Web Analytics Made Easy - Statcounter

تامین خوابگاه برای دانشجویان در شرایط فعلی از مهمترین دغدغه‌های دانشگاه‌ها برای اموزش حضوری است، با توجه به شرایط موجود کرونایی در کشور اگر تا پیش از این اتاقی در اختیار ۴ نفر از دانشجویان قرار گرفته بود، از این پس باید به دو یا یک دانشجو اختصاص پیدا کند لذا برای تحقق آموزش حضوری و برداشتن برخی از موانع، چون تامین خوابگاه‌های دانشجویان نیازمند همراهی و حمایت دولت و بخش خصوصی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری میزان-چندی پیش وزیر علوم با ارسال نامه‌ای به دانشگاه‌های کشور شرایط حضوری شدن آموزش در نیم‌سال جدید تحصیلی را تبیین کرد.درنامه محمد علی زلفی‌گل آمده است در پی مصوبه اخیر ستاد ملی کرونا و ضرورت آغاز و تداوم آموزش‌های حضوری دانشجویان در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور مقتضی است که آموزش‌های حضوری به‌گونه‌ای تدریجی و با توجه به شرایط منطقه موردنظر و میزان واکسیناسیون دانشجویان و شرایط خوابگاهی برقرار شود  که تشخیص این امر نیز بر عهده شورای مدیریت استانی آموزش عالی است. همچنین وزیر علوم پیش از این گفته بود که امکان حضور برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی که فعالیت‌های آزمایشگاهی و عملی داشتند در دانشگاه‌ها وجود داشت، اما بحث آموزش حضوری ما درمورد دانشجویان سال اول کارشناسی ارشد و مقاطع کارشناسی می‌باشد که برای حضور آن‌ها دانشگاه‌ها برنامه ریزی خواهد شد.

به نظر می‌رسد بزرگترین معضل پیش روی نظام آموزش عالی برای حضوری کردن آموزش در تمامی مقاطع تحصیلی همین موضوع شرایط خوابگاه‌ها است، که با توجه به ظرفیت محدود آن در دانشگاه‌های کشور موضوع آموزش حضوری دانشجویان تحصیلات تکمیلی آن هم در دروس عملی تنها فراهم شده است.

از سوی دیگر با توجه به اعلام ۱۵ آبان ماه برای شروع بازگشایی و آموزش حضوری در دانشگاه‌ها باید دید که این روند با توجه به محدودیت‌های خوابگاهی چگونه امکان پذیر است؟

نزدیک دو سال از آموزش مجازی در دانشگاه‌ها می‌گذرد، بحث مهمی که پیش می‌آید این موضوع است که درطی دو سال گذشته آیا دانشگاه‌ها توانسته اند تمهیدات لازم را در صورت حضوری شدن آموزش در جهت رعایت نکات و پروتکل‌های بهداشتی به انجام برسانند یا خیر؟
خوابگاه‌ها بزرگترین دغدغه در بازگشایی
شاید بتوان گفت خوابگاه‌ها بزرگترین دغدغه دانشگاه‌ها در بحث بازگشایی و آموزش حضوری است، خوابگاه‌هایی که تا پیش از این با تمام ظرفیت در اختیار دانشجویان قرار داشتند، با توجه به شرایط موجود تنها می‌توانند حذاکثر پذیرای نیمی و یا حتی کمتر از دانشجویان باشند.

برقراری شرایط مطلوب و حفظ سلامت دانشجویان از دغدغه‌های مهم آموزش عالی محسوب می‌شود و این مهم جز از طریق برنامه ریزی و تخصیص اعتباراتی جهت انجام فعالیت آن‌ها امکان پذیر نخواهد بود.

محمد علی زلفی گل وزیر علوم گفت: بحث تعمیر و بازسازی خوابگاه‌های همه دانشگاه‌های کشور و آزمایشگاه‌ها تا حدودی انجام شده است و قرار شد تا روسای دانشگاه با توجه به شرایطی که دانشگاه دارند حضور دانشجویان را اولویت‌بندی کنند و بحث حضوری شدن آموزش را جدی بگیرند.

شهلا بختیاری معاون دانشجویی دانشگاه الزهرا با بیان اینکه پس از بازگشایی دانشگاه‌ها برای آموزش حضوری، مسئله خوابگاه‌ها از دغدغه‌های اصلی ما است، گفت: اگر قرار باشد دانشگاه‌ها برای حضور دانشجویان باز باشند و فضای دانشگاه عملی‌تر باشد، ما با مشکل بسیار بزرگ کمبود ظرفیت مواجه خواهیم بود.
معضل ظرفیت خوابگاه‌ها موضوعی است که بازگشایی و حضوری شدن آموزش رادر شرایط فعلی دچار اختلال کرده است، لذا توجه ویژه به این موضوع و مرتفع ساختن این معضل اهتمام و توجه جدی می‌طلبد.

بخش خصوصی به میدان آید
پرویز انصاری راد معاون دانشجویی دانشگاه فرهنگیان در گفت‌وگو با میزان در پاسخ به این سوال که در صورت حضوری شدن آموزش تمهیدات و امکانات لازم از سوی دانشگاه اندیشیده شده است یا با موانعی روبرو است، گفت: در طی دو سال آموزش مجازی این امکان را یافتیم که در خوابگاه‌ها و مراکزی که نیاز به تعمیرات اساسی داشت و همچنین تجهیزاتی نیاز بود که این ضعف‌ها اصلاح شود که برای سال تحصیلی مشکلی نباشد.   وی اضافه کرد: در خصوص امکان بازگشایی دانشگاه‌ها در شرایط کرونایی و لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی به جهت اینکه فضا‌های سابق بر اساس شرایط عادی تعبیه شده است، نیازمند اعتبارات ویژه در جهت تخصیص مکان‌هایی شامل خوابگاه‌ها برای اجرای پروتکل‌های بهداشتی و به حداقل رسانی جمعیت آن هستیم.

انصاری راد گفت:برای توسعه فضای خوابگاه‌ها نیازمند اعتباراتی د راین زمینه هستیم از این رو ورود بخش خصوصی و خوابگاه‌های خود گردان جهت کاستن از تراکم جمعیتی از دانشجویان در این مراکز احساس می‌شود، خوابگاه‌هایی که تا پیش از این در اختیار بخش عظمی از دانشجویان بوده است با توجه به شرایط موجود باید به کمتر از نیمی از دانشجویان خدمات ارائه دهد.

وی در پایان گفت:با توجه به شرایط موجود کرونایی در کشور اگر تا پیش از این اتاقی در اختیار ۴ نفر از دانشجویان قرار گرفته بود، از این پس باید به دو یا یک دانشجو اختصاص پیدا کند لذا برای تحقق آموزش حضوری و برداشتن برخی از موانع، چون تامین خوابگاه‌های دانشجویان نیازمند همراهی و حمایت دولت و بخش خصوصی هستیم.

از این رو باید گفت فضای آموزش مجازی اگر چه جایگزینی مناسب در شرایط بحرانی در کشور بود، اما نتوانست آنچنان که باید تعاملات لازم را میان اساتید و دانشجویان برقرار نماید، با توجه به تجربه ۴ ترم آموزش مجازی و هویدا شدن ضعف زیر ساخت‌های آن و مشکلات عمده‌ای که در آینده نظام آموزش عالی را درگیر و دغدغه‌مند خواهد کرد، با توجه به کاهش شیب بیماری در کشور به مدد واکسیناسیون حضوری شدن آموزش را می‌توانیم در بستر‌های مناسب تدارک ببینیم.

در حال حاضر یکی از مهمترین دغدغه‌های موجود تخصیص اعتبارات ویژه به دانشگاه‌ها و به میدان آمدن بخش خصوصی وخوابگاه‌های خود گردان است جهت کاستن از حجم و تراکم دانشجویان در محیط‌های خوابگاهی و شروع کم دغدغه آموزش حضوری در کشور است.   بیشتر بخوانید: مقام دانشگاه فرهنگیان: ارائه کارت واکسن برای آموزش حضوری الزامی است   انتهای پیام/   برچسب ها: اموزش حضوری کرونا دانشگاه

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اموزش حضوری کرونا دانشگاه توجه به شرایط موجود دانشگاه ها حضوری شدن آموزش دانشگاه ها تا پیش آموزش مجازی آموزش حضوری خوابگاه ها آموزش عالی بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۰۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تربیت صحیح و اسلامی فرزندان ایران، دغدغه اصلی معلمان دلسوز

مرتضی محمدپور مدیر آموزش وپرورش خوی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه به مناسبت هفته مقام معلم با  گرامیداشت یادو خاطره استاد شهید مطهری و تمامی شهدای عزیز، علی الخصوص شهدای معلم گفت: در خصوص شان و جایگاه والای معلم همین بس که اولین و بزرگ‌ترین معلم هادی و روشنگر جهان افرینش خداوند است.

وی افزود:هنر معلمی هنر خداوندگاری، هنر پیامبری، هنر ارشاد و رهنمود‌های سعادت و خوشبختی دنیوی و اخروی است.

محمد پور ادامه داد:به خاطر همین جایگاه والای معلمی است که حضرت آقا در دیدار معلمان با ایشان به تشکر، قدردانی و توجه افکار عمومی به جایگاه معلم تاکید فراوان داشت.

وی با اشاره به اینکه، شهید مطهری با شناخت دقیق این جایگاه و در سایه آموزه‌های اخلاقی امام خمینی (ره) به یک الگوی بینظیر معلمی در کشور تبدیل شد. گفت: شخصیت منحصربه فردی که بر روی طیف وسیعی از اقشار جامعه تاثیرگذار و ارتباط مستحکمی بین حوزه، دانشگاه و تمامی نهاد‌های فرهنگی جامعه ایجاد نمود و درکنار تبیین مسائل همواره با افکار انحرافی و تندروی‌ها و کند روی‌های جامعه مقابله می‌کردند.

محمد پور تصریح کرد: معلمان عزیز با الگو گیری از استاد شهید مطهری در کنار تمامی مطالباتی که دارند، مطالبه ودغدغه اصلی آنها تربیت صحیح و اسلامی فرزندان این کشور است.
وی افزود: آموزش و پرورش مهمترین رکن تمدن سازی در گام دوم انقلاب اسلامی و یک سرمایه ملی که همه مردم در پیشبرد امور واعتلای جایگاه آن سهیم اند، چون بزرگترین فصل مشترک مردم با حاکمیت مربوط به آموزش و پرورش است که ارزشمند‌ترین خدمات را در انتقال میراث فرهنگی و نهادینه کردن ارزش‌ها و ارمان‌های انقلاب برعهده دارد.

محمدپور به بیانات رهبرانقلاب در دیدار با معلمان اشاره کرد و گفت: بنابه فرموده رهبری، آموزش و پرورش یک دستگاهی در ردیف دستگاه‌های دیگر کشور نیست بلکه جایگاه ارزشمند والایی دارد.

وی در ادامه گفت: رئیس جمهور نیز در سخنرانی خود در روز معلم اشاره کردند که آموزش و پرورش مسئله اول کشور است و بااین نگاه است که میتوانیم به آینده نیروی انسانی تمام ساحتی برای آینده جامعه اسلامی و دستیابی به حیات طیبه بعنوان هدف غایی سند تحول بنیادین امیدوار باشیم و با این نگاه است که فرزندان غیور ایران اسلامی با تحقق وعده صادق، هیمنه رژیم صهیونیستی و منحوس را درچشم تمام بشریت شکستند و حمایت جهانیان را برای دفاع از مردم مظلوم غزه به راه انداختند.

مرتضی محمدپور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امروز زحمات ارزشمندی در راستای نهضت مدرسه سازی و افزایش سرانه آموزشی شهرستان کشیده شده که جا دارد از زحمات خیرین مدرسه ساز و اداره کل نوسازی قدردانی شود.

وی افزود: در دوسال اخیر بیش از ۲۰ مدرسه ساخته وافتتاح شده و بیش از ۴۰ مدرسه در حال احداث می‌باشد که بعد از اتمام این پروژه‌ها سرانه فضای آموزشی شهرستان از میانگین استانی بالاتر خواهد رفت.

رییس آموزش و پرورش در باره شاداب سازی مدارس نیز گفت: امروز بیش از ۵۰ مدرسه بهسازی و شاداب سازی شده است تا دانش آموزان فضای آموزشی بهتری در اختیار داشته باشند و از فضای شادابتری برای فعالیت‌های آموزشی و پرورشی خود استفاده نمایند.

محمدپور خاطرنشان کرد: در راستای افزایش سرانه ورزشی مدارس نیز کار‌های ارزشمندی صورت گرفته به طوری که ۸ زمین چمن مصنوعی و دو سالن ورزشی به فضای ورزشی مدارس افزوده شده است، که درسایه ارتقای این زیرساخت‌ها و مهمتر از این زحمات معلمان و مربیان عزیز است که امروز شاهد نزولی شدن سیر آسیب‌های اجتماعی شهرستان در برخی شاخص‌های مد نظر هستیم.

وی در ادامه گفت: امروز بحث تربیت در عین سادگی بسیار پیچیده است و تمامی نهاد‌ها و سازمان‌ها به ویژه نهاد‌های فرهنگی، اولیای عزیز باید درکنار آموزش و پرورش باشندکه امروز همراهی نهاد‌ها در شهرمان به خوبی اتفاق افتاده و از تمامی نهاد‌ها و مسیولین شهرستان و نیرو‌های نظامی و انتظامی و سپاهی و بسیجی که دغدغه مندانه در کنار آموزش و پرورش هستند تشکر ویژه داریم و این مسیر را ادامه خواهیم داد تا نیروی انسانی توانمند و در طراز انقلاب اسلامی و سربازان لایق امام زمان (عج) تربیت نماییم.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • تربیت صحیح و اسلامی فرزندان ایران، دغدغه اصلی معلمان دلسوز
  • توجه به دغدغه‌های فرهنگیان مورد تاکید جدی است
  • اعلام آمادگی دانشگاه مطرح ایرانی برای آموزش زبان فارسی به دانشجویان اخراجی آمریکا
  • دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو
  • استادان مفاهیم روز جهان را به دانشجویان آموزش دهند
  • اولین خوابگاه متاهلی دانشگاه خلیج فارس افتتاح شد
  • خوابگاه‌های متاهلی دانشجویان در سطح استان بوشهر احداث می‌شود
  • معلمان در دیدار با رئیس‌جمهور از کدام مشکلات گفتند؟
  • راه دستیابی به قله به دانشجویان آموزش داده شود
  • بهره‌برداری از فاز اول سایت مجتمع آموزش عالی سراوان