Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز فایزر روز جمعه اعلام کرد کارآزمایی بالینی این قرص ضدویروسی را با توجه به نتایج موفقیت‌آمیز آن زودتر از زمان تعیین‌شده متوقف کرده است.

این نتایج هنگامی اعلام می‌شود که نتایج کارآزمایی بالینی یک قرص ضدویروسی دیگر ساخت شرکت مرک به نام مولنوپیراویر که ماه پیش منتشر شد، نشان داد این قرص هم احتمال مرگ و بستری شدن در بیماران کووید-۱۹ را که در معرض خطر بیماری وخیم هستند، تا نصف کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیچکدام از این شرکت‌ها هنوز داده‌های کامل کارآزمایی‌های بالینی داروهایشان را منشتر نکرده‌اند.

فایزر می‌گوید قصد دارد نتایج مقدماتی کارآزمایی بالینی این قرص را که فعلا PF-07321332  نامیده می‌شود و در ترکیب با یک داروی ضدویروسی قدیمی‌تر به نام ریتوناویر (که برای درمان ایدز به کار می‌رود) تجویز شده است را در اختیار سازمان غذا و داروی آمریکا بگذارد تا بتواند مجوز مصرف اضطراری آن را بگیرد.

ترکیب داروی تجربی PF-07321332 و ریتوناویر که با نام تجاری پاکسلووید (Paxlovid) عرضه خواهد شد، به مقدار سه قرص دوبار در روز تجویز می‌شود.

بررسی شرکت فایزر در ۱۲۱۹ بیمار مبتلا به بیماری خفیف تا متوسط کووید-۱۹ که دست کم یک عامل زمینه‌ساز برای دچار شدن به بیماری شدید مانند چاقی یا سالمندی داشته داشتند، انجام شد.

یافته‌های این بررسی نشان داد در گروهی که داروی شرکت فایزر را در طول سه روز از شروع علائم دریافت کرده‌اند، در طول ۲۸ روز پس از درمان فقط هشت صدم درصد افراد در بیمارستان بستری شدند و مرگی رخ نداد. اما در گروهی که دارونما دریافت کرده بودند، میزان بستری شدن ۷ درصد بود و هفت مورد مرگ رخ داد.

هنگامی که دارو در پنج روز اول پس از شروع علائم تجویز می‌شد نیز نتایج تقریبا مشابهی به دست آمد: میزان بستری شدن در گروه دریافت کننده دارو یک درصد و در گروه دارونما ۶.۷ درصد شامل ۱۰ مورد مرگ بود.

برای اینکه داروهای ضدویروسی بیشترین تاثیر را داشته باشند، باید هر چه زودتر در سیر بیماری و پیش از استقرار کامل عفونت تجویز شوند. شرکت مرک نیز دارویش را در پنج روز اول شروع علائم آزمایش کرده بود.

شرکت فایزر هنوز جزئیات عوارض جانبی این دارو را منتشر نکرده است، اما می‌گوید میزان بروز عوارض جانبی در هر دو گروه درمانی و در گروه دارونما حدود ۲۰ درصد بوده است.

آلبرت بورلا، مدیر عامل فایزر در بیانیه‌ای در این باره گفت: «این داده‌ها نشان می‌دهد که داروی ضدویروسی خوراکی نامزدشده ما در صورت تایید بوسیله سازمان‌های ناظر بالقوه می‌تواند جان بیماران را نجات دهد و شدت عفونت‌های کووید-۱۹ را کاهش دهد و از ۹ مورد از هر ۱۰ مورد بستری شدن جلوگیری کند.»

فایزر گفت در حال حاضر در انتظار تولید بیش زا ۱۸۰۰۰۰ بسته این دارو تا پایان  سال ۲۰۲۱ و دست کم ۵۰ میلیون بسته از آن تا پایان سال ۲۰۲۲ است.

داروی تجربی فایزر عضوی از رده‌ای از داروها به نام «مهارکنده‌های پروتئاز» است که آنزیمی را کروناویروس برای تکثیر به آن نیاز دارد، از کار می‌اندازند.

داروی مولنوپیرواویر شرکت مرک از سازوکار متفاوتی برای جلوگیری از تکثیر ویروس استفاده می‌کند، به این ترتیب خطاهایی را وارد رمز ژنتیکی ویروس می‌کند. میلیون‌ها دوره از داروی شرکت مرک که این هفته بوسیله سازمان ناظر دارویی انگلیس تایید شد، به آمریکا، انگلیس و کشورهای دیگر فروخته شده است.

فایزر همچنین در حال بررسی این قرص خوراکی در افراد بدون عامل خطرساز برای بیماری وخیم کووید-۱۹ و نیز برای پیشگیری از عفونت کروناویروس در افرادی است که در معرض ویروس قرار گرفته‌اند.

کد خبر 635963 برچسب‌ها كروناويروس دارو

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس دارو بستری شدن کووید ۱۹ شرکت مرک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۹۷۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروی اوزمپیک شخصیت افراد را تغییر می‌دهد؟

ایتنا - براساس آخرین پژوهش‌ها درمورد داروهای کاهش وزن، برخی مصرف‌کنندگان مدعی‌اند که داروی «پپتید شبه‌گلوکاگون ۱» (جی‌ال‌پی-۱) و سایر داروهای مشابه، به موازات کاهش وزن، در آنها احساس اضطراب، افسردگی و گاه افکار مرتبط با خودکشی پدید آورده است.
برخی پژوهش‌ها نشان می‌دهند که برخی داروهای درمان دیابت ممکن است شخصیت و رفتار افراد را تغییر دهند. به گزارش نیویورک‌پست، داروهایی نظیر اوزمپیک (ozempic) و ویگووی (Wegovy‌) بر میزان دوپامین تاثیر می‌گذارند. دوپامین بر بخش‌های مختلف بدن تاثیرگذار است.

ترکیبات شیمیایی مغز علاوه بر تاثیر روی انگیزه عاطفی و فیزیکی برای غذا‌ خوردن، بر احساس پاداش، لذت، انگیزه و کنش هم تاثیر می‌گذارد. بر همین اساس، سطوح در حال تغییر این تغییرات شیمیایی این ادعای مصرف‌کنندگان را توجیه می‌کند که چرا تمایلشان به الکل، سکس یا مواد مخدر کاهش می‌یابد.

دکتر کنت بریج، استاد روان‌شناسی و علوم اعصاب در دانشگاه میشیگان، به دیلی میل گفت: «هم مواد اعتیادآور و هم غذا، سیگنال‌های دوپامین و مناطق یادگیری‌-پاداش یکسانی را در مغز را فعال می‌کنند.» طبق گفته او، در برخی موارد وقتی محققان می‌خواهند چیزی را به حیوانات یاد بدهند، آنها را برای مدتی گرسنه نگه می‌دارند، زیرا گرسنگی به یادگیری کمک می‌کند.

او توضیح می‌دهد: «ظاهرا گرسنگی مختص غذا است، اما گستره‌اش بیش از این است و میل و هوس‌های متعددی را بیدار می‌کند. هنگامی که گرسنه‌اید، ارزش انگیزشی پدیده‌ها، حتی آن‌‌هایی که خوراکی نیستند، افزایش می‌یابد.»

به باور کارشناسان، از آنجایی که این داروها مدت زمان احساس سیری را افزایش می‌دهند، میل به چیزهایی غیر از غذا مانند مواد مخدر و الکل را نیز کاهش می‌دهند. دکتر بریج می‌گوید: «احساس سیری نه‌تنها میل به غذا را کاهش می‌هد بلکه به صورت بالقوه میل به چیزهای دیگر را هم کم می‌‌کند.»

به گفته بریج، هنگام مصرف داروهای جی‌ال‌پی-۱ احتمال کاهش میل جنسی هم وجود دارد. طبق استدلال او از آنجایی‌که رابطه جنسی میل طبیعی لذت‌بخشی است، مسدود کردن مسیر پاداش ممکن است کاهش میل جنسی را به‌دنبال داشته باشد. با این حال او می‌گوید که هنوز مشخص نیست داروهای جی‌ال‌پی-۱ مسیر دوپامین را چگونه مسدود می‌کنند.

در سال ۲۰۲۳، سازمان غذا و داروی ایالات متحده، ۶۰۶ گزارش از اختلالات روان‌پزشکی مرتبط با اوزمپیک، ۳۲۴ گزارش مربوط به ساکساندا (Saxenda) و ۱۹۰ گزارش مربوط به ویگووی دریافت کرده است.

دیگر خبرها

  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته
  • این دارو‌ها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • سقوط شدید فروش گوشی‌های اپل در چین
  • سود شرکت ایلان ماسک نصف شد
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • کدام کارکنان تسلا اخراج شدند؟
  • داروی اوزمپیک شخصیت افراد را تغییر می‌دهد؟
  • افزایش تورم خوراکی‌ها در آغاز سال
  • خرید آیفون در چین کاهش یافت
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟