهیم احمدی این طرح‌ها در کاکی دشتی، بردخون کهنه دیر، روستای احمدی شهرستان بوشهر، گناوه، شهرک محله تنگک بوشهر اجرا شده است گفت: هنرستان 12 کلاسی انقلاب اسلامی با 30 میلیارد تومان در بوشهر به بهره‌برداری رسید.

وی اضافه کرد: بر اساس برنامه‌ریزی تا هفته دولت امسال عملیات اجرایی 50 مدرسه در استان بوشهر آغاز می‌شود.

تدوین سند چشم‌انداز برای ساخت مدارس در استان بوشهر

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار بوشهر نیز از تدوین سند چشم‌انداز اداره کل آموزش و پرورش و سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: بر اساس آن مشخص می‌شود برای سال‌های 1405 ، 1406 و 1407 چه تعداد کلاس درس و برای چه مقطعی نیاز است.

محمدهادی رستمیان ادامه داد: با توجه به اینکه نیاز‌ها نامحدود و منابع محدود است، بر اساس این سند، در شهرستان‌ها برنامه‌ریزی برای ساخت مدارس انجام می‌گیرد.

یک‌هزار و 700 کلاس درس فرسوده در استان بوشهر

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر هم با بیان اینکه با تکمیل این 8 مدرسه افزون بر 50 کلاس درس به ظرفیت کلاس‌های درس استان افزوده می‌شود افزود: بر اساس بررسی‌ها یک‌هزار و 700 کلاس درس فرسوده در استان وجود دارد که با انعقاد تفاهم‌نامه میان استان بوشهر و سازمان نوسازی کشور، یک‌هزار میلیارد تومان اعتبار از سوی استانداری و یک‌هزار میلیارد تومان هم از سوی سازمان نوسازی برای نوسازی مدارس استان اختصاص یافته است.

علی موحدی اضافه کرد: با این اعتبار، 800 کلاس درس فرسوده نوسازی می‌شود که معادل ساخت مدرسه در 10 سال گذشته خواهد بود.

وی بیان کرد: در زمان حاضر در مرکز استان برخلاف سال‌های قبل 8 طرح فعال مدرسه‌سازی داریم که کمک می‌کند تراکم دانش‌آموزی در مرکز استان به استاندارد نزدیک شود.

انتهای پیام/190/.

دیگر خبرها

  • مشق ایثار در مدارس‌ استثنایی/ گزارش تسنیم را ببینید + فیلم
  • روایت «ایران» از زندگی در باغچه‌بان
  • آرزوی ساده یک معلم+ فیلم
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • جهادگرانی که درس زندگی می‌دهند/ معلمان باید در قله کوه باشند
  • آیین اختتامیه سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم
  • خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است
  • کارگاه آموزشی مهارت های زندگی با موضوع پیشگیری از اعتیاد برگزار شد
  • آغاز طرح غربالگری بینایی‌سنجی کودکان ۳ تا ۶ سال در کرمانشاه
  • اجرای ۸ هزار و ۳۳۶ پروژه مدرسه‌سازی در استان‌ها