Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@14:57:14 GMT

عربده‌کشی صهیونیست‌ها در محله شیخ جراح قدس

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۹۵۰۸۳

عربده‌کشی صهیونیست‌ها در محله شیخ جراح قدس

منابع فلسطینی به ادامه اقدامات توسعه طلبانه و عربده‌کشی صهیونیست‌ها در محله «شیخ جراح» در قدس اشغالی اشاره کردند.

به گزارش مشرق، «شیخ ناصر الهدمی» رئیس موسسه بیت المقدس مخالف یهودی سازی گفت: اشغالگران با عربده‌کشی و زور و قدرت به دنبال ایجاد واقعیت جدیدی برای آواره کردن ساکنان محله شیخ جراح در قدس هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اشغالگران به تجاوزات به محله شیخ جراح در روزهای اخیر متمرکز شده‌اند. هجمه به قدس گسترده است. اشغالگران در راستای اقدامات یهودی سازی قدس به نفع شهرک نشینان و طرحهای شهرک سازی در قدس اشغالی حرکت می‌کنند.

بیشتر بخوانید

سکوت کاخ سفید در برابر اقدامات سرکوبگرانه صهیونیست‌ها

الهدمی تاکید کرد: صهیونیست‌ها این روزها در حال احداث کودکستانی برای شهرک نشینان صهیونیست هستند و در عین حال فلسطینی ها را بیرون می‌کنند.

وی خواستار افزایش آگاهی ملت فلسطین و اعراب شد.

از سوی دیگر «عارف حماد» از مسئولان فلسطینی در قدس گفت: اشغالگران به دنبال تسلط بر محله شیخ جراح از سال ۱۹۷۲ هستند. اشغالگران به دنبال پایان دادن به حضور فلسطینی‌ها در همه مناطق نزدیک به مسجد الاقصی هستند.

تمدید بازداشت وزیر سابق امور قدس

دادگاه نظامی رژیم صهیونیستی در «عوفر» بازداشت موقت «خالد ابوعرفه» وزیر سابق امور قدس را برای بار چهارم تمدید کرد.

دفتر اطلاع رسانی امور اسرا اعلام کرد که دادگاه رژیم صهیونیستی مدت بازداشت موقت این وزیر سابق را ۴ ماه دیگر تمدید کرده است.

این در حالی است که قرار بود «ابوعرفه» آزاد شود.

رژیم صهیونیستی وزیر سابق امور قدس را در تاریخ ۲۰۲۰/۱۱/۱۱ پس از احضار برای بازجویی به مرکز «عوفر» در نزدیکی رام الله بازداشت کرد.

وخامت حال اسیر فلسطینی

دادگاه عالی رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه برای دومین بار متوالی بازداشت موقت اسیر «کاید الفسفوس» را تعلیق کرد.

الفسفوس از ۱۱۳ روز پیش در اعتراض به بازداشت موقت خود دست به اعتصاب غذا زده بود.

وضعیت این اسیر فلسطینی بسیار خطرناک است و او اکنون در بیمارستان اسرائیلی «برزلای» بستری است.

هیئت امور اسرا اعلام کرد که تعلیق حکم بازداشت موقت این اسیر فلسطینی به معنی لغو آن نیست، بلکه به معنای سلب مسئولیت سازمان زندان‌ها و شاباک نسبت به سرنوشت این اسیر است و بدین گونه او به یک اسیر غیررسمی تبدیل می‌شود که به جای زندانبانان، تحت نظر نیروهای حراست بیمارستان خواهد بود.

رژیم صهیونیستی قبلا نیز حکم بازداشت موقت این اسیر را تعلیق کرده بود اما پس از گذشت یک هفته مجددا به رغم وخامت حال اسیر «الفسفوس» این حکم را فعال کرد.

برگزاری تجمعات فلسطینی در حمایت از اسیران فلسطینی

صدها فلسطینی روز پنجشنبه به نشانه همبستگی با اسرای فلسطینی اعتصاب کننده غذا در زندان های رژیم صهیونیستی دست به تجمع زدند.

منابع محلی، ساکنان شهر رام الله برای اعلام حمایت از اسرای فلسطینی در میدان «المناره» در مرکز این شهر تجمع کردند.

تجمع کنندگان با سردادن شعارهایی خواستار حمایت از اسرای فلسطینی به ویژه اسرای اعتصاب کننده شدند و بازداشت موقت اسرا را به شدت محکوم کردند.

از سوی دیگر، ده ها نفر از خانواده های اسرای فلسطینی و حامیان آن ها در شهر «الخلیل» نیز با برپایی تجمعی در میدان «ابن رشد» در مرکز این شهر، با اسرای فلسطینی اعلام همبستگی کردند.

تجمع کنندگان تصاویری از اسرای فلسطینی در دست داشتند و خواستار آزادی آنان شدند.

«امجد النجار» مدیر باشگاه اسیر فلسطین تاکید کرد که تا این لحظه هیچ راه حلی برای مسئله اسرای اعتصاب کننده غذا پیدا نشده است و وکلای فلسطینی هم موفق به ملاقات با اسیر «کاید الفسفوس» و «مقداد القواسمه» نشدند تا جویای وضعیت سلامت آنان شوند.

وی خواستار گسترش دامنه فعالیت های همبستگی با اسرای فلسطینی شد و نسبت به احتمال شهادت هر کدام از آن ها در هر لحظه ای هشدار داد.

نامساعد بودن وضعیت جسمی ۱۵ اسیر در زندان «رمله»

هیئت امور اسرا و آزادگان فلسطین اعلام کرد که وضعیت جسمی ۱۵ اسیر بیمار فلسطینی در زندان «رمله» خوب نیست و رو به وخامت است.

این هیئت تاکید کرد که هم اکنون ۱۵ اسیر فلسطینی در بخش مراقبت‌های زندان «رمله» بستری هستند که دو نفر از آن‌ها دست به اعتصاب غذا زدند. این دو اسیر «هشام ابو هواش و علاء الاعرج» هستند که به ترتیب هر کدام ۹۰ و ۸۰ روز است دست به اعتصاب غذا زده و وضعیت بسیار وخیمی دارند.

هیئت مذکور اشاره کرد که بیشتر این اسرا برای کاهش درد و ناراحتی‌های خود، روزانه بیش از ۱۰ نوع مسکن مصرف می‌کنند.

هیئت امور اسرا و آزادگان فلسطین اعلام کرد که وضعیت این دسته از اسرا در زندان «رمله» روز به روز بدتر می‌شود و هیچگونه مراقبت پزشکی مناسب از آن ها به عمل نمی‌آید.

اسامی این اسیران به شرح زیر است: «خالد الشاویش»، «منصور موقده»، «معتصم رداد»، «ناهض الاقرع»، «صالح صالح»، «ناظم ابو سلیم»، «احمد فقها»، «ایاد حریبات»، «عبدالرحمان برقان»، «احمد جابر»، «جمال زید»، «تیسیر ابو نعیم»، «شادی ابوعکر»، «علاء الاعرج» و «هشام ابو هواش».

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان اسرائیل رژیم صهیونیستی عربده کشی قدس اشغالی رژیم صهیونیستی اسرای فلسطینی محله شیخ جراح اسیر فلسطینی بازداشت موقت صهیونیست ها اسیر فلسطین وزیر سابق امور اسرا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۹۵۰۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه بوکر عربی ۲۰۲۴ به اسیر فلسطینی رسید

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،  نبیل سلیمان رئیس داوران جایزه بین‌المللی داستان عربی ۲۰۲۴ در اعلامیه‌ای کتاب «نقاب، رنگ آسمان» نوشته باسم خندقجی را به عنوان برنده بوکر عربی سال معرفی کرد.

در مراسم اهدای جوایز سالانه که در ابوظبی برگزار و به صورت آنلاین پخش شد، جایزه‌ای که به نام بوکر عربی نیز شناخته می‌شود، برنده خود را شناخت.

داوران کتاب برنده را از بین ۱۳۳ عنوان ارایه شده، به عنوان بهترین رمان منتشر شده به زبان عربی که در فاصله جولای ۲۰۲۲ تا ژوئن ۲۰۲۳ منتشر شده، انتخاب کردند. رعنا ادریس، صاحب انتشارات دارالادب مستقر در لبنان، این جایزه را در ابوظبی به نمایندگی از خندقجی که در زندان صهیونیست‌هاست، دریافت کرد.

بعید است که خندقجی بتواند جایزه ۵۰ هزار دلاری را دریافت کند، زیرا مقامات زندان اسراییل پیشتر به رسانه‌ها گفته‌اند اگر قرار باشد یک تروریست جایزه بگیرد، دریافت آن برایش غیرممکن خواهد بود.

«نقاب» که در عنوان کتاب آمده، کارت هویت آبی متعلق به یک اسراییلی را تداعی می‌کند که توسط قهرمان داستان «نور» - باستان‌شناسی که در اردوگاه پناهندگان در رام‌الله زندگی می‌کند - در جیب یک کت قدیمی پیدا شده است. آنچه در پی می‌آید، روایتی تجربی و چند لایه است که با شخصیت‌پردازی‌های زنده و به یاد ماندنی سعی در بازیابی عناصر تاریخ و مکان دارد.

نبیل سلیمان، رییس هیات داوران گفت: «نقاب، رنگ آسمان»، امر شخصی را با امر سیاسی به روش‌های نوآورانه ترکیب می‌کند. برای کشف سه نوع آگاهی: خود، دیگری و جهان، اشکال روایی جدیدی را به کار می‌گیرد و واقعیت پیچیده و تلخ از هم پاشیدگی خانواده، آوارگی، نسل کشی و نژادپرستی را تشریح می‌کند. رشته‌های تاریخ، اسطوره و امروز با ظرافت در روایتی به هم تنیده شده‌اند که در مواجهه با انسان‌زدایی، با شفقت از میل رهایی از ظلم، هم در سطح فردی و هم در سطح اجتماعی، برانگیخته می‌شود. «ماسک، رنگ آسمان» عشق و دوستی را به عنوان محوری برای هویت انسانی بیش از همه وابستگی‌های دیگر به رسمیت می‌شناسد.

پروفسور یاسر سلیمان، رییس هیات امنا هم گفت: قهرمان کتاب سفری را آغاز می‌کند که در آن خود، در پوشش دیگری، به آسیب‌های روانی فلسطین مدرن می‌پردازد. یک زن فلسطینی اهل حیفا در اسراییل، که سرسختانه به روایت ملی خود پایبند است، به قهرمان داستان کمک می‌کند تا به خود بی‌نقاب خود بازگردد و رمان خواننده را در تله داستان‌های تند با طنزی ظریف و غیرمنتظره گرفتار می‌کند.

خندقجی که از سال ۲۰۰۴ در زندان به سر می‌برد، مجموعه شعر‌های «آیین‌های اولین بار» (۲۰۱۰) و «نَفَس شعر شبانه» (۲۰۱۳) و همچنین سه رمان «نرگس انزوا» (۲۰۱۷)، «کسوف بدرالدین» (۲۰۱۹) و «نفس یک زن ناامید» (۲۰۲۰) را در کارنامه دارد.

جایزه بین‌المللی ادبیات داستانی عربی که به عنوان «بوکر عربی» شناخته می‌شود، در سال ۲۰۰۷ به منظور قدردانی از ادبیات عربی معاصر و ترویج خوانندگان جهانی آثار ادبی عربی تأسیس شد و اکنون به‌عنوان معتبرترین جایزه ادبی در جهان عرب شناخته می‌شود.

در کنار خندقجی، در فهرست نهایی سال ۲۰۲۴، رمان‌هایی از راجا عالم (عربستان سعودی)، ریما بالی (سوریه)، اسامه العیسا (فلسطین)، احمد المرسی (مصر) و عیسی نصیری (مراکش) جای داشتند.

هر یک از ۶ نامزد نهایی ۱۰ هزار دلار دریافت خواهد کرد و به برنده جایزه ۵۰ هزار دلار دیگر به عنوان جایزه اهدا می‌شود. این جایزه همچنین هزینه ترجمه کتاب برنده به زبان انگلیسی را پوشش می‌دهد.

ریاست هیئت پنج داور امسال را نبیل سلیمان نویسنده سوری بر عهده داشت. سونیا نمر، نویسنده، محقق و چهره دانشگاهی فلسطینی، فرانتیشک اوندراش چهره دانشگاهی از چک، محمد شعیر منتقد و روزنامه‌نگار مصری، و حمور زیاده نویسنده و روزنامه‌نگار سودانی، در این پنل با او به عنوان داوران همکاری کردند.

هدف از اهدای این جایزه تجلیل از نوشتار خلاق عربی معاصر و تشویق خوانندگان ادبیات عربی با کیفیت بالا در سطح بین‌المللی از طریق ترجمه و انتشار به دیگر زبان‌های اصلی است. رمان‌هایی است که به فهرست اولیه یا نهایی این جایزه راه می‌یابند، به زبان انگلیسی ترجمه و منتشر می‌شوند.

هدی برکات (۲۰۱۹، برای «پست شبانه»)، احمد سعداوی (۲۰۱۴، برای «فرانکنشتاین در بغداد»)، و محمد آخاری (۲۰۱۱، برای «طاق و پروانه») از برندگان پیشین این‌جایزه هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شهادت یک فلسطینی در الخلیل در ادامه یورش‌ صهیونیست‌ها به کرانه باختری
  • مشکلات جسمی اسرای فلسطینی بعد از آزادی بر اثر شکنجه در زندان
  • بازداشت مجدد اسرای فلسطینی تنها چند روز بعد از آزادی آنها
  • بازداشت ۸ هزار و ۵۰۵ فلسطینی در کرانه باختری طی ۲۰۶ روز
  • جایزه بوکر عربی ۲۰۲۴ به اسیر فلسطینی رسید
  • اسیر فلسطینی صهیونیست‌ها برنده بوکر عربی ۲۰۲۴ شد
  • شهادت اسیر فلسطینی ۱۰ روز بعد از بازداشت توسط نظامیان صهیونیست
  • نبرد مسلحانه رزمندگان فلسطینی با اشغالگران در کرانه باختری
  • درخواست اسرای صهیونیست از نتانیاهو درباره پذیرش توافق آتش بس
  • شهادت ۲۷ فلسطینی در حمله به منازل فلسطینیان نوار غزه