Web Analytics Made Easy - Statcounter

پرویز عباسی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه فاضلاب تبریز، اظهار داشت: فاز دوم تصفیه‌خانه تبریز که یکی از پنج پروژه بزرگ آذربایجان‌شرقی است از سال ۹۵ آغاز شده و اکنون یک فاز آن به مرحله بهره‌برداری رسیده که فاضلاب شهری به آن منتقل و طی فرآیندهای فیزیکی و شیمیایی تصفیه و به پساب در حد آب رودخانه تبدیل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این فرآیند لجن فاضلاب ورودی توسط بخش لجن تصفیه‌خانه جدا می‌شود که ۵۰ درصد هزینه فاز دوم مربوط به آن بوده و از تصفیه آن گاز متان تولید می‌شود که بخشی به عنوان منبع انرژی در خود تصفیه‌خانه برای فرآیند گرمایش و بخشی هم برای تولید برق حاصل می‌شود، نتیجه آن تولید ۱.۵ مگاوات برق در فاز ۲ تصفیه‌خانه تبریز بوده و علاوه‌بر این، کودی که از بخش لجن تصفیه‌خانه استحصال می‌شود، گرید A و قابل استفاده در کشاورزی است.

معاون توسعه و بهره‌برداری فاضلاب آبفای آذربایجان‌شرقی با اشاره به اینکه این فاز از تصفیه‌خانه دارای ۲ بخش مایع و لجن است، یادآور شد: با بهره‌برداری از فاز مایع، ۷۵ میلیون متر مکعب پساب برای انتقال به دریاچه ارومیه به دست می‌آید.

عباسی اضافه کرد: در فاز اول نیز نزدیک به ۵۰ میلیون متر مکعب پساب از فاضلاب ورودی استحصال می‌ شود و در مجموع حدود ۱۲۲ میلیون متر مکعب پساب برای انتقال به دریاچه ارومیه تولید می‌شود که به این ترتیب تصفیه‌خانه تبریز پس از رودخانه زاب دومین منبع تامین آب برای احیای این دریاچه به شمار می‌رود.

 

وی در خصوص پروژه‌هایی که برای انتقال آب تصفیه‌خانه ای به دریاچه ارومیه تعریف شده بودند نیز یادآور شد: در این خصوص هفت پروژه تعریف و مورد بررسی قرار گرفت که از این تعداد تنها ۲ پروژه تصفیه‌خانه تبریز و تصفیه‌خانه آذرشهر در دولت قبل مورد تأیید قرار گرفت.

معاون توسعه و بهره‌برداری فاضلاب شرکت آبفای تبریز بیان داشت: تصفیه‌خانه تبریز با وجود مشکلاتی چون تخصیص بودجه و کرونا اجرایی و بخش مایع آن آماده بهره‌برداری شده اما اعتبار لازم برای تصفیه‌خانه آذرشهر  از سوی دولت سابق تخصیص نیافت و متاسفانه این پروژه که امکان تولید سالانه سه میلیون متر مکعب پساب و انتقال آن به دریاچه ارومیه را دارد و تکمیل آن نیازمند ۷۵ میلیارد اعتبار است، از سال ۹۷ با ۳۷ درصد پیشرفت راکد و نیمه تمام رها شده است.

عباسی اعتبارات تخصیص یافته برای فاز دوم تصفیه‌خانه تبریز را نیز ۵۵۰ میلیارد تومان اعلام و تصریح کرد: بخش مایع این فاز با ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار به مرحله بهره‌برداری رسیده در حالی که نمونه چنین بخشی در تصفیه‌خانه مرکزی تهران با پیش‌بینی هزینه‌ای بیش از یک‌هزار و پانصد میلیارد تومان به پیمانکار واگذار شده و این موضوع نشان می‌دهد که چنین پروژه‌ای دارای چه ارزش و اهمیتی برای تبریز است و برای تکمیل بخش لجن نیز  درخواست اعتبار کرده‌ایم با این حال برنامه‌ریزی به‌گونه‌ای بوده که با تکمیل هر بخش، بهره‌برداری از آن صورت گیرد و بسته به تکمیل کامل طرح نباشد.

وی خاطرنشان کرد: تصفیه‌خانه‌ها در فرآیند جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب نقش مهم و بسزایی را ایفا می‌کنند که گندزدایی و بازگرداندن آب‌های آلوده حاصل از پساب شهری به صورت تصفیه شده و بهداشتی و استفاده مجدد از این آب‌ها در بخش کشاورزی و صنعت از محل ایجاد تصفیه‌‌خانه‌ها محسوب می‌شود.

عباسی با اشاره به اهداف کلی طرح مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب تبریز، تصریح کرد: یکی از اهداف مهم اجرای مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب کلان‌شهر تبریز استفاده از پساب تولیدی به عنوان تامین‌کننده عمده آب مورد نیاز احیای دریاچه ارومیه خواهد بود.

افتتاح مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب تبریز به عنوان بزرگترین تصفیه‌خانه کشور در زمینی به وسعت ۳۰ هکتار با افتتاح فاز مایع در هفته‌های آینده، علاوه بر افزایش ضریب پوشش شبکه فاضلاب این کلان شهر سالانه ۱۲۲ میلیون مترمکعب آب برای احیای دریاچه ارومیه منتقل می‌کند.

انتهای پیام/60015/س

منبع: فارس

کلیدواژه: دریاچه ارومیه تبریز توسعه تصفیه خانه فاضلاب تبریز فاضلاب کلانشهر تبریز فارس تبریز میلیون متر مکعب پساب تصفیه خانه تبریز دریاچه ارومیه دوم تصفیه خانه بهره برداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۰۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با یک کلیک به هر جا که می خواهید سفر کنید

بیشتر شهرهای شمالی مقاصد محبوب گردشگران به حساب می‌آیند و جایگاه ویژه‌ای در میان مسافران دارند. - اخبار بازار -

با این حال حساب بعضی از این شهرها از دیگر مناطق جداست! شهرهایی مثل رامسر، نور، چالوس، رشت، نوشهر و ماسوله از جمله این مناطق هستند که معمولا در اغلب روزهای سال با انبوهی از مسافران و گردشگران دیده می‌شوند.

شاید به این دلیل که از سال‌های بسیار دور در این شهرها امکانات تفریحی و رفاهی متنوعی ساخته شده است و پیدا کردن ویلا یا اقامتگاه در آنها به راحتی آب خوردن خواهد بود. البته که وجود پلتفرم‌ها و سایت‌های اجاره آنلاین مانند  سایت شب  هم مزید بر علت شده است تا مسافران بتوانند بسیار راحت‌تر از قبل نسبت به اجاره و رزرو خانه و سوئیت در شهرهای شمالی اقدام کنند.

دریاچه سقالکسار

در میان تمام جاذبه‌های طبیعی و مناطق سرسبز شمال، دریاچه سقالکسار جلوه دیگری دارد. دریاچه‌ای آرام که در جنگل‌های لاکان رشت واقع شده و به دلیل تمیز بودن بیش از اندازه‌اش، به آن لقب پاک‌ترین دریاچه شمال را داده‌اند.

نام این دریاچه از روستای سقالکسار که در همان حوالی قرار دارد گرفته شده است. پاکیزگی بیش از حد این دریاچه هم به دلیل حساسیت زیاد اهالی روستا است که با پخش کیسه زباله در بدو ورود هر گردشگر، احتمال ریختن و جمع شدن زباله را به حداقل رسانده‌اند.

دریاچه‌ سقالکسار چیزی حدود 15 هکتار مساحت دارد و در 15 کیلومتری جنوب رشت واقع شده است. فضای آرام و سرسبز اطراف دریاچه، جان می‌دهد برای پیاده‌روی و یک کمپینگ جذاب که خاطره‌اش تا سال‌ها همراهتان خواهد بود. اصلا همین راز آلود و ساکت بودن دریاچه است که باعث شده بسیاری از کارگردانان مطرح بخش‌هایی از طبیعت اینجا را برای ساخت فیلم‌هایشان انتخاب کنند. بد نیست که بدانید یک خانه هم در این دریاچه وجود دارد که به طرز عجیب و رمزآلودی تا سقف، به زیر آب رفته و به سوژه‌ای برای عکاسان تبدیل شده است.

بعضی از مردم بومی در اطراف دریاچه سقالکسار به درست کردن چای، آش و بلال مشغول هستند و با آماده کردن خوراکی‌های خوشمزه محلی برای مسافران و گردشگران، کسب درآمد می‌کنند. تمام اینها را گفتیم که به شما بگوییم خوردن بلال یا نوشیدن چای هیزمی در کنار سکوت دلنشین این دریاچه، تا چه اندازه می‌تواند جذاب و دلنشین باشد.

خوشبختانه دریاچه سقالکسار فاصله نزدیکی با تعدادی دیگر از جاذبه‌های طبیعی و گردشگری گیلان مثل قلعه رودخان و ماسوله دارد و شما می‌توانید بعد از گشت و گذار و استراحت در حوالی اینجا، از دیگر جاذبه‌های دیدنی اطراف دیدن کنید.

روستای ماسوله

جدا از جنگل‌ها و کوهپایه‌ها و دریاچه‌های گیلان، شهرها و روستاهای این استان هم دیدنی و جذاب هستند! مثلا همین ماسوله را در نظر بگیرید! مگر می‌شود کسی راهی این روستا شده و از خانه‌های پلکانی و بافت سنتی‌اش غرق لذت نشود؟

روستای پلکانی گیلان که نه تنها در ایران، بلکه در دنیا نیز شهرت و محبوبیت فراوانی دارد و کمتر کسی پیدا خواهد شد که با نام و تصاویر آن آشنایی نداشته باشد. گرچه در سال‌های اخیر ماسوله را به عنوان یک شهر کوچک معرفی می‌کنند، اما هنوز حال و هوای این خطه سرسبز، روستایی دلنشین و دیدنی را در ذهن تداعی می‌کند.

ماسوله از جمله جذاب‌ترین دیدنی‌های رشت است که قدمتی 800 تا 1000 ساله دارد. روستایی که سقف هر خانه‌اش، حیاط خانه‌های بالایی است و آنقدر با نظم خاص خودش در میان کوه و کمر ساخته شده که هر گردشگری را شگفت زده می‌کند.

 در کنار معماری جذاب خانه‌های ماسوله، فضای مه آلود روستا و گلدان‌های شمعدانی که پشت پنجره خانه‌ها جا خوش کرده‌اند، از جمله زیباترین تصاویر و مناظر آن به شمار می‌روند.در این روستا همچنین بازارچه سنتی وجود دارد که در آن انواع صنایع دستی، کالاهای سنتی و خوراکی‌های محلی خوشمزه عرضه می‌شوند. عروسک‌های رنگارنگ، پارچه‌ها، لباس و روسری‌های خوش نقش و نگار از دیگر کالاهای موجود در این بازارچه هستند که با قیمت‌های مناسب و مقرون به صرفه به فروش می‌رسند.

بد نیست که بدانید این روستای حیرت انگیز به دلیل معماری اعجاب انگیز و طبیعت بی‌نظیرش، در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. اگر دوست دارید به اینجا سفر کنید و از این روستای منحصر به فرد دیدن نمایید، پیشنهاد می‌کنیم که با اجاره ویلا در رشت، در این شهر ساکن شوید و سپس راه گشت و گذار ماسوله را در پیش بگیرید. خبر خوب این است که مانند دیگر شهرهای شمالی، در رشت هم انواع اقامتگاه و خانه برای اجاره وجود دارد و مسافران می‌توانند با رزرو  ویلا رشت  از طریق سایت‌های مرتبط، یک سفر جذاب را تجربه کنند.

گنجنامه همدان

اجازه بدهید که کمی از شمال فاصله بگیریم و خودمان را به شهر همدان برسانیم! شهری که در محدوده غربی ایران واقع شده و به دلیل آثار تاریخی که دارد، پایتخت تاریخ و تمدن نام گرفته است.

گرچه بسیاری همدان را با آثار تاریخی متعدد می‌شناسند، اما در این شهر خوش آب و هوا امکانات گردشگری بسیاری هم وجود دارد. نمونه‌اش دهکده توریستی «گنجنامه همدان» که با امکانات تفریحی بی‌نظیر خود از گردشگران داخلی و خارجی پذیرایی می‌کند.

در این دهکده گردشگری جاذبه‌های هیجان انگیزی از جمله سکوی پرش بانجی‌ جامپینگ، کابل پرواز تیرول، دیوار سنگ‌نوردی، پیست سورتمه، تعادل هوایی (رنجر)، سالن بولینگ، پینت بال، غار آکواریوم، تله‌کابین، سورتمه ریلی و شهربازی تعبیه شده است.

آثار تاریخی مختلفی هم از سنگ‌نبشته‌های باستانی تا آبشار گنجنامه و دشت میشان در اطراف این دهکده قرار گرفته‌اند که ارزش بازدید دارند. در نهایت نیز می‌توانید بعد از تفریحی هیجان انگیز و کمی تاریخ گردی، با مراجعه به کافی‌شاپ و رستوران‌های متنوع اینجا دلی از عزا در بیاورید و خاطره‌ای خوشمزه در ذهنتان ثبت کنید.

تا یادمان نرفته است بگوییم که در اینجا ویلاهای کوهستانی هم برای اقامت مسافران تعبیه شده است. با این حال اگر به دنبال گزینه‌های ارزان قیمت و مقرون به صرفه برای  اقامت  هستید، می‌توانید نسبت به اجاره سوئیت در همدان اقدام نمایید. به شما قول می‌دهیم که با رزرو یا اجاره سوئیت همدان و گشت و گذار در این شهر، سفری به یاد ماندنی را تجربه خواهید کرد.

"این مطلب تبلیغاتی است"

دیگر خبرها

  • تعریف ۷۵ پروژه در قالب ۵۲ تصفیه‌خانه برای ۹.۳ میلیون نفر
  • آزادسازی آب شرب از صنایع آذربایجان شرقی
  • حمایت آبفای کشور از پروژه های اولویت دار ایلام در حوزه آبرسانی
  • بهره مندی هشت روستای مجتمع امام علی (ع) شهرستان کرمانشاه از آب آشامیدنی
  • روایت ۲۰۰۰ نفری که بعد از چند دهه صاحب «آب» شدند
  • با یک کلیک به هر جا که می خواهید سفر کنید
  • بازدید علمی دانش آموزان از تصفیه خانه آب ارومیه
  • دلشوره دریاچه ارومیه ادامه دارد/ وعده‌ها محقق می‌شود؟
  • تصفیه‌خانه دوم آب شرب اردبیل ۱۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • عملکرد فیلتر ممبران در دستگاه تصفیه آب